Runājos ar labu draudzeni un aizdomājos. Viņas ģimenē ir šādas tādas finansiālas problēmas un viņa man lūdza padomu. Taču es īsti nespēju atbildēt, jo katrā no šiem variantiem ir kāds liels mīnuss.
1) Pārdot dzīvokli pilsētā un pārvākties uz mazpilsētu netālu, par to naudu nopirkt lētāku dzīvokli un atdot visus sakrājušos parādus. Bet, mazpilsētai nav laba slava, turklāt tur dzīvo daudzi vīrieša paziņas, kuri mīl lietot alkoholu, turklāt visticamāk dzīvoklis arī būtu pašiem jāizremontē un jākārto. ( manā skatījumā tas nav gluži mīnuss, bet viņai tas sagādā galvassāpes) Ir jau zināms, ka no šīs mazpilsētas ir ļoti slikta satiksmes un sava auto viņiem vēl nav. Tāpēc problēmas var sagādāt braukšana uz darbu un atpakaļ.
2) Abi brauc uz ārzemēm strādāt, lai nomaksātu parādus. Bērns tikmēr dzīvo ar omīti. Bet viņa saprot, ka nespēs pamest bērnu.
3) Uz ārzemēm brauc tikai vīrs. Pats vīrs gan to ļoti negrib, jo nevēlas ģimeni redzēt tikai reizi 3 mēnešos un būt atšķirtībā.
4) Turpināt kulties tepat, ar domu, ka viss nokārties.
Sīkākas nianses gan vairs nestāstīšu, tā jau daudz pateikusi esmu. Bet ko jūs darītu?
Manuprāt, visoptimālākais ir 1. variants.