Nevajadzīgās grāmatas

Reitings 266
Reģ: 20.03.2010
Sveikas!

Ko Jūs iesākiet ar grāmatām, kas ir izlasītas? Veidojiet mājas bibliotēku? Izmetiet? Varbūt pārdodiet?

Ir tāda mājaslapa kā ibook.lv (tikai tur bieži neatbild uz e-pastiem grāmatu tirgoņi), mēdzu tur iegādāties grāmatas, jo, manuprāt, grāmatnīcās ir nežēlīgi augstas cenas. Ja vidēji mēnesī izalsu 2-4 grāmatas, tad katru pirkt grāmatnīcā - tā var izputēt.

Ja Jums ir kādas grāmatas, ko vēlaties notirgot - droši ierakstiet savu ziņu šajā diskusijā, varbūt mums būs pa ceļam. :)
27.08.2013 14:51 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
aiznesu uz otro elpu lai ņem kam vajag!
27.08.2013 15:48 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
man ir sava bibliotēka,vakar tieši pasutiju grāmatu skapi
27.08.2013 16:03 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Labās grāmatas pērku, glabāju, pārlasu, savukārt 'vieglās' un tādas, kam nav īsti dziļas vērtības - ņemu bibliotēkā vai aizņemos.
27.08.2013 16:12 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Es nekad nepērku grāmatas, kas man nav vajadzīgas, un, jāatzīst, ka man mājās ir paliela bibliotēka (uz šo brīdi varētu būt aptuveni 450 grāmatu, ja ne vairāk, mazāk noteikti ne). Negribas nemaz skaitīt to naudu, ko iztērēju par grāmatām, jo tāpat zinu - diez vai savas dzīves laikā visu tāpat pagūšu izlasīt:D Jaunās grāmatas iepērku grāmatnīcās, amazon.com un to, ko nevar vairs dabūt grāmatnīcās bet kārojas, skatos ibook.lv. Jā, esmu šeit bieži lasījusi, ka grāmatu tirgotāji neatbildot uz vēstulēm, taču man pa šo laiku tikai viens tāds gadījums ir bijis. Bet man ir arī sava taktika, kā es rīkojos:
1) paskatos, kad pēdējo reizi profila īpašnieks bijis onlainā - ja pēdējā reize bijusi, piemēram, šī gada janvārī vai, vēl labāk, kaut kad pagājušo gadu, nemaz nerakstu, jo skaidrs, ka viņš turneregulāri uzturas;

2)paskatos citu sarakstītās atsauksmes - manā gadījumā tas tā arī bija, jo vienīgā reize, kurā man neatbildēja, bija persona, par kuru citi jau bija sarakstījuši sliktas atsauksmes. Kopš tā laika, vairs nerakstu nevienam, kam kāds jau ierakstījis sliktu atsauksmi.

Grāmatu īpašniekiem un pārdevējiem, kāpēc neraksta?

1) tā kā regulāri iepērkos grāmatnīcās, zinu arī konkrētu grāmatu cenas - esmu novērojusi, ka daži grāmatas pārdod pat dārgāk nekā grāmattirgotavās. Piemēram, ja Pjatigorski Rozes grāmatnīcā var iegādāties par 2,30Ls, tad kāpēc man būtu tā jāiegādājas no tirgotāja, kas to piedāvā ibook.lv par 5Ls (reāls piemērs);

2)ir daži profilu īpašnieki, kas it kā piedāvā lielu grāmatu klāsta, bet nu... tādas grāmatas, ko es pat par velti nevēlētos redzēt savā grāmatplaukā...
27.08.2013 17:02 |

Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Ja interesē romāneļi,tad www.jr.lv grāmatnīcā pasūti! es sev tur esmu pasūtījusi visādus lētos romāniņus par 2, 3ls! Arī grāmatnīcās ir lēto grāmatu stūris, kur pat par latu var nopirkt.
27.08.2013 17:16 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
2)ir daži profilu īpašnieki, kas it kā piedāvā lielu grāmatu klāsta, bet nu... tādas grāmatas, ko es pat par velti nevēlētos redzēt savā grāmatplaukā...

Man reiz bija gadījums, kad puisis gribēja iemainīt vienu grāmatu manu, un apbižojās, ka pateicu, ka no viņējām nekas neinteresē: "Kā, bet man ir 300 grāmatas izliktas!"

Es cenšos savas nepārdot dārgāk, nekā Amazon.com jaunas :) Bet nu, par cenu adekvātumu - ja brauks pie manis uz mājām pakaļ, varu atdot par "Bounty". Ja man jābrauc uz centru, sorī, par mazāk kā 2 lati nav vērts censties.
28.08.2013 12:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits