Sirds sāp..(krustvecāku būšana)

Reitings 38
Reģ: 30.04.2013
Sveikas tās, kurām tāpat kā man nenāk miegs!
Nupat kā man piezvanīja vīrs un paziņoja jaunumus- viņa māsa viņam piedāvājusi būt par krusttēvu abām viņas meitām! Viņš piekritis. Pirmkārt jau biju šokā un sirds sāp par to, ka viņš pieņēmis tādu svarīgu lēmumu, ar mani pat neparunājot..
Pēc tam, kad pateicu viņam savu viedokli un izjūtas šajā jautājumā, viņš apdomājās un izlēma, ka pateiks māsai, ka abām viņš tomēr nebūšot, bet tikai vecākajai no meitenēm...par viņu viņš atteikt nevarot, jo esot piekritis būt par krusttēvu jau tad, kad viņa piedzima (pirms 5 gadiem). Krustmāte būšot māsas māsīca.
Kamols kaklā un nesaprotu kā būt...
Man tas nav pieņemami, šī "pāra dalīšana"- gan man, gan vīram krustvecāki ir laulāts PĀRIS.
Un arī es esmu sapņojusi par to, ka tas būs tik skaisti, ka arī mums ar vīru būs kopīgi krustbērni...
Saprotams, ka vecākiem pašiem ir tiesības izvēlēties, kas būs viņu bērnu krustvecāki, bet tomēr....
Ar vīra māsu attiecības mums vienmēr ir bijušas lieliskas- viņa bieži man zvana un stāsta savus priekus, bēdas, dodu viņai padomus, iesaku lietas.. abi ar vīru braucam pie viņiem ciemos..turklāt ar meitenēm attiecības man ir vienreizēji labas, esmu viņas auklējusi, vecāko no viņām vedusi uz bērnu pasākumiem...
Un tagad šādi...sirds sāp, asaras birst un ir liels aizvainojums, ka mēs ar vīru neesam izvēlēti kā pāris..bet viņš viens atsevišķi...

Kādas ir jūsu domas par šo krustvecāku būšanu, kad krustvecāks ir tikai viens no pāra?
Vai jūsuprāt es pārspīlēju ar savu emocionālo attieksmi?
Vai pastāstīt viņa māsai kā jūtos? Kā būt...?
Lūdzu palīdziet ar ieteikumiem.... :(

(piebildīšu, ka ar vīru esam pazīstami 5 gadus, bet precēti- 2 mēnešus)
07.08.2013 01:05 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
chanely +
07.08.2013 10:03 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nu un? māsīca ir viņai tuvāka. turklāt, viņa viņu pazīst daudz ilgāk nekā tevi. iespējams, ka šis lēmums tika pieņemts jau pirms viņa tevi pazina. daudzi tieši neizvēlas pārus par krustvecākiem, jo cilvēki šķirās, pēc tam ir problēmas un no tā cieš tikai bērni. un kāpēc lai tavs vīrs par tādu lietu nepiekristu? ko tad viņš teiks māsai - pagaidi, es paprasīšu atļauju sievai? tev tas nešķiet muļķīgi?
un tieši tā, cieni citu cilvēku izvēli. viņi izvēlas krustvecākus, nevis otrādi.
07.08.2013 10:04 |

Reitings 8407
Es tieši vairāk zinu, ka ņemt tuvākos radiniekus - māsas brāļus, nevis precētu pāri, tāpēc man liekas normāli arī tādā situācijā, kad māsām/brāļiem ir otrās pusītes. Es jau nu tiešām neapvainotos.

Un pāris var izšķirties, bet radi tomēr paliek.
07.08.2013 10:04 |

10 gadi
Reitings 1207
man arī tādas sajūtas bija.tikai mēs neesam precēti,bet dzīvojam ilgi kopā,man bija kamols kaklā,ka manējos izvēlējas māsa par meitas krusttēvu un sava tēva māsu par krustmati.
Bet iemesls bija saprotams.Beigās es tāpāt zināju,ka par krustvecākiem var kļūt otreiz.Jo manai krustmātei es esmu un vēl viens krustbērns.
AAA,beigās tā visa būšana beidzās ar to,ka manējā māsai iestājās kaut kādā sektā,kur visu šo noliedz.un ka bērnam nemaz nevajag krustvecākus,ka viņa pati var nokristīt bērnu.un tā arī viņa pateica,ka manējais vairs nebūs krusttēvs viņas bērnam!

tā kā čill
07.08.2013 10:06 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Nu, es uzskatu, ka labāk, ja krustvecāki ir radinieki. Pāris ir pāris, ok, ja paveicas un neizšķiras. Manai draudzeni krustvecāki arī bija pāris līdz izšķirās un tagad uz visiem viņas vētkiem ir vai nu krusttēvs, vai krustmāte. Abi nekad. Lūk, kad sirdij jāsāp. Tieši šī iemesla dēļ šovasar nekļuvu par krustmāti, jo sava vīrieša māsai ieteicu viņas māsīcu.

kā tad, lai dzīvoju tālāk- izliekoties, ka viss kārtībā un, ka man nesāp sirds?

Man neliekas jauki, ka pārmeti savam vīram viņa izvēli, man tas liekas egoistiski.
07.08.2013 10:07 |

Reitings 8272
ja jūs ar vīru izšķirtos un', ja notiktu nelaime ar krustbērna vecākiem un vīrs nevarētu viņu ņemt pie sevis, tu audzinātu šo bērnu un uzņemtos rūpes par viņu?
07.08.2013 10:09 |

10 gadi
Reitings 1207
Mani krustvecāki ir manas mammas māsa un viņas vīrs.Manas kristības notika nejauši.Mācītājs piedāvāja reizē nokristīt ar manu māsīcu un brālēnu.un es piekritu + izvēlējos pati sev krustvecākus. :)
krustvecākus parasti izvēlās man liekas,ja ir māsa un brālis.tad brālis ar māsu iet par krustvecākiem.nav obligāti jābūt precētiem.jo it kā ja es saprotu tad ideja ir tāda,ka mēs ieliekam krustvecākus ar domu ja ar mums kaut kas notiek tad viņi uzņemās tālāko audzināšanu par bērnu. :)
07.08.2013 10:11 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Mani krustvecāki nav pāris, bet māsas gan. Un starpība ir tāda, ka mani krustvecāki ir mani asinsradinieki - tēta brālēns un mammas māsīca. Māsai par krustvecākiem ir izvēlējušies pāri - mammas draudzeni ar vīru. Un sanāca tā, ka māsas krustvecāki ir šķīrušies un vīrs ir izgaisis tālēs zilajās, pametot pat paša bērnus.

Tāpēc pilnīgi saprotu vecākus.

Un kāpēc viņam vajadzētu ar Tevi runāt par to? Tā ir viņa māsa, ko tur daudz domāt. Turklāt, ja tevi izvēlētoes par krustmāti, tad varētu vēl diskutēt - vai Tu to vēlies vai nē
07.08.2013 10:30 |

Reitings 2643
Reģ: 06.01.2011
rodas tikai viens jautājums- ja Tu būtu apgrieztā situācijā kādā ir tagad Tavs vīrs,ko Tu iesāktu?? ietu runāt ar māsu??? censtos kaut ko mainīt vai panākt savādāk, ja zini ka jau ir izlemts???
07.08.2013 10:35 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Godīgi sakot, es nepūstos un neraudātu. Man tas liekas gana svarīgs lēmums un ja bērnu vecāki ir izlēmuši šādi, tad tam ir iemesls un ne jau man iet un to apstrīdēt(vai sūtīt draugu dīkt kādas pārmaiņas).
Es priecātos par draugu, apmeklētu kristības un nez kādu pasaulīgo aizvainojumu sevī neturētu.
Man pašai krustvecāki ir mammas brālis ar sievu. Nezinu, kā tika pieņemts lēmums, jo neatceros savas kristības.
07.08.2013 10:56 |

Reitings 453
Reģ: 17.05.2013
Esmu par to, ka krustvecāki ir pāris! Un kas visiem ir ar to šķiršanos. Ja jau šāda iespējamība tiek tik bieži apspriesta, tad jau nav brīnums, ka arī izšķiras. Kāda enerģētika tad cirkulē?
Varbūt tieši vajag, lai tādi kļūst par krustvecākiem kādam bērnam. Protams, ne jau krustbērna dēļ paliks kopā, bet varbūt tomēr ar nopietnāku pieeju pieies attiecībām un risinās konfliktus, nevis šķirsies. Jo vairāk saistību, jo tomēr mazāka iespējamība, ka izšķirsies
07.08.2013 10:56 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Cilvēki aiz bezdarbības mēdz izdomāt problēmas, tieši kā šajā gadījumā.
Es vispār uzskatu, ka tu tur esi ņipričom- nav jāliek laulāts pāris par krustvecākiem, vecākiem ir tiesības izvēlēties, KURŠ būsu viņu bērnam krustvecāks, nevis jāņem tevi tādēļ, ka tu tā gribi. Pilnīgs čau!!! Esmu arvien lielākā šokā - par ko tik cilvēki neapvainojas un kā mēdz izdomāt problēmas no NEKĀ!
07.08.2013 11:01 |

Reitings 216
Reģ: 01.08.2009
vai tad vecākajai meitai jūs ar vīru nevarat būt krustvecāki un otram bērnam māsīca ar savu vīru? jo nu bērniem vienus un tos pašu krustvecākus neliek,katram savu,būtu abi krustīti,katram savi krustvecāki un pāros
07.08.2013 11:05 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
manuprāt, egositiski no tavas puses - likt draugam atteikties būt par krusttēvu vienam no bērniem tikai tāpēc, ka tev sirds sāp, ka tu neesi krustmāte. Ir cilvēki, kas uzskata, ka krustvecākiem nav jābūt pārim, lai viņu iekšējie konflikti nebojā viņu attiecības ar krustbērnu, visādi var būt, pāris var izšķirties, un tad paliek bērnam tikai viens no krustvecākiem, ar ko kontaktēties. Tāpēc bieži vien ņem radus, vai arī vienu krustvecāku no tēva puses, vienu - no mātes puses bērnam. Es nesaku, ka es to atbalstu, bet tu būtu labāk priecājusies, ka tavu draugu tā novērtē, ka grib par krusttēvu abiem bērniem, nevis taisījusi šādas greizsirdības scēnas.
07.08.2013 11:29 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Cilvēki aiz bezdarbības mēdz izdomāt problēmas, tieši kā šajā gadījumā.
Es vispār uzskatu, ka tu tur esi ņipričom- nav jāliek laulāts pāris par krustvecākiem, vecākiem ir tiesības izvēlēties, KURŠ būsu viņu bērnam krustvecāks, nevis jāņem tevi tādēļ, ka tu tā gribi. Pilnīgs čau!!! Esmu arvien lielākā šokā - par ko tik cilvēki neapvainojas un kā mēdz izdomāt problēmas no NEKĀ!

++++
Un šitas:
Pēc tam, kad pateicu viņam savu viedokli un izjūtas šajā jautājumā, viņš apdomājās un izlēma, ka pateiks māsai, ka abām viņš tomēr nebūšot, bet tikai vecākajai no meitenēm...par viņu viņš atteikt nevarot, jo esot piekritis būt par krusttēvu jau tad, kad viņa piedzima

Tev tas ego tā spiežas. Ja nebūsi tu, tad, lai draugs atsakās no tā visa? Jopcik, popocik! Atjēdzies, meitene!
07.08.2013 11:37 |

10 gadi
Reitings 137
Reģ: 17.07.2012
Nepiekritīšu tām, kuras uzskata, ka vedējiem un krustvecākiem jābūt precētam pārim - cilvēki šķirās, veido jaunas ģimenes, taču radinieki vienmēr paliek radinieki un tas ir nemainīgs lielums!
Nebrīnītos, ja attiecīgajā situācijā, iemesls ir līdzīgs.
07.08.2013 11:37 |

Reitings 3379
Arī manā ģimenē krustvecākus neizvēlas tikai un vienīgi laulātu pāri. Gan man, gan manai māsai 80-to gadu beigās bija krustvecāki - pāris, bet abi pāri izšķīrās un šobrīd mums palikušas tikai krustmātes, jo tās ir radinieces.
Par mūsdienām - tikko māsīca savam 2.bērnam paņēma par krustvecākiem manu māsu (kura ir precējusies) un par krusttēvu - vīra draugu. Viņiem bija noruna, ka 2.bērnam krustvecāki būs no draugu vidus, bet māsīca par "draugu" izvēlējās radinieci.
Mana drauga māsa savai mazajai meitiņai arī izvēlējās krustvecākus no katra vecāka radu vidus - krusttēvs būs mans draugs, bet krustmāte - no bērna tēva puses.
Nesaskatu tur neko ārkārtēju un Tev ieteiku nomierināties un turpināt būt tikpat foršai tantei meitenēm kā līdz šim!
07.08.2013 11:38 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Emmm, man laikam tas vienīgajai sķiet dīvaini. Vismaz manā ģimenē nav pieņemts, ka 100% krustvecāki ir laulātspāris, vismaz tgd uz sitienu nevaru iedomāties, kuram tā ir. Un , kā tagad tavs vīrs atteiksies būt par krusttēvu vienai no meitenēm, manuprāt, ļoti neskaisti.
07.08.2013 11:39 |

10 gadi
Reitings 13520
Nezināju, ka obligāti jābūt pārim!
Man krusttēvs ir mātes brāles, bet krustmāte - mammas labākā draudzene! Un nav viņi pāris. Tāpat es savam bērnam kā krustēvu izvēlētos drauga brāli, bet par krustmāti - savu māsīcu! Neredzu problēmu!!
07.08.2013 11:47 |

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
Saprotu abas puses. Vecākiem ir vienīgās tiesības izlemt,kas ir krustvecāki,un tev nav tiesību vispār kaut ko apstrīdēt.
Bet saprotu,ka jūties aizvainota,jo kā rakstīji- rūpējies par bērniem,pieskati viņus,pērc dāvanas.
Sanāk,ka vecāki to nenovērtē. Turpmāk,tavā vietā atteiktos no bērnu pieskatīšanas un dāvanu dāvināšanas,lai to dara māsica krustmāte.Saprotu,ka bērni jau nav vainīgi,bet ja vecāki nenovērtē to,ko esi darījusi visu šo laiku,kāpēc gan tev to turpināt?
07.08.2013 11:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits