Kā cīnīties ar apaļīgu punci 14gadus jaunai meitenei?

Reitings 54
Reģ: 29.08.2013
Meitai gribās tik vaļā no apaļā puncīša ...
Meitenei 14gadi, sver 57kg tas ir daudz vai maz viņas vecumā?
Kā jau katram jaunietim ir diezgan grūti atturēties no saldumiem, čipsiem un visiem tiem draņķiem...
Viņai ir diezgan apaļīgas kājas, tādēļ atsakās velkāt šortus, kleitas un svārkus .
Kādus vingrinājumus viņai vajadzētu pildīt lai kāju apkārtmērs samazinātos?
Un ko meitenei darīt ar to apaļīgo punci? Kādu pārtiku ēst, varbūt kādu nelielu diētu? Kaut kādus augļus, dārzeņus kas ātri palīdz samazināt svaru? Kaut ko kas varētu ātrā laikā palīdzēt?
29.08.2013 21:41 |

Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
čāča - par tautas dejām es Tev pilnīgi pierītu.. pietiek ar vienu 3h treniņu nedēļa, lai spētu uzturēt formu.. :D ...

Es par to, ak jādarā kāds sports :D ... savādāk celulīts krājās visās malās.. es savos 14 gados ēdu visu, ko sirds kārojās... protams, ,man bija kādi 4 treniņi nedēļā.. ar to pietika, lai svars būtu normāls un ķermenis atlētisks...
30.08.2013 10:29 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Daļēji piekrītu par to visu, bet tik un tā ar šausmām skatos, kā mātes saviem kunkulīšiem spiež izēst tukšu šķīvi vai pērk visus saldumus pēc kārtas lielveikalā.
Man mamma arī pirka tos visus neveselīgos dranķus un ļoti bieži normālu ēdienu aizstāja visas tās bulkas un picas, par veselīgu ēdienu mana ģimene vienmēr izteicās šausmīgi, tjipa, ka no tā nevar paēst, nav sāta utt.. tad nu savu dzīvi pie vecākiem atceros kā nebeidzamu fast food :( Un rezukltātā, šodien es arī ar mokām varu dabūt kādas putras, olas, svaigu dārzeņu salātus utt. :( Nedomāju, ka tas ir kas labs un manam organismam noderīgs :(
30.08.2013 10:29 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Komentāros neieskatījos,BET ar fast fooda neēšanu problēma jau nebūs atrisināta!
Ja godīgi,es pat nezinu,ko tādā gadījumā ieteikt. Varbūt ir vērts aiziet pie dietologa? Lai visu apskaidro,samēra garuma/svara/vecuma attiecību,nu kaut ko tādā garā. Tas gan,visticamāk,varētu būt diezgan padārgs prieks.

Es nezinu,ko ieteikt,es pati 14 gadu vecumā biju dikti tieva,man svara/auguma dinamika vienmēr ir bijusi zem normas,vēl tagad 19 gadu vecumā stūķēju iekšā visu - gan kebabus,gan frī,gan visu pārējo,un vienalga riepa neveidojas. Ar sportošanu esmu uz "jūs".

Man vispār liekas,ka visas pārmaiņas sākas emocionālā līmenī - ir jānosprauž mērķis,jāsaprot,ko tieši grib panākt un ir jāapzinās,ka vienas dienas laikā tas nenotiks; Un to ir jāvēlas pašam bērnam,nevis vecākiem,jo ja gribēs pats,tad būs vislielākā motivācija.

Lai veicas :)
30.08.2013 10:33 |

Reitings 54
Reģ: 29.08.2013
Es apmeklēju dejošanas nodarbības , divreiz nedēļā , treniņos taisam presītes, skrienam stiepjamies vasarā vēl papildus mājās griežu to masāžas riņķi ar tām bumbiņām un papildus vēl taisu presītes, bet nekas no tā nepalīdz. :( no šodienas mēģināšu uzsākt diētu - 3bannāni dienā un 3glāzes piena, varbūt palīdzēs . (:
Paldies par padomiem un ieteikumiem, mēģināšu šovakar saņemties un iet paskriet .
30.08.2013 12:47 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Es vakar redzēju meiteni, kas nebija vecāka par 10 gadiem, un nodomāju, ka viņa stāvoklī. Bet diez vai.
30.08.2013 14:00 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
3bannāni dienā un 3glāzes piena, varbūt palīdzēs

Es ņemtu lielus ābolus un kefīru ;)
30.08.2013 14:10 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
3bannāni dienā un 3glāzes piena, varbūt palīdzēs . (:

OMG cik ļoti briesmīga diēta, kur tu tādu izrāvi???

Varbūt labāk meģini ar tik lielām procijām kā tava plauksta ,bet normālu ēdienu??Piemēram,mazu ,kūpinātu zivs gabalu un dārzeņus pusdienās?Klāt ūdens glāze??Desertā kādu mazu auglīti?
Vakaā uzgrauz kādu gurķi ar salātlapām un ūdens glāzi ar citronu??
Tici man tas palīdzēs.
Šitā diēta izklausās baisa :O Šausmas, visu dienu neko neest ,bet kad ēd tas sarijas treknus produktus :O Banānus un pienu.
30.08.2013 14:21 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
3bannāni dienā un 3glāzes piena, varbūt palīdzēs . (:

Starp citu esmu dzirdējusi, ka dienā vairāk par 1 banānu nevajadzētu ēst.
30.08.2013 14:23 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Visu dienu tikai banānus un un pienu? :O
30.08.2013 14:27 |

Reitings 7743
Augošs organisms, lai tak bērns ēd.

Wow, kāda māksla - izraut no konteksta teikumu un uztvert kā pati vēlas. Njā. nevienā mirklī neminēju, ka būtu jāštopē viss, ko sirds vēlas. Tas bija attiecināts uz diētām, ko meitene pati rakstīja, ar ēšanu es domāju to, ka IR jāēd (normāli jāēd) nevis padsmit gados jāsēžas uz diētām, lai nomestu apēstos burgerus, vajadzētu sākt ar to, ka burgeri jānomaina ar normālām pusdienām nevis salātlapu un ūdeni.
30.08.2013 14:31 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
manējais vienreiz labi pateica kad runājām par diētām -grbas ēst,tad ēd-bet skaties ko ēd,visu koņču cepumu vietā- augļi,pa dienu
brokastīs salāti vai kāda putra
pusdienās rīsi,kartupeļi vai griķi un vista
vakariņas ari kautko tadu
pa starpai noteikti vēders arī burkšķēs-grauz burkānus,gurķus vai augļus
nav jābadojas -vienkārši ēd-bet savādāk!
un paralēli protams jāpieceļ sava pakaļa no datora un vismaz bišķīt jāpavingro,te nesen bija vingrojums-šķērīte,ļoti efektīvs
30.08.2013 15:27 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Man gan pēc šīs diskusijas izlasīšanas tā vien liekas, ka tā 'riepa' nav nekas vairāk par normāli veidoties sākušu meiteni.
Pēc sevis un draudzenēm atceros - tas ir tas laiks, kad pazūd 'šķirba' starp kājām un vēderiņš parādās. Un ne jau riepa, bet gan normāli tauciņi, kas ribas pārklāj.
Protams, vienmēr var ēst labāk un veselīgāk. Un junk food tieši veselības dēļ būtu jāatmet. Bet, ja jau netiek ēsts nepārtraukti, pietam ir daudz aktivitāšu un arī minētais svars augumam ir samērīgs, neliekas, ka te būtu baigā traģēdija.
Jebkurā gadījumā minētā banānu - piena diēta ir vispār kaut kādas baltās šausmas. Ātrāk no mēnešreizēm varēsi atvadīties, ja tādas jau ir, kā no riepas...
30.08.2013 18:46 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Man mamma arī pirka tos visus neveselīgos dranķus un ļoti bieži normālu ēdienu aizstāja visas tās bulkas un picas, par veselīgu ēdienu mana ģimene vienmēr izteicās šausmīgi, tjipa, ka no tā nevar paēst, nav sāta utt.. tad nu savu dzīvi pie vecākiem atceros kā nebeidzamu fast food

Man atkal ģimenē bija galīgi otrādi - nekādi kārumi (bulkas, čipsi, par burgeriem nemaz nerunājot) netika pirkti, jā, es varēju tos pirkt pati par savu kabatas naudu, taču ikdienas maltītes vnm bij superveselīgas. Līdz ar to ik pa laikam norāvos, sarijos čipsus utt :D :D
Tagad nedēļu nodzīvoju kojās, 4 kg bija klāt, bet nu jau tie ir nost :D
31.08.2013 08:59 |

Reitings 870
Reģ: 16.01.2013
Ja gribi tikt vaļā no vēdera - tad pildi dažādus vingrojumus vēderam! Man vienmēr ir licies,ka skriešana vairāk ir kājām. Un vispār,piekrītu tām,kuras saka,ka varbūt tev tur nav nekāds milzīgais vēders,tu vienkārši audz,kļūsti par jaunu sievieti un tie tauciņi pat ir normāli.
31.08.2013 09:02 |

Reitings 207
Reģ: 29.05.2013
Navjau grūti mammai pēc darba nopirkt kādu vistas filejas gabaliņu, kukurūzu, ķīnas kāpostu, tomātus, un varbūt kādu vieglu salātu mērci. sataisi sev līdz uz skolu vakarā un būs labi. garšīgi jau ļoti :) vai kādu krabju salātu bez majonēzes uztaisi līdz. pieradīsi un būs labi.
uztaisi mēnesi kādu atslodzīti, need ceptus, taukainus ēdienus :)
05.09.2013 00:32 |

Reitings 7743
Man mamma arī pirka tos visus neveselīgos dranķus un ļoti bieži normālu ēdienu aizstāja visas tās bulkas un picas, par veselīgu ēdienu mana ģimene vienmēr izteicās šausmīgi, tjipa, ka no tā nevar paēst, nav sāta utt.. tad nu savu dzīvi pie vecākiem atceros kā nebeidzamu fast food

Man bija tieši tā pat, tagad ar šausmām atceros, kas tikai netika ēsts. Nu labi, retu reizi pārmeta par kādu Roltonu, bet tas, ko viņa gatavoja... Reizēm bija tāda paknapāka zupa, kur peldēja kāds kartupelis, burkāns, sauja makaronu un klāt tika lieta eļļa, lai zupa sātīgāka, kartupeļi, kuri peldēja pannā uz eļļas... Zinu vienu - mans bērni/mani bērni tā nekad neēdīs. Arī pie milzīgām porcijām biju pieradusi, tagad pat pusi no tādas apēst nevarētu, bet tad tas likās normāli. Kad gribēju pusdienās apēst tikai kādu augli vai salātiņus, man pateica, ka esmu stulba un kuņģi tikai bojāju.

Man gan pēc šīs diskusijas izlasīšanas tā vien liekas, ka tā 'riepa' nav nekas vairāk par normāli veidoties sākušu meiteni.
Pēc sevis un draudzenēm atceros - tas ir tas laiks, kad pazūd 'šķirba' starp kājām un vēderiņš parādās. Un ne jau riepa, bet gan normāli tauciņi, kas ribas pārklāj.

Nu lūk - viens no normālajiem cilvēkiem, kurš atceras kā tas viss notika un apstiprina, ka tas viss ir normāli un pieder pie dabiskiem procesiem. :)
05.09.2013 01:08 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Māri, liecies mierā.:D
30.09.2013 10:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)