Sveikas. Kā ir ar jums, meitenes?
Pie kuras grupas sevi pieskaitiet? Kā jums ar tēriņiem, vai tērējat daudz naudu lietām bez kurām varat arī iztikt? Drēbes, kosmētika?
Es reizēm nezinu, ko, lai dara. Sapērkos, pēc tam pārņem nožēla. Pārsvarā tas ir apģērbs, kurā tērēju lielu daļu savas naudas.
Man to brīvo finanšu pēc visu komunālo maksājumu nomaksas un pārtikas(kur esmu izteikta tērētaja) nemaz nepaliek. Tāpēc notriecu visu uz jaunām drēbēm, kosmētiku, rotaslietām. Neredzu jēgu krāt, jo nedod Dievs, kkas notiks un kur paliks mana babka :D Nav man bērnu, kam novēlēt un kuru nākotnei krāt. Man ir labi, ko vairāk vajag :D
Vairāk tomēr krājēja. Tērēju ar saprātu un pārdomāti. Protams, gadās neplānoti izdevumi, bet noteikti neesmu no tām, kas pērk visu, ko ierauga veikalā, nedomājot vai vispār vajag un kur liks :D
Esmu tērētāja un krājēja. Jau kādu laiku cenšos atlikt mēneša sākumā 10% no ieņēmumiem krājkontā. Runājot par pārējo... žēl pirkt daudz drēbju, kosmētiku un vēl visu ko, bet tagad, kad nauda palikusi vairāk, esmu izšķērdīga ēdienu ziņā.
Nauda pie manis ilgi neturas (it sevišķi,ja ir skaidrā nauda), pat tad, ja nepērku neko lieku, bet tiešām tikai nepieciešamo. Tāpēc laikam esmu vairāk tērētāja nekā krājēja. Bet šopaholiķe es neesmu. :D
Krājēja. Bet man patīk arī tērēties.
Man ir noteikta summa, kuru katru mēnesi ieskaitu krājkontā (reizēm vairāk). Bet ir summa, kuru atļaujos notērēt savām iegribām....
Parasti krāju kādam sapnītim - tas motivē. Sakrāju - piepildu sapnīti un atkal sāku krāt. Bieži vien tā krāšana ievelkas dažādu apstākļu dēļ, bet visā lielumā mācos izdzīvot ar algas lielumu :)
Krājēja.
No bērnības tas laikam ir ieaudzināts, ka vienmēr taupījām naudiņu. Tā vēl tagad cenšos taupīt iegūto naudu, nevis uzreiz "iztriekt" kaut kam nebūtiskam. Protams, ir vajadzības bez kurām iztikt nevar, tur tad arī tērēju.
Finanšu ziņā esmu ļoti atbildīga. Krāt nekrāju, bet ļoti apdomīgi rīkojos ar savu budžetu. Visi rēķini vienmēr tiks nomaksāti pirmie, un tikai tad domāšu par izklaidēm un drēbēm.
Tas par mani!
Varu arī vienā acu mirklī notriekt 100euro, pēc tam domājot vai vajadzēja.. varu arī vispār nedēļām ilgi netērēt ne centa, protams, izņemot nepieciešamās preces.
Krājēja pavisam noteikti esmu, nevaru iedomāties, ka man neūtu brīvu naudas līdzekļu.. bet tajā pašā laikā netaupu uz lietām, kas man ir nepieciešamas. Arī kleitas un kurpes mīlu pirkt, ceļot. bet domāju, ka tas pilnībā atmaksājas uz to vien, ka nesmēķēju un nelietoju alkoholu.. :D