Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Nevaru saņemties

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Ir ideja noorganizēt kādu biedrību savā pilsētā, bet ir bail.. Baidos no tā, ka man nekas nesanāks. Ka kļūdīšos, jo par šīm lietām man īpaši lielas saprašanas nav, bet visu jau var iemācīties, ne tā? Baidos, ka nebūs atbalsta no citiem no pilsētas. Baidos, ka pašai sevi tā izceļot, būs arī papildus uzmanība manai ģimenei. Diemžēl, manā pilsētā reti, kad pasaka, ko labu. Pārsvarā jau noniecina citu centienus panākt, ko interesantu un jaunu. Taču visvairāk baidos izgāzties. Ar prātu jau saprotu, ka ar bailēm nekur tālu netikšu un neko nepanākšu. Taču tik ļoti gribās.. Šis pašapziņas trūkums man parādījās, kad jau centos organizēt kādu pasākumu šeit. Protams, saņēmu arī labus vārdus, bet lielākoties tie tomēr bija negatīvi. kādam kaut kas nepatīk, bet pats pacelt savus mīkstumus un ko izdarīt arī neviens negrib. Visu vajag gatavu. It kā jau neesmu vāja rakstura. Tomēr sāku šaubīties - vai man to patiešām vajag? Zinu, ka jebkurā gadījumā ir jāsaskaras un jābūt gatavam kādiem šķēršļiem ne tik labām atsauksmēm un kritikai. Man jau kādu laiku šī ideja šaudās pa galvu, bet nespēju saņemties. Varbūt tāpēc, ka esmu ienācēja šajā pilsētā un sabiedroto ir maz.
Iespējams daudzi nemaz nesapratīs, vai domās, ka pūšu ziloņus. Laikam jau tomēr man trūkst tas uzmundrinājums. Jāsaka, ka ģimene mani atbalsta. Gan vīrs, gan mamma ir tikai par. Kā tikt skaidrībā?
Varbūt kādai ir bijusi pieredze ar kādas biedrības vai lielāka mēroga pasākuma organizēšanu?
09.08.2013 14:39 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
varbūt no sākuma pasaki, kādu biedrību vēlies taisīt un kurā pilsētā?
09.08.2013 14:44 |

Reitings 3376
Sany - un ko tas mainīs?
09.08.2013 14:46 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Vienmēr būs kāds, kam patīk izliet žulti par jebko un kas piekasīsies pat ideālākajiem pasākumiem. Tev tas jāņem vērā un jāignorē, protams, atšķirot konsturktīvu kritiku no gānīšanās.
09.08.2013 14:48 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Mani drīzāk tie "pff, ko tu dari, kāda jēga, tāpat nekas nesanāks" un visi šitie uzmundrina, dod stimulu!
09.08.2013 15:01 |

Reitings 7743
Visas organizācijas, uzņēmumi, sākumā bija ideja, ko realizēja apņēmīgi cilvēki. Protams, ka sākumā ir grūti, kļūdas neveiksmes, pieredzes trūkums, bet - no kļūdām taču cilvēki mācās. Ir grūti, jā, reizēm gribas nolaist rokas un pamest visu, cilvēki ir skeptiski, vai, vēl labāk - pasaka, ka tur nekas nesanāks, atsaucība nav nekāda, sākumā atnāk, paskatās un aiziet, kur nu vēl sagaidīt palīdzību vai atzinību. Tā tas ir.
Bet - tev ir ideja. Realizē to! Kāpēc nepamēģināt? Atrodi līdzīgi domājošus cilvēkus, lai padalās ar idejām, pameklē informāciju. Jā, būs arī tādi, kuriem nepatiks, vai tad nezini, kādi ir cilvēki? :) Visu kritiku uzklausi, sliktos vārdus atstāj aiz muguras, ieteikumus un atziņas paturi sev, neuzņem sevī to lielo negatīvismu, nu nemāk bieži vien cilvēki novērtēt citu rūpes.
Man pieredze ir ļoti minimāla, lai neteiktu, ka nekāda..
Bieži vien paiet ilgs laiks, kamēr iegūsti cilvēku atsaucību, interesi, piesaisti kādu. Jā, būs arī pastiprināta uzmanība, domājams, ka bez tā neiztikt. Cik liela uzmanība - tas atkarīgs, cik pazīstama kļūs šī biedrība.
Katrā ziņā - veiksmi! :)
09.08.2013 15:16 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Tev ir domubiedri (jau kāda atbalsta grupiņa, aktīvi darboties griboši cilvēki ārpus pieminētajiem ģimens locekļiem) vai ar savu ideju esi viena pati?
09.08.2013 15:21 |

Reitings 2295
Pirmā sieviete, Tu esi liels malacis, ka pat vispār aizdomājies par šādām lietām! Es ieteiktu turpināt un darboties ;) Tā ir lieliska iespēja gan pašai attīstīties, gan palīdzēt citiem cilvēkiem un sabiedrībai kopumā. Ļoti atbalstāma iniciatīva. Kaut vairāk būtu tik uzņēmīgu sieviešu.

Pirms 7 gadiem es arī dibināju vienu biedrību. Kaut arī biju jauna un zaļa, tomēr riskēju. Nu jau vairs aktīvi tajā nedarbojos, esmu tikai kā goda viesis pasākumos. Bet prieks skatīties, ka tā joprojām aug, attīstās un sniedz labumu sabiedrībai ;)
09.08.2013 15:25 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Noteikti izmēģini.Un latvietis videjais tevi mēģinas atrunat 90%
09.08.2013 16:04 |

Reitings 8272
jēga tāda, ka tu varētu atrast savā pilsētā vai netālu sev līdzīgi domājošos :)
09.08.2013 16:05 |

Reitings 3376
marchixa - Liels paldies tev par tavu komentāru. :)
womankind - pieļauju, ka domubiedri būs, cik mazliet zondēju situāciju šobrīd, ir cilvēki, kas ideju atbalsta.
chanely - paldies, cenšos! :) Jā, es arī šobrīd jūtos jauna un zaļa, tāpēc arī raustos. :D Biju pie mammas slimnīcā ciemos ar visu mazo. Palātas biedrene domāja, ka tas ir viņas dēls un man ir 15 gadi. :D
Laikam esmu ar mieru riskēt un nākamnedēļ došos sākt realizēt savu ideju. :)
09.08.2013 16:55 |

Reitings 3376
Sany - šeit tādu ir maz, jau zinu. Meklēju citās vietnēs. :)
09.08.2013 16:56 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
varbūt no sākuma pasaki, kādu biedrību vēlies taisīt un kurā pilsētā?

Es ar šo gribētu zināt:)
09.08.2013 17:37 |

Reitings 3376
Es ar šo gribētu zināt

Es nemēdzu stāstīt par saviem plāniem, kamēr tie nav sākuši realizēties. :) esmu māņticīga. :D Ja izdosies, padošu ziņu. :)
09.08.2013 17:40 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Man šķiet, ka heiteri un skaudēji būs visur un vienmēr, īpaši, ja tu izlec nedaudz pāri visiem pārējiem. Tāpēc ja jūti aicinājumu, darbojies, dari, radi, tev noteikti atradīsies un būs atbalstītāji. Turklāt, nodibinot biedrību ir arī iespējas cīnīties par finansējumu no pašvaldībām, piesaistīt sponsorus, piemēram, novadu lielākos uzņēmējus utt. Manuprāt, gan nav jābalstās un jācer uz to, ka sabiedrība pateiks "paldies", jo dzīve ir skarba un labie darbi vienmēr tiks sodīti, taču tā ir liela izaugsmes skola pašai tev!

P.S. Man šķiet, ka PS organizēja kaut kādu pasākumu mātēm ar ratiņiem un tur vajadzēja siet zaļās bantes kā atpazīšanās zīmi, protams, viņai uzbrauca par to, ka tā bija "Vienotības" aģitācija. :D
09.08.2013 17:43 |

Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
Bet kāpēc nevēlies atklāt? Ja jau meklē kam varētu tas interesēt, tad jau tas mazumiņš ar varētu Tev noderēt, piemēram, mani tiešām tas ieinteresēja, un ja šī biedrība man šķistu pieņemama un būtu manā apkārtnē, tad es pievienotos vai atbalstītu vismaz to. Domāju, ka ir vērts riskēt tomēr:)
09.08.2013 17:49 |

Reitings 3376
becky - jā, tā bija. :D Bet par Vienotības aģitāciju vēl būtu sīkums. Daža laba māmiņa gribēja, lai es pastaigas gala punktā organizēju visiem tēju, un tas nekas, ka līdzi bija jāņem katram savs groziņš, kas bija minēts arī afišā. Tad citām nepatika īsais maršruts, jo, redz, pa dienu staigājot daudz vairāk. Un tas nekas, ka Ratu pastaigai ir tīri simboliska nozīme. Jā, protams, nebija viss izcili un varēja būt vēl labāk un interesantāk. Taču palīdzēt man piedāvājās tikai viena mamma. Jāņem vērā, ka šis pasākums pilsētā oficiāli tika organizēts pirmo reizi.
09.08.2013 17:50 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
PS, tieši tādēļ es saku, ka negaidi, ka kāds tev un taviem atbalstītājiem/līdzdarbniekiem teiks paldies. Ar to var nerēķināties. Tā vienmēr ir! Pati nesen atdevu veselu kaudzi ar mantām no viena bagāto vecāku bērneļa viena ne tik labturīga bērna vecākiem, lielākā daļa bija pat nevilktas ar visām birkām. No kopīgās paziņas dzirdēju par sevi un tiem drēbju maisiem ļoti "patīkamas" atsauksmes. Tā kā ja dari, tad lai, pirmkārt, tas ir tavs personīgais gandarījums.
09.08.2013 17:55 |

Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Nu, patiesībā viss taču ir ļoti vienkārši. Tev ar savu ideju taču nav jāizpatīk visiem un katram uz šīs pasaules. Būs 10 domubiedri - strādāsiet 10 cilvēku sastāvā, būs - 20, - būsit 20! Ja kādam kaut kas nepatīk, mierīgi atbildi, lai dibina pats savējo biedrību un strādā labāk! Tu realizē SAVAS idejas tā, kā TU uzskati par pareizu, ja kāds uzskata, ka pareizi ir citādi, lai realizē tā, kā viņš uzskata par pareizu, lai savāc kaut visus atlikušos pilsētas iedzīvotājus. Un tas neliedz sarunāties un veidot kopīgus projektus tur un tiktāl, ciktāl jūsu intereses un uzskati saskan.
09.08.2013 17:58 |

Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
Nu, patiesībā viss taču ir ļoti vienkārši. Tev ar savu ideju taču nav jāizpatīk visiem un katram uz šīs pasaules. Būs 10 domubiedri - strādāsiet 10 cilvēku sastāvā, būs - 20, - būsit 20! Ja kādam kaut kas nepatīk, mierīgi atbildi, lai dibina pats savējo biedrību un strādā labāk! Tu realizē SAVAS idejas tā, kā TU uzskati par pareizu, ja kāds uzskata, ka pareizi ir citādi, lai realizē tā, kā viņš uzskata par pareizu, lai savāc kaut visus atlikušos pilsētas iedzīvotājus. Un tas neliedz sarunāties un veidot kopīgus projektus tur un tiktāl, ciktāl jūsu intereses un uzskati saskan.

Piekrītu šim! Nav jāizpatī, ja vēlies un Tev sagādā tas prieku, tad tik uz priekšu, vienmēr starp visiem bļāvējiem un nolicējiem atradīsies kāds, kurš pateiks paldies, un būs priecīgs par Tevis paveikto:)
09.08.2013 18:13 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits