Vai jūs gaidītu atgriežamies?

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Gribējās jums piedāvāt ieslēgt iztēli un pafantazēt.
Jautājums patiesībā ir no nedaudz citiem citiem laikiem.
Iedomājieties, ka vienā ziņā ir atgriezusies 30 gadus veca pagātne - atkal ir spēkā obligātā karaklausība un puiši vecumā līdz 27 (!) gadiem var tikt iesaukti obligātajā karadienestā.
Pēc otrā pasaules kara (pagājušā gadsimta 50-os) gados dienesta laiks bija 3 gadi armijā un 4 gadi - flotē. Vēlāk - 2 gadi armijā un 3 gadi - flotē. Jā, iesaukt varēja līdz pat 27 gadu vecumam.
Tiem, kuri nedienēja ārpus sociālistiskās dzimtenes, bija pieejami atvaļinājumi vidēji reizi gadā uz kādām 1 .. 2 nedēļām. Tai pat laikā tādiem kā man (Austrumčehija) ne tikai nebija iespējas tikt uz mājām, - arī pie manis praktiski nebija iespējas atbraukt. Vienīgā saikne ar mājām - vēstules. Bija vietas, no kurām arī aizrakstīt uz mājām nebija iespējas (vietas, kur formāli PSRS karaspēka nebija, bet dzīvē - bija). Daudziem puišiem mājās palika meitenes, reti, bet - bija arī precētie. Katru reizi, kad, ejot sardzē, tikai izsniegtas kaujas patronas, tika uzdots jautājums, vai kāds nav saņēmis no mājām vēstuli ar ziņu, ka mīļotā meitene aizgājusi pie cita? Ja tā bija, kareivis tika noņemts un viņa vietā stājās cits, jo meiteņu dēļ pat šāvās.
Tad nu daži jautājumi:
1. Vai uzskatāt, ka vīrieši vispār ir tā vērti, lai viņus gaidītu 2 .. 3 .. 4 gadus?
2. Vai jūs gaidītu savu pašreizējo vīrieti?
3. Kā jūs gaidītu? Uzticīgi, neizejot no mājām? Esot atvērtām citu piedāvājumiem?
Jau iepriekš paldies!
04.08.2013 18:53 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Un kas tieši tev tik ļoti patika tajā dienestā? Gan jau kā vīrietim noteikti var patikt arī dūru vicināšana un dažādi "spiedoši apsākļi", jo beigu beigās sajūties kā kruts vecis. Ir uzdauzīta zila acs, ķermenis smeldz no slodzes, kādu sīko esi nolicis pie vietas ar skarbāku vārdu, tevi respektē un baidās. Tīri vīriešu paradīze! :D

Es zinu par tām emocijām svešumā, bez jebkāda atbalsta un tuviniekiem blakus... Man bija pašai kaut kas līdzīgs jāpiedzīvo un tad sagāju pamatīgā sviestā. Bet nu izdarīt pašnāvību - nu tas jau ir par traku. Jo jebkur var atrast kādu draugu, kurš palīdzēs izturēt...
04.08.2013 20:24 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Labi,ka šobrīd Lv armijā visi nedegradējas un nenotiek nez kādas izrēķināšanās, izvarošanas un nenormāls psiholoģiskais terors, viss ir diezgan civilizēti un puiši nepaliek stulbi un ļauni.
Bet jā, es gaidītu, jo man taču ir izvēle, nav jau jāņem tas,kas nav dienējis. Draugs arī ir armijā, saprotu,ka būs misijas un komandējumi, tāpēc jau šobrīd neskriešu pie cita,jo ir komandējumā.
04.08.2013 20:27 |

10 gadi
Reitings 1582
Un kas tieši tev tik ļoti patika tajā dienestā? Gan jau kā vīrietim noteikti var patikt arī dūru vicināšana un dažādi "spiedoši apsākļi", jo beigu beigās sajūties kā kruts vecis. Ir uzdauzīta zila acs, ķermenis smeldz no slodzes, kādu sīko esi nolicis pie vietas ar skarbāku vārdu, tevi respektē un baidās. Tīri vīriešu paradīze!

Nē, jo vecāks esi, jo mazāk tevi tur aiztiek, tā kā tagad es tur būtu neaizskarams. Atkristu visas tās problēmas, ar kurām ir jādzīvo. Ne par ko nav jādomā - paēdis, izgulējies un apģērbts esi, ne par vienu citu arī nav jāatbild. Psiholoģisks līdzsvars un komforts.
Armijā ar draugu atrašanu bija grūti. Valdīja cita lietu kārtība. Kā cietumā - nekādas mierīgas līdzāspastāvēšanas! Ja izrādījās, ka uz brīdi atrodies ar kādu uz kopējās hierarhijas viena pakāpiena, visai drīz tika atrisināts jautājums, kuram no šī pakāpiena būs jālido uz leju. Vienīgie, ar kuriem kaut cik varēja turēties kopā bija jau pieminēti baltieši un viens baškīrs no Ufas.
04.08.2013 20:37 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
domāju, ka gaidītu. katrā ziņā speciāli apkārt nemeklētos un pie pirmās izdevības citam virsū arī nelektu.
par savu šī brīža vīrieti - es zinu, ka mūsu attiecības lielā mērā balstās uz to, ka esam kopā, blakus. vienalga kur, bet kopā .. termiņu ap pusgadu pieņemtu mierīgi, bet gads un vairāk - tur jau jādomā.
04.08.2013 20:38 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
Viss būtu atkarīgs no tā cik ilgu laiku būtu bijusi kopā ar šo cilvēku, -ja tie būtu mēneši tad negaidītu,bet ja runa iet par gadiem-gaidītu :)
biju maziņa man brāli iesauca armijā-raudāju kā traka ,tagad atceroties smīns parādas :D
04.08.2013 20:43 |

10 gadi
Reitings 2858
nūū, nē, es negaidītu! :P
04.08.2013 20:43 |

Reitings 11996
Nu jā... Tomēr smagi apstākļi. Un man žēl to puišu, kuriem tas ir/ bija jāiztur.
Ir kāds skaidrojums, kāpēc visam bija jābūt tik drastiski disciplinēti? Kas vainas draudzībai? Bija tak arī kaut kādi izklaides/ atpūtas brīži, tad arī valdīja kaut kāda mistiska kārtība un likumi?

Piedod, es te nedaudz novirzījos no galvenās tēmas ar saviem spriedelējumiem!

Ja esi noguris no ikdienas problēmām, tad varbūt ir vērts savējos aizsūtīt kādā ceļojumā, bet pašam palikt mājās atvaļinājumā un reāli neko nedarīt, bet tik zvilnēt uz dīvāna - и пусть весь мир подождет...
04.08.2013 20:44 |

10 gadi
Reitings 1582
Nu jā... Tomēr smagi apstākļi. Un man žēl to puišu, kuriem tas ir/ bija jāiztur.
Ir kāds skaidrojums, kāpēc visam bija jābūt tik drastiski disciplinēti? Kas vainas draudzībai? Bija tak arī kaut kādi izklaides/ atpūtas brīži, tad arī valdīja kaut kāda mistiska kārtība un likumi?

Piedod, es te nedaudz novirzījos no galvenās tēmas ar saviem spriedelējumiem!

Ja esi noguris no ikdienas problēmām, tad varbūt ir vērts savējos aizsūtīt kādā ceļojumā, bet pašam palikt mājās atvaļinājumā un reāli neko nedarīt, bet tik zvilnēt uz dīvāna - и пусть весь мир подождет...

95% izturēja, vismaz - manā daļā. Iespējams, ka apstākļi arī bija tas, kas lika pieaugt. Zini, lai cik tas dīvaini neliktos, mans uzskats ir, ka dienests būtu ļooti veselīgs vienai daļai to jauno vīriešu, ar kuru tarakāniem te meitenēm ikdienā ir jākaro. Pirmais, kas parasti ar jaunajiem notika, bija tas, ka kādu divu nedēļu laikā visi bija spiesti saprast, ka tu personīgi neesi pasaules naba un ka mammas līdzās vairs nav un vēl kādu laiku nebūs.
Disciplīnai bija jābūt, jo aukstais karš jebkurā mirklī varēja pāraugt karstajā. Par to neformālo reglamentu, kas bija ienācis armijā kopā ar pirmajiem sēdējušajiem (savulaik tiesātos armijā neiesauca, bet tad valsts izdomāja, ka arī viņus ir jāņem. Tad nu visai ātri armijā "ienāca" neformālie cietuma likumi, tikai - maigākā formā), varētu grāmatu grāmatas rakstīt. Sākot no tā, kā kurš izskatās un beidzot ar to, kurā vietā pie galda sēž ēdnīcā, ko ēd un ko neēdīs nekad.
Atpūta nesanāks - 4 sīči. kuri aug un kaudze iesāktu un nepabeigtu attīstības projektu!
04.08.2013 20:59 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
1. Jā
2. Jā
3. Nedarītu neko tādu kas varētu izjaukt mūsu attiecības.

Pretējā gadījumā kāpēc vispār būt kopa ar konkrēto vīrieti, ja tik viegli viņu var izmest no dzīves?
04.08.2013 21:08 |

Reitings 11996
Zini, lai cik tas dīvaini neliktos, mans uzskats ir, ka dienests būtu ļooti veselīgs vienai daļai to jauno vīriešu, ar kuru tarakāniem te meitenēm ikdienā ir jākaro.

Šim noteikti piekrītu.

Bet nu tie dienesta likumi un disciplīna pa lielam, man šķiet, būtu nopietni kaut kā jāreorganizē vai jāpārskata - cik patiesi noderīgi un nepieciešami tie ir (arī iespējamā kara apstākļos).

Cik tad sīki tie tavi šīči ir? Man jau likās, ka nu jau diezgan patstāvīgi. Un projekti arī var pāris nedēļas pagaidīt... Bet nu jā - vīrietim ir smagi piesiest sevi atpūsties, ja reiz ir "iejūdzies".
04.08.2013 21:15 |

10 gadi
Reitings 1582
Bet nu tie dienesta likumi un disciplīna pa lielam, man šķiet, būtu nopietni kaut kā jāreorganizē vai jāpārskata - cik patiesi noderīgi un nepieciešami tie ir (arī iespējamā kara apstākļos).

Bija arī citi labumi. Iemācies ne par ko nebrīnīties, jo tur tādas lietas dabū redzēt, ka saproti,ka, lai cik liels priekšnieks, viņš ir un paliek ne vairāk kā cilvēks.

Cik tad sīki tie tavi šīči ir? Man jau likās, ka nu jau diezgan patstāvīgi. Un projekti arī var pāris nedēļas pagaidīt... Bet nu jā - vīrietim ir smagi piesiest sevi atpūsties, ja reiz ir "iejūdzies".

Es vēlu sāku :-). 14, 12, 7 un 3. Un pēdējā teikumā Tev ir pilnīga taisnība. Vienmēr ir sajūta, ka bez tevis viss apstāsies.
04.08.2013 21:23 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Negaidiitu, jo pati dotos liidzi. Domaaju, taa buutu interesanta pieredze dieneet armijaa.
04.08.2013 21:24 |

Reitings 11996
krista, bet ja nu nebūtu iespēja doties līdzi - piem., mazs bērns jums būtu? Vai arī kadi citi iemesli. Ko tad darītu?
04.08.2013 21:29 |

Reitings 7743
1. Ir vīrieši, kurus ir vērts gaidīt
2. Jā!
3. Uzticīgi gaidītu

Tieši manas domas. Spēju vien iedomāties, cik grūti tas būtu, bet zinu - sagaidītu noteikti!
04.08.2013 21:30 |

Reitings 11996
Melns, tu esi bagāts! Prieks par tik lielu bērneļu pulku!
Un tomēr atrodi laiku arī atpūtai - ilgāk dzīvosi. ;)
04.08.2013 21:31 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
krista
Tevi nosūtīti dienēt uz citurieni. Vai tad priekšniecība ir idioti? :D
04.08.2013 21:32 |

Reitings 132
Reģ: 08.02.2013
Tu esi tik vecs??? fuuu :D
04.08.2013 21:35 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
krista
Tevi nosūtīti dienēt uz citurieni. Vai tad priekšniecība ir idioti?

Nu taapat, nebuutu jaagaida, rokas kleepii salikushai un tak padomju laikaa tieshaam forshi bija dieneet (to, cik peec nostaastiem zinu).
04.08.2013 21:42 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
Zini, lai cik tas dīvaini neliktos, mans uzskats ir, ka dienests būtu ļooti veselīgs vienai daļai to jauno vīriešu, ar kuru tarakāniem te meitenēm ikdienā ir jākaro.

Pilnīgi piekrītu! Par daudz tirliņu saradušies
04.08.2013 21:58 |

Reitings 7743

Es varētu nosaukt veselu bataljonu ar tādiem. Ne tikai forumā, bet arī reālajā dzīvē būtu patīkamāk.
04.08.2013 22:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits