Es nekad nepērku grāmatas, kas man nav vajadzīgas, un, jāatzīst, ka man mājās ir paliela bibliotēka (uz šo brīdi varētu būt aptuveni 450 grāmatu, ja ne vairāk, mazāk noteikti ne). Negribas nemaz skaitīt to naudu, ko iztērēju par grāmatām, jo tāpat zinu - diez vai savas dzīves laikā visu tāpat pagūšu izlasīt:D Jaunās grāmatas iepērku grāmatnīcās, amazon.com un to, ko nevar vairs dabūt grāmatnīcās bet kārojas, skatos ibook.lv. Jā, esmu šeit bieži lasījusi, ka grāmatu tirgotāji neatbildot uz vēstulēm, taču man pa šo laiku tikai viens tāds gadījums ir bijis. Bet man ir arī sava taktika, kā es rīkojos:
1) paskatos, kad pēdējo reizi profila īpašnieks bijis onlainā - ja pēdējā reize bijusi, piemēram, šī gada janvārī vai, vēl labāk, kaut kad pagājušo gadu, nemaz nerakstu, jo skaidrs, ka viņš turneregulāri uzturas;
2)paskatos citu sarakstītās atsauksmes - manā gadījumā tas tā arī bija, jo vienīgā reize, kurā man neatbildēja, bija persona, par kuru citi jau bija sarakstījuši sliktas atsauksmes. Kopš tā laika, vairs nerakstu nevienam, kam kāds jau ierakstījis sliktu atsauksmi.
Grāmatu īpašniekiem un pārdevējiem, kāpēc neraksta?
1) tā kā regulāri iepērkos grāmatnīcās, zinu arī konkrētu grāmatu cenas - esmu novērojusi, ka daži grāmatas pārdod pat dārgāk nekā grāmattirgotavās. Piemēram, ja Pjatigorski Rozes grāmatnīcā var iegādāties par 2,30Ls, tad kāpēc man būtu tā jāiegādājas no tirgotāja, kas to piedāvā ibook.lv par 5Ls (reāls piemērs);
2)ir daži profilu īpašnieki, kas it kā piedāvā lielu grāmatu klāsta, bet nu... tādas grāmatas, ko es pat par velti nevēlētos redzēt savā grāmatplaukā...