Kā vienmēr nauda!

Reitings 26
Reģ: 06.08.2013
Lieta tāda, ka manā attiecību modelī, es esmu tā, kura pelna vairāk. Attiecīgi maksāju vairāk par dzivokli, pārtiku. It kā jau mani sākotnēji tas apmierināja, jo draugs daudz runāja par to, ka sāks savu biznesu, pelnīs lielo piķi- bet nu jau 2 gadi pagājuši un viņš ir turpat, kur sākumā. Nesaku, ka viņs nestrādā- strādā, tomēr tā alga nav lielāka par 300 Ls mēnesī. Turpretēji mana alga ir vairāk nekā uz pusi lielāka.. Apnicis, ka ģimene vislaik tirda mani un nebeidz apgalvot, ka mani izmanto, visu laiku jautā, ko draugs nopircis lielāku. Nemaz nerunājot par mašīnu- vecākiem kalji meloju, ka draugs nopelnīja un sakrāja. Mēs par to runājām, viņš man saka, ka visu bremzē izglītība, kuras nav. Kredītu ņemt atsakās. It kā grib mācīties neklātienē, bet saka, lai es arī BEIDZOT sāku domāt ne tikai par drēbēm un kosmētiku(ko es pērku par savu naudu), bet, piemēram, investējot viņa izglītībā. Tie ir kkādi 130 Ls mēnesī, it kā jau varētu, bet šobrīd patiešām moka neziņa, kā būtu pareizi.. Ko Jūs man ieteiktu?
06.08.2013 12:48 |

Reitings 26
Reģ: 06.08.2013
krishala, automašīna ir uz mana vārda.
Paldies, kordelia, par iedvesmu. Saprotu, ka virietis jauns, bet nu jācīnās, mīlu un negribu pazaudēt :)
06.08.2013 14:25 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
kordelia - te jau ir starpība, ka tu vīrieti iedrošināji un pati viņam palīdzēji, nevis viņš tev pieprasīja to daŗīt un vēl norādīja uz taviem tēriņiem.
principā ir tā, ka ir sievietes mājsaimnieces, kāpēc, lai nebūtu vīrietis - mājsaimniece? tu pelni, viņš uztur māju kārtībā un gatavo ēst. smieklīgi, bet nu dzīvē gadās visādi. nez kāpēc sievietes, kuras nestrādā un dzīvo uz vīriešu rēķina, jūtas lepnas par to, nevis, kā izmantotājas.
tas tā, lai būtu skats no otras puses. pati personīgi negribētu vīrieti - mājsaimnieci. protams, var gadīties visādas ķibeles, bet šis nav tas gadījums.
06.08.2013 14:25 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man arī ir bijis vīrietis - ilgstošais bezdarbnieks. Arī drošnāju, atbalstīju, un tagad viss mums ir labi. Tagad gan man viņš (atkal) ir kļuvis par vīrieti-darbaholiķi. Radi arī laikam domāja, ka viņš ir sliņķis, kas man tikai smadzenes pūderē. Bet nu, es biju 100% pārliecināta, ka tas ir tikai tāds pārejošs periods viņa dzīvē.
06.08.2013 14:28 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Gudrā Blondīne, bet atceries, ka "cīnīties" nav sinonīms "dot naudu". Drošini viņu darīt un sasniegt lietas pašam.
06.08.2013 14:29 |

Reitings 3599
Reģ: 05.09.2012
Man arī bijusi lidzīga pieredze.
Tik tur es biju par četriem gadiem jaunāka.
(visam pamatā gan ir vēl lelāka sakne, bet principā...)
Viņam bija 24, viņš arī strādaja par 100ls menesī, ballējās un viņam nebija nekādu problēmu dzīvot uz mana rēķina.
Taja laikā pati pelniju zem 200ls, jo mācījos, bet es savu naudu vienmēr sakārtoju tā, ka pietika arī ko viņam iedot...
Arī man tika stastīti biznesa un nākotnes plāni bla, blā, blā...Tā es ticēju un cerēju 2.5 gadus, jo arī teicu, ka milu un cinīšos...
Nu sen neesam kopā, bet viņš vēl aizvien piekopj šādu dzivesveidu, arī savos 27 gados. Lieki piebilst, ka lielāko ties tagad naudu viņam dod mamma.
06.08.2013 14:32 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
bet saka, lai es arī BEIDZOT sāku domāt ne tikai par drēbēm un kosmētiku(ko es pērku par savu naudu), bet, piemēram, investējot viņa izglītībā.

Lūk šī ir klaja bezkaunība, un ne par ko labu neliecina. Ceru ka majs soli apdara viņš. :)
06.08.2013 14:39 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
kreimene, es neatbalstītu arī situāciju, ka sieviete pieprasa, lai vīrietis viņā investē.
Starp citu, pašai ir bijis tā, ka palīdzēju finansiāli risināt līdzīgas problēmas, bet beigās tāpat vīrietis studijas nepabeidza.
06.08.2013 14:42 |

10 gadi
Reitings 1136
Reģ: 30.04.2011
Gudrā Blondīne, klausi padomam, kur ieteica, lai pasaki, ka Tev tagad samazinās algu par ~200Ls, liec to savā krājkontā. Un, ja tomēr, puisis izrādīsies pēc laika, ka cenšās uzlabot finansiālo stāvokli, tad Jums būs iekrāta naudiņa kādam lielākam pirkumam, ja tomēr viņš izrādīsies izmantotājs, tad Tev pašai būs prieks par to, ka šo naudu neesi ieguldījusi viņā, bet gan tagad to vari izlietot pati sev! :)
06.08.2013 14:43 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
vienmēr pirms šāda veida pasēdēšanām, es viņam piepildu maku

WTF!!!!
06.08.2013 14:49 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Pēc kara dzimušo latviešu paaudze gandrīz par 100% bija tāda, kur ģimenēs komandēja un pēdējo vārdu teica sievas. Rezultāts. 70-os un 80-os gados nepazinu gandrīz nevienu jaunu vīrieti, kurš nesmēķētu un nedzertu. Ģimeņu kā tādu gandrīz vispār nebija - vienas vientuļās mātes un šķirteņi, kuru lielākais dzīves kaifs un sapnis bija ar draugiem iedzert. Kādus bērnus tā paaudze varēja izaudzināt? Šobrīd jūs uzskatāt, ka jābūt neatkarīgām, jāstrādā, jāveido karjera un jāpelna, t.i., - jākonkurē darba tirgū ar vīriešiem. Un te nu autores izklāstā ir! Pirmās paģiras pēc tamlīdzīgas rīcības. Jā, zēns varbūt arī ir izmantotājs (neaizstāvu), bet esmu pārliecināts, ka jau tagad tādu tirliņu ir pārāk daudz. Pie vainas daļēji esat jūs pašas. Ne reizi vien esmu teicis - nekādas vienlīdzības nebūs. Vai nu vīrieši būs priekšgalā, vai arī jūs, sievietes. Šeit ir runa par vīrieti, kurš jau dzīvo saulainajā nākotnē. Viņš jau tagad ir pielāgojies nākotnes dzīvei un apstākļiem. Un, turpinot tādā pašā garā, tādu būs arvien vairāk un vairāk!
06.08.2013 14:58 |

10 gadi
Reitings 1136
Reģ: 30.04.2011
Melns, Tu te kko ne tā jauc!
06.08.2013 15:02 |

10 gadi
Reitings 611
Reģ: 15.04.2010
Piekrītu vairākumam.
Šis neizskatas pēc tā varianta, kas novērtēs ieguldījumu sevī un pēc tam to atpelnīs ar uzviju.
Jau darbā iekārtoji, tas nepatika, nedarīja utt. māk tikai čikstēt un pārmest.
Ja aizdod, tad sastādi strikti aizdevuma līgumu.
Jo šis variants izskatās pēc tāda, ka Tu kā muļķe apmaksāsi mācības, bet viņš izmācīsies (labi ja) un pametīs un aizies pie citas.
Klausi Becky padomam, ja pateiksi, ka samazina algu un tagad Tev no viņa vajadzēs vairāk par 150LVL mēnesī, tad redzēsi īsto dabu, un nedomāju, ka tā būs krasa uzvedības maiņa - ar jauna darba atrašanu, vai strādāšanu 2os darbos, drīzāk gan domāju, ka saņemsi kaudzi pārmetumu, ka tagad viņam redz Tevis dēļ jāmaina savs ērtais dzīves veids.
06.08.2013 15:07 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Problēma, manuprāt, nav naudā.. bet gan ''paaudžu nesaskaņās''. It kā vecuma starpība skaitliski jau nav graujoša, bet lasot par puisi.. jo tālāk, jo trakāk!
Tu izklausies šajās attiecībās pēc mammas! Pirms tusiņa piepildi maku, mēģini sarunāt darbā, taisies investēt izglītībā. Viņam savukārt prātā ballītes. Tev nav bail, ka šādi puiku ''izskolosi''.. un viņš aizskries tāds stilīgs pie jaunākas meitenes?
Rodas iespaids, ka jums arī ar draugiem nav pa ceļam.. par radiem nerunājot. Tu izklausies pēc nobriedušas, dzīvē nostabilizējušās sievietes.. viņam.. vējš galvā :)
06.08.2013 15:09 |

Reitings 27552
vienmēr pirms šāda veida pasēdēšanām, es viņam piepildu maku

Kāpēc?
06.08.2013 15:14 |

10 gadi
Reitings 2563
Man liekas, ka viņš vnk ir pieradis kā tāds mazs bērns, ka viņam viss būs, jo viņam esi tu.
Dzīvot ir kur, pāest ir, mazliet tikai nauda jāiedod un par izaugsmi nemaz neinteresējas. Puišiem vienmēr ir iespēja atrast labu darbu, kautvai tajās pašās celltniecībās, nevajag sēdēt uz 300 ls lielu algu un sapņot par izglītību. To, protams, arī vajag, bet nu nav tā, ka puisis bez augstākās nevar atrast darbu.

Un ko vēl ne? Izglītība? Nu c`mon meitene , lai pats domā par to, kapēc tev par to ir jāmaksā?

Un kā viņš vispār spēj tev pārmest, ka pērc kosmētiku par savu naudu?
06.08.2013 15:18 |

10 gadi
Reitings 2563
Un skaties, ka nedod dievs kka sne tā un pasūtīs tevi pie visiem velniem, lai arī ko tu esi darījusi un ieguldījusi. Piedod, bet nu dzīves realitāte.
06.08.2013 15:20 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Es redzu problēmu puiša attieksmē. Mani šis puisis atbaidītu jau ar to, ka tiktu atlaists no darbavietas, kurā to iekārtoju par savu slinkošanu.
Arī tusiņi un ballītes ar lielu dzeršanu man nebūtu pa ceļam. Tiešām Gudrā Blondīne - palasi savus tekstus no malas, nav runas tikai par naudu...

P.S. savu mūžu neiedomātos, ka draugam būtu jāmaksā par MANU izglītību. Ok, pavezlo - mācījos budžetā, mēs visi par mani samaksājām ar nodokļu naudiņu :D
06.08.2013 15:22 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
ja gribi ieguldit, aizdd vinam macibu summu. bet sastadi ligumu, tiesi ta. nebus vinam procentu kredits,bet bus tavs aizdevums. maksa par skolu tik menesus,cik vins reali macisies. tiklidz kaut kur izkrit,partrauc maksat. pat ja beigas pajuks jums attiecibas,naudu vins tev bus parada un bus ari ligums.
06.08.2013 15:24 |

Reitings 27552
Un skaties, ka nedod dievs kka sne tā un pasūtīs tevi pie visiem velniem, lai arī ko tu esi darījusi un ieguldījusi. Piedod, bet nu dzīves realitāte.
+

Pazaudēsi darbu, saslimci pazutis ratā vai noēdīs bez sāls. Izmēgini, saki ka noguri iesi prom pec 3 nedelam no darba. Redzesi psihus.
06.08.2013 15:25 |

Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
Ja ir vēlme, tad cilvēks meklē iespējas, ja nav, tad viņš meklē iemeslus

Izcili pateikts!

Pilnīgi piekrītu!

It kā grib mācīties neklātienē, bet saka, lai es arī BEIDZOT sāku domāt ne tikai par drēbēm un kosmētiku(ko es pērku par savu naudu), bet, piemēram, investējot viņa izglītībā.

Prasītos uzšaut pa muti, ja šitā vēl var izteikties! Cik sapratu no tiem 300ls, 150 Tev maksajumiem un 150 vinam izklaidēm?! Nju tad tiešām, lai beidz dzesēt muti un atliek sev to naudu! Un mācīties jau obligāti nevajag neklātienē, var apvienot arī darbu ar klātieni, un mēģināt tikt budžetā! Ir daudz un dažādu variantu, ko viņam darīt , kvai, kā ieteica, ka meklēt vairākus darbus!

Un domāju, ka vecuma starpība šeit arī daudz ko nosaka, puika vēl jauns, grib iztrakoties, bet Tu jau esi nobriedusi un vēlies kārtīgu ģimeni.
Man pat būtu pieņemami, ja es pelnītu vairāk, un puisis darītu, kā šajā gadījumā mājas darbus, ja nepārmestu šādi un censtos kko darīt un mainīt, tad varbūt i pati piemestu mācībām, bet nekādā gadījumā, ja man sāktu pieprasīt bez maz vai, lai maksāju pa mācībām!
06.08.2013 15:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits