Mantu krasana!

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Tiko skatijos vienu tv shovu par cilvekiem, kuri kraj visu kaut ko, daleji jau ta krasana robezojas ar messi haosu. Vairs nav vietas maja, kur dzivot, jo viss ir piestukets ar dazadam mantam. Kuras nemaz netiek izmantotas. Bet prom netiek mests nekas, jo viss "tacu ir vajadzigs".
Man lv ir viena radiniece, kurai ari ir daudz mantu, vinas dzivoklis ir maksimali piebasts ar dazadam mantam. Es tur jutos fiziski slikti, kad aizbaucu ciemos. Citreiz, ta starp citu, ieminos, ka varbut ir laiks parmainam dzive, un nenaktu par skadi mazliet "atsvaidzinat un parkartot dzivokli". Bet nee!!!
Personigi mans dzivoklis ir diezgan patukss, man nav tadu lieku mantu, ja kaut ko neizmantoju uzreiz metu ara. Mani nomac, ja ir daudz lietas viss apkart. Vieniga problema ir drebju skapis, tas gan ir piebasts maksimali pilns, it ka jau aiztaisot durvis, to neredz, bet pietiek ar apzinu, ka zinu, ka ta ir.
Tagad mans rudens plans ir ieviest skapi kartibu.

Ka ir jums, esat krajejas vai ne?
15.08.2013 16:30 |

10 gadi
Reitings 137
Reģ: 17.07.2012
Noteikti esmu ārā metēja, protams, visādus sirdij tuvus krāmiņus var glabāt, bet tad tā, lai netraucē un nelien acīs. Ja vēl ir vieta, kur to visu paslēpt no ciemiņu acīm, ir ok, bet ja viss stāv nomests kaut kur pa stūriem un istabas vidū - neciešu.
Ir gadījies būt pie cilvēkiem, kuriem visa māja piekrauta ar miljons gadus vecām lietām, drēbēm, apaviem, šausmīgi kaitinoši, gribās aiziet ciemos pie tiem cilvēkiem un sakārtot viņu māju :D
Man jau šķiet, ka šāda problēma ir cilvēkiem, kuriem kādu brīdi dzīvē klājies slikti un nav bijis nekas, tāpēc, kad ir iespēja, jāpērk pilnīgi viss un jākrāj.
15.08.2013 16:58 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
man ir tieši pretēji - man ir ārā mešanas mānija. Draugs ir tāds vācējs - visādus vadus, tehnikas, ārā nemet, jo var taču noderēt ;D
15.08.2013 16:59 |

Reitings 1613
Riry un meitenes kura kraja apsveikumu kartinas vai davanu maisinus, tas viss ir ok. Man piemeram, nagu lakas ari daudz. Bet tas ir gliti sakrametas vannas istaba uz plukta un tas izmantoju.
15.08.2013 16:59 |

Reitings 6797
Man pat traucē, ja man ir 2 dušas zēlejas. vienmēr ātri izlietoju tuksāko, lai plauktā stāv tikai viena. :D
15.08.2013 17:00 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
čāča, tavs draugs nav vēzis pēc horoskopa? :D
zinu trīs vēžu,kas visi krāj dekoratīvas kastītes :D

Es esmu tikai skaistu drēbju krājēja. Un grāmatu, bet tikai izlasīto ,interesanto un mani saistošo.
Bet ta visādi citādi, man patīk minimālisms, ļoti daudzās jomās. Lai gan istaba ir dekoratīva, bet mantu nav daudz un visas vienmēr perfektā kārtībā. Neciešu mantu haosu, atslēgas vienmēr vietā, ķemmes saliktas, kurpes kastēs.

Atdodot, vai izmetot, jūtos daudz patīkamāk, nekā krājot. Pārņem tāda viegla atbrīvotības sajūta. Un vienmēr pieturos pie viena likuma, uz katrām trim izmestām mantām jānopērk viena vietā, nevis trīs vietā. Par mani jau smejās, ka beigās es palikšu bez mantām vispār.

Visgrūtākais ir dzīvot kopā ar krājēju, man mamma ir krājēja tips(kurs gan veiksmīgi mācas par tādu nebūt) un draugs. Viņa geo, vēstures, autobilda un dari pats, kalni mani kapā iedzīs. Bet nu mums ir sarunāts, ka viņa istabā viņš drīkst visu ko un kā vēlas likt, bet pārējā mājā tas nedrīkst atrasties :D

Bet, nu trakākais gadījums, kuru es zinu ir manas vecmāmiņas brālim. Viņs bija kara laika cilvēks un ,kad atgriezās mājās no kara, viņš bija nedaudz sajucis. Un tad viņš sāka lielo mantu krāšanu.Avīzes, visādi atkritumi, metāllūzņi, vāzes, kurpes pa vienai. Punkts uz i bija, kad viņš atstiepis mājās maza puisīša apakšbikses, kuras atradis ezermalā.
Un tad nu tā istaba izskatījās līdz grieztiem piekrauta ar avīžu kalniem u.c. sū. Pats , viņs vairs negulēja, bet bija iekārtojis krēslu uz kura aizmidzis sēdēja, šauras ejas galā. Un vislabāk situācijas nopietnumu parādīja mūsu suns, viņs iegāja istabā, aizgāja pa eju līdz galam, un saprata, ka nevar apgriezties un atmuguriski virzījās uz izeju :D
15.08.2013 17:04 |

10 gadi
Reitings 137
Navigator, arī man ir pazīstams vēzis, kas krāj un krāj un neapstājas... :D
15.08.2013 17:06 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Man mammai ir nenormāla krāšanas mānija, nu - ok, ne tik traki kā rāda tajos raidījumos, bet tomēr, tad man no bērnības palicis prātā, ka nedrīkst mest laukā - var noderēt. :D Kastes no sadzīves tehnikas mums arī stāv istabā, diemžēl, redzamā vietā, bet - ne krāšanas mānijas dēļ - praktisku un citādu iemeslu dēļ - ja nes uz garantiju, precei jābūt oriģināliepakojumā. :D Kā arī - vismaz pāris reizes vēl būs jāpārvācas, loģiskāk liekas saglabāt iepakojumus nevis tv pārvest kā porcelānu.
Nē, es godīgi varu pateikt - man vēl visādu ārā metamu lietiņu ir daudz, bet es nespēju saņemties, nesen gan uztaisīju normālu revīziju, atbrīvojos apmēram no puses.

Patiesībā - ar veco mantu mešanu laukā nav tik vienkārši, tur arī apziņas līmenī tas viss ir, nespēšana atvadīties no pagātnes, pieķeršanās utt., tādēļ, lai ietu uz priekšu, nepieciešams atbrīvoties no pagātnes tīri fiziskā veidā. Es gan nemāku tik smuki pastāstīt, jāpameklē gudru cilvēku teiktais par šo lietu. ;)
15.08.2013 17:06 |

Reitings 1062
aprikoze.... re, sāk jau novākties bariņš ar krājējvēžiem. Nē tiem trim tiešām apsēstība uz lielākām un mazākām kastēm tieši ir.
15.08.2013 17:10 |

Reitings 6797
Man ir jautājums visām ārā metējām - cik bieži jūs esat nožēlojušas, ka kaut ko esat izmetušas?
Es tieši nekad, kas pierādāto to, ka tās mantas nu nav vajadzīgas.
15.08.2013 17:11 |

10 gadi
Reitings 1672
Reģ: 16.01.2013
Man vispār ir daudz stāstu par drauga mammu :D
viņai leduskapis bija aizkrāmēts ar visādiem konserviem- par termiņu derīgumu protams, ka ir lieki teikt :D ar zālēm tāpat..

Vienus zābakus, kas pēc sezonas bija saplīsušas viņa aizstiepa pie meistara, lai salabo. Kaut es viņus grasījos mest laukā. Un ko domā? Viņa viņus ir piesavinājusies :O vienkārši bez vārdiem, unikāls cilvēks.
15.08.2013 17:12 |

Reitings 824
Reģ: 09.07.2013
Man nav nekā tāda, kas nebūtu vajadzīgs. Mantas nekrāju, sūdos neieaugu.
Mana vīrieša tēvs krāj visu, sākot no saldējuma kastītēm, olu kastītēm, kaķu barības kastēm(?) beidzot līdz miljoniem celofāna maisiņu utt. Tas ir normāli? Manuprāt, nē. Ja es ik pa laikam pa kluso visu neielidinātu konteinerā, tur visa māja būtu izlietotajās ēdienu kastēs.
15.08.2013 17:13 |

Reitings 1613
Navigator arprats!!!
15.08.2013 17:13 |

Reitings 1062
Es esmu noželojusi vienu reizi, jo izmetu aiz pārskatīšanās, vai iespējams neizmetu, bet tā manta vnk pazuda. So, es iespējams, esmu noželojusi vienu reizi :D

Bet ja kādai interesē, ir baigi foršā grāmata- Kārena Kingstona "Kā atbrīvoties no krāmiem". Tik ātri , viegli lasās, un tur pat ir plāna punkti uzrakstīti pēc kuriem visvieglāk ir visu škirot un mest ārā.
15.08.2013 17:15 |

10 gadi
Reitings 137
Dārta

Izskatās, ka mums būtu viena un tā pati drauga mamma :D
15.08.2013 17:15 |

10 gadi
Reitings 1672
aprikoze- nebiedē :D es pirms rakstīju padomāju vai nebūs kādi pazīstamie! Cik tavai drauga mammai bērni (dēli, meitas) ?
15.08.2013 17:16 |

Reitings 1613
colombiana saldejuma un olu kastes :D :D Cilveki medz but apbrinojami.
15.08.2013 17:17 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Neesmu neko no izmestā nožēlojusi, īsti pat neatceros, ko un cik izmetu, tik zinu, ka bija smagi maisi. :D
Vēl jau ir cilvēki, kuri no visādām nevajadzīgām lietām uzmeistero ko skaistu, tad nu - es arī krāju, krāju, kamēr saprotu, ka nekad mūžā neko tik skaistu neuzmeisterošu un visu izmetu. :D

10 gadi
Reitings 137
Dārta

2 dēli, bet nav iespējams, ja nu vienīgi manam vīram ir draudzene - tu :D

10 gadi
Reitings 1672
aprikoze- tfūuu sabijos pirmo reizi izlasot tavu atbildi, manā gadījumā viņai ir 3 dēli :D
15.08.2013 17:20 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Nepatīk man minimālisms, man ir daudz lietu, daudz atmiņas saistītas ar konkrētām lietām no kurām es nekad neateikšos ... :) Vannas istabā pilnas malas ar šampūniem , koridorī skapītis brūk no smaržām... Man patīk , ka ienākot mājās uzreiz var redzēt, kas te dzīvo :)
15.08.2013 17:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits