Ļoti garšo ābolkūkas, tāpēc cenšos cept ne pārāk treknas un kalorijām bagātas, lai nemocītu pārmetumi. Šī ir viena no iecienītākajām receptēm, kura sanāk supergarda un nav parlieku trekna. Buuuuu, iesaku.
Tātad, nepieciešams: 1 glāze manā putraimu, 1 glāze miltu (es vēl tiem klāt pielieku klijas), 1 glāze cukura, 1.5 t/k cepamā pulvera, nedaudz citrona sulas, 1 glāze piena, 5 āboli. Būs nepieciešama kantaina veidne.
Samaisa kopā miltus, cepamo pulveri, mannu un cukuru. Ābolus sarīvē uz rupjās rīves un apslaka ar citrona sulu. Uz veidnes pamatnes beram 1 glāzi sausā maisījuma, tad pārklājam to ar sarīvēto ābolu kārtu, tad atkal sausā maisījuma kārtu. Jāsanāk 3 kārtām. Visam pāri pārlejam piena glāzi, kas iepriekš ir uzvārīts un vērdošs. Tad ar nazi dažās vietās pabakstam visām kārtām cauri (tas, lai piens tiktu līdz pamatnei). Cepam apm. 50 min. uz 180°. Sanāk debešķīga kūka, BEZ OLĀM, KRĒJUMA VAI SVIESTA!