Sirds sāp..(krustvecāku būšana)

Reitings 38
Reģ: 30.04.2013
Sveikas tās, kurām tāpat kā man nenāk miegs!
Nupat kā man piezvanīja vīrs un paziņoja jaunumus- viņa māsa viņam piedāvājusi būt par krusttēvu abām viņas meitām! Viņš piekritis. Pirmkārt jau biju šokā un sirds sāp par to, ka viņš pieņēmis tādu svarīgu lēmumu, ar mani pat neparunājot..
Pēc tam, kad pateicu viņam savu viedokli un izjūtas šajā jautājumā, viņš apdomājās un izlēma, ka pateiks māsai, ka abām viņš tomēr nebūšot, bet tikai vecākajai no meitenēm...par viņu viņš atteikt nevarot, jo esot piekritis būt par krusttēvu jau tad, kad viņa piedzima (pirms 5 gadiem). Krustmāte būšot māsas māsīca.
Kamols kaklā un nesaprotu kā būt...
Man tas nav pieņemami, šī "pāra dalīšana"- gan man, gan vīram krustvecāki ir laulāts PĀRIS.
Un arī es esmu sapņojusi par to, ka tas būs tik skaisti, ka arī mums ar vīru būs kopīgi krustbērni...
Saprotams, ka vecākiem pašiem ir tiesības izvēlēties, kas būs viņu bērnu krustvecāki, bet tomēr....
Ar vīra māsu attiecības mums vienmēr ir bijušas lieliskas- viņa bieži man zvana un stāsta savus priekus, bēdas, dodu viņai padomus, iesaku lietas.. abi ar vīru braucam pie viņiem ciemos..turklāt ar meitenēm attiecības man ir vienreizēji labas, esmu viņas auklējusi, vecāko no viņām vedusi uz bērnu pasākumiem...
Un tagad šādi...sirds sāp, asaras birst un ir liels aizvainojums, ka mēs ar vīru neesam izvēlēti kā pāris..bet viņš viens atsevišķi...

Kādas ir jūsu domas par šo krustvecāku būšanu, kad krustvecāks ir tikai viens no pāra?
Vai jūsuprāt es pārspīlēju ar savu emocionālo attieksmi?
Vai pastāstīt viņa māsai kā jūtos? Kā būt...?
Lūdzu palīdziet ar ieteikumiem.... :(

(piebildīšu, ka ar vīru esam pazīstami 5 gadus, bet precēti- 2 mēnešus)
07.08.2013 01:05 |

10 gadi
Reitings 1151
Reģ: 03.08.2011
Piekrītu vairākuma viedoklim, ka sacepiens nevietā. No vecāku puses ir tālredzīgi par krustvecākiem ņemt radiniekus, iespējams, kā jau meitenes te minēja - varbūt grib, lai viens ir no tēva, otrs mātes puses.
Man pašai krustvecāki ir laulāts pāris, bet nav radinieki - vecāku studiju biedri. Māsai ir mammas brālis un viņa toreizējā draudzene. Sen jau vairs nav kopā, bet māsai kontakts vairāk ir tieši ar krustmāti, kas nav radiniece. Tā kā, visādi dzīvē gadās.
07.08.2013 11:53 |

Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
jocīgi - ja jau esat precēti - tad loģiski būtu, ja jūs kā pāris būt krustvecāki. Bet tas, ka uzaicina tikai vienu no pāra (neprecēta) man liekas +/- pieņemai. Mans draugs sava brāļa meitai arī būs krusttēvs, savukaŗt brāļa sievas māsa - krustmāte... man jau ar gribētos būt krustmātei - bet ja vecāki tā izlēmuši - ko tur daudz :)
07.08.2013 12:00 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Euphoria,
Bet saprotu,ka jūties aizvainota,jo kā rakstīji- rūpējies par bērniem,pieskati viņus,pērc dāvanas.
Sanāk,ka vecāki to nenovērtē.

Sanāk, ja pērk dāvanas, tad viss, jābūt 100% krustmātei?

Turpmāk,tavā vietā atteiktos no bērnu pieskatīšanas un dāvanu dāvināšanas,lai to dara māsica krustmāte

Pfff, izklausās jau pēc atriebības. Šausmas!
07.08.2013 12:06 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Man arī autores vieta sāpēt sirds. Esat precēti, kopa jau 5 gadus.. tiešām vienam bērnam varējāt būt jūs, otram bērnam- māsīca ar vīru.
07.08.2013 12:09 |

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
autumn,ne jau tikai par dāvanām iet runa,autore rakstīja,ka auklē bērnus,pavada laika ar viņiem,tiešām rūpējas,un man personīgi sāpētu ja to nenovērtētu,un paņemtu par krustmāti cilvēku,kurš tik ļoti nerūpējas par bērnu.

Protams,bērns nav vainīgs pie tā,bet man personīgi neceltos rokas turpināt rūpēties par bērniem pēc tāda splāviena sejā.Cita lieta būtu,ja tā māsica arī rūpētos par tiem bērniem,bet cik saprotu no autores,ka tā nav.
07.08.2013 12:13 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man jau šķiet,ka bērnus apdāvina un pavada ar viņiem kopā laiku, jo PAŠAM TĀ GRIBAS. Nevis dara, lai dabūtu kaut ko pretim un plānotu kaut kādus labumus sev. Vāks, cik jūs esat ļaunas!
Galu galā tas ir bērnu mātes BRĀLIS, kādēļ viņam tagad būtu jāatsakās no krusttēva lomas dēļ psihas sievas?! Ja tava māsa gribētu, lai esi krustmāte viņas bērniem, bet krusttēvs ir kādscits, nevis tavs vīrs, arī pateiktu savai māsai nē un atteiktos? Kaut kā stipri šaubos.
07.08.2013 12:19 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Kādas ir manas domas?

Man nav krustvecāku, nemaz nezinu, ko tas nozīmē, vai tiek slēgts līgums, ka vecāku nāves gadījumā par apgādniekiem kļūst konkrētais vīrietis un sieviete? Vai tā ir mutiska vienošanās? Tas ir simbolisks tituls tuviem cilvēkiem?

Jebkurā gadījumā, nedomāju, ka Tev jāapvainojas vai jādomā, ka netiec novērtēta, vienkārši tā cita sieviete ir izpelnījusies lielākas simpātijas.
07.08.2013 12:21 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
autore rakstīja,ka auklē bērnus,pavada laika ar viņiem,tiešām rūpējas,un man personīgi sāpētu ja to nenovērtētu,un paņemtu par krustmāti cilvēku,kurš tik ļoti nerūpējas par bērnu.

Protams,bērns nav vainīgs pie tā,bet man personīgi neceltos rokas turpināt rūpēties par bērniem pēc tāda splāviena sejā.

Pēc šī teksta sanāk, ka par bērniem jārūpējas, jāpavada laiks jādāvina dāvanas un tad jāgaida no vecākiem kaut kas pretī ka alga par padarīto(šaja gadījuma - obligāti jāsaņem krustmātes gods un ja nesaņem, tātad jābeidz rūpēties utt). Un ja vecāki nekristītu bērnu, kādai tad būtu jābūt atmaksai par rūpēm un dāvanām?
Tiešām neviens neko vairs nedara no tīras sirds un tāpēc, ka gribas? Obligāti jābūt nez kādai atmaksai par to, obligāti kaut kas par to pienākas pretī?
Man ļoti mainītos domas par cilvēku, kurš pārstātu jauki izturēties pret maniem bērniem tikai tāpēc, ka mans lēmums nav saskanējis ar viņa iegribām.
07.08.2013 12:25 |

Reitings 585
Reģ: 14.05.2013
Zeltene.
Nu lūk uztaisa histēriju uz līdzenas vietas un tur ko to nevajag. Protams, ka krustvecākiem nav jābūt noteikti precētam pārim. Un tas jautājums nudien noteikti nebija jājautā viņa māsai noteikti tev.. Nesaprotu kur problēma???????
07.08.2013 12:25 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
ja godīgi, man arī sāpētu sirds. nekā jau to nevari ietekmēt. pats galvenais paturi to sevī, nenostādi vīru kaut kādā izvēles priekšā, jo pats ir neapskaužamā situācijā. būs labi! ;) rūgtumu norīsi.
p.s. pārsteidz, kā mēs, sievietes, par laulības nozīmi un svarīgumu runājam vienā sarunā, kā par tās nozīmi runājam citā. skumji!
p.s.s. kā arī pārsteidz uzskats, ka vienas un tās pašas asinis nozīmē to, ka par bērnu nekad netiks aizmirsts.
07.08.2013 12:46 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Pēc šī teksta sanāk, ka par bērniem jārūpējas, jāpavada laiks jādāvina dāvanas un tad jāgaida no vecākiem kaut kas pretī ka alga par padarīto(šaja gadījuma - obligāti jāsaņem krustmātes gods un ja nesaņem, tātad jābeidz rūpēties utt). Un ja vecāki nekristītu bērnu, kādai tad būtu jābūt atmaksai par rūpēm un dāvanām?
Tiešām neviens neko vairs nedara no tīras sirds un tāpēc, ka gribas? Obligāti jābūt nez kādai atmaksai par to, obligāti kaut kas par to pienākas pretī?

+++
Es pat vispār nesaprotu, kas tas par mega-ūber lielu godu būt krustvecākiem, ja jākaļ atriebības plāni vai jāizjauc vispār viss šis pasākums!
07.08.2013 12:52 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
jo nu bērniem vienus un tos pašu krustvecākus neliek,katram savu,
Kas tā par buļļa kaku????
07.08.2013 12:59 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Laikam neesmu normāla, bet nesaprotu par ko bēdas, normāla situācija. Es neuzskatu, ka krustvecākiem būtu jābūt PĀRIM, galīgi nē, pati visdrīzāk, ņemtu vienu no savas puses, otru no vīra/mīļotā cilvēka, pāris tiešām var pašķirties un paliks tik viens krustvecāks, jo otrs visdrīzāk līdz ar to arī aizies savu ceļu.
07.08.2013 13:01 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Euphoria Tevis pašas labā cerams,ka nekad neviens tevi neapgrūtinās ar tādu lietu kā bērnu pieskatīšanu vai apdāvināšanu,nedod dievs vēl tie cūkas kaut ko neiedos pretī.
07.08.2013 13:02 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Man būtu arī sāpīgi, ja piemēram manai māsai būtu bērns, un krustvecakus ieliktu no viņas otras puses JO TIE IR PĀRIS, tāpēc ka ir PĀRIS ne citādi, pff, es esmu vistuvākais gan asinīs gan citādi, muļķīgi ja lēmums tikai tāpēc ka lūk pāris. Mamma un tētis izvēlas savu bērnu krustvecākus nevis kādu no malas ambīcijas, sviests!
07.08.2013 13:07 |

Reitings 524
Reģ: 28.05.2013
saprotu tevi, ka tā pārdzīvo. es arī pārdzīvotu. man pašai nav ne brāļu, ne māsu, tāpēc vienīgā iespēja, ja mani ņems par krustvecāku kāds no mana drauga brāļiem vai māsa (mūs kā pāri). bet nu nevar jau zināt...
07.08.2013 13:09 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
atkarīgs no konfesijas, jo pareizticīgajiem nemaz pāris nevar būt, savai krustmeitai esmu tikai es, krustēva nemaz nav, vīrs jau ļoti gribēja, visas baznīcu lietas izgāja un viņam neļāva
07.08.2013 13:10 |

Reitings 8272
Miss-neslēdz līgumu vai nevienojas, bet drīzāk tas ir kā simbolisks rituāls. bet krustvecākus vecāki aicina ar domu, ka viņi parūpēsies par viņu bērniem, ja ar pašiem kaut kas notiks. un, ja vecāki, jūt, ka konkrētie cilvēki nevarēs parūpēties par viņu bērnu, tad diez vai tos cilvēkus ņems par krustvecākiem. protams, var jau būt arī savādāk un kurstvecākus izvēlas kaut kādu principu vai iegribu dēļ vai tāpēc, ka tā dara visi, nepadomājot, kāds ir tas mērķis.
varbūt šajā gadījumā vai nu vecāki uzskatīja, ka autore nav piemērota būt par krustmāti, neskatoties uz viņas rūpēm par bērnu, vai nu kaut kāda pirncipa pēc, ka gribēja, lai ir māsīca vai vaŗbūt māsīca pati uzplijās un viņai bija kauns atteikt radiniecei. variantu ir tik daudz. nevajag uzreiz ļaunu turēt uz cilvēkiem.
07.08.2013 13:26 |

Reitings 112
Reģ: 15.10.2011
Meitenes, padomājiet par krustvecāka sūtību kā tādu. Tās nav tikai dāvanas un blāblāblā uķi puķi krustērniņš... Tas ir solījums Dievam palīdzēt krustbērnam augt ticībā, pamācīt un kas ir solīts, tas ir arī jāpilda, jo par to nāksies atbildēt Dievam! Ja pats krustvecāks neiet uz baznīcu, nepiekopj kristīgu dzīvesveidu, tad par ko šeit vispār ir runa? Enerģētiskā aizsardzība and other stuff? Don't be ridiculous! Krustvecākam ir jābūt ar augstām morāles vērtībām, viņam ir jābūt ar ticības dāvanu, vienalga vai radinieks, draugs vai kolēģis no darba.

Autorei - ja jau laulājāties baznīcā, saderināto kursos par tādu lietu kā pazemība itin visā jums nestāstīja? Pazemība, pazemība, pazemība, nevis ES ES ES!
07.08.2013 13:29 |

Reitings 2982
papildus autorei ieteiktu ieklausīties apelsinu_sirds_pusite vārdos
07.08.2013 14:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits