Pirmajaā brīdī pavārgrāmatu neierindotu pie tipiskas lasāmvielas,
bet šī ir atškirīga, ar pievienoto vērtību, dzīvesstaāstiem, un kas par bildeēm :)
Signe Meirāne - Mūsu Mantojums
Autore ir žurnāla "Četras sezonas" redaktore, kura uzskata, ka dzīve ir pārāk iīsa, lai to izniekotu ar ēdienu, kas nesagādā baudu.
Grāmatā ir lieliskas bildes, kuras ir bildējis autores vīrs, kurš arī skaitaās viens no izcilaākajiem ēdienu fotogrāfiem Latvijā. Un arī Četras sezonas līdzautors.
Grāmatas tapšanā piedalījaās 12 omes un opji no visas Latvijas, apvieno sevī receptes, staāstus, par dzīvi 20. gadsimtā, sajūtas un garšas. Un tas noteikti ir izdevies. Grāmata raisija maniī tik siltas sajūtas.
Un man liekas fantastiski, ka ir tādas gimenes receptes, kas tiek nodotas paudżu paaudzēs. Un ir lietas, kas pie vecmāminas garšos vienmēr vislabāk. Es iegrimu atminās :) Un zinu ko darīšu nākamajā reizē apciemojot vecmammu
Un bildes un stāsti, lieliski,sadalīts pa Latvijas regioniem, interesanti ko ēd citaā Latvijas malā ;)
omītes, kā vinas iedomājas, vinu rokas izskatās tik gādīgas,
tagad sievietes savādāk noveco, bet ariī skaisti, tā tas ir.
Un kā cilvēki dzīvoja, tā vienkārši un skaisti. Virtuve bij vieta kur visi tikaās un norisinājās dzīve.
Un ir arī mūsu latviešu virtuvē lieliskas receptes, tik par tām bieži vien atceramies sveētkos :)
Arī noteikti tā būtu laba dāvana, manuprāt ir arī pieejama anglu valodā.
Notsaukums noteikti atbilstošs - Mūsu Mantojums.
Labprāt iegādātos ariī šiīs autores citus darbus.
Pēdējā laikā sanāk lasīt grāmatas svešvalodās, esmu priecīga, ka šī grāmata ir atcelojusi pie mani (l)