SMĒĶĒŠANA :(

Reitings 83
Reģ: 07.07.2009
Sveikas! Tātad esmu apņēmusies atmest smēķēšanu ar Tabex palīdzību. Pirmās divas tabletes izdzēru,bet tāpat pīpēt gribēju ļoti un to arī darīju. Pēc trešās kaut kā mazāk,un sava vājā rakstura dēļ uzpīpēju pusīti. Redzēs kā būs tālāk. Bet varbūt jūs varat arī uzrakstīt savu pieredzi,ja smēķējāt. Kas vēl varētu palīdzēt. Paldies :)
21.08.2013 20:13 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Mans puisis pēc, laikam, 8 gadu stāža, otro reizi atmet smēķēšanu. Kaut kā viegli viņam tas iet, nu, daudz maz. Bet Tabexus arī ēd. Citreiz, manuprāt, vairāk kā vajag, bet toties pīpēt gribas tikai tad, kad iedzer. Tad arī atļaujas pāris izpīpēt, kas īsti neietekmē atmešanas procesu.

Bet interesanti, protams, tas, ka (dažas tagad varētu pārstāt lasīt, lai nebūtu piekasīšanās), ka sanāk reizi nedēļā uzpīpēt zāli, kas, protams, sajaukta ar tabaku. No vienas puses tā pati pīpēšana ir, tikai daudz mazākos daudzumos.
21.08.2013 21:43 |

Reitings 1223
Reģ: 23.04.2010
Galvenais, ka man bija vienalga, kad to skandināja mani sencīši vai oma vai vēl kāds :) Tieši no drauga tēva šie vārdi lika aizdomāties :)
21.08.2013 21:43 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Antidepresants "Wellbutrin". Ja ne palīdzēs pavisam atmest, tad samazinās vēlmi smēķēt līdz minumumam. Pie reizes bonusā var nākt klāt citas labas lietas - samazināties apetīte (kļūst ļoti viegli kontrolēt ēšanu), uzlaboties oma, pazust vēlme lietot alkoholu (šis ir vienīgais ad, kas izteikti iedarbojas tieši uz dopamīnu). Protams, vispirms jārunā ar ārstu un vajadzīga recepte. Tas tā, mana pieredze. Šis viss, protams, ir idividuāli.

WTF. Katrām zālēm ir savi mērķi. Smēķēšanu ārstēt ar AD ir muļķīgs ieteikums.
21.08.2013 21:46 |

Reitings 154
Reģ: 29.01.2009
Esmu mēģinājusi atmest ar TABEX. Pirmās piecas dienas nejutu nekādas izmaiņas (dzēru tā, kā bija paredzēts, sākumā diezgan daudz pirmās dienas tās tabletes bija jādzer, ja nemaldos, tad ik pa 2h). Pēc, apmēram, nedēļas sajutu, ka pīpēt prasās arvien mazāk. Protams, ka sākot dzert tās tabletes turpināju smēķēt, jo tā arī tās ir paredzēts lietot - ne jau nesmēķēt sākotnēji un papildus dzert TABEX. Domāju, ka būtu atmetusi, ja nebūtu pametusi to tablešu dzeršanu :)
21.08.2013 21:47 |

Reitings 178
Reģ: 11.08.2013
WTF. Katrām zālēm ir savi mērķi. Smēķēšanu ārstēt ar AD ir muļķīgs ieteikums.

Kāpēc muļķīgs? Es dalījos pieredzē. Wellbutrin (aktīvā viela - bupropion) ārsti mēdz izrakstīt smēķēšanas atmešanai, tas nav nekas nenormāls.

"...it is also widely used to reduce nicotine cravings by people who are trying to quit smoking."
Vairāk info -
http://en.wikipedia.org/wiki/Bupropion#Smoking_cessation
21.08.2013 21:55 |

Reitings 83
Man jau arī šķiet,ka visas metodes ir labas,lai tikai tiktu no tā draņķa vaļā.
Tāpat kā meitenes te raksta arī man mūždien kāds aizrādīja par smēķēšanu,bija jālien pīpēt pa kaktiem utt.
Nepīpmaņi toč smejas par mums :D
21.08.2013 22:28 |

Reitings 1701
Odette, muļķīgi, jo AD lietošanas mērķis ir pavisam cits - depresijas ārstēšana. Speciāli pēc tava komentāra pārskatīju šī AD lietošanas instrukciju, kur skaidri un gaiši norādīts, ka to lieto tieši mana nosauktā mērķa dēļ. Turklāt tava info par alko patēriņa samazināšanos vispār ieveda šausmās - AD nesamazina šo vēlmi, AD lietošanas laikā vispār nedrīkst dzert alkoholu necik. Turklāt, ja autore plāno skriet pēc šī AD receptes, tad varu pateikt, ka instrukcijā rakstīts, ka ar trankvilizatoriem šo AD lietot nedrīkst.
Principā tas ir ieteikums no viena stulba ieraduma (smēķēšanas) pārmesties uz citu (AD) pilnīgi bez vajadzības.
21.08.2013 22:35 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Tā Karra grāmata ne man, ne maniem paziņām neko nav devusi. Izlasījām, aizvērām, smēķējam kā parasti. Ar tām Tabex ripām tas pats. Ir bijuši arī nikotīna plāksteri un daudz kas cits. Tā vien liekas, ka, ja pašam nav gribasspēka, cerēt uz kaut kādiem brīnumlīdzekļiem ir muļķīgi, lai gan paziņas mammai palīdzēja hipnoze. To vēl neesmu izmēģinājusi.
21.08.2013 22:42 |

10 gadi
Reitings 3218
Reģ: 13.11.2011
Varbūt vjag izlasīt to smēķēšanas grāmatu?

mammas draudzene nopirka to grāmatu par smēķēšanu, sāka lasīt un nometa, pat līdz beigām neesot izlasījusi. un nepīpē jau pāris gadus. un grāmata ar maksāja kādi 50sant, uz atlaidēm pirka.
21.08.2013 22:47 |

Reitings 23
Reģ: 14.08.2013
Es nosmēķēju 5 gadus, nemaz negribēju atmest, patika tas process.. bet tad ar draudzeni dzērām šampānieti un visu laiku staigājām ārā smēķēt, jaucās kopā aukstums ar siltumu un cigaretes ar šampānieti(laikam nepareizajās proporcijās) un man palika slikti! tā es novēmu visu nakti, nākošajā dienā, ieelpojot draudzenes izpūstos cigarešu dūmus, atkal slikti palika. Šādi tas turpinās jau otro gadu!
Šobrīd, kad tik daudzi cenšas atmest, jūtos laimīga, ka man tas izdevās tik viegli!
21.08.2013 22:50 |

Reitings 173
Reģ: 29.01.2009
Man draugs tieši pagājušajā nedēļā atmeta, dzerot Tabex. Līdz šim smēķēja 8 gadus. Viņš atmeta pa vienu nedēļu - pirmdien sāka dzert tabletes un jau piektdien bija atmetis. Dzēra ik pēc 2 stundām un tur bija tā, ka pirmajā dienā varēja izpīpēt 5 cigaretes, otrajā - 3, trešajā - 2, ceturtajā - 1 un piektajā jau nevienu nevarēja. Pēc dažām dienām gribēja uzpīpēt, drusku papīpēja un palika slikti, nu un kopš tās reizes vairs nepīpē, nezinu gan uz cik ilgu laiku atmeta, nu bet paskatīsimies kā būs.
21.08.2013 23:28 |

Reitings 178
Odette, muļķīgi, jo AD lietošanas mērķis ir pavisam cits - depresijas ārstēšana. Speciāli pēc tava komentāra pārskatīju šī AD lietošanas instrukciju, kur skaidri un gaiši norādīts, ka to lieto tieši mana nosauktā mērķa dēļ. Turklāt tava info par alko patēriņa samazināšanos vispār ieveda šausmās - AD nesamazina šo vēlmi, AD lietošanas laikā vispār nedrīkst dzert alkoholu necik. Turklāt, ja autore plāno skriet pēc šī AD receptes, tad varu pateikt, ka instrukcijā rakstīts, ka ar trankvilizatoriem šo AD lietot nedrīkst.
Principā tas ir ieteikums no viena stulba ieraduma (smēķēšanas) pārmesties uz citu (AD) pilnīgi bez vajadzības.

Ok. Tev kādreiz ir bijusi nopietnāka darīšana ar psihiatriju - sarunām ar psihiatriem un/vai psihotropu medikamentu lietošanu, un/vai atrašanos psihiatriskajā slimnīcā? Man ir viss iepriekšminētais (diemžēl, jā). No pieredzes zinu, ka tas, ko raksta instrukcijās, var arī pilnībā nedarboties un pat būt muļķības, kad tas attiecas uz praksi. Wellbutrin var dzert ar jebkuriem trankvilizatoriem (nu, standarta benzodiazepīniem noteikti, tā ir ierasta kombinācija) - slimnīcā man šādas kombinācijas deva ārsti, joprojām tā dzeru sava psihiatra uzraudzībā un vismaz manā lietošanas instrukcijā nekas tāds nav rakstīts. Drīkst jautāt, kur tu to izlasīji? :)
Alko AD lietošanas laikā parasti neiesaka, bet viss ir atkarīgs no konkrētās problēmas, kā arī vispārējā veselības stāvokļa. Ar trankvilizatoriem alko dzert NEDRĪKST, tas gan, bet ar AD nav tik viennozīmīgi, ar tiem pašiem SSRI pat kādreiz man ir atļauts.
Ja domā, ka antidepresanti sava nosaukuma dēļ paredzēti tikai depresijai ārstēšanai, tad maldies. Ar tiem (ne Wellbutrin, tagad runāju vispārīgi) var ārstēt arī veģetatīvo distoniju, panikas lēkmes, bipolāros traucējumus, anoreksiju, bulīmiju, obsesīvi kompulsīvos traucējumus, alkoholismu utt. Zāles ir ļoti dažādas.

Labi, aizgājām galējībās, protams. Runa bija par smēķēšanu. Nu man pazuda vēlme smēķēt un izārstēju arī ēšanas traucējumus. Kāpēc nedalīties pieredzē? Atšķirībā no kaut kāda apšaubāma Tabex (Cytisine), ko te visi dzer, bet kas būtībā ir toksisks alkaloīds un izskatās vairāk pēc "kaktu" zālītēm, kas uzražotas bijušajā padomju savienībā un satur risku nosmakt, to pārdozējot... UN TĀS PĀRDOD BEZ RECPETES!!!
21.08.2013 23:32 |

Reitings 1701
Tev kādreiz ir bijusi nopietnāka darīšana ar psihiatriju - sarunām ar psihiatriem un/vai psihotropu medikamentu lietošanu, un/vai atrašanos psihiatriskajā slimnīcā?

Netaisījos mērīties ar krāniņiem, bet jā. Tagad lietoju AD un eju pie speciālista. :)
21.08.2013 23:47 |

Reitings 1701
P.S. Un nenodarbojos ar tik muļķīgu lietu (AD bezjēdzīgu dzeršanu) ieteikšanu citiem.
21.08.2013 23:49 |

10 gadi
Reitings 218
Reģ: 06.01.2013
Es ari atmetu ar Tabex palidzibu. Nu jau 2 gadus ka nepipeju. Bija lidzigi ka tev...pirmajas 3 dienas vel pipeju, cik atminos, laikam pat tas bija pielaujams, pec instrukcijas. Hmmm...isti neatminos, bet fakts tads, ka pec 3 dienam man nemaz ta isti negribejas, vinas likas pretigas. Mazliet gribasspeka un tad viss aizies! Es pat neizgaju visu menesa kursu, ka jau nemaz neprasijas pec cigaretes. Puse palika neizmantota. Es domaju, ka tev viss izdosies un ja vel gribasspeks tev liels, tad nemaz nebus problemu! Veiksmi tev ;)
22.08.2013 00:02 |

Reitings 1012
Reģ: 20.08.2013
Es arī metu nost ar Tabex. Man nebija tā, ka diendienā smēķēju, bet kā sanāca (gribējās) - varbūt dienā vienu, vai nedēļā vai arī visu dienu :D Tad nu, kad gribējās uzpīpēt, iedzēru Tabex tabletīti. Nekādas izmaiņas nebija, vienkārši negribējās pīpēt :)

"Noturējos" divus mēnešus un atsāku, jo man vienkārši patīk tas process, kad var mierīgi apsēsties, dzert tēju, padomāt par dzīvi un uzpīpēt :) :D Tagad ir tā, ka varu nedēļu nepīpēt un neprasās, bet reizēm kādas 5 pēc kārtas varu :D :D

Atmetu ar vienu plāksnīti. Tagad vēl varu kādas 3-4x reizes mest nost, jo tabletes vēl ir :D
22.08.2013 00:25 |

Reitings 83
Tiešām ir interesanti palasīt,kā citām ir gājis :) Nu man pagaidām ir tā. Mājās cigaretes ir,pa retam uzpīpēju,bet patiešām tās cigaretes liekas pretīgas. Man ir pagājusi skaitot vakardienas vakaru un šodienas pusdienlaiku,tad aptuveni diena pagājusi kopš lietoju zāles. Bet šodien būs pilnā diena.
Āāaa izlasīju vēl vienu knifiņu-Kā zināms,kad atmet pīpēšanu,var pieņemties svarā. Bet esot jādzer daudz dzērveņu sulu,kad gribas ēst,nu ēdienreižu starplaikos. Un vēl,iepriekš bija fanāte kafijai,tagad arī man tā negaršo. Man jau liekas,ka viss izskatās pozitīvi priekš manis :)
22.08.2013 12:13 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
3 gadus atpakaļ atmetu vienā dienā. Pirms tam pīpēju 8 gadus. Vienkārši pateicu sev NĒ. Mēģināju pēc 3 mēnešiem no rīta uzpīpēt, izkorķējos, nopriecājos par tādu pareizu organisma reakciju uz sūdu, ko es velku iekšā, un kopš tā brīža vairs nemaz neesmu mēģinājusi.
22.08.2013 12:22 |

Reitings 178
Netaisījos mērīties ar krāniņiem, bet jā. Tagad lietoju AD un eju pie speciālista.

Ui, jā, man vakar uznāca vājprāts, atvainojos. :) Tas ir vienīgais krāniņš, kas man ir, kā var nemērīties :D Pārlasot šodien ar sarkanās migliņas neaptumšotu skatu - nu jā, izkausījos riebīga un augstprātīga. Piedod.
Klau, bet, ja tiešām esi zinoša, tad kur ir dzirdētas tās lietas par AD nelietošanu kopā ar trankvilizatoriem? Neapšaubu tavas zināšanas, vienkārši mani interesē to avots. Ja kaut kur klejo dezinformācija, tas nav labi.

P.S. Un nenodarbojos ar tik muļķīgu lietu (AD bezjēdzīgu dzeršanu) ieteikšanu citiem.

Nu jā, varbūt man širmis aizbraucis pavisam, bet...kas tajā ir tik muļķīgs, ja zinu, ka tas var palīdzēt? Protams, ka der citas versijas un vispirms jāizmēģina visi iespējami bez-zāļu varianti! Bet, ja cilvēks ilgstoši mokās...? Un, ja šo AD viena no netiešām indikācijām ir tieši smēķētājiem? AD jau nav trankvilizatori, ja es kādam klonazepāmu ieteiktu - lūk, tad gan man varētu kāds mest ar čību, brrr :(
22.08.2013 12:24 |

Reitings 83
Margo un Odette Lai nu kā tur būtu,bet man,kad atklāja diagnozi bija tieši jālieto spēcīgi AD + trankvilizatori + vēl kaut kāds baiļu `noņēmējs` (spitozin vai kaut kas tml. ) Biju staigājošs dārzenis,bet savā ziņā palīdzēja,bet no otras puses,daudz kas slikts arī notika.
22.08.2013 12:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits