Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ķirbju biezzupa.

 
Reitings 41
Reģ: 10.06.2013
Sveikas! :)

Iesakiet, lūdzu, kādu labu un pārbaudītu ķirbju biezzupas recepti. :)

P.S. Variet padalīties arī ar citu dārzeņu biezzupu receptēm, tiesa gan pārbaudītām, sātīgām.
27.08.2013 12:40 |
 
Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
ķirbju biezzupas recepti womankind ielika pie garneļu diskusijas - "garneles".
Šampinjonu krēmzupa - kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos, liek varīties un pieliek klāt kubiku buljona. Tikmēr sviestiņā apcepj divus lielus sīpolus un sagriež šampinjonus šķēlītēs. Kad kartupeļi mīksti, liek klāt apceptos sīpolus un šampinjonus un pavāra kādas 10 min. Tad lej klāt saldo krējumu vai liek klāt kausēto sieru un sablenderē. Ņom, ņom. Man liels grāpis katla sanāk no šādām proporcijām (300gr. šampinjoni, 5 kartupeļi, 500ml saldais krējums, 2 patiešām lieli sīpoli). Var vēl sāli, piparus un aso čilli piebērt nedaudz.
27.08.2013 12:44 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Katliņā, izmantojot pilienu olīveļļas, apcepu sasmalcinātu sīpolu, līdz kļūst viegli caurspīdīgs. Tad klāt lieku gabalos sagrieztu topinambūru, pieleju mazliet ūdeni. Nedaudz pavāru un tad lieku klāt gabalos sagrieztu ķirbi. Ja nepieciešams, vēl var piepilināt ūdeni. Kad masa gatava, sablenderēju, klāt lieku nedaudz saldo krējumu un klasisko Dzintara light sieru. Garšvielas pēc gaumes, porciju dekorēju ar biezo balzamiko un gruzdētām ķirbju sēklām.
Pēc gaumes, var pielikt arī klāt kādu organisko dārzeņu buljona kubiņu. Bet ar tiem uzmanīgi - dažiem ir ļoti intensīva garša.
27.08.2013 12:48 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits