Sirds sāp..(krustvecāku būšana)

Reitings 38
Reģ: 30.04.2013
Sveikas tās, kurām tāpat kā man nenāk miegs!
Nupat kā man piezvanīja vīrs un paziņoja jaunumus- viņa māsa viņam piedāvājusi būt par krusttēvu abām viņas meitām! Viņš piekritis. Pirmkārt jau biju šokā un sirds sāp par to, ka viņš pieņēmis tādu svarīgu lēmumu, ar mani pat neparunājot..
Pēc tam, kad pateicu viņam savu viedokli un izjūtas šajā jautājumā, viņš apdomājās un izlēma, ka pateiks māsai, ka abām viņš tomēr nebūšot, bet tikai vecākajai no meitenēm...par viņu viņš atteikt nevarot, jo esot piekritis būt par krusttēvu jau tad, kad viņa piedzima (pirms 5 gadiem). Krustmāte būšot māsas māsīca.
Kamols kaklā un nesaprotu kā būt...
Man tas nav pieņemami, šī "pāra dalīšana"- gan man, gan vīram krustvecāki ir laulāts PĀRIS.
Un arī es esmu sapņojusi par to, ka tas būs tik skaisti, ka arī mums ar vīru būs kopīgi krustbērni...
Saprotams, ka vecākiem pašiem ir tiesības izvēlēties, kas būs viņu bērnu krustvecāki, bet tomēr....
Ar vīra māsu attiecības mums vienmēr ir bijušas lieliskas- viņa bieži man zvana un stāsta savus priekus, bēdas, dodu viņai padomus, iesaku lietas.. abi ar vīru braucam pie viņiem ciemos..turklāt ar meitenēm attiecības man ir vienreizēji labas, esmu viņas auklējusi, vecāko no viņām vedusi uz bērnu pasākumiem...
Un tagad šādi...sirds sāp, asaras birst un ir liels aizvainojums, ka mēs ar vīru neesam izvēlēti kā pāris..bet viņš viens atsevišķi...

Kādas ir jūsu domas par šo krustvecāku būšanu, kad krustvecāks ir tikai viens no pāra?
Vai jūsuprāt es pārspīlēju ar savu emocionālo attieksmi?
Vai pastāstīt viņa māsai kā jūtos? Kā būt...?
Lūdzu palīdziet ar ieteikumiem.... :(

(piebildīšu, ka ar vīru esam pazīstami 5 gadus, bet precēti- 2 mēnešus)
07.08.2013 01:05 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Nu gan problēma. Katrs saviem bērniem izvēlas krustvecākus un,ja gribēs,tad tie var būt arī pilnīgi sveši cilvēki,arī tu saviem bērniem ņemsi par krustvecākiem cilvēkus,kurus pati vēlies,turklāt šeit nepieminēji,ka vēlējies,lai tava drauga māsa ir krustmāte,bet vien to,ka vēlies laulātu pāri,tātad sanāk,ka pati arī viņu neņemtu,tad kāpēc viņai ņemt tevi?
Nu tiešām,es nesaprotu par ko šeit dusmoties.
07.08.2013 09:34 |

Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Jā, vislabāk ir ņemt savus radiniekus par krustvecākiem bērniem.
Man krustvecāki ir mammas radinieki,bet māsai vienkārši vecāku draugi. Jāsaka,ka mani vecāki jau sen,sen vairs nekontaktējās ar māsas krustvecāku ģimeni,līdz ar to māsai nav kontakta ar krustmāti, krusttēvu, bet man ir, jo mana krustmāte ir radiniece, kā no ģimenes.

Varbūt tiešām izvēlējās radus, jo radi nepazudīs, turpretī paziņas dzīves laikā mainās
07.08.2013 09:35 |

Reitings 151
Reģ: 11.06.2010
Tad nu problēma, nevajag saskatīt visur kaut kādus slēptos zemtekstus. Mani krustvecāki nav pāris, bet gan brālēns un māsīca, arī saviem bērniem krustvecākus izvēlētos no dažādiem pāriem. Pamatojums tam visam varētu būt kaut vai tikai tas, ka nelaimes gadījumā krustvecāki audzina tālāk bērnu un ja viņi nav pāris, tad var izvēlēties pie kura dzīvot arī dāvanas divreiz vairāk :)
07.08.2013 09:36 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Mēs dēlam apzināti izvēlējāmies krustvecākus, kuri NAV pāris, bet gan māsīcas ar brālēnu savā starpā. Sākumā bijām plānojuši uzaicināt par krustmāti vīra brāļa draudzeni. Viņi jau ilgi bija kopā, meitenei lieliskas attiecības gan ar viņu ģimene, gan mūsu, bet puika vispār kusa viņas klātbūtnē. Beigās tomēr par labu nolēmām vīra brālim un vīra māsīcai. Un labi, ka tā, jo viņi izšķīrās. Dzīvē ir visādi, un, manuprāt, par krustvecākiem tomēr ir jāliek radiniekus.
07.08.2013 09:41 |

Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Jāpiekrīt te tām meitenēm, kas saka, ka tas ir normāli. Arī esmu krustmāte krustbērnam, un krustēvs ir ne mans pāris. Tas manuprāt, ir vislabākais risinājums, ka ņem NEpāri, jo nekad ne par vienu nevar būt 100% drošs, ka dzīvos ilgi un mūžīgi, un, lai bērns nepaliktu pie sasistas siles un savos svarīgākajos dzīves mirkļos būtu kopā ar abiem krustvecākiem. Un Tev taču nav aizliegts kopā ar vīru apmeklēt visus krustbērnu pasākumus, jo esat precējušies. Mana krustbērna krusttēva sieva arī nāk uz visiem pasākumiem, nemaz nav aizvainota, ka nav šī bērna krustmāte, un viss ir lieliski!
Un beigu galā - tiešām, vecākiem ir tiesības par krustvecākiem izvēlēties tos cilvēkus, kurus viņi uzskata par piemērotiem un gribētiem :)
07.08.2013 09:42 |

Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
arī dāvanas divreiz vairāk

:D:D:D
07.08.2013 09:44 |

Reitings 3376
pārlasot diskusiju man radās tāds jautājums - tu, autore, vispār zini, kāda ir krustvecāku loma bērna dzīvē?
07.08.2013 09:44 |

Reitings 8171
pārlasot diskusiju man radās tāds jautājums - tu, autore, vispār zini, kāda ir krustvecāku loma bērna dzīvē?
Manuprāt,autore vienkārši sasapņojās un tagad,kad neizdabāja viņas iedomātajai kaprīzei,tad ir apvainojusies.
07.08.2013 09:47 |

Reitings 3376
Nazīc - uzpīpēsim? :D Jā, piekrītu tev. Taču tas ir tikai un vienīgi vecāku lēmums, ko ņemt par k-vecākiem. Kā nekā, tas taču uz visu dzīvi.
07.08.2013 09:49 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
atradusi problēmu. man arī krustvecāki nav laulāts pāris, bet gan nāk no dažādām ģimenēm. kāpēc ir tieši tā - par to neesmu nekad domājusi. bet no tā, ka viņi nāk no dažādām ģimenēm viņi par sliktākiem krustvecākiem nepaliek. vajadzēs mammai uzprasīt kāpēc tā izdomāja :) no vienas puses saprotu tavu aizvainojumu, bet no otras - es nepārdzīvoju. man vīrs arī ar māsīcu ir krustvecāki brāļa meitām. mani tas nekādā gadijumā neaizvaino.
07.08.2013 09:50 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Mani krustvecāki ir no dažādām ģimenēm viens no mammas puses viens no tēta. Tikai saprotami, ka no katras puses ņem āsins radinieku, viena vecāka māsu vai brāli, taču, ja ņemot asins radiniekus nav teiksim "asins" radinieces krustmātes, tad var ņemt krustēva sievu, lai sanāk gan krustmāte, gan krustēvs.

Par cik esmu uzaugusi tādā modelī, man tas liekas pašaprotami un pieņemami.
07.08.2013 09:51 |

Reitings 377
Es joprojam esmu apvainojusies uz drauga masu, par to ka, viņa uzaicinaja manu draugu but par krustevu savai meitai, bet krustmate bija kaut kada sveša meitene, vnk drauga masas draudzene. Nu jau pagajuši divi gadi, bet rugtums sirdi joprojam ir. Ipaši ņemot vera, ka parejiem drauga masas berniem bija pa četriem krustvecakiem (divi pari). Es jutos atstumta no ģimenes.....
07.08.2013 09:53 |

Reitings 8171
Pirmā Sieviete :D nemaz nepamanīju
07.08.2013 09:53 |

Reitings 8171
Košums Es arī tādu dusmu pūci kā tevi negribētu savā ģimenē. :D

Nopietni meitenes,kas jums liek iedomāties,ka tikai tāpēc,ka esat attiecībās ar konkrētas ģimenes pārstāvi,uzreiz esat pelnījušas nez kādu statusu????
07.08.2013 09:56 |

Reitings 2295
Es neatbalstu, ka vedēji vai krustvecāki ir atsevišķi, nevis pāris. Manuprāt, šajās pozīcijās ir jābūt pārim. Tāpat kā vedēju loma ir ievadīt jauno pāri dzīvē (ko gan neprecēti vai ar svešiem cilvēkiem "sapāroti" cilvēki spēj iedot līdzi jaunajam pārim), tāpat arī krustvecāku loma ir būt par otrajiem vecākiem un uzņemties rūpes par bērnu, ja nu kas (un kā gan to veiksmīgi var izdarīt iespējams pat savā starpā nepazīstami cilvēki).

Diemžēl mūsdienās šiem cilvēkiem nozīme ir zudusi. Kā vieni ir tikai papīru parakstītāji un liecinieki, tā otri ir tikai, lai reizi gadā nopirktu bērnam dāvanu.

Un daudzi noteikti izvēlas ne-pāra cilvēkus tāpēc, ka mūsdienās diemžēl lielākā daļa laulību tiek šķirtas. Tad nu vecāki baidās, ka kāds no krustvecākiem var pazust no viņu dzīves, un izvēlas radus, kas nekad nepamuks.
07.08.2013 09:56 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Man liekas vīra māsa domā ļoti piesardzīgi, ko nekādi nevar viņai pārmest. Vīri un sievas var mainīties, bet brāļi un māsīcas vienmēr paliek, turklāt arī mazajam vienmēr būs vairāk dāvanas :) Ļoti emocionāli esi uztvērusi šo pasākumu un vēl vīram beigās nevis divas, bet viena krustmeita jāizvēlas... tā nav smuki darīt. Tu vienmēr būsi krustmāte nr2 un kas vainas? Un māsīcas vīrs vai draugs būs krusttēvs nr2, bet taisīt no tā lielu brēku ir pavisam nevietā.
07.08.2013 09:59 |

10 gadi
Reitings 2547
Vecākiem ir tiesības izvēlēties savam bērnam tādus krustvecākus, kādus viņi uzskata par piemērotākajiem, pat ja viņi nav pāris. Tas ir ļoti muļķīgi apvainoties, ka bērnu vecāki neizdarīja tev pa prātam. Jo tā ir tikai viņu darīšana.

Reitings 2982
lai arī cik sāpīgi Tev nebūtu- tas ir Tavs ego. Samierinies. Šis nav tas, par ko vajadzētu tā sacepties.

godīgi sakot, ja man kādreiz būs bērni, es arī labprātāk izvēlētos divus radus, nevis pāri. Mūsdienās tā pāru padarīšana ir tik...trausla. Šodien mīļākie, rīt- ienaidnieki.
Domājot par bērnu, es laikam tā darītu. Negribētu, lai bērns izaugtu, bet krustvecāki ir šķīrušies, un neprot uzvesties- rezultātā, piemēram, uz dzimšanas dienu nāk pa vienam- viens no rīta, otrs vakarā.
Un labu pāru ir maz. Te pat nav runa par pāru saticību, bet par katru personu atsevišķi- cik audzināti, saturēti u.tml. šie cilvēki šķiet.

Man, piemēram, pagaidām tikai viens pieklājīgs pāris ir zināms, kas, pat ja izšķirtos (tpfu, tpfu, tpfu) uzvestos pieklājīgi- mūsu vedēji.

Reitings 246
Reģ: 08.07.2013
Es ari biju tikai par to, ka laulats paris, kartiga, stipra gimene vares but krustvecaki musu meitai!! Ta ka diemzel tadu apkart nebija, mes nokristijam BEZ krustvecakiem!! :)

Varbut vecaki apzinigi izvelejas 2atseviskus cilvekus- vairak davanas :D
07.08.2013 10:00 |

Reitings 2643
Reģ: 06.01.2011
nepārdzīvo tas viss ir sīkumi...

man krustmeita ir jau 6-us gadus, krustvecāki esam mēs ar brāli, lai gan tajā laikā jau abiem bija katram sava otra pusīte. mēs viņai būsim vienmēr, bet vai mūsu otras pusītes būtu to nevar zināt neviens. pareizākais lēmums pieņemts no vecāku puses. :)
07.08.2013 10:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)