Kā vienmēr nauda!

Reitings 26
Reģ: 06.08.2013
Lieta tāda, ka manā attiecību modelī, es esmu tā, kura pelna vairāk. Attiecīgi maksāju vairāk par dzivokli, pārtiku. It kā jau mani sākotnēji tas apmierināja, jo draugs daudz runāja par to, ka sāks savu biznesu, pelnīs lielo piķi- bet nu jau 2 gadi pagājuši un viņš ir turpat, kur sākumā. Nesaku, ka viņs nestrādā- strādā, tomēr tā alga nav lielāka par 300 Ls mēnesī. Turpretēji mana alga ir vairāk nekā uz pusi lielāka.. Apnicis, ka ģimene vislaik tirda mani un nebeidz apgalvot, ka mani izmanto, visu laiku jautā, ko draugs nopircis lielāku. Nemaz nerunājot par mašīnu- vecākiem kalji meloju, ka draugs nopelnīja un sakrāja. Mēs par to runājām, viņš man saka, ka visu bremzē izglītība, kuras nav. Kredītu ņemt atsakās. It kā grib mācīties neklātienē, bet saka, lai es arī BEIDZOT sāku domāt ne tikai par drēbēm un kosmētiku(ko es pērku par savu naudu), bet, piemēram, investējot viņa izglītībā. Tie ir kkādi 130 Ls mēnesī, it kā jau varētu, bet šobrīd patiešām moka neziņa, kā būtu pareizi.. Ko Jūs man ieteiktu?
06.08.2013 12:48 |

Reitings 26
Dionysus, tā ir laba pieredze. It kā jau tā summa nav tik traki liela, ja viņš vismaz piekristu pats no saviem 150 ls, kas paliek pāri viņa vajadzībam, nsiegt pusi- 75 ls. Es piemestu pārējos.
Jo tāpat lieko naudu viņs parasti iztērē kopā ar čomiem, tad nu tagad var arī ieguldīt savā izglītībā :)
06.08.2013 13:07 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Un ja jau vienu labu darbu ir sačakarējis, tad skolā atkal negribēs pakļauties un būsi savu naudu izmetusi vējā.

Tavs puisis izskatās, ka māk tikai meklēt atrunas, bet nav darītājs.
06.08.2013 13:08 |

Reitings 26
Tu tā godīgi pajautā sev, kur īsti ir problēma. Vai tajā, ka ģimene un apkārtējie tevi tirda, kaut arī pašu šī situācija apmierina. Vai tajā, ka tev pašai liekas, ka puisis nepelna pietiekami un apkārtējie tikai vēl vairāk bāž degunā to, ko jau tāpat zini. Vai tajā, ka puisis ir sācis bāzt degunu tavā makā. Vai vēl kaut kāds variants.
Kāds ir pamatojums tam, ka negrib ņemt kredītu?

No visiem pa druskai.

Kredītu negrib ņemt, jo viņam liekas, ka tur viņu apkrāpšot, beigās būšot mega procenti utt. Visādas atmazkas, manī klausīties negrib.
06.08.2013 13:10 |

Reitings 26
Vēl viens iemesls, ko viņs min, ir gadu atškirība. Man ir gandrīz 28, vīrietim 22 ( varbūt es patiešām par daudz no viņa prasu)???
06.08.2013 13:14 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nu ja būtu tik tiešām gudrā blondīne, tad teiktu, ka arī pelni 300ls un 150 no 1.5x lielākas algas varētu vēsā mierā tērēt/nolikt krājkontā un galu beigās sameklēt to darītāja, nevis runātāja variantu! :)
06.08.2013 13:14 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Gudrā Blondīne, man, piemēram, nebūtu problēma investēt savā vīrā, viņa izaugsmē, jo esam ģimene un visi ienākumu pa lielam iet kopējā katlā. Viņš gan pelna vairāk, bet ja vajag un ja man ir tāda vēlme un iespēja, es piemēram, mēdzu piemest naudiņu kaut kam lielākam priekš viņa hobija. Viņš nopietni aizrāvies ar fotogrāfēšanu, gājis apmācībās. Laba prof. fotoaparatūra maksā dārgi. Tad nu ir tā, ka esmu pirkusi visādus fotoverķus viņam. Turpretī viņš atbalsts manus hobiju - gan sportam inventāru palīdz sagādāt, gan visādas tīri sievišķīgas lietas. Bet kā jau teicu- mums nauda vienā katlā. Neskaitam- tu to nopelnīji, es šito. Viss atkarīgs no situācijas un attiecību dziļuma, stabilitātes un atgriezeniskās saites:)
06.08.2013 13:15 |

Reitings 374
Reģ: 04.08.2013
kreimene
Par to, ka viņa pati maksā visu, nebija teikts, viņa maksā vairāk, bet ne visu. Iemācāmies izlasīt un saprast tekstu.

Es saprotu tekstu. Es runāju principā. Es vienkārši uzskatu, ka to daļu, ko puisis ''maksā'' tas ir NEKAS salīdzinot ar to ko meitene maksā. Ja viņam vienam pašam vajadzētu izdzīvot, tad diez ko nebūtu!

Es tiešām iesaku tādu nekauņu neatbalstīt. Ja būtu īsts vīrietis un tiešām labs, strādīgs cilvēks, tad nemaz nebūtu jātaisa šāda diskusija. Bet ja tāds kurš tikai runā un runā un domā tikai par sevi...
06.08.2013 13:15 |

Reitings 8407
Ja tāda gadu starpība, tad puisim drīzāk esi kā mamma, nu nav tādā vecumā vairums nekādi darītāji, man savos 24 gados jau sava vecuma puiši liekas nepieauguši, kur nu vēl 22.

Audzini tik tālāk, jo tur pašlaik nav, ko gaidīt lielo darītāju, bet par skolu nemaksā.
06.08.2013 13:16 |

Reitings 430
Reģ: 21.06.2013
Es par savu vīrieti arī pelnu nedaudz vairāk, bet viņam nekad nav pat ienācis prātā no manis prasīt naudu , lai es par viņu kaut ko nomaksāju. Ir bijuši gadījumi , kad esmu aizdevusi lielākiem pirkumiem (piem nedaudz pietrūka mašīnai), bet pēc pāris mēnešiem nauda tika atgriezta, lai gan es neuzspiedu uz to. Arī par savu izglītības līmeņa celšanu (tagad būs nepieciešamas darbā profesionālaš vadītāja tiesības, par kurām jāmaksā) viņš domā pats un to apmaksās par savu naudu.
Tāpēc es uzskatu,ja tavs vīrietis pat nedomā kā sākt izglītoties, tad arī nedomās. Arī ja tu samaksāsi, tad diez vai viņš to izglītību pabeigs.
06.08.2013 13:16 |

Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
Ooho, mani tieši interesēja, cik jums abiem gadu, likās, ka puisis jaunāks :)

Tad jā.. reti, kuri puiši šajā vecumā pelna ļoti labi. Ja esi kopā ar jaunu puisi, kurš vēl nav sasniedzis daudz, bet, savukārt, Tu jau sen strādā, darba jomā esi augusi, tad, manuprāt, Tev vajadzētu būt iecietīgākai, pagaidīt, kamēr viņš arī tiks augstāk :) Un domāju, ka būs pareizi, ja Tu vismaz daļēji maksāsi par viņa izglītību.

Un es vēl uztraucos par 3,5 gadu atšķirību, kad puisis jaunāks par mani :D
06.08.2013 13:19 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Man ir gandrīz 28, vīrietim 22

Puika droši vien vēl nav līdz galam pieaudzis un nobriedis....
06.08.2013 13:20 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Nepiekrītu par to izglītību.
Viņš dabūs to diplomu un pēkšņi visi ceļi būs vaļā. Nu nav tā. Cik daudz nelaimīgu cilvēku Latvijā ir, kas iegūldīja lielu naudu izglītībā, bet labā darba nav.
Sievietei vēl izglītība daudz nozīmē, bet vīrieši parasti visur tiek caur labiem kontaktiem.

Tāpat bija ar manu vīru, ļoti ilgi viņš nosēdēja sliktā darbā ar algu arī kkādi 300Ls, kamēr pats nesāka meklēt labāku darbu. Tiešām meklēt!!! Ne tikai runāt par to un tika sava komandas biedra firmā, kur uz viņa izglītību nemaz neskatījās. Viņam ir tikai pabeigta arodskola. Tagad ir pierādījis sevi, kā labs darbinieks un nevaram ne par ko sūdzēties.

Un vispār neatbalstu, ka kāds prasa attiecībās, lai otrs investē viņā. Manuprāt, vecāki investē savos bērnos, nevis otrās pusītes savos draugos.
06.08.2013 13:20 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Un ja jau vienu labu darbu ir sačakarējis, tad skolā atkal negribēs pakļauties un būsi savu naudu izmetusi vējā.

+

Un vai tiešām 450 latu alga (uz pusi lielāka kā 300) 28-os gados skaitās baigais "veiksmes stāsts"? Es te nepārmetu tēmas autorei, bet gan brīnos par puisi.

Man kaut kā puisis tavs (pēc tā, ko esi šeit uzrakstījusi) izklausas pēc muldētāja un attaisnojumu meklētāja, nevis reāla darītāja.

Piedāvā viņam apmaksāt PUSI no mācību maksas, kā tikko pati pieminēji. Ja viņš tiešā grib iegūt izglītību, piekritīs. Ja grib pamācīties mācīšanās pēc uz tava rēķina, tad turpinās čīkstēt.

Tu viņu labāk pazīsti, gan jau ka ir iemesli, kāpēc esat kopā. Ir gana daudz gadījumu, kad investīcijas puiša/vīra izglītībā vēlā atmaksājas 5-kārtīgi (kā te jau piemēru minēja iz dzīves). Bet man kaut kā šķiet, ka šis nebūs tas gadījums.
06.08.2013 13:21 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Ja viņš jau pieprasa, lai tu investē viņa inglītībā, tad jāsāk domāt, ka tiešām uz kakla nesēž.

++++

Reitings 1571
Meitenes, tās, kuras saka, ka nebūtu problēmu atbalstīt un ka tā jau investē draugā / vīrā, jums viņi tādā tiešā un atklātā tekstā arī saka, lai beidzot beidzat pirkt sev drēbes un investējat viņa hobijā? Es kaut kā šādu variantu no sava drauga puses nevaru iedomāties.
Nezinu, man nepatiktu tas veids, kā tas tika pasniegts. Turklāt, ja puisis nevis pats meklē iespējas, kā apmaksāt studijas, bet prasa naudu draudzenei it kā tas būtu viņas pienākums. Un piedod, bet, ņemot vērā arī puiša vecumu..... nuuu, nezinu, man tā no malas skatoties, liekas, ka puisis tevi ir ar savu māti sajaucis...

Reitings 430
Reģ: 21.06.2013
Parasti ja v'rietis ir dabūjis labu apmaksātu darbu bez attiecīgās izglītības, kā bija tavā gadījumā, kad tu viņu iekārtoji, tad jau parasti ar to ļoti lepojas un turas, un cik pazīstu daudz dzīvē tādu cilvēku, tad viņi arī cenšas kāpt pa karjeras kāpnēm un izaugt. Jo ja nesabnāk tikt pie labas izglītības - tad vismaz cenšas turēties pie esošā jau diezgan labi apmaksātā darba

Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
Es vienkārši uzskatu, ka to daļu, ko puisis ''maksā'' tas ir NEKAS salīdzinot ar to ko meitene maksā. Ja viņam vienam pašam vajadzētu izdzīvot, tad diez ko nebūtu!

Nu bet meitene pelna vairāk, pilnīgi normāli, ka viņa arī maksā vairāk!
06.08.2013 13:22 |

Reitings 26
becky, nu jau ir par vēlu :D

gangsters, tu mani esi mazliet pārliecinājusi, centīsos iet uz kompromisu, maksājot pusi no mēneša maksas par studijām. Otru pusi, lai atskaita no savas izklaides naudas.

Par nākotni daļeji bail, jo mums ir tā gadu starpība, protams, galvā nāk domas, ka pēc pārs gadiem vēl izdomās aizskriet pie jaunākas..

Vispār reizēm pat domāju, ka varbūt vispār neko nevajag mainīt, naudas pietiek arī, tikai nepatīk draugu, radu acu skatieni.
06.08.2013 13:22 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Blondīne, tam otrajam variantam gan nē! :)
06.08.2013 13:23 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
saka, ka, lai ejot pie miljonāriem, jo redz viņš nevar nodrošināt man princesei labāku dzīvi.

interesants vīrietis. Manējais uz pusēm plēšas, lai man būtu viss par ko mana sirds vien iedomājas (kaut pusi no tā man nevajag) un ja vaadzētu, viņš rautos kaut 3 darbos,lai man viss būtu, bet tavējais...vēl aizsūta pie miljonāra :D
06.08.2013 13:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits