Raksta autoram ir galīgi nospļauties par Denisa likteni. Tas ir provokatīvs raksts, kas vērsts pret NA. Jo - kā gan Iesalnieka izteikums, lai cik netaktisks tas nebūtu, var ietekmēt visas valdības lēmumus? Nekā. Tad kādēļ to tik plaši iztirzāt rakstā?
Par to, vai būtu vai nebūtu jāizdod, man nav īsti viedokļa. No vienas puses - nē, nevajadzētu, pievienojos jau nosauktajiem iemesliem par ASV cietumiem un to, ka tas pavērs vārtus likumdošanā, kas turpmāk ļaus izdot pilsoņus pēc jebkādiem pieprasījumiem. No otras puses - ja Deniss tiešām ir uzlauzis kaut ko tajā NASA sistēmā, tad tas ir noziegums pret citu valsti un es nedomāju, ka to būtu jāizskata tikai Latvijas tiesā, jo ne jau pret Latviju vai latviešiem šis noziegums tika vērsts. Iespējams, kādā Austrumu vai Āfrikas valstī izvarošana vai bērnu izmantošana ir normāla. Ja kādas no šo reģionu valstu pilsoņiem būtu ieradies Latvijā un izvarojis, piemēram, 10 latviešu meitenītes, vai mums liktos taisnīgi, ka par pilsoņa noziegumiem spriež tikai attiecīgo valstu tiesa? Protams, noziegumi nav salīdzināmi, jo manis minētais ir starptautisks cilvēktiesību pārkāpums, bet es to minēju kā piemēru, jo es neesmu pārliecināta, ka visos gadījumos savas valsts pilsoņus būtu jātiesā tikai attiecīgās valsts tiesai.