Lēcas ir produkts, kuru pagaidām vēl neesmu kārtīgi iepazinusi, bet ļoti vēlos integrēt savā ēdienkartē. Iesakiet kādas labas un pārbaudītes lēcu ēdienu receptes :)
Paldies!
yee! Ieraudzīju tēmas nosaukumu, sapriecājos, ka būs diskusija par ēdamajām lēcām. Bet, pirms nospiedu, iedomājos, a ja nu atkal par acu lēcām!? :D
Vienvārdsakot, pievienojos un gaidu atbildes :)
mans draudzinsh ljooti daudz lieto lecas savos eedienus,bet nemaceshu pateikt nevienu pashu recepti.. un ari diez vai taadas garshvielas sastopamas LV,bet dikti man garsho :)
Mūsdienās uz LV var dabūt gandrīz visu :) Garšvielas (ja vien tas nav Amazones mūžameža vidus lielā koka zara mizas pulveris :D ) noteikti nav šķērslis.
haha, sasmējos par garšvielu neesamību.. Jebko, jebko, kas pasaulē sastopams (tiešām, nerunājot par supermega retajām), var nopirkt ja ne RIMI un STOCKMANĀ, tad nu specializētajos garšvielu veikalos toč var :)
Nu lab lab :D es tik sak,ka nav viegli pagatavot taa,kaa jaabut tiem eedieniem,jo taas garshvielas ir netradicionaalas musu gaumei un jaut izjutai,kad gatavo tos edienus :D kaut kaa taa :D
Īstenībā, viss atkarīgs no receptes. Esmu ēdusi vairākus ēdienus ar lēcām - nekā netradicionāla vai specifiska. Vienkārši, es pati nemāku viņas pagatvot. Nu izvārīt māku, bet nav ideju, ko tālāk :D Recpetes.lv iesaka lēcu un desu sacepumu un vēl dažās dīvainas receptes. Man gribētos kaut ko sadzīvē pārbaudītu :)
nu tad Tev manas receptes nederees,jo visaas iekshaa ir gandriz jera galja..
bet ar leecam ir mans pasaulee visvisvisgarshiigaakais eediens..es to edienu varetu est un est,un eest :D bet tas vairak delj galjas un saldajiem riisiem..leecas tur otrshkjirigas :D
Vienreiz taisīju lēcu biezeni - lēcas sautē ar burkāniem, tomātiem, sīpoliem un saber dažādas garšvielas klāt. Var piegriezt gaļu klāt. Šeit precīzāk: http://www.receptes.lv/receptes/lecu-biezenis-indiesu-gauma/
Labprāt uzzinātu, kā variēt ar lēcām, varbūt ir citi ieteikumi?