Deniss Čalovskis Imantas hakeris

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Šoreiz man tiešām nelabi paliek. Kāpēc mūsu valdība par katru cenu grib izdot savu pilsoni jo īpaši uz valsti kuras tiesāšanas taisnīgums ir apšaubāms?
http://www.delfi.lv/news/comment/comment/andrejs-elksnins-nacionala-tiesiskuma-ipatnibas-vai-par-urleniem-un-parejiem-latvijas-pilsoniem.d?id=43535047
05.08.2013 14:04 |

Reitings 3031
Ja arī Deniss ir pastrādājis ar citiem hakeriem šo noziegumu, labākais sods būtu nodarbināt šīs "smadzenes" cilvēces labā. Lai strādā uz to pašu NASA vai citu korporāciju visu savu mūžu.

NASA un visam pārejam ASV aģentūrām viss jau ir un jaunas smadzenes var dabūt brīvprātīgi, viņi var lasīt musu epastus un izsekot visas mūsu telefonsarunas, izsekot mūsu interneta vēsturi un visu ko vien vēlas.
05.08.2013 14:51 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Es esmu par izdošanu, vajadzēja domāt par sekām , ja kaitējums būtu ne tik "lielai" valstij, varbūt vēl varētu domāt, bet takā tā ir ASV , tad nu ir kā ir .... Tiešām , kapēc mums viņš būtu jātiesā .... !?

runājot par to ASV izspiegošanu, nu lai lasa manas vēstules un skatās , kā es te cosmo drukāju :D :D
05.08.2013 14:57 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Raksta autoram ir galīgi nospļauties par Denisa likteni. Tas ir provokatīvs raksts, kas vērsts pret NA. Jo - kā gan Iesalnieka izteikums, lai cik netaktisks tas nebūtu, var ietekmēt visas valdības lēmumus? Nekā. Tad kādēļ to tik plaši iztirzāt rakstā?

Par to, vai būtu vai nebūtu jāizdod, man nav īsti viedokļa. No vienas puses - nē, nevajadzētu, pievienojos jau nosauktajiem iemesliem par ASV cietumiem un to, ka tas pavērs vārtus likumdošanā, kas turpmāk ļaus izdot pilsoņus pēc jebkādiem pieprasījumiem. No otras puses - ja Deniss tiešām ir uzlauzis kaut ko tajā NASA sistēmā, tad tas ir noziegums pret citu valsti un es nedomāju, ka to būtu jāizskata tikai Latvijas tiesā, jo ne jau pret Latviju vai latviešiem šis noziegums tika vērsts. Iespējams, kādā Austrumu vai Āfrikas valstī izvarošana vai bērnu izmantošana ir normāla. Ja kādas no šo reģionu valstu pilsoņiem būtu ieradies Latvijā un izvarojis, piemēram, 10 latviešu meitenītes, vai mums liktos taisnīgi, ka par pilsoņa noziegumiem spriež tikai attiecīgo valstu tiesa? Protams, noziegumi nav salīdzināmi, jo manis minētais ir starptautisks cilvēktiesību pārkāpums, bet es to minēju kā piemēru, jo es neesmu pārliecināta, ka visos gadījumos savas valsts pilsoņus būtu jātiesā tikai attiecīgās valsts tiesai.
05.08.2013 14:59 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Morgan - nu nekas, labas smadzenes nekad nav par daudz.
05.08.2013 14:59 |

Reitings 3031
runājot par to ASV izspiegošanu, nu lai lasa manas vēstules un skatās , kā es te cosmo drukāju

They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Benjamin Franklin

Tas ir provokatīvs raksts, kas vērsts pret NA

Es vairāk redzēju saprātīgus argumentus nekā provokāciju. Man nelikās ka uzsvars būtu likts uz twītu par urlēnu. Interesanti ja Deniss būtu ebrejs pēc tautības kāds no politiķiem to pasu teiktu par žīdu/cionistu. Varat minēt kuru tad ASV prasītu izdot. :D
05.08.2013 15:07 |

Reitings 9917
žīds ir literārs vārds ;)
05.08.2013 15:13 |

Reitings 3031
http://m.diena.lv/latvija/viedokli/advokats-calovska-gadijuma-cinamies-par-principu-jo-asv-varetu-pieprasit-tresdalas-latvijas-pilsonu--14019094?from-full
"Nav runa tikai par Čalovski, runa ir par jebkuru Latvijas pilsoni. Tāda situācija kā Latvijā, Lielbritānijā ir izveidojusies jau pirms krietna laika. Šodien Čalovskis, rīt varbūt kaimiņš, draugs, radinieks, brālis. Te ir tā problēma. Cilvēks var ievērot savas valsts likumus, būt likumpaklausīgs cilvēks, bet piepeši atnāk kādas citas valsts pieprasījums: "Lūdzu, izdodiet mums viņu, jo mēs uzskatām, ka viņš pārkāpis mūsu likuma tādu un tādu pantu!" Ja mēs pieejam formāli, Amerika varētu pieprasīt ja ne pusi, tad kādu trešdaļu Latvijas pilsoņu izdošanu kaut vai tāpēc, ka viņi varbūt pārkāpj ASV likumus par nelicencētu datorprogrammu lietošanu," stāstījis jurists.
05.08.2013 15:27 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Tu viņu iztirgotu par bezvīzu režīmu

Ne jau es esmu tas tirgotājus un lēmējs. Kā zināms, to dara valsts iestādes, kas uz viņu neskatās kā radinieku vai vispār cilvēku, bet gan kā uz valstiska mēroga problēmu, kuru vajag atrisināt maksimāli par labu valstij.

Jā, kamēr nav tiesas lēmuma, cilvēks tiešām nav atzīstams par vainīgu, tomēr viņš var būt aizdomās turamais un apsūdzētais, un lai varētu noskaidrot vai viņš ir vainīgs vai nē ir nepieciešama viņa izdošana!

Es neliegšos, ka, tīri cilvēcīgi, man viņa ir žēl, bet es saprotu kāpēc vālsts dara tieši tā un ne savādāk.
05.08.2013 16:49 |

Reitings 1951
Drostala- Tu esi pārskatījusies filmas un runā kaut kādas muļķības bez jebkāda pamatojuma!
05.08.2013 16:53 |

Reitings 9917
Es atkal nesaprotu, par ko Jūs visas viņu te žēlojat ? Nu tač, jādomā pirms kaut ko dara ! ?
05.08.2013 16:53 |

Reitings 1951
weee- Jauns puisis, nu nepadomāja par sekām, kam gan jaunībā negadās. Pat, ja viņš kaut ko ir darījis, diez vai apzinājās savu darbību nopietnību. Sekas tam visam ir dramatiskas, droši vien mūža ielodzījums un ne jau ar tiem labākajiem noteikumie. Īsāk sakot, ja notiesās, dzīves viņam vairs nebūs.
05.08.2013 16:57 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
bet diemžēl Deniss neko daudz nerubījot no datoriem.

?? Kad tikko uzpeldeeja shii teema, medijos bija rakstiits, ka vinjsh gan maaciijies shai jomaa, gan vispaar tiiri labi saprata datoru lietas, turklaat pats vinjsh to nenoliedza - tagad neatceros konkreeti, bet varbuut pat pashaa Denisa rakstiitajaa veestulee (kas bija pievienota tai balsu vaakshanai par neizdoshanu) tas bija mineets (katraa zinjaa vinjsh nenoliedza, kaa arii nemeegjinaaja sevi attaisnot ar ticamiem paskaidrojumiem).

Es esmu par izdoshanu, besii vinja zheelotaaji.
05.08.2013 17:21 |

Reitings 9917
nu bet , kas cits viņam atliek, kā tikai čikstēt un cerēt ... !? :)
05.08.2013 17:23 |

Reitings 70
Reģ: 15.05.2011
sophie, labs raksts, paldies. tādu viedokli nebiju lasījusi.

bet, kas attiecas uz delfu rakstu, normālā situācijā tur pāris cilvēkiem jau bija jābūt arestētiem par naida kurināšanau. pretīgi lasīt, kā var nosaukt puisi par urļiku, un tie visi citi pret-krievu komentāri. krievi taču ir mūsu kaimiņi, draugi, kolēģi, biroju klienti, veikala pircēji, daļa mūsu Latvijas sabiedrības. varbūt nepazīsti nevienu personīgi, bet tavi vecāki vai draugi pazīst. kā tā var??
05.08.2013 17:52 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Ja mums ir pieņemti attiecīgie normatīvie akti, tad uzskatu, ka tie jāievēro bez izņēmumiem. Ja mums ir rakstīts normatīvos, ka nevienu neizdodam, tad neizdodam arī.
05.08.2013 17:59 |

Reitings 1701
Lancaster, Latvijai ar ASV ir parakstiits izdoshanas liigums, kas nosaka, ka jaaizdod.

---

http://www.focus.lv/latvija/kriminalzinas/calovska-mate-programmesana-manu-delu-vispar-neintereseja-vins-veidoja-majaslapas

Sasmeejos lasot sho rakstu. Diez kas tad maajaslapu veidoshana ir, ja ne taa pati programmeeshana? Maajaslapa tachu netaisaas uz burvja maajienu, to ir jaakodee, taapat kaa jebkuru viirusu u.c. programmas.
05.08.2013 18:04 |

Reitings 1701
Turklaat IT studijaas jau nu noteikti maaca programmeeshanu, ja pat vidusskolaa programmeeshanas pamati tiek ielikti. Taa kaa taas maates naivums ir smiekliigs, lai gan, protams, vinju saprast var ljoti labi.
05.08.2013 18:06 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Šāds līgums ar ASV nevar būt pretrunā ar mūsu likumdošanu. Tas nevar būt augstāks par likumu.
05.08.2013 18:07 |

Reitings 1701
Par to, vai liigums atbilst Satversmei, lemj Satversmes tiesa. Cik man zinaams (cik biju lasiijusi ieprieksheejaas zinjas), tad ST atteica izskatiit shaadu prasiibu, taatad liigums joprojaam ir speekaa.

---

Par tautiibu - nedomaaju, ka tai shajaa gadiijumaa ir izshkjirosha loma. Esmu uz pusi krieviete, bet atbalstu izdoshanu.
05.08.2013 18:15 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
neatbalstu izdošanu, nesamērīgās sodu sistēmas dēļ. kāda jēga būt kādas valsts pilsonim, ja tas nepasargā šādos gadījumos ? uzskatu, ka jātiesā, bet Latvijā. un neba viņš viens visu vīrusu taisīja un zināja mērķus, kam to izmantos.
p.s.
ja atbalsta šī puiša izdošanu, tad jau, tīri teorētiski, atbalstāt arī to, ka arābu valstīs izvarotām sievietēm piespriež reālus cietumsodus par laulības pārkāpšanu .. tādi ir viņu likumi.
05.08.2013 18:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits