Sveiki! Man ir problēma. Man jau 3 dienu sāp zarnas, jo gāzes kas uzkrājušās tur negrib nākt laukā. Pagulēt tikpatkā nevaru jo sāp. Ir pozas kurās sāpes tikpatkā nejūtu. Kad kautkā debīli izlokos tad arī sāp. Citreiz zarnās tās gāzes kustās, vēders burkšķ dīvaini. Pirmajā dienā bija caureja, vakar slikta dūša no rīta. Mans ģimenes ārsts atvaļinājumā? Espumisan nepalīdzēja, varbūt jums tā ir bijis? Kas jums palīdzēja?
Ir tāda netradicionāla metode, ko izmanto veterinārijā- ja govij gāzes sakrājusās un nekas nepalīdz, var mēgināt piedzirdīt tā pamatīgi, jo tad zūd muskulu tonuss, viss atslābst un izklūst laukā.. :D
Nu tā doma- iedzersi, atslābināsies, nekoncentrēsies uz sāpēm, zarnu sienina nebūs tik saspringusi, gāzēm vieglāk izklūt. Cilvēks un dzīvnieks alkohola prieksā vienlīdzīgs:D
Runājot par govīm!! Govīm mēdz arī piepūsties vēders un ārā nekas nenāk. Un tad dūra vēderā šprices adatu un lai da gaisu ārā manuāli. Varbūt šo metodi var pamēģināt, ja jau galīgi nekā netiek galā.
Autore, pamēgini varbūt izvingroties, izstaipīties, uztaisi tiltinu, aizej izpeldies, ja ir iespēja, lai ūdens izmasē punci. Varbūt kādā zarnu līkumā aizsprostojums un izkustinot visu kermeni, varbūt aties.
Var būt arī ileus, zarnu nosprostojums/necaurejamība. Sākotnēji taisa klizmas un ko tik ne, ja nelīdz- liek uz galda un taisa vēderu vaļā...
Es jau dotos pa taisno uz uzņemšanas nodaļu. Nekādus ģimenes ārstus no atvaļinājuma negaidītu...
Nav kolikas? Nu jā, tādas, kas zīdaiņiem, bet arī pieaugušajiem tādas mēdz būt. Var iet pie jebkura ģ.ā, bet būs jāmaksā dārgāk, ja galīgi traki - uz slimnīcu. A tava ģ.ā. vietā neviens nav?
Ja tas ir aizcietējums, tad der rīciņeļļa, vai kādas vēdera zāles.
Ja tikai gāzes, tad pamasē vēderu, apļveida kustībām pulksteņrādītāja virzienā, tas iekustinās vēderu.