Kā rīkoties,ja aprunā tuvākie?

Reitings 204
Reģ: 18.04.2013
Iespaidojos no diskusijas "Kā kļūt par labu cilvēku?"
Tad man šobrīd ir tā,ka es nezinu kā man izturēties pret saviem radiniekiem. Uzzināju,ka tieku aprunāta no jauniegūtu radu puses. Tie nav gluži no manas ģimenes, bet radi no vīra puses, saprecējušies ar vīra radiem. Paši izturamies laipni,jauki, Ziemassvētkos nosūtam kartiņas pa pastu(jo dzīvojam atsevišķā valstī), kādas dāvaniņas. Šie radinieki mūs aprunā par to kā dzīvojam,par mūsu naudu. bet tas ir aizgājis tik tālu,ka aprunā ne tikai mani un manu vīrieti,bet arī manus radus-brāļus,māsas un vecākus, kurus dzīvē nekad nav redzējuši! Draugos,bildēs redzēja. Bijām aizbraukuši ciemos pie viņiem, rādījām savu fotoalbumu(viņi palūdza atvest,lai parādam), kad biju aizgriezusies, notika pirksta bakstīšana albumā pie bildēm,kur ir mana ģimene un sačukstēšanās. Tajā brīdī neko neteicu,izlikos,ka nemanu to.

Man šie radinieki nav tik nozīmīgi,bet tie ir mana vīrieša radinieki-māsīcas, brālis, brāļiem sievas.Jāsaka,ka viņi ir arī vecāki par mums, 30-35 gadu vecumā.

Tā attieksme ir tik pretīga,ka to dara aiz muguras,jo acīs ir tik laipni un nekad neko sliktu nesaka. Zināju,ka mūs aprunā, nedomā par mani neko labu, bet vienu brīdi jau likās,ka es pārspīlēju,jo nevar taču tā būt,jo kopā,kad esam-tad esam draudzīgi. Bet aizvakar,kad mazie ģimenes bērni, drīzāk pusaudži, izstāstīja par ko mammītes un tētis savā starpā runā! Un es tam ticu, jo bērnam nav iemesla melot un fantazēt.

Tad es tagad nezinu-man tos cilvēkus vienkārši ignorēt, izslēgt no dzīves un ar tādiem nekonataktēties vai turpināt būt laipnai, stāvēt tam visam pāri?

Gribas pateikt,lai saka acīs,nevis aiz muguras, bet tad noteikti būs taisnošanās,ka nav jau nekāda aprunāšana,mēs jau neko utt.

Kā jūs pašas rīkotos,ja būtu nesaskaņas ar radiem? Šķiet tās nebūs pārejošas, jo tie ir tādi cilvēki,kas mīl aprunāt, otram sliktu vēlēt.
26.08.2013 16:03 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
nebaidies no tiem, kas runā par tevi sliktu, uzmanies no tiem, kas tev to pastāsta.

Dažos gadījumos tas būtu vairāk kā neloģiski. Man no drauga uzmanīties, jo viņš dzirdēja kā tiekam aprunāti?

Nu šeit vairāk būtu jādomā tā, ka tas, kurš pastāsta, ka tevi aprunā, iespējams, pats ir piedalījies aprunāšanā, līdz ar to no šādiem cilvēkiem ir jāuzmanās, jo kopā ar vieniem viņš aprunā citus, savukārt ar citiem tos iepriekšējos.
26.08.2013 17:04 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Marchixa, un ja viņš dzirdēja, ka tiekat aprunāti, kas viņam liedza pienākt pie aprunātājiem un ar smaidu pateikt, ka viņš labprāt pastāstītu visu pats. Nē, noklausījās, aizgāja, padeva tālāk. Priekš kam?

6graudi uztvēra manu domu.
26.08.2013 17:06 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Es uzmanos no tādiem cilvēkiem, kuriem baigi patīk klačoties un ar mani kopā noliek citus, tur, gandrīz vai nav šaubu - ies pie tiem citiem un par mani tā pat runās. Ja mani informē par faktu - es uzreiz neuztveru arī to cilvēku par aprunātāju, bet gan par cilvēku, kurš labu gribēdams, pabrīdina, lai mazāk ar to cilvēku apspriežu privātākas lietas. Pie manis ir nākušas klačas, stāstot to un šito, mēģinot iesaistīt sarunā, bet aiziet neko neuzzinot. Tas, ka es it kā piedalos aprunāšanā klausoties, nenozīmē, ka aprunāju. Klačam kā tādām īpaši uzmanību nepievēršu, loti labi zinu kā baumas rodas.
6graudi, sapratu, sapratu tavu domu. Aizfilozofējos atkal.
26.08.2013 17:10 |

Reitings 204
Man šoreiz to pastāstīja radu bērni. Tiem nu dalība aprunāšanā visbiežāk ir liegta. :) Uzmanītos un aizdomātos tad,ja to man teiktu pieauguši cilvēki,bet šoreiz tie bija bērni...
26.08.2013 17:12 |

Reitings 10475
Kaas, jā, es vēlāk izlasīju.
Bet nu ko, lai aprunā, ja jau cilvēkiem tā ir lielākā izklaide. Vienkārši priekšdienām zināsi, ka pēc iespējas mazāk informācijas vajag sniegt. Kaut gan, ja tā ir tāda izklaide - apklačot, tad arī tad būs par ko aprunāt! :D Laid vaļā.
26.08.2013 17:16 |

Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Tas, ka es it kā piedalos aprunāšanā klausoties, nenozīmē, ka aprunāju.

Vispār jau dalība sarunā un nekā neteikšana arī ir aprunāšana.
26.08.2013 17:16 |

Reitings 7743
becky, kur es minēju, ka noklausījās un devās tālāk? Tu pat nezini, kādā situācijā tas viss notika, tā ka nepiedomā turpinājumu, labi? Es rakstīju, ka viņš dzirdēja aprunāšanu un pateica arī man, jo, kā jau minēju, devāmies ciemos arī pie viņiem, loģiski, ka kontaktējāmies un attiecības bija draudzīgas. Vnk. pabrīdināja, kas patiesībā man aiz muguras notiek un vai es joprojām vēlos tādiem cilvēkiem palīdzēt. Tas, kas notika attiecīgajā brīdī un ko viņš teica (Nē, viņš neklusēja, ja tik ļoti gribas zināt), lai paliek mūsu ziņā.
26.08.2013 17:21 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Becky-man patiik sis teiciens!!!
Kaas-ja tu neaiziesi uz pasaakumu -tu tiesi paraadiisi savu vaajumu!Kaapeec tev jaabuut vaajai?Tiesi otraadi-ar paceltu galvu un tikai uz prieksu!Esmu noveerojusi,ka tas loti labi nostraadaa-neskatoties uz to,kas ko teicis ,tava dziive nemainaas un tavas domas par dziivesveidu arii...!Taa buutu loti liela kluuda -neiet!
26.08.2013 17:22 |

Reitings 7743

Ok, tagad zināšu, ka esmu baigā intrigante pat neko nesakot. :D
26.08.2013 17:22 |

Reitings 10475
marchixa, nomierinies, man vispār vienalga, kas un kādā situācijā, bet tu uzsprāgsti! :D
26.08.2013 17:24 |

Reitings 204
Es atkal uzskatu,ka ir liela kļūda iet uz izlikties,ka es neko nezinu, būt draudzīgai,lai gan mani aiz muguras ar akmeņiem mētā. Neiešu un nebūšu ne ar savu izskatu,ne ar savu maciņu,ne uzvedību kā gaļas gabals,ko pēc tam plosīt. Vienkārši ignorēju cilvēkus,lai saprot manu attieksmi un par ko tā ir.
Negrasos bendēt nervus un uzkrāt kādas negācijas no šiem cilvēkiem. Vai man tiešām tikties ar tādiem,kam mīļākais ēdiens ir otrs latvietis? `
26.08.2013 17:25 |

Reitings 7743
Es neuzsprāgstu, man vnk. nepatīk, ka cilvēki piedomā turpinājumu. :D
26.08.2013 17:26 |

Reitings 10475
Marchixa, es vēlreiz saku, es tikai padalījos ar izteicienu, nevajag visu tik saasināti uztvert, drama queen! :D
26.08.2013 17:27 |

Reitings 16208
Kaas-es neteicu buut draudziigai!
Redzi tur mums ar tevi ir atskiriiba-es staavu paari tam,jo juutos loti speeciiga!:)
26.08.2013 17:28 |

Reitings 7743

Tad jau, piemēram, ja es atrodos veikalā, kuru aplaupa kāds cits, skaitos arī laupīšanas līdzdalībniece?
26.08.2013 17:28 |

Reitings 7743
Par kādu izteicienu? Es tikai paskaidroju, ka visus cilvēkus uzreiz neuztveru kā aprunātājus, kuri mani aiz muguras noliek, ja viņi man pastāsta, ko kāds cits par mani teicis.
drama queen!

Pati tāda! :D
Nezinu - es kaut kā neprecīzi rakstu vai arī tu mani pilnībā nesaproti.
26.08.2013 17:32 |

Reitings 16208
Ir taada lieta -paarrunaasana,apspriesana,aprunaasana.Man laikam nepatiik viena lieta ,ja runaa slikti par manu viiru!Es pati varu teikt vienalga ko par vinu:D,bet ja dzirdu kaadu citu izsakamies par vinu negatiivi ,tad man ir skumji,jo tiesi vins ir loti daudz paliidzeejis maniem radiem utt!Es vinam neko neatstaastu,negribu dot vinam so negatiivo informaaciju...Vins arii noteikti nenemtu galvaa,jo vins staav augstaak savaa "ego".Parasti sievietes ir loti emocionaalas ,juutiigas uz visu so!Es arii taada biju-nekas jauns!Esmu mainiijusies un tikai ieguvusi ar savu jauno ES!!!
26.08.2013 17:42 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Ne tieši aprunāja mani, bet runāja lietas, par kurām daļa ir tikai man un manam draugam. Ko es darīju? Sāku distancēties no šiem cilvēkieml nedirsos, nelamājos, vnk centos neatrasties tur,kur man nav patīkami atrasties.
Draugs brquca gan uz pasākumiem, gan uz jubilejām un drīz vien visi sāka jautāt,kur tad es. Draugs izteica savas domas par to klačošanos un citu naudas skaitīšanu, un bija miers. Kopš tās dienas miers ir.
26.08.2013 17:43 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Paveero, kaadi cilveeki vinji ir! Gjimenes loka aprunaataaji iedalaas 2 kategorijaas - tie, kas klachojaas, aprunaa visus peec kaartas, bet vajadziibas gadiijumaa saveejos nepametiis un paliidzees un tie, kuri aprunaa taapeec, ka to cilveeku neciesh. Ja ir pirmais gadiijums, ieteiktu nebojaat attieciibas. Vienkaarshi ir taadi cilveeki, kuriem savas dziiviites nav, taapeec meegina to izskaistinaat, rakaajoties citu cilveeku dziivees. Ja otrais, tad varbuut labaak distanceeties.
26.08.2013 17:47 |

Reitings 8272
nu, par cik jūs tiekaties reti, tad es ar viņiem vsp nekontaktētos. tev vīrs vairāk nav TIKAI draugs. es tavā vietā viņam pateiktu, ka nevēlos tikties ar cilvēkiem, kas mani aprunā, tajā skaitā, manu ģimeni. un, ja viņš tik šausmīgi grib kontaktēties ar cilvēkiem, kas nepamatotu iemeslu dēļ aprunā viņa sievu, lai viņš to dara vienatnē.
26.08.2013 17:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits