Rupjības

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Vēlējos uzzināt, cienījamās dāmas, cik no jums savā ikdienas leksikā izmanto vulgārismus, profanāciju - vienkārši sakot, cik no jums (rupji) (no)lamājas? Vai šie vulgārismi jūsu valodā parādās tikai emociju uzplūdos vai arī ikdienas sarunās? Kādas izcelsmes profanācijai dodat priekšroku - krievu, angļu, latviešu vai varbūt citai? Kādi ir "rupjākie" vārdi, kurus atļaujaties pasacīt skaļi? Varbūt pieprotat arī slāvu "mātišķos" izteicienus? Protams, tie šeit nav jāraksta pilnā apjomā - rusicismiem pietiks ar burtu skaitu, kamēr anglicismus un latviešu lamuvārdus varat uzrakstīt, aizstājot dažus burtus ar zvaigznītēm.

Manā leksikā šādiem vārdiem nav vietas; aizskarošākais, ko esmu kādam pateicis, ir apzīmējums "muļķis". Starp citu, uzskatu, ka jāapvaino cilvēka prāta spējas, nevis kādas citas ķermeņa daļas vai viņa radinieki.
12.08.2013 11:22 |

Reitings 2796
Reģ: 20.10.2009
mēdzu lamāties...

ja kaut kas nesanāk, kāds kko ir sačakarējis, un tā dēl man jācieš, mēdz izsprukt visādi apzīmējjumi..

tāpat arī pie stūres.. jo tiešām ir liela daļa cilvēku, kuriem tiesības laikam par skaistām acīm iedotas...
lai gan, gan jau arī es kādam izsaucu vēlmi nolamāties...

biežāk izmantotie laikam ir fu*k, b*eģ, Za*e*ala
12.08.2013 12:46 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Ne ikdienas situācijās, ne dusmu brīžos rupjības nelietoju, domu izsaku normāliem vārdiem.
12.08.2013 12:51 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Noteiktā lokā atļaujos izmest rupjību ar mērķi padarīt sulīgāku stāstījumu.. tas nav ieradums.. drīzāk kā tāds aksesuārs. Citādi nelamājos.. ja neskaita mazās likstas.. labs piemērs šorīt: ieplānoju pamēģināt sāļos keksiņus.. izņēmu no ledusskapja kastīti ar olām un BUMS.. viss uz grīdas. Tajā brīdī es izmantoju nesmukāku izsauksmes līdzekli par ''bitīt matos'' :D
Rupjāks vārds nav nekas noziedzīgs.. daudz atkarīgs no pielietojuma.. piemēram, strīdu gadījumos, manuprāt, rupji lamāties nav stils.. esmu par konsutruktīvām diskusijām :)
12.08.2013 13:01 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Tikai fuck izsprūk, bet ļoti reti, neesmu tā audzināta.
12.08.2013 13:03 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Absofackinytely!!!
Lietoju kad paslīdu uz slapjas grīdas virtuvē vai vannasistabā. :)
12.08.2013 13:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits