Ātrais/garšīgais kekss.
2 olas
glāze cukura
glāze kefīra (ievārījuma,jogurta, krējuma,bēbīšu augļu biezeņa)
2 glāzes miltu
1 tējkarote sodas (nepilna)
2 ēdamkarotes eļļas
Olas sajauc ar cukuru, maisa līdz viendabīgai masai, pieber sodu (es lieku sākumā, lai labi izmaisās), pielej kefīru vai ko citu no augstākminētā, maisa, pieber miltus, maisa, ja masa ir pārāk bieza, pielej vēl kefīru vai pienu, tad pielej eļļu. Liek uzsildītā krāsnī uz 250 grādiem uz 40 min ar sviestu/eļļu ieziestā formā vai mazajās formiņās. Pirms likšanas krāsnī var pievienot rozīnes, upenes, mellenes, zemenes, ābolus, riekstus un jebko citu, kas ienāk prātā.