Odette, muļķīgi, jo AD lietošanas mērķis ir pavisam cits - depresijas ārstēšana. Speciāli pēc tava komentāra pārskatīju šī AD lietošanas instrukciju, kur skaidri un gaiši norādīts, ka to lieto tieši mana nosauktā mērķa dēļ. Turklāt tava info par alko patēriņa samazināšanos vispār ieveda šausmās - AD nesamazina šo vēlmi, AD lietošanas laikā vispār nedrīkst dzert alkoholu necik. Turklāt, ja autore plāno skriet pēc šī AD receptes, tad varu pateikt, ka instrukcijā rakstīts, ka ar trankvilizatoriem šo AD lietot nedrīkst.
Principā tas ir ieteikums no viena stulba ieraduma (smēķēšanas) pārmesties uz citu (AD) pilnīgi bez vajadzības.
Ok. Tev kādreiz ir bijusi nopietnāka darīšana ar psihiatriju - sarunām ar psihiatriem un/vai psihotropu medikamentu lietošanu, un/vai atrašanos psihiatriskajā slimnīcā? Man ir viss iepriekšminētais (diemžēl, jā). No pieredzes zinu, ka tas, ko raksta instrukcijās, var arī pilnībā nedarboties un pat būt muļķības, kad tas attiecas uz praksi. Wellbutrin var dzert ar jebkuriem trankvilizatoriem (nu, standarta benzodiazepīniem noteikti, tā ir ierasta kombinācija) - slimnīcā man šādas kombinācijas deva ārsti, joprojām tā dzeru sava psihiatra uzraudzībā un vismaz manā lietošanas instrukcijā nekas tāds nav rakstīts. Drīkst jautāt, kur tu to izlasīji? :)
Alko AD lietošanas laikā parasti neiesaka, bet viss ir atkarīgs no konkrētās problēmas, kā arī vispārējā veselības stāvokļa. Ar trankvilizatoriem alko dzert NEDRĪKST, tas gan, bet ar AD nav tik viennozīmīgi, ar tiem pašiem SSRI pat kādreiz man ir atļauts.
Ja domā, ka antidepresanti sava nosaukuma dēļ paredzēti tikai depresijai ārstēšanai, tad maldies. Ar tiem (ne Wellbutrin, tagad runāju vispārīgi) var ārstēt arī veģetatīvo distoniju, panikas lēkmes, bipolāros traucējumus, anoreksiju, bulīmiju, obsesīvi kompulsīvos traucējumus, alkoholismu utt. Zāles ir ļoti dažādas.
Labi, aizgājām galējībās, protams. Runa bija par smēķēšanu. Nu man pazuda vēlme smēķēt un izārstēju arī ēšanas traucējumus. Kāpēc nedalīties pieredzē? Atšķirībā no kaut kāda apšaubāma Tabex (Cytisine), ko te visi dzer, bet kas būtībā ir toksisks alkaloīds un izskatās vairāk pēc "kaktu" zālītēm, kas uzražotas bijušajā padomju savienībā un satur risku nosmakt, to pārdozējot... UN TĀS PĀRDOD BEZ RECPETES!!!