Pēdējā grāmata, ko tu izlasīji.

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Iedvesmojoties no The Grāmata - kāda ir pēdējā grāmata, ko lasīji? Patika/nepatika? Un 2 vārdos - par ko bija stāsts?
31.08.2013 16:10 |

Reitings 394
Reģ: 02.09.2014

Iesaku! Noteikti ir laba, pat beigās apraudājos. :D Sen nebiju raudājusi lasot kādu grāmatu. :D
05.10.2016 19:59 |

Reitings 760
Reģ: 08.08.2011
Latviešu rakstnieku grāmata, viegli lasās, grāmata sadalīta divos strāstos, vien no tiem norisinās te pat LV. Nēesmu īsti no ''lasītājiem'', bet šī patika, iesaku! :-)
05.10.2016 20:20 |

Reitings 760
Reģ: 08.08.2011
Ak, cik kļūdu, atvainojos! :-/
05.10.2016 20:20 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Mazliet komiski kā mana lasāmviela šeit sasaucas ar Lii lasītās grāmatas vāku un nosaukumu. :-D

Grāmata par to, kas notiek ar zinātnei novēlētiem mirušo ķermeņiem un kas vispār notiek ar mirušo ķermeņiem. Kā mēs vienā vai otrā veidā nonākam atpakaļ dabā un kurš no šiem veidiem ir dabai visdraudzīgākais, kurš racionālais, kurš ir visdīvainākais un kā mūsu kultūra ietekmē kuru mēs vispār būtu gatavi izskatīt kā izvēli. Autorei ir fenomenāla humora izjūta, kas to visu padara par nebūt ne drūmu, bet gan intelektuāli garšīgu prāta vingrinājumu.
Manā vēlmju listē ir vēl 3 viņas grāmatas :-)
08.10.2016 17:22 |

Reitings 9
Reģ: 20.07.2016
Inga Gaile - Stikli
ļoti iesaku, sākumā gan gribēju mest pie malas, jo neko nesapratu, bet tas tikai pašā sākumā.
dziļa, emocionāla, smeldzīga, cauri visam jūtams latviskais - zemes smarža, intravertums, cilvēka iekšējie pārdzīvojumi.
Grāmata, kas gan dziļi aizkustinās, gan liks padomāt.
08.10.2016 17:41 |

Reitings 5533

Vispatverošs pētījums par "neiroseksismu", kur autore pēta to, kāpēc šobrīd ir modē runāt par "bioloģiskām un neiroloģiskām dzimumu atšķirībām" un kapēc šīs runas ir vāji pamatotas. Rūpīga iedziļināšanās bieži citēto pētījumu metodoloģijā, ikdienas seksismā un tajā cik jūtīgi ir cilvēku prāti, paver citu skatu uz šo tēmu. Nabaga dr. Saimons Barons-Koens šajā grāmatā tiek sadīrāts lupatu lēveros (man patīk!) :-D
Taisnību sakot šo grāmatu es nelasīju, bet gan klausījos audiogrāmatas formātā savu pēcpusdienu pastaigu un skrējienu laikā. Patīkami pārsteidza teksta ieskaņošanas kvalitāte un tas, cik efektīvs šis pasākums beigās izrādījās - jā, grāmata ir smaga, akadēmiska, brīžam "pasausa", bet kopā ar paaugstinātu pulsu un rudens lapām uz meža taciņas sanāca lieliska kombinācija :-)
09.10.2016 13:23 |

Reitings 144
Reģ: 27.05.2014

Šobrīd lasu šo grāmatu, esmu jau pusē tikusi. Labākā grāmata, ko pēdējo gadu laikā esmu lasījusi. Motivējoša un pilna ar atziņām par mērķu sasniegšanu, to izvirzīšanu, vadīšanu (ne tikai uzņēmumā, bet arī dzīvē) utt. (l)
09.10.2016 14:12 |

Reitings 5533
Pēdējā laikā es te gandrīz viena izpaužos :-P
Ja jums patīk "Big Bang Theory", tad droši vien esat redzējuši Bill Nye "The Science Guy". Viņš ir ne tikai eksakto zinātņu lektors, kurš strādā ar jauniešu un bērnu auditoriju, bet arī pētnieks un rakstnieks. Šī grāmata ir viņa atbilde uz ASV bēdīgi slaveno kreacionisma diskusiju. Iesaku izlasīt visiem, kas vēlas, lai viņu bērni izqug gudri.

Vienlaicīgi ar šīs grāmatas lasīšanu sanāca skatīties šo Neil deGrass Tyson dokumentālo seriālu un man šķita, ka abas šīs lietas ļoti labi sader kopā. Vizuāli ļoti smuka sērija, kas paskaidro Visuma izcelšanos, apmērus un to kā mēs to zinam, vienkāršā un vizuāli iespaidīgā veidā.
20.10.2016 23:30 |

Reitings 381
Reģ: 20.04.2016
Nebiju ievērojusi šo diskusiju, baigi vērtīgā.
Lasu šobrīd vienlaicīgi trīs grāmatas, bet tāpat ostu gaisu pēc vēl kādas interesanti lasāmas, bet izglītojošas / aizdomāties vai izzināt liekošas literatūras.
Paldies, NordicBelle.
20.10.2016 23:40 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Tagad iesaku Laima Kota- Mierielas vilkme.sigada jauna latviesu gramata nu redzes......
20.10.2016 23:45 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009

Nebrīnos, kāpēc Nesbē ir tik pieprasīts krimiķu cienītāju vidū. Līdz šim netiku viņam pievērsusi ne mazāko vērību, jo neesmu kriminālās literatūras cienītāja, turklāt mani uzreiz atbaida tā sauktās sērijas, Nesbē gadījumā - par izmeklētāju Holu. Tāpēc, saņemot šo grāmatu, nebiju stāvā sajūsmā, bet nevaru arī noliegt, ka nedaudz interesēja, jo šī ir ārpus Hola grāmata.
Autors lieliski prot noturēt uzmanību, un prot arī iežēlināt lasītāju (nu, man, lai sariestos asariņas par nabaga cilvēku galētāju-narkomānu, ilgu laiku nevajadzēja). Lai arī sižetā izmanto visnotaļ štampētus paņēmienus, kopskats uz daiļdarbu tomēr ir labs, jo reti tēlota vide - Oslo un dzīvs tēlu arsenāls - spilgti tēlotas katra vājības un vājās vietas. Bet ar negaidītiem pavērsieniem autors neaizraujas - tas laikam ir tāds mīnuss. To, ko vajag un kas it kā ir apslēpts sižetā un beigās jāatrisina, acīgs lasītājs nojauš jau drīz vien. Bet man patika, es ļoti dzīvoju līdzi.
Ar interesi lūkojos "Spoka" virzienā. Kāda ir lasījusi? :-)
02.11.2016 09:21 |

Reitings 5533
Jack Holland grāmata par mizogīnijas vēsturi un tās ietekmi politikā, kultūrā un tās lomu tajā kā mēs redzam viens otru un paši sevi. Neglaimojoša, skarba, tajā pat laikā ārkārtīgi iejūtīga un ar mīlestību un rūpību rakstīta vēstures gramata, kas virzās pa parasto taciņu, sākot no Agrikultūrās revolūcijas, caur Antīko pasauli, Viduslaikiem, Renesanses līdz pat mūsdienām. Un uzskatāmi parāda kurā mirklī mēs esam salasījuši kādus uzskatus un kurus joprojām nēsājam līdz, savukārt kuri ir transformējušies līdz nepazīšanai.

Brīnišķīga kulinārās autores Bee Wilson grāmata par to kā mēs iemācāmies ēst tā kā ēdam un kas veido mūsu ēšanas gaumi. Šajā grāmatā ir kaut kas visiem - atklājumi neirofizioloģijā par to kā mēs uztveram un atpazīstam garšu, kā mēs iepazīstam un iemīlam dažādas garšas, kā palīdzēt bērniem augt ar veselīgu attieksmi pret ēdienu un kā pie tādas tikt arī pašiem. Kā labāk izprast ēšanas traucējumu skartos un kā motivēt sevi un citus būt veselīgā svarā. Kapēc tievs ne vienmēr ir veselīgs un apaļš neveselīgs un kā tas ir iespējams, ka gan vieni gan otri mūsdienu ēdiena pārpilnības apstākļos mēdz būt slimi no nepietiekama uztura. Saldēdienā - plašas antropoloģiskas un vēsturiskas atkāpes par ēšanas paradumiem dažādās vietās un laikos.

Paralēli šobrīd klausos "Food: A Cultural Culinary History" by Ken Albala, Ph.D. un dikti interesanti kā visi šie trīs avoti saspēlējas savā starpā un papildina viens otru. Sākot ar to, ko mēs uztveram kā tipisku "sieviešu ēdienu" un "vīriešu ēdienu" un kāpēc, līdz pat korelācijai starp dzimumu un spēju izdzīvot bada apstākļos.
29.11.2016 22:06 |

Reitings 1660
Reģ: 15.08.2014
Tikko izlasīju ''Debesis ir''.
Patika.
Tik ļoti bija aizmirsies cik ļoti man patīk lasīt.
Šobrīd rokās ir Ikstenas''Mātes piens''. Nākamā sekos Janga ''Būda''.
Varbūt vēl ir kāda ,ko ieteikt? ''Veļupes krastā'' ir kāda lasījusi? Gribu vispirms grāmatu, tad filmu :)
24.01.2017 20:55 |

10 gadi
Reitings 197
Reģ: 29.01.2009

Inga Ābele - Duna
Grāmata par zirgkopja dzīvi, kuru mūža nogalē uzmeklē viņa mazmeita. Biju cerējusi, ka gabals būs tiešām par pēckara gadiem, kad ļoti daudzi cilvēki mēģināja sākt jaunu dzīvi pēc kara, mēģinot sadzīvot ar padomijas uzspiesto ne-kultūru. Taču aptuveni 300 lappušu garumā bija zirgkopja atmiņas par kara gadiem - Mores kaujām, holokaustu Gostiņos, Kurzemes katlu un citiem notikumiem. Šāda veida darbā tas likās stipri par daudz, ņemot vērā, ka par pilnīgi to visu ir iepriekš lasīti dokumentālie un atmiņu stāsti par katru no šīm tēmām atsevišķi. Var jau būt, ka ir cilvēki, kam visas šīs tēmas ir kaut kas nezināms, piemēram, vidusskolēniem tās varētu būt maz cilātas tēmas.
Pluss noteikti par valodu - daudzus teikumus pārlasīju vairākkārt, daudz jiftīgu vārdu un frāžu. Patika momenti, kur bija aprakstītas ilgas pēc aizgājušā, piemēram, kā ratos iesēdās mākslinieks Voldemārs Irbe un tikpat ātri pazuda, atstājot košu pasteli.
Kopumā, viens riktīgi tumšs un asiņains gabals.
17.02.2017 07:48 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Aktualizēšu šo diskusiju. :-)
Kādas jaunas grāmatas esam izlasījušas un kādas atsauksmes?
24.06.2017 17:32 |

Reitings 1828
Reģ: 05.03.2017
pēdējā ir "Pieugušie bērni"
psiholoģija. man patika
24.06.2017 18:31 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Izlasīju Giljoma Miso grāmatu "Centrālparks", ļoti aizrāva.
24.06.2017 18:39 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Gribētu izlasīt Mišela Velbeka darbu “Pakļaušanās”. Kādai varbūt ir iespaidi? :-)
24.06.2017 19:43 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
24.06.2017 19:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits