Abolkuka!

 
Reitings 21
Reģ: 31.07.2013
Sveikas,meitenes! Padalaties ludzu ar savu VISGARSIGAKO abolkukas recepti! Dikti gribas palutinat punci :)
13.08.2013 16:03 |
 
Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
a kaut kaads dietiskaaks variants?:D kur ir Parfait ar savaam veseligajaam recepteem :D
13.08.2013 16:59 |
 
Reitings 414
Reģ: 29.01.2009
Manās mājās iemīļotas plātsmaizes- kūkas..
Raugas mīkla virsū saliek, kas dārzā gatavs (rabarberi, plūmes, āboli, bumbieri, upenes utt)

Sakuļ kādus 300g skābā krējuma ar divām olām, vanilīnu un cukuru (atkarībā cik saldu grib un cik skābi augļi) un šo masu pārlej pāri augļiem, kad mīkla gandrīz izcepusies un atkal liek cepeškrāsnī cepties kamēr krējums paliek viegli brūns :)
13.08.2013 17:04 |
 
Reitings 414
Reģ: 29.01.2009
ups atvainos par kļūdām :(
13.08.2013 17:04 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Tuuliit visas smiesies,bet man tiesaam loti garso taads variants-loti viegls,aatrs un labs-uzsmeereeju baltmaizes skeeliiteem mazliet sviestu,tad uzlieku skeeli,vai divas aabolus,tad mazliet cukuru un kaneeli un kraasnii ieksaa!Baltmaizi parasti saadam variantam peerku to francu garo-iznaak taadas smukas mazas !Maniem cieminiem loti garso!:)Vecos laikos taisiiju taa siermaiziites-veel viduu liku mandeli.
13.08.2013 17:06 |
 
Reitings 21
Reģ: 31.07.2013
Emmanuelle,tikpat garsigi sanak,ja taisa tosteri! :)
13.08.2013 17:25 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Man dārzā ir tik daudz āboli ka lieku tos maisos uz ielas, aiz sētas, lai cilvēki kam vajag ņem par brīvu un stiepj prom!! ( Vispār viņi arī pazūd diezgan ātri)

Tad nu es arī mēģinu tagad dažādas receptes... šovakar kādu no jūsu ieteiktajām arī pamēģiāšu, paldies par diskusiju autorei, noderīgi!!!

Varbūt kāda kādreiz ir ābolu sidru taisījusi?
13.08.2013 17:30 |
 
Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Ļoti garšo ābolkūkas, tāpēc cenšos cept ne pārāk treknas un kalorijām bagātas, lai nemocītu pārmetumi. Šī ir viena no iecienītākajām receptēm, kura sanāk supergarda un nav parlieku trekna. Buuuuu, iesaku.

Tātad, nepieciešams: 1 glāze manā putraimu, 1 glāze miltu (es vēl tiem klāt pielieku klijas), 1 glāze cukura, 1.5 t/k cepamā pulvera, nedaudz citrona sulas, 1 glāze piena, 5 āboli. Būs nepieciešama kantaina veidne.

Samaisa kopā miltus, cepamo pulveri, mannu un cukuru. Ābolus sarīvē uz rupjās rīves un apslaka ar citrona sulu. Uz veidnes pamatnes beram 1 glāzi sausā maisījuma, tad pārklājam to ar sarīvēto ābolu kārtu, tad atkal sausā maisījuma kārtu. Jāsanāk 3 kārtām. Visam pāri pārlejam piena glāzi, kas iepriekš ir uzvārīts un vērdošs. Tad ar nazi dažās vietās pabakstam visām kārtām cauri (tas, lai piens tiktu līdz pamatnei). Cepam apm. 50 min. uz 180°. Sanāk debešķīga kūka, BEZ OLĀM, KRĒJUMA VAI SVIESTA!
13.08.2013 17:37 |
 
Reitings 21
Reģ: 31.07.2013
Roxy,lai izdodas un labi garso! :) es kamer gaidu puisus,atbraucot no veikala ar sastavdalam,jau esmu paspejusi pabarot sevi un draugu ar dikti gardam krasni ceptam karstmaizem,un tagad stukoju vai maz kukai sanaks sodien vieta! :D
13.08.2013 17:37 |
 
Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Mana recepte ir supervienkarsha, mīkla pēc salda biskvīta garšo.
Tātad: 1 glāze cukura,1 glāze miltu un 5 olas. Visu samaisa ar mikseri.Sagriežu ābolus nevienlīdzīgos gabalinos,lieku cepamtraukā un virsū to masu.
13.08.2013 17:41 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Patriicija-man taas kuukas kadreiz liekas par treknaam-visaas receptees tas cukurs ir viena glaaze,tad veel citas sastaavdalas uttSiis karstaas maiziites ar visu iespejamo variaaciju virsuu nav tik bagaatiigas!Nemot veel veeraa to ,ka amerikaani loti reti pasi kaut ko cep-man var dot cepuriiti ar uzrakstu-"Varonis"!
13.08.2013 17:42 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Es tagad ķeros klāt šai, ko te kāds ieteica...

http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=21686
13.08.2013 17:48 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Tā man ir problēma... receptē pūdercukurs rakstīts gramos...

Cik ēdamkarotes vai tējkarotes pūdercukura man vajag , ja rakstīts 110g???
13.08.2013 18:21 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Roxy-sausmiigi daudz tas pudercukurs!:DEs atceros- vienaa eedamkarotee ir 15gm.To puudercukuru jau beigaas var uzkaisiit,cik patiik!
13.08.2013 18:25 |
 
Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Emmanuelle es nekad neesmu cepusi ar veikalā nopērkamajām mīklām,kaut kā tomēr pašai patik gatavot. :)
13.08.2013 18:59 |
 
Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
ņam ņam, super! Man šovakar taps Tevis ievietotā ābolkūka. Dikti garšo tā karamele, kas no cukura izveidojas (l)
13.08.2013 19:06 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Nu tā gatavs!!! Šī recepte ir tiešām supergsarda un super vienkārša :)

http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=21686
13.08.2013 19:07 |
 
Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Favel tad jau mēs abas šodien ar vienādām kūkām našķosimies. :D
13.08.2013 19:09 |
 
Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
Visus komentārus nelasīju, bet mana garšīgākā kūka nāk no mammas recepšu krājumiem. Tā ir tik vienkārša, ka jau no 12 gadiem mierīgi cepu pati.
Nepieciešams: 1 glāze cukura, 1 glāze miltu, 3 olas, 2 vidēja lieluma āboli, naža gals sodas vai cepamā pulvera (var arī nelikt, jo olas pilda irdinātāja funkciju). Cepšanai izmantoju padomju laika apaļu metāla formu. Pie rokas nav, bet šķiet, ka kādi 20cm.
Izgriežu apaļu cepampapīra gabalu un ieklāju formā. Tad apakšā izklāju ābolu šķēlītes (lieku pa aplīti kā puķīti). Bļodā sakuļu olas (neko parasti neatdalu) ar cukuru. Kad cukurs izkusis un maisa gaiši dzeltena, sijāju klāt miltus un sodu/cepamo pulveri. Vēlams neaizrauties ar masas maisīšanu, kad milti jau pievienoti. Iegūto viendabīgo masu leju pāri āboliem un lieku krāsnī (pie mammas izmantoju elektrisko pannu, no kurienes arī nāk tā forma). Jācep apmēram 30-40min. Ābolkūka smuki uzpūšas un ir ļoti garšīga. Gatavību pārbaudu ar sērkociņu. Kad mīkla pie sērkociņa nelīp, ņemu ārā, apmetu otrādi uz šķīvja un izskatās pēc smukas kūkas ar ābolu virsmiņu. Kad atdziest, pārberu mazliet cukura (labi garšo, ja āboli ir skābeni).
13.08.2013 20:14 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits