Sabiedrība neizrāda ka viņai mūsu bērni būtu vajadzīgi!

Reitings 24
Reģ: 02.08.2013
Es tā esmu nonākusi pie secinājuma ka ja man kādreiz būs bērni viņi sabiedrībai nemaz patiesībā nav vajadzīgi.

Paskatāmies, darbā ja tev ir bērni uz tevi darba devējs jau skatās ar skābu ģīmi kā uz kaut kādu problemātisku cilvēku. Atbalsts no valsts, ir vienkārši smieklīgs. Ja es nonākšu problemātiskā situācijā soc. Dienesti tikai noraustīs plecus. Iedos psihologu numuriņu parunāt zin.

Bet visiem ir skaidrs, ka vienīgais problēmu cēlonis kāds var būt jaunām ģimenēm ir tikai un vienīgi naudas trūkums psihologs tur var aiziet paanalizēt uz poda no tā ne silts ne auksts. Turklāt ja paskatās bērnu dārzu jautājumu tur atkal jāmaksā.

Visur tikai nauda, nauda, nauda tavi līdzekļi laiks tiek šķiesti kāda cēla mērķa vārdā? Lai kārtējam uzņēmējam uzaudzinātu labu vergu kuru viņš nenovērtēs ? Un tepat cosmo forumā palasi liela daļa tik brauc prom, kaut kur pašas kalifornijā, kaifo zem saules kamēr māte te Latvijā zin slimnīcā guļ, laika pat atbraukt ciemos nav. Bet kā mēs tak tev sūtām naudu, priecājies labāk.

Uz ceļiem attieksme cilvēkiem vienam pret otru ir pavācies malā tu mani, kavē man jāsteidzas zin. Gatavi pa trotuāru ar mašīnu braukt, lai apbrauktu viens otru, un jo lielāka mašīna jo krutāks Range Rovers jo vairāk var izrādīt savu es.Un ar elkoņiem visiem tik pa priekšu.

Šajā modernajā egoistiskajā naudas rausēju sabiedrībā visiem mīļākais teiciens ir nu katrs jau pats savs laimes kalējs. Nu tad lūk es arī pakalšu savu laimi nekad neapgrūtinot sevi ar bērniem, nākotnē būs mazāk mašīnu uz ielām mazāk sastrēgumu vairāk vietas pārējiem. Visi būs ieguvēji.
02.08.2013 14:15 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Marchixa, jā, piekrītu, ka var arī šādi to uzzināt. Bet, manuprāt, labi sagatavojoties intervijai, var izdomāt kā smukāk atbildēt, neatklājot par bērniem. Piemēram, šobrīd es arī esmu bezdarbniece. Aizgāju pēc pašas vēlēšanās, bēnu nav. Arī tā mēdz būt, man pat melot nevajadzētu. Mana mamma gadu bija mājās vienkārši tāpat. Tāpēc vienmēr var kaut ko izdomāt.
02.08.2013 15:40 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Un + Librai par to, ka darba intervijā pēc likuma tādus jautājumus nedrīkst uzdot.

Daudz ko nedrīkst. Arī pie sarkanās gaismas braukt, bet, kamēr neviens neredz, viss kārtībā.
02.08.2013 15:41 |

Reitings 7143
57 days, jautājums ir korekts un uz to noteikti var izdomāt jauku atbildi, kas neietver sevī bērnus. Kā jau iepriekš rakstīju, ir sievietes, kas arī bez bērniem vienkārši paņem garāku "atvaļinājumu" un tad sāk jaunu dzīvi, jaunā darbā utt.
02.08.2013 15:42 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Darba pieredze:

2000-2002 Sia XXX, pārdevēja
2002-2005 Sia YYY, vecākā kasiere
2005-2007 Sia ZZZ, klientu apkalpošanas speciāliste
2009-2013 Sia QQQ, korporatīvo klientu menedžere

Es parasti nerakstu, ka kkur esmu nopauzējusi. Dažiem darbiem pieliku kādu gadu klāt :D
02.08.2013 15:43 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
KS, lielīties ar likumpārkāpšanu, kā jau teicu, nav prāta darbs. Cosmo nav anonīms.

Par to brīvo laiku - slimība, piemēram. Lauzta roka/kāja/kauls. Operācija. Palīdzēja savai mammai atkopties no operācijas. Mājsaimniece bez bērniem, ceļošana utt. jeb vienkārši pauze no darba tikai sev. Un tā tālāk. Tiešām fantāzijas trūkst?
02.08.2013 15:44 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Libra, bet šādi mistiski pārtraukumi tiks tulkoti kā "2 gadus nevarēja atrast nekādu darbu" un arī darba devēja acīs izskatīsies slikti un neko labu par potenciālo darbinieci neliecinās. Tā ka - koks ar diviem galiem.
02.08.2013 15:45 |

10 gadi
Reitings 5181
Taču tā nav problēma - allaž var pasacīt, ka kādam bijusi labāka izglītība vai lielāka pieredze.

Protams. Tik atšķirība ir tajā, ka darba devēji pēc tam to neatklāj forumos.
02.08.2013 15:45 |

Reitings 7743
Marchixa, jā, piekrītu, ka var arī šādi to uzzināt. Bet, manuprāt, labi sagatavojoties intervijai, var izdomāt kā smukāk atbildēt, neatklājot par bērniem. Piemēram, šobrīd es arī esmu bezdarbniece. Aizgāju pēc pašas vēlēšanās, bēnu nav. Arī tā mēdz būt, man pat melot nevajadzētu. Mana mamma gadu bija mājās vienkārši tāpat. Tāpēc vienmēr var kaut ko izdomāt.

Protams! Var un pat vajag kaut ko izdomāt, bet cilvēki tādos amatos māk paķert uz muļķi un uzzināt visu, ko sirds kāro. Ja tiešām labi sagatavojies un māki smuki atbildēt, viss ok, daudzi iekrīt uz šo jautājumu vai arī vēlas parādīt sevi no tās labākās puses un atbild godīgi. Te atkal ne par visiem darba devējiem tiek runāts. Ir iestādes, kur pilnīgi vienalga, cik un vai bērni tev ir, ja vajag zilo lapu - lūdzu.
02.08.2013 15:47 |

Reitings 1701
Daudz ko nedrīkst. Arī pie sarkanās gaismas braukt, bet, kamēr neviens neredz, viss kārtībā.

Jā, un tieši tava attieksme šajā komentārā:
Pieņem darbā citu, it kā kvalificētāku vai kā citādi atbilstošāku darbinieku, nav jau viņi muļķi. Iet un cīnīties par savu vietu, ar varu tikt, pierādot, ka sākumā nepieņēma bērna dēļ? Domā, ka ar atplestām rokām tur uzņemtu?

pauž to, ka vēlies atstāt visu neredzamu. Man jau personīgi ir vienalga par tavām vai kāda cita darba iespējām, es tikai stāstu savu nostāju (un es pabojātu reputāciju tai kompānijai).

Reitings 7143
57days, iespējams tev ir taisnība. Manā un manu tuvinieku pieredzē šādu situāciju nav. Man CV ir gandrīz 3 gadu pauze starp divām darba vietām - vēl ne reizi man neviens nav jautājis, ko es tajā laikā darīju. Bet es nedarīju neko. Apstākļi nelika strādāt un es to arī nedarīju.

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
bērni jārada,jo pašam gribas bērnus, spēj viņus uzaudzināt, nodrošināt ar nepieciešamo, veltīt laiku .
neviens nerada bērnus,lai Latvijā būtu pietiekami daudz bērnu:d
Es daļēji piekrītu autorei. no vienas puses saka- valsti ir maz bērnu, vajag saņemties un vairoties:D ,taču no otras puses- ir daudzi darba devēji,kuri izvēlēsies sievietes bez bērniem, ar lieliem bērniem, jo uzskata,ka bērns traucēs sievietei strādāt, bērns slimos un sieviete nenāks dēļ bērnu slimošanas darbā. man darba intervijā ir teicis firmas īpašnieks- es labāk izvēlos vientuļu sievieti ap 40gadiem nekā jaunu,kurai ir bērns,kura gribēs atpūsties, skraidīt izklaidēties, slimošanas laikā bērnu pieskatīt mājās. vientuļa sieviete nesteigsies uz mājām, taču jauna ,kurai ir bērns gribēs vairāk laika pavadīt ģimenē nekā darbā.
darba intervijās arī prasa vai plāno bērnus. varu saderēt,ka lielākā daļa,kas tā prasa neņem darbā sievietes,kuras teiks-jā ,es vēlos un gribu bērnus un tuvāko divu gadu laikā gribu īstenot šo plānu:D
02.08.2013 15:48 |

Reitings 17280
Un ja pārbaudes laikā, pirmajos trīs mēnešos, tev tavs "neesošais" bērns tiešām saslims - ko tad?
02.08.2013 15:48 |

Reitings 17280
Libra, man mans caurumotais CV arī problēmas līdz šim nav sagādājis, bet jāpiebilst, ka es pretendēju uz dikti specifiskiem darbiņiem, nevis uz sekretāres-lietvedes amatu. Par sekretāri-lietvedi mani ar tādu CV točna neņemtu :)
02.08.2013 15:50 |

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
KS, lielīties ar likumpārkāpšanu, kā jau teicu, nav prāta darbs. Cosmo nav anonīms.

"Paldies par Jūsu laiku, bet esam izvēlējušies citu kandidātu, kurš ieguvis augstāko izglītību. Jūsu CV saglabāsim un Jūsu izglītībai piemērotu brīvu vakanču gadījumā informēsim Jūs personīgi! Visu labu!"
Kur šeit pārkāpts likums?
02.08.2013 15:51 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
O jā, tikai bezbērnu mātes pieņem labos darbos. Tām, kurām bērni strādā Narvessen kioskā.
02.08.2013 15:51 |

Reitings 7743
Un es stāstu realitāti nevis to, cik smuki viss ir pēc likuma. Tu, Margo, ietu, plēstos uz to vietu, kur Tevi negribēja ņemt? Tiešām domā, ka neatrastu citu iemeslu, lai atlaistu? Pabojāt reputāciju kompānijai var, jā, bet vienmēr atradīsies cilvēki, kuriem darbs būs vajadzīgs, ies un strādās, priecāsies, ka tur tika. Par to pašu Maximu briesmīgas runas klīst, anti reklāmas pa tv, bet redz, - cilvēki strādā. Ko deva tās dažu cilvēku negatīvās runas?
02.08.2013 15:52 |

Reitings 63
Reģ: 31.07.2013
Te nu gan iet karstii
teikshu godigi es izlasiju katru sheit pausto komentaru
man ka 3 bernu maaminjai ir interesanti :)

P:S ES Savus Beernus dzemdeeju sev nevis sabiedriibai un tikai es nesu par vinjiem atbildiibu

Cik viegli vai gruuti vinjus izaudzinat un izskolot tas jau ir kaut kas cits

Kad laidu beernus pasaulee apzinaajos ka nebuus viegli

BET TAA IR DZIIVE !!!!
02.08.2013 15:54 |

Reitings 7743
O jā, tikai bezbērnu mātes pieņem labos darbos. Tām, kurām bērni strādā Narvessen kioskā.

Nu tik traki jau arī nav. :)
02.08.2013 15:56 |

10 gadi
Reitings 5181
"Paldies par Jūsu laiku, bet esam izvēlējušies citu kandidātu, kurš ieguvis augstāko izglītību. Jūsu CV saglabāsim un Jūsu izglītībai piemērotu brīvu vakanču gadījumā informēsim Jūs personīgi! Visu labu!"
Kur šeit pārkāpts likums?

Nav. Bet bļaustīties pa forumu/draugu lokā par to, ka patiesībā īstais iemesls ir bijis cits, pat diskriminējošs, arī nav gudri.
02.08.2013 15:58 |

Reitings 1701
KS, likums ir pārkāpts, tu taču pats to atzini. Tas ir tāpat kā ierakstīt forumā - hēei, es šodien izvaroju sievieti! Domā, ka forums ir tik anonīms?
Un ar to atbildīti šaubos, ka tu tiktu galā, ja tiktu celta gaismā iespējamā diskriminācija.

marchixa, kā jau minēju - es arī runāju par realitāti. Ir divu veidi cilvēki - klusie un skaļie. Klusie domās tā, kā tu, skaļie cīnīsies. Tas arī viss. Un tas, ja kāds cīnīsies pret diskrimināciju, absolūti nenozīmē, ka viņš tiks pieņemts darbā un gaidīs, kad viņu atlaidīs. Ir morālā kompensācija utt., sīkāk - likumos.
02.08.2013 15:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits