Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kēkss

 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Vai varat ieteikt kādas labas un vienkāršas receptes? Par cik neesmu šādu saldo ēdienu bieža gatavotāja (labi ja reizi divos gados), tad tieši šīs receptes sagādā vislielākās grūtības, ko nekādi nevarētu teikt par nevienu gaļas ēdienu vai visu citu, kas ir sāļš un kur nav jāizmanto milti :)
08.08.2013 09:16 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
Visvienkāršākā kūka - selgas cepumus salauž gabaliņos, pievieno sviestu, liek pannas apakšā, lai ir stingri, jogurtam pieliek želatīnu, lej pa virsu, var likt arī ogas, uz nakti ledusskapī un gatavs.
08.08.2013 09:25 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
misshine,

paldies, bet siera kūkām man ir receptes, man šoreiz vajadzīgs tieši kēkss :)
08.08.2013 09:31 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
paldies, bet siera kūkām man ir receptes, man šoreiz vajadzīgs tieši kēkss


Nav siera. :D
08.08.2013 09:37 |
 
Reitings 2792
Reģ: 09.12.2010
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
ok, jogurta :)
08.08.2013 09:38 |
 
Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Nesen taisīju pirmo reizi kēksiņus - 12 ļoti, ļoti pufīgiem, apaļām augšām izmantoju :



šādu pannu un groziņus

2 glāzes miltu
1 glāzi cukura
2 olas
2tk cepamā pulvera
sauju rozīņu
glāzi ķiršu jogurta


Šķiet, ka neko neaizmirsu -
saputo olas ar cukuru, sajauc miltus ar cepamo pulveri un samaisa ar olu&cukuru, kaut kad pa starpai, pirms vai pēc, pieliek jogurtu un rozīnes, kad viss viendabīgā masā bez kunkuļiem, pilda formiņās līdz malām, cepu kādas 20-25min 220°.

Visa māja smaržoja pēc ķiršiem, keksi mīksti, viegli, viegli kraukšķīgu maliņu, ļoti pufīgi, nesakritās, ja atradīšu bildi ielikšu te.

Cukuru gan neliku tik nereāli daudz un jogurts arī nesanāca pilna glāze.
08.08.2013 10:24 |
 
Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Ja gribi vienu keksu, derēs lielajai formai arī.
08.08.2013 10:25 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Tu gribi šokolādes, ar žāvētiem augļiem, vaniļas, varbūt, ar "marmora" efektu?
08.08.2013 10:40 |
 
Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Es esmu tasījusi šo: http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/konditoreja/recipe.php?id=30707

Bet es mazliet midificēju recepti, daļu miltu es aizstāju ar mandeļu miltiem un daļu saldā krējuma ar kefīru. Man nepārāk patīk tās glutēna bumbas, līdz ar to mana versija bija vieglāka un "sulīgāka".
08.08.2013 10:46 |
 
Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
08.08.2013 10:55 |
 
Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Ātrais/garšīgais kekss.

2 olas
glāze cukura
glāze kefīra (ievārījuma,jogurta, krējuma,bēbīšu augļu biezeņa)
2 glāzes miltu
1 tējkarote sodas (nepilna)
2 ēdamkarotes eļļas

Olas sajauc ar cukuru, maisa līdz viendabīgai masai, pieber sodu (es lieku sākumā, lai labi izmaisās), pielej kefīru vai ko citu no augstākminētā, maisa, pieber miltus, maisa, ja masa ir pārāk bieza, pielej vēl kefīru vai pienu, tad pielej eļļu. Liek uzsildītā krāsnī uz 250 grādiem uz 40 min ar sviestu/eļļu ieziestā formā vai mazajās formiņās. Pirms likšanas krāsnī var pievienot rozīnes, upenes, mellenes, zemenes, ābolus, riekstus un jebko citu, kas ienāk prātā.
08.08.2013 10:59 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
cubiana, man vispār girbējās kaut ko klasisku, ar riekstiem varbūt un kādu žāvētu augli, ogu, par mandeļu miltiem, laba doma, jāpameklē veikaliņos, notEIkti kaut kur ir :)

paldies, meitenēm, DIO varēs mājās tagad cept kēksus :)
08.08.2013 18:32 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits