Kā rīkoties,ja aprunā tuvākie?

Reitings 204
Reģ: 18.04.2013
Iespaidojos no diskusijas "Kā kļūt par labu cilvēku?"
Tad man šobrīd ir tā,ka es nezinu kā man izturēties pret saviem radiniekiem. Uzzināju,ka tieku aprunāta no jauniegūtu radu puses. Tie nav gluži no manas ģimenes, bet radi no vīra puses, saprecējušies ar vīra radiem. Paši izturamies laipni,jauki, Ziemassvētkos nosūtam kartiņas pa pastu(jo dzīvojam atsevišķā valstī), kādas dāvaniņas. Šie radinieki mūs aprunā par to kā dzīvojam,par mūsu naudu. bet tas ir aizgājis tik tālu,ka aprunā ne tikai mani un manu vīrieti,bet arī manus radus-brāļus,māsas un vecākus, kurus dzīvē nekad nav redzējuši! Draugos,bildēs redzēja. Bijām aizbraukuši ciemos pie viņiem, rādījām savu fotoalbumu(viņi palūdza atvest,lai parādam), kad biju aizgriezusies, notika pirksta bakstīšana albumā pie bildēm,kur ir mana ģimene un sačukstēšanās. Tajā brīdī neko neteicu,izlikos,ka nemanu to.

Man šie radinieki nav tik nozīmīgi,bet tie ir mana vīrieša radinieki-māsīcas, brālis, brāļiem sievas.Jāsaka,ka viņi ir arī vecāki par mums, 30-35 gadu vecumā.

Tā attieksme ir tik pretīga,ka to dara aiz muguras,jo acīs ir tik laipni un nekad neko sliktu nesaka. Zināju,ka mūs aprunā, nedomā par mani neko labu, bet vienu brīdi jau likās,ka es pārspīlēju,jo nevar taču tā būt,jo kopā,kad esam-tad esam draudzīgi. Bet aizvakar,kad mazie ģimenes bērni, drīzāk pusaudži, izstāstīja par ko mammītes un tētis savā starpā runā! Un es tam ticu, jo bērnam nav iemesla melot un fantazēt.

Tad es tagad nezinu-man tos cilvēkus vienkārši ignorēt, izslēgt no dzīves un ar tādiem nekonataktēties vai turpināt būt laipnai, stāvēt tam visam pāri?

Gribas pateikt,lai saka acīs,nevis aiz muguras, bet tad noteikti būs taisnošanās,ka nav jau nekāda aprunāšana,mēs jau neko utt.

Kā jūs pašas rīkotos,ja būtu nesaskaņas ar radiem? Šķiet tās nebūs pārejošas, jo tie ir tādi cilvēki,kas mīl aprunāt, otram sliktu vēlēt.
26.08.2013 16:03 |

Reitings 204
Reģ: 18.04.2013
krista
drīzāk ir tas pirmais variants, jo tiek aprunāti visi pēc kārtas,vairāk vai mazāk. Negribu ar viņiem ne lekties, ne darīt atpakaļ ar sliktu, vienkārši ignorēt viņus, viņu pasākumus! Ja vīrs gribēs, ies viens! ;) Šovakar par to parunāsim,cerams viņš sapratīs manu nostāju. Ja viņš neņem galvā, tas nenozīmē,ka man tas nesāp un es arī esmu tāda pofigiste.
Labāk man to paziņu,radu loks ir šaurāks, bet ar tiem tad jūtos labi.
Paldies meitenes, mazliet vieglāk ap sirdi palika! :D
26.08.2013 18:22 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Negribu ar viņiem ne lekties, ne darīt atpakaļ ar sliktu, vienkārši ignorēt viņus, viņu pasākumus! Ja vīrs gribēs, ies viens!

Tieši tā. Tas pats arī manu radu lokā - viens no vecākiem turpina kontaktēties izreti ar saviem aprunātājradiem (dikti tuvi radi), bet otrs no vecākiem pasākumus boikotē jau 10 gadus.

Un zini, visi radi situāciju ir pieņēmuši, un vairs neviens no manas ģimenes jau sen nav bijis slikts, vai bērnus audzināt neprotošs, vai dzērājs, vai vēl kaut kāds.

Es neredzu jēgu kaut kāda mītiska "mīļā miera labad" uzturēt attiecības - sevišķi jau ar attāliem radiem citā valstī, ar ko 90% kontaktu ir ziemassvētku kartiņas. Nu i nafig?
26.08.2013 19:12 |

Reitings 385
Reģ: 29.01.2009
Mana vīra radi patstāvīgi kaut ko aprunāja aiz muguras un sejā skatoties bija jauku jauki. Beigās pieriebās, vairs neuzturu kontaktus, ciemos pie viņiem nebraucu, vīrs viens brauc. Nevaru ciest liekuļus. Neredzot viņus labāk jūtos.
26.08.2013 19:32 |

Reitings 570
Reģ: 29.01.2009
Man ir tāpat,drauga māsa ar māsīcu kā apsēstas,liekas ka sava dzīve pašām nav,tik runā,zinu,ka skauž kā mēs dzīvojam,ne vienu vien reizi izteikušas visādas piezīmes,ka mums jau bērni neesot,mēs varot darīt visu kā gribam utt! nu neviens jau viņām nelika 18 gados bērnus dzemdēt!
pats trakākais,ka jātiekas ir tiiik bieži,jo tuvu dzīvojam,es ciest viņas nevaru goda vārds!
26.08.2013 21:33 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Visus cilvēkus aprunā.
Ir naivi domāt ka Tu esi tāda/s par kuru neviens neko nerunā. Un visvairāk tos kuri cenšās uzturēt labas attiecības ar visiem.
Visperfektāko un jaukāko cilvēku ar atrast par ko aprunāt. Un jo vairāk centies ar to cīnīties, jo vairāk tevi aprunās.
Vislabāk ir uzaudzēt biezu ādu un nedomāt ko par tevi domā un runā citi. Intereses pēc var uzprovicēt kādu aprunāšanas tēmu par sevi un pasmieties par to.
26.08.2013 21:56 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kaa-vai tu vari likt roku uz sirds un teikt,ka nekad dziivee neesi nevienu aprunaajusi-labi ,slikti -vienalga!!?
Tad otra lieta-laikam vislielaakaa kluuda biezi ir taa,ka sakam-tikai nevienam nestasti....:DTad noteikti aizies loti taalu!
Es pa siem gadiem esmu uzaudzeejusi laikam loti biezu aadu,jo esmu naakusi pie secinaajuma,ka cilveekiem tomeer patiik runaat...!Nupat aizdomaajos-tad jau slaveniibaam buutu "jaamirst",jo par siem cilveekiem runaa visi un visu -pusi veel piedzejo!
Nebojaa nervus:)
27.08.2013 00:41 |

Reitings 192
Reģ: 15.06.2013
Nu es noteikti vadītos tieši pēc aprunāšanas satura. Respektīvi, arī pēc tā izlemtu - skaidroties vai nē. Par ko tieši Jūs aprunā tā konkrēti?
27.08.2013 00:51 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Alise -vai tev nav bijis taa,ka tu gribi noskaidrot un nekad cilveeki nesaka-jaa mees tiesaam taa teicaam!:DDriizaak visi krataas valaa no taas teemas un viss iet "savu celu"!
Es parasti veeroju cilveekus ar lielu interesi,iipasi tos ,kuri visu laiku atkaarto vienu un to pasu,cik viniem slikti un man labi...!
27.08.2013 00:57 |

Reitings 590
Reģ: 28.06.2011
Drauga māsa aprunāja gan mani, gan draugu, gan mūsu ciemiņus. Kaut gan pati lauzās kā dulla pie mums ciemos, tad bija pats jaukumiņš. Pēdējais piliens bija pēc drauga dzimšanas dienas, kad par mums cilvēkiem sastāstīja visādus murgojumus. Mierīgi uzzvanīju, pateicu, ko domāju, novēlēju labu veselību un viss, lai dzīvo savu dzīvi. Pēc tam šai bija puņķi un asaras, ka grib atvainoties, bet mēs abi šo ignorējām. Lai dzīvo savu dzīvi, ja jau mēs tik slikti esam.
27.08.2013 10:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits