Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Medus kūka - vajag recepti

 
10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Meitenes, gribu izcept medus kūku, vajag kādu foršu recepti, kas ir pārbaudīta :) Help!
03.08.2013 17:11 |
 
10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
up
03.08.2013 17:15 |
 
Reitings 870
Reģ: 13.09.2012
cep standarta medus kūku, būs garšīga
jeb gribi visādus eksperimentus cept un tad ielidināt kūku miskastes maisā?
03.08.2013 17:16 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Mīklai - 3 olas, 4,5 glāzes miltu, ~400g medus, cukurs (1gl. vai vairāk medus), 2 tējkarotes sodas
Krēmam - 500 ml saldais, litrs skābā krējuma (jo treknāks, jo labāk, jo labāk stāvēs, sacietēs).cukurs (man bija vismaz 1 glāze + nedaudz vaniļas cukurs)

1. dienas vakarā gatavo mīklu ( sakuļ 3 olas, pievieno 1.gl cukura, pieliek medu (šķidrā veidā). Pievieno 2. tēkj soda un 4,5.gl. miltu. Mīklu izmīca tā, lai veidojas tā kā tāds kukulītis. Apklāj ar folliju un ledusskapī iekšā uz nakti.
2. dienā mīklu sadala pa maziem kukulīšiem (5-6) atšķirībā cik augstu torti grib.
Izrullē mīklu plānā kārtā . Cep 10 min 220 grādos (vai vienkārši kamēr paliek smuki brūna, puffīga)
Krēma sastāvdaļas vienkārši sajauc kopā, lasīju, ka labāk bez miksera. Pati kulu ar roku, kamēr viendabīga, nedaudz cieta masa.
Pēdējais - Traukā liek kārtu, smērē ar pildījumu, liek kārtu un smērē ar pildījumu tā līdz augšai un pēdējo kārtu sarīvē uz rīves un kaisa pa virsu "garnējumam".


Pati taisīju, pati rakstīju. Sanāca perfekta. Tikai ar šīm proporcijām tiešām liela!
03.08.2013 17:17 |
 
10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Parfait :* reportēšu kā sanāca ;)
03.08.2013 17:22 |
 
10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Andrea, es nekad arāk medus kūku necepu, internetā ļoti daudz recepšu..
03.08.2013 17:23 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Mazais Zaķis, veiksmi!
Galvenais nezaudē pacietību tad, kad jūti, ka mīkla lipīga (līp pie rokām, virsmas), paņem miltus vairāk rokās un būs ok. Medus dara savu :)
03.08.2013 17:26 |
 
Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
Man patīk šī, gatavoju, sanāca garšīga, pa virsu liku riekstus vēl!

http://www.receptes.lv/receptes/mana-garda-medus-kukas-recepte/
03.08.2013 17:43 |
 
Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Es arī pēc Aronija linka gatavoju. Mīkla bija ļoti garšīga, bet krējuma receptē par maz.daudz par maz. Vajag divreiz vairāk krējuma!
03.08.2013 17:59 |
 
Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
the_one

Man atkal šķita par daudz :D sasmērēju visu, un pat palika pāri, un kūka nebija ne sausa ne kā, visas malās, kur tik varēju sasmērēju un, kas palika pāri sajaucu ar riekstiem, ieliku ledusskapī un sanāca gards krēmiņš!
03.08.2013 19:27 |
 
Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
ui,man bija pasausa.. varbūt tāpēc,ka man bija 7 kārtas.
03.08.2013 19:34 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
 
Reitings 683
Reģ: 22.01.2013
Es liku piecas kārtas, bet man jau šķiet, ka tām kārtām jau nevajadzētu neko ietekmēt, ja jau krēms paredzēts uz tādu daudzumu masas kpēji, bet nju nezinu, varbūt i ietekmē
03.08.2013 20:51 |
 
10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
Metenes, bet medus obligāti šķidrais? Man sacukurots.. varbūt izkausēt ūdens peldē?
03.08.2013 20:57 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Zaķi, tieši tā :)
03.08.2013 21:01 |
 
10 gadi
Reitings 361
Reģ: 31.03.2009
es kļūstu par šefpavāru :)
03.08.2013 21:03 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits