Garderobes krahs

Reitings 10
Reģ: 18.08.2013
Meitenes, ceru, ka varēsiet man palīdzēt ar ieteikumiem :(
Lieta tāda, ka līdz šim neko jaunu no apģērba neesmu pirkusi. Man ir ap divdesmit pieciem gadiem, bet drēbes vispār nav pirktas es pat neatceros, no skolas laikiem un kaut kādiem 90tajiem gadiem, ko lielākoties pirku vecāku ietekmē. Nekad nav bijis liekas naudas, un no vecākiem ieaudzināts uzskats, ka ja nav nodriskāts un der, kāpēc lai mestu ārā un pirktu kaut ko jaunu.
Bet šodien man uznāca tāds besis par to visu. Par to, ka blūzītes un džemperīši ir 10 gadus veci. Ziemas jaka ir tā pati, ar ko vidusskolā gāju. Apakšveļa un zeķubikses ir nonēsātas. Aaaaa vienkārši pretīgi no tā visa. Viss ir morāli novecojies un es sapratu, ka pati sev riebjos. Es vienkārši sakrāmēju visu maisos un izmetu. Un tagad man nav nekā ko vilkt. Atstāju tikai pāris kaut cik plus mīnus normālākos apģērba gabalus, bet uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmus.
Kā jūs vērtējat šo situāciju? Vai es esmu vienīgā tāda uz pasaules? Vai visas pārējās ir normālas meitenes, kas iepērk katru gadu jaunu garderobi? Kad paskatos apkārt, ka tik daudz stilīgu cilvēku, mani pārņem nožēla, cik es esmu nožēlojama :( Raud un raudu visu vakaru...
Ja jūs būtu manā vietā, ar ko jūs sāktu? Pirmie soļi, kad ir tukšs skapis?
18.08.2013 19:54 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Chantelle.
Audumu krāsas :)
Bet vispār piekrītu tevis teiktajam.
19.08.2013 11:39 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Te runa ir par lēto ķīniešu darbaspēku, kuri par savu darbu burtiski saņem santīmus.
Un ja viņi nesanems pat to? Mirs tak badu. Turklat bagatie iztere 80% pasaules resursu un partikas krajumus. Brendu lupatas,kometika un etc. iztere palenast lielako dalu naftas un citu labumu. Bez ta var iztikt. Ja nu runajam par ekoloģiju ,planetu un domajam par citiem.

Mobilos lietojat? Paskataties filmu-asinis uz mūsu mobilajiem.
19.08.2013 11:45 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Labāk pastāstiet arī man: Kā latvietis, kura ienākumi ir 200 Ls mēnesī nepērk lētās, nekvalitatīvās lietas, par kurām nabaga ķīnietis saņēmis santīmus? Nu kā var nesaprast, ka visiem cilvēkiem nav līdzekļu, lai nopirku Diesel džinsas Guess džemperi?
19.08.2013 11:47 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Kā latvietis, kura Kā lai latvietis
19.08.2013 11:48 |

Reitings 27552
Jus tiešām ticat ka ķīnietim būs labak ja nesanems pat tos santimu algu? Vinam labak mirt badu?
19.08.2013 11:49 |

Reitings 971
Reģ: 23.01.2011
Es nezinu,kas ir ar mani, bet šonedēļ biju iepirkties un sapirku tādas drēbes,ko nekad nevilktu un, kas nav "manā stilā"

Nu neko, atbraucu mājās, samērījos un izskatās lieliski. Arī krāsas vairs nav - melns, pelēks.

Parādījās arī krāsas citas.

Apģērba materiāli arī citi.

Galvā kaut kāds sajukums, gribējās pārmaiņas un tāpēc skatījos uz tādiem apģērbiem, kas nav "mana stila".
19.08.2013 11:54 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Autorei veiksmi jaunas garderobes komplekteeshanaa. :) Neko jaunu gan nemaaceeshu ieteikt.

Manaa garderobee arii diemzheel nav taas pamatlietas, kaut kaa vienmeer veikalaa iekriit aciis citi apgjeerba gabali. Laikam buus jaasaak mekleet, jo patiesiibaa nodereetu.

Man labaak patiik neesaat leetus dzhinsus, bet tos ik pa laikam nomainiit, nevis 5 gadus vilkt vienus un tos pashus. Turklaat atziishos, ka mani labaak interesee es, mani radi un muusu valsts iedziivotaaji kaa kjiinieshi. Veel arii mani maac shaubas, vai tas pats Diesel neizmanto to pashu leeto Kjiinas darbaspeeku kaa NewYorker un citi leetie veikali.
19.08.2013 11:57 |

Reitings 27552
Man labaak patiik neesaat leetus dzhinsus, bet tos ik pa laikam nomainiit, nevis 5 gadus vilkt vienus un tos pashus. Turklaat atziishos, ka mani labaak interesee es, mani radi un muusu valsts iedziivotaaji kaa kjiinieshi. Veel arii mani maac shaubas, vai tas pats Diesel neizmanto to pashu leeto Kjiinas darbaspeeku kaa NewYorker un citi leetie veikali.
+
19.08.2013 12:31 |

Reitings 27552
Ķīnā, Taivānā, Honkongā un etc.. tiek ražots gandrīz visas rūpnieciskās preces, ko patērējam. Daži palieli LV uzņēmumi arī pamazām pārceļ savas ražotnes uz Austrumiem, jo darba izmaksas daudz zemākas.
19.08.2013 12:35 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
tu esi pielavusi kludu, jo gadiem neko neiegadajies. domaju, ka lielaka dala vidusmera cilveku neieperk jaunu garderobi katru gadu, veco izmetot ara, bet gan ik pa laikam iegadajas ko jaunu, piemeram, reizi menesi vai divos kadu dzemperiti vai bikses utt. tas lauj atsvaidzinat koptelu.

iesaku tev ari ta darit-reizi menesi vai divos sev ko iegadaties, bet sakuma noperc ko jaunu, lai nav jastaiga plikai(tak izmeti gandriz visu ara)
19.08.2013 12:36 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Tā kā jebkurā gadījumā viena, bet kvalitatīva lieta dod lielāku labumu.

Really? Vai tu maz zini ka top ta viena kvaliatativa lieta? Esi redzejusi kada izskatas Bangladesas adas apstrades industrija? Tu savos launakajos murgos to nevari iedomaties tos apstaklus un to piesarnojumu ko rada labas, kvaliatativas adinas apstrade.

Par kiniesiem runajot, tie vairs nav pasaules letakais darba speks, tagad "topa" ir Bangladesa, kur 50% iedzivotaja ir analfabeti un berni strada no tumsas lidz tumsai par 29$ menesi un bojas sev veselibu.
19.08.2013 12:39 |

Reitings 27552
Un vēl autorei-nepardzīvo. Ir teiciens par latvieti vidējo " nav svarīgi ka slikti iet, būtisjki ka no malas izskatas labi. :)
19.08.2013 12:40 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Es būtu priecīga, ja man visa garderobe būtu jāsāk no 0. Nupat kā adevu 6 lielus maisus ar drēbēm prom, ideālā stāvoklī, dažas pat pilnīgi jaunas lietas. Mani sāpes pārņēma tajā brīdī, kad sapratu sava skapja kopsummas saturu. Tamdēļ tagad katrs pirkums vai šūšana tikai rūpīgi pārdomāta, nevis emocijas. Un tikai mūzīgās modes piegrieznes un krāsas, jo nav jēgas pakļauties emocijām sapirkt rozā un lillā un tad pēc diviem gadiem domāt, ko iesākt :)
19.08.2013 12:45 |

Reitings 27552
DIO LV algas it tādas kādas tā irm un te atjaunot visu garderobi ir samērā sarežģiti.
19.08.2013 12:48 |

Reitings 7781
cilveks 10 gadus drebes ir valkajis...nu cik labas vinas var but? saubos, ka tadas nolietotas var dot citiem. lai ari cilveki ir nabadzigi, meslus pedejos viniem nevajag atdot.

es vecas mantas izmetu ara, jo vinas, manuprat, nevar nevienam atdot vairs. lietas, kuras nez kapec vairs nepatik, negribu vai neder, atdodu, jo kadam citam varbut patiks. pietam vinas nav nolietotas.
19.08.2013 12:54 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Es nepiedalīšos spriešanā kas ir lēti un kas ir dārgi, taču man ir šāda pieredze: man ļoti patīk cardigan (nezinu kā pareizi latviski saucas) tipa jaciņas, pirms (bail teikt) 7 gadiem nopirku vienu fuksiju rozā jaciņu (mexx) un lillā krāsas jaciņu (taifun). Tās jaciņas jau ir ļoti daudz reizes mazgātas veļas mašīnā (protams, saudzīgā režīmā un tt.), bet ne krāsa nav izbalējusi, ne audums ir sarāvies, zaudējis formu, vai izveidojušies mazie kunkulīši. Un pa tiem 7 gadiem ir nopirktas n-tas līdzīgas jaciņas no reserved, new yorker, seppala un tt. un visas ir miskastē, tāpēc, kā pēc pirmās mazgāšanas reizes 99% reserved jaciņu un topu sašķobās vīles, pēc 3 mazgāšanas reizes audums sāk sarauties, pēc 10 mazgāšanas reizēm jaciņa ir par izmēru mazāka un izskatās pēc grīdas lupatas.
19.08.2013 12:54 |

Reitings 7781
kordelia, labrit! es nemaz nevaru zimola bikses atlauties. tad staigat pliku pakalu?
19.08.2013 12:58 |

Reitings 4703
Kubiete,

es saprotu, ka garderobi nav iespējams atjaunot uzreiz , tādā nozīmē visu, kas patīk un piestāv, tas prasa laiku, naudu un sajūtu, ka to lietu gribēsies nēsāt ne tikai šodien, rīt , parīt, bet tā lieta patīks arī pēc gadiem 6 utt. Es to labi apzinos, pat ļoti, Tāpēc stratēģiski plānojot izdevumus, piemēram vidējā alga LV ir 350 Ls (rēķinu brutāli), apģērbam ik mēnesi var atlicināt teiksim 20 ls, tas nozīmē ko, ka tie 20 Ls nav jāizdod par kaut ko, bet vērtīgāk ir iekrāt pāris mēnešus un iegādāties lietu, kas patīk, kuru var atļauties un kas kalpos vairākus gadus. Tas pat ir ar lietotjiem apģērbiem, taču prasa rūpīgu laiku, lai sameklētu to pērli.
19.08.2013 12:58 |

Reitings 4703
cilveks 10 gadus drebes ir valkajis...nu cik labas vinas var but?

ja par drēbēm, aksesuāriem, apaviem rūpējas, kopj, tad arī pēc gadiem 10 tās var izskatīties ideālā stāvoklī. Un tik apt labi, pavisam jauna drēbe var izskatīties desmit reiz sliktāk par lietoto kopto, jo nav mazgāta atbilstoši, nav rūpīgi sakārtota skapī, bet gan nosviesta kaut kur, nav traips ticis izņemts uzreiz utt... tā kā tas ir diskutējams jautājums..
19.08.2013 13:01 |

Reitings 7781
dio, latvija ir liels jo liels uzcenojums. tas, ja krasi pus gadu naudu biksem...tas nenozime, ka vinas tiesam bus labas. pietam to laiku, kamer kraj to naudu vienai lietai, ari ir jastaiga. un stulbi izskatisies-uber krutas dzinsas un novelies dzemperitis, kuram elkoni izstaipiti, jo redz super dargajai un kvalitativajai jacinai atkal naudina ir jakraj.
19.08.2013 13:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits