Mans viedoklis par šo tēmu vēl ir veidošanās procesā. Ko varu teikt pavisam noteikti - liktenis ir. Tieši tas saved mūs kopā ar īstajiem cilvēkiem, liek piedzīvot vienas vai otras lietas. Parasti tās ir tās, ko atcerēsimies pat pēc ilga laika, kas liksies svarīgas arī pēc 10, 20 gadiem. Ar īstajiem cilvēkiem es nedomāju to "īsto un vienīgo", bet gan tos, kas mums ir bijuši nepieciešami tieši tajā vietā un laikā. Tie var būt mīļotie, draugi, kolēģi, garāmgājēji.
Iznāk tāds kā tauriņa efekts - vieni notikumi noved pie nākamajiem. Var izveidot tādu sakarību ķēdīti, kas šķiet tik loģiska, ka liekas, ka tas tiešām ir kāds augstāk izveidots plāns. Jo es neticu nejaušībām. :) Manā dzīvē tas ir ārkārtīgi pierādījies, it sevišķi pēdējā laikā. Runā, ka tad, ja cilvēks sāk redzēt 11:11, 22:22, un citus vienādos ciparus, tas vai nu ved pie lielām pārmaiņām, vai arī norāda uz to, ka viņš ir nonācis uz pareizā ceļa - dara to, ko, izvēloties dzīves scenāriju (jā, ticu reinkarnācijai), nolēmis darīt šajā dzīvē. Man tā gadījās pagājšgad rudenī - kopš tā laika ir noticis tik daudz, tiešām viss ir mainījies par 180 grādiem, tieši pateicoties šādai te notikumu ķēdītei.
Tāpēc es domāju, jā. Ir notikumi, lietas, kas ir izplānotas jau iepriekš, cilvēkam nākot pasaulē. To lielā mērā nosaka arī zvaigžņu stāvoklis - acīmredzot, ierodamies tad, kad tas ir atbilstošs tam, ko šajā dzīvē esam ieplānojuši pieredzēt, iemācīties. Tomēr zināmā mērā ir arī brīvā griba, taču - cik tālu tā sniedzas, tas ir labs jautājums. Nedomāju, ka kāds jelkad varēs uz to dot precīzu atbildi. Varbūt tas, ko es daru, man pašai šķiet kā manas brīvās gribas izpausme, taču īstenībā citādu lēmumu nemaz nebūtu varējusi pieņemt... Labi, par šo tēmu es varētu rakstīt visu dienu, bet tam tiešām nav jēgas. :D
Nobeigumā vēl viens neliels piemērs, tāds negatīvs. Bija man attāls radinieks - bet mana vecmamma bija viņa vectēva māsa. Viņi ar ģimeni bija atbraukuši ciemos pie manas vecmammas. Puika viens pats nozuda un iekrita dīķī - gandrīz noslīka. Ja nebūtu atraduši un izvilkuši, cauri būtu. Var domāt, ka veiksmīgi izglābās, bet, acīmredzot, viņam bija lemts mirt bērnībā, jo pēc pavisam neilga laika, mēneša vai diviem, viņš gāja pa ielu kopā ar savu vecmammu. Viņu notrieca mašīna - nomira uz vietas.