Sabiedrība neizrāda ka viņai mūsu bērni būtu vajadzīgi!

Reitings 24
Reģ: 02.08.2013
Es tā esmu nonākusi pie secinājuma ka ja man kādreiz būs bērni viņi sabiedrībai nemaz patiesībā nav vajadzīgi.

Paskatāmies, darbā ja tev ir bērni uz tevi darba devējs jau skatās ar skābu ģīmi kā uz kaut kādu problemātisku cilvēku. Atbalsts no valsts, ir vienkārši smieklīgs. Ja es nonākšu problemātiskā situācijā soc. Dienesti tikai noraustīs plecus. Iedos psihologu numuriņu parunāt zin.

Bet visiem ir skaidrs, ka vienīgais problēmu cēlonis kāds var būt jaunām ģimenēm ir tikai un vienīgi naudas trūkums psihologs tur var aiziet paanalizēt uz poda no tā ne silts ne auksts. Turklāt ja paskatās bērnu dārzu jautājumu tur atkal jāmaksā.

Visur tikai nauda, nauda, nauda tavi līdzekļi laiks tiek šķiesti kāda cēla mērķa vārdā? Lai kārtējam uzņēmējam uzaudzinātu labu vergu kuru viņš nenovērtēs ? Un tepat cosmo forumā palasi liela daļa tik brauc prom, kaut kur pašas kalifornijā, kaifo zem saules kamēr māte te Latvijā zin slimnīcā guļ, laika pat atbraukt ciemos nav. Bet kā mēs tak tev sūtām naudu, priecājies labāk.

Uz ceļiem attieksme cilvēkiem vienam pret otru ir pavācies malā tu mani, kavē man jāsteidzas zin. Gatavi pa trotuāru ar mašīnu braukt, lai apbrauktu viens otru, un jo lielāka mašīna jo krutāks Range Rovers jo vairāk var izrādīt savu es.Un ar elkoņiem visiem tik pa priekšu.

Šajā modernajā egoistiskajā naudas rausēju sabiedrībā visiem mīļākais teiciens ir nu katrs jau pats savs laimes kalējs. Nu tad lūk es arī pakalšu savu laimi nekad neapgrūtinot sevi ar bērniem, nākotnē būs mazāk mašīnu uz ielām mazāk sastrēgumu vairāk vietas pārējiem. Visi būs ieguvēji.
02.08.2013 14:15 |

Reitings 266
Reģ: 20.03.2010
equilius, izklausās, ka Tev ir ļoti sasāpējies šis jautājums.
Nav dūmu bez uguns, Tev kāds pieprasa radīt bērnus?
Ja nav pārliecības, ka Tu to vēlies, tas nav jādara, jo, lasot Tevis uzrakstīto, radās iespaids, ka Tev ir tieksme vainot citus savās problēmās, šajā gadījumā "ļauno sabiedrību".

Jebkurā gadījumā, es nevaru saprast par ko ir "cepiens"?

Manuprāt, ir nepareizi prasīt kādam citam uzņemties par sevi atbildību, šajā gadījumā, ja sieviete pieņem lēmumu dzemdēt, tas nenozīmē, ka kādam citam (izņemot laimīgo papucīti) viņa un bērns ir jāuztur.
02.08.2013 14:50 |

Reitings 24
naudas vērtība ir kāda viņa ir, cilvēku ētikas, kopābūšanas, vērtību līmeni izmērīt nevar

Tieši tā :) man liekās ka sabiedrība ir ļoti degradēta ar zemu morāles līmeni. Visur tikai apkārt nauda, nauda. Nejūtu nekādu dvēseliskumu ir tāds truls dzīvnieciskums.

Un te ienākot jau nu vispār var justies kā vistu kūtī. Jo neko citu kā personiskus apvainojumus šeit esošās vistas nav spējīgās likt priekšā.

Protams ar īzņēmumiem. Vārds Shallow, seklums un turlums virmo šeit !
02.08.2013 14:50 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
man patīk šie brīnišķīgie izteicieni, kā, piemēram,
modernajā egoistiskajā naudas rausēju sabiedrībā
. kas tad ir autore? daļa no sabiedrības vai kaut kāds ārkārtējs izņēmums?
02.08.2013 14:51 |

Reitings 24
Tu joprojām neatbildēji, kā tu kaimiņu Mašai izrādi to, ka tev vajag viņas bērnus?

Un kāpēc igaunijā ir pieaugsi dzimstība? Vienīgais veids kā kaut ko izrādīt ir balsot par pareizajām partijām, kurām tā ir prioritāte.
02.08.2013 14:55 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Klusais smaids
Es arī ar nepatiktu skatītos uz jauno māmiņu kā darbinieci, jo bērni mēdz slimot, sieviete darbā var būt pārgurusi u.tml. Labāk izvēlēties tādu sievieti, kurai bērni jau pieauguši, manuprāt.
Vai tā ir diskriminācija? Manuprāt, nav, jo sieviete pati var izvēlēties, kad un vai vispār dzemdēt.

Es atvainojos, Tu kādā diskusijā minēji, ka esi politiķis, ja tā ir taisnība, tad lūdzu paskaidro savu sacīto, ar to ko politiķi ikdienā mudina, ka bērnus vajag. Vajag atbalstīt jaunās māmiņas. Nu, ja tu tā runā esot politiķim, tad nebrīnos ko par mums domā pārējie tur augšā.

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
strādāt ārzemēs un atpirkties no savas ģimenes nav tas pats, kas būt līdzās (iespējams pieticīgākos apstākļos).

Diemžēl ir cilvēki, kas citādi nevar pabarot ģimeni. Tie ne vienmēr ir tikai "pieticīgāki apstākļi". Pie tam, no Londonas līdz Rīgai atlidot pie mammas aizņem tikpat laika, kā aizbraukt pie mammas no Rīgas uz Latgales vidieni (ja ir nauda un vēlēšanās apciemot). Pēc kopābūšanas principa sanāk, ka visiem jāsapūst kaut kur viensētā, ja tur ir gadījies piedzimt? Vai jāved 80gadīgā ome līdzi uz Austriju, kur viņa pat nespēs sazināties ar cilvēkiem? Izglītībai ārzemēs - nē? Precēt tikai puišus no sava pagasta?

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Pirmkārt, par bērna labklājību un pārticību jāgādā vecākiem nevis kādam citam.

Otrkārt, neuzskatu, ka bērnudārzam būtu jābūt bezmaksas. Kāpēc? Tāpēc, ka tad visi sāks dzemdēt kaut kādu pabalstu dēļ, tajā pašā laikā neuztraucoties par kaut kādām īpašām rūpēm par bērnu, jo var taču aizvest uz bērnudārzu, kur tavā vietā par brīvu pabaros un audzinās tavu bērnu. Manuprāt, pilnīgi pietiek ar to, ka vidējā izgrlītība ir bezmaksas.

Arvien vairāk sāk šķist, ka cilvēki grib, lai kāds visu izdarītu viņu vietā.

Visur tikai nauda, nauda, nauda tavi līdzekļi laiks tiek šķiesti kāda cēla mērķa vārdā? Lai kārtējam uzņēmējam uzaudzinātu labu vergu kuru viņš nenovērtēs ?

Šis teksts manī izraisa šausmas. Tātad, ja tavs bērns neizaug par veiksmīgu miljonāru, ar kuru gribētu sadarboties visas lielākās kompānijas (protams, pārspīlēju), tad gadi audzinot un ieguldītā nauda bērna apģērbšanā, paēdināšanā un izskološanā ir izšķiesti veltīgi?
02.08.2013 14:56 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
psihologs tur var aiziet paanalizēt uz poda

man ļoti patīk šī frāze :D

daļa taisnības jau ir, bet nu par darba vietām -man pat liekas ka vieglāk dabūt darbu ja tev ir bērns- jo tad darba devējam ir drošības sajūta par tevi,kā par darbinieku kas neaizdzersies,neaizgulēsies-jo tev taču bērns ir jābaro!
02.08.2013 14:58 |

Reitings 24

Un kad māte uzaudzina bērnu, kurš ir nākamais nodokļu maksātājs valstij, un no viņa sūc naudu nodokļos.

Nesanāk tā,kad šī māte ir pabeikusi kaut ko sabiedrības labā? Un viņi neko nedarot saņem produktīvu darbspējīgu sabiedrības locekli?
02.08.2013 14:59 |

Reitings 24
pabeikusi

Paveikusi !
02.08.2013 15:00 |

Reitings 17280
Pie tam equilius, tu pati esi ārzemēs. Vai visas omes un radus paņēmi līdzi?

Pie tam, nosaukt savu dzimto valodu par "kaut kādu Latvāņu valodu" parāda, kāda ir TAVA attieksme pret sabiedrību. Kāpēc tu sagaidi no sabiedrības labāku attieksmi pret tevi un taviem iespējamajiem bērniem?
02.08.2013 15:01 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Visur tikai apkārt nauda, nauda. Nejūtu nekādu dvēseliskumu ir tāds truls dzīvnieciskums.
Es laikam esmu vai nu paaraak pozitiiva vai vienkaarhsi ljoti naiva, bet man taa neliekas. Protams, nauda, nauda visur, bet es juutu sev apkaart un arii sabiedriiba tomeer gan dveeseliskumu gan visaadas paareejaas labaas lietas.
02.08.2013 15:03 |

Reitings 158
Reģ: 29.01.2009

+
02.08.2013 15:03 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Es arī ar nepatiktu skatītos uz jauno māmiņu kā darbinieci, jo bērni mēdz slimot, sieviete darbā var būt pārgurusi u.tml. Labāk izvēlēties tādu sievieti, kurai bērni jau pieauguši, manuprāt.
Vai tā ir diskriminācija? Manuprāt, nav, jo sieviete pati var izvēlēties, kad un vai vispār dzemdēt.

Tu to speciāli dari?
02.08.2013 15:09 |

Reitings 7743
daļa taisnības jau ir, bet nu par darba vietām -man pat liekas ka vieglāk dabūt darbu ja tev ir bērns- jo tad darba devējam ir drošības sajūta par tevi,kā par darbinieku kas neaizdzersies,neaizgulēsies-jo tev taču bērns ir jābaro!

Diemžēl, lielākajā daļā gadījumu tiešām negrib darbā ņemt mammas tā banālā iemesla, dēļ, ka bērni slimo un mamma sēdēs uz zilās lapas. Darba devējam vajag strādnieku nevis rūpīgu mammu. Jā, pats neaizgulēsies, bet ar bērniem ir visādi, vēl jāved uz b-dārzu/skolu, jābrauc pakaļ, vecāku sapulces, pasākumi utt. Skumji, bet patiesība. Bet piekrītu par to, ka bērns ir motivācija!
02.08.2013 15:09 |

Reitings 7743

Paldies Dievam, ka visi nav tik aprobežoti.
02.08.2013 15:13 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013

Brīnos, ka tik inteliģents cilvēks kā KS, politiķis, izbijušais priekšnieks (un tā tālāk) nezina tik elementāru lietu kā Darba likuma 29. pantu. Tavām vai kaimiņa Fedjas domām par to, kas ir diskriminācija, nav nekādas nozīmes, ja tas ir noregulēts likumā.
02.08.2013 15:13 |

Reitings 17280
Nesanāk tā,kad šī māte ir pabeikusi kaut ko sabiedrības labā? Un viņi neko nedarot saņem produktīvu darbspējīgu sabiedrības locekli?

Māte saņem:
Bērna piedzimšanas, maternitātes, bērna kopšanas un ģimenes pabalstu.
Viens no vecākiem saņem par katru bērnu (apgādājamo) nodokļu atlaides.
"Sabiedrība" apmaksā:
Ar grūtniecību un dzemdībām saistītos medicīnas izdevumus mātei.
Medicīnisko aprūpi (kaut vai daļēju) bērnam līdz 18 g. vecumam.
Izglītību bērnam līdz 12. klasei (tā "pa lielam").
Mazākajās klasītēs - arī pusdienas (ja pareizi atceros).
utt.utjpr.

Te var būt diskusijas par to, vai sabiedrības atbalsts ir pietiekams, jā. Bet "neko nedarot" īsti nav tas. Vai arī tā darīšana, tavuprāt, izpaužas tajā, ka kaimiņu Anna tev palīdzēs audzināt tavus bērnus? Un gan jau ka palīdzēs, ja tu Annai palīdzēsi audzināt Annas bērnus. Citādi - nē.
02.08.2013 15:14 |

10 gadi
Reitings 2151
Kā savādāk bērniem var būt bezmaksas vidējā izglītība, kā ārsti līdz 18 gadiem var būt par velti? Kāda nekāda, uzskatu, ka tā arī ir sava veida rūpēšanās par bērnu no valsts puses. Tu izmācies, izstaigā ārstus par velti un, kad pieaudz, sāc strādāt un maksāt nodokļus, lai arī tavi bērni varētu saņemt to pašu.

Nu, labi, nemaksāsim nodokļus, nedosim valstij neko, bet tajā pašā mirklī arī no valsts neko nesaņemsim, t.i., par skolu un ārstiem maksāsim paši. Tavu daudzdzīvokļu māju vēlas nosiltināt? Ok, visi īrnieki sametas un nosiltina. Tavā ciematā grib noasfaltēt ceļu? Ok, ciemats sametas un noasfaltē.

Es pilnīgi piekrītu, ka mūsu valsts nedod mums tik daudz, cik gribam, cik varbūt vajadzētu. Bet kā var uzskatīt, ka visi nodokļi tiek maksāti bez jēgas. Vislabākais modelis laikam būtu - katrs pelna tikai sev, nekādu nodokļu, bet valstij tik un tā jādara viss iespējamais, lai celtu katra labklājību.
02.08.2013 15:16 |

10 gadi
Reitings 2151
57days, līdzīgi domājam. :)
02.08.2013 15:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits