Par naudu

Reitings 286
Reģ: 29.01.2009
Cik un daudz jūs pārī runajat par naudu? Cik jums kā sievietei ir teikšana pār viņa naudu un otrādi? Vai viss ir sīki un smalki izrunāts, kur kas ko tērē vai arī tur valda pilnīga mistika? :)

Manam jau loti nepatīk, ja skaitu viņa naudu, tāpēc necenšos to darīt. Bet protams zinu, kādi viņam ienākumi. Esam arī plus mīnus sadalījuši, par ko katrs maksā. Bet nu man tā viņa nauda ir mistika tomēr, pēc maniem aprēķiniem liekas, ka viņam jābūt tik un tik, bet es to naudu neredzu, nejūtu, nesaprotu, kur tiek iztērēta.

Manuprāt, viņš arī tērē nelietderīgi naudu. Piemēram uz mašīnu, pērkot visādus liberiņus, vedot uz remontu, beigās izrādās, ka tas nopirktais neder, pasūta jaunu utt.

Līdz ar to nejūtu to stabilitāti. Es nezinu, cik viņam naudas, vai būs ko ēst vai nē, vai var plānot kādu lielāku pirkumu vai nē.
01.08.2013 15:45 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Nejautā!, kāpēc gan radem būtu jāstāsta par algu? Es max nosaucu to, cik man ir uzkrājums bankā, jo mamma mēs aizņemties naudiņu lielākiem pirkumiem, bet to, cik pelnu, nav jāzina ne maniem radiem, ne vīrietim
02.08.2013 08:27 |

Reitings 349
Reģ: 28.04.2012
Es domāju, ja, piemēram, mamma pajautā, cik pelni....!
02.08.2013 08:38 |

Reitings 3168
Nejautā!, mums ģimenē tādus jautājumus neuzdod
02.08.2013 08:40 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Bet vispār - man liekas,ka vairumam vīriešu ir kaut kas,kamī viņi varētu izmest visu naudu,kā šeit:
Piemēram uz mašīnu, pērkot visādus liberiņus, vedot uz remontu, beigās izrādās, ka tas nopirktais neder, pasūta jaunu utt.

Mama tā arī ir mašīna. Tjūnēšana un citi pribambasi. tagad iededzies uz tetovēšanu. :D
bet es neko- kamēr es varu stiept mājās kurpes un man neko traku par to nesaka, man ir labi.:D
02.08.2013 08:48 |

Reitings 3599
Reģ: 05.09.2012
Mums ir sarežģīti :D
Pēc vīra domām:
Ja viņš izgrūž naudu mašīnā, tad tas ir ok, jo tā tomēr esot mašīna un tas IR nepieciešams.
Ja es izgrūžu naudu jaunās kurpitēs, tas galīgi nav ok, jo tas galīgi nav vajadzīgs, jo man jau esot citas kurpes!

Kādu laiku vairs vīra komentāriem, par savu iepirkšanos, nesekoju līdzi.. pasaku tik jā..jā.. un viss :D
02.08.2013 08:58 |

Reitings 547
Reģ: 04.03.2009
Nu man liekas, ka te ir atšķirība, vai tiesām visa pietiek vai nē. Tās, kas saka, ka nejautā, nezina, nav jāzina, droši vien ar visu ir nodrošinātas,tad jau skaidrs, ka nav svarīgi, cik naudas viņam ir. Bet ja nav ko ēst un nav ar ko dušā nomazgāties, tad gan var aizkaitināt vīrieša vēlme tērēties uz visādiem sūdiem

Laimīgās tās, kurām ģimene neprasa, cik pelna. Man ne tikai vecāki to prasa, bet kaut vai uz laukiem aizbraucot pie vecmammas, tantēm, bez maz vai pirmais jautājums, kā pa darbu, cik saņem. Latgalē tas laikam ir pierasts :) Un radi man prasa arī par to, cik mans vīrietis saņem!
02.08.2013 09:02 |

Reitings 113
Reģ: 02.08.2013
Mans virietis nomaksa visus komunalos maksajumus,es pat nezinu cik mes maksajam par dzivokli.Edienu ari lielakoties perk vins,izklaides apmaksa vins..zinu vina algas apmeru,bet nekontroleju neko,jo man pietiek visam..Savu algu parsvara tereju uz sevis,citreiz partiku noperku..
02.08.2013 09:07 |

Reitings 547
Reģ: 04.03.2009
Nu bļāviens es arī gribētu, lai visa mana alga ir tikai uz sevi :D Un draugs visu apmaksā. Kā jūs šito cauri dabūjāt? Tad nu gan es dzīvotu kā princese uz zirņa :)
02.08.2013 09:15 |

Reitings 113
Es pat nezinu ka ta sanaca,mes attiecibu sakuma to ipasi neapspriedam..:)nu gadas,ka es savu naudu iztereju un tad nakas vinam prasit..nju par entajiem apavu pariem gan vins citreiz kadu dzeligu piezimi izmet..Man alga ir kadas 3 reizes mazaka par vina,tapec laikam ta sanak..:)
02.08.2013 09:21 |

Reitings 113
Parsvara ir ta ka ja kur ejam kopa,maksa vins..Ja uz drogam ejam ari vins..Es censos vinu ari iepriecinat un kadu niecinu uzdavinat vai pacienat kada kafejnica..:)
02.08.2013 09:23 |

Reitings 649
Cik gadus dzīvojam kopā, tikai 2mēn iepriekš es pirmoreiz pateicu CIK tieši esmu nopelnījusi (jo bija krietni atškirīgi kā katru mēnesi), viņš to nejautāja. un vairāk arī nesaku.
Nevaru iedomāties, ka mamma, māsa vai draudzene to jautātu - NEKAD nenosauktu precīzu summu. Teiktu,ka ļoti labi, pietiek un ir iekrājumiem. VISS!
Bet ģimene nekad nav to jautājusi, tāpat es viņiem. To jautājumu ik pa laikam uzdot tikai "paziņas", ar domu - "Nu cik tad Tavā darbā īsti var nopelnīt?", tad arī saku, ka labi, bet konkrētu ciparu nekad nesaukšu.. vīram, protams, nosauktu, ja jautātu.
02.08.2013 09:48 |

Reitings 286
Burbule, ja labi nopelna, tad jā vienkārši pasaka, ka labi vai pietiekami, un viss. Bet ja slikti pelna? Kā labāk būtu teikt? Ka slikti? :)
02.08.2013 09:53 |

Reitings 3168
Miranda, man šķiet, ka ne jau tas kāds sievietes sasniegums, bet drīzāk vīrieša paša (spēj labi nopelnīt), kā arī viņa vecāku (audzināšana ir ļoti svarīga). Mans vīrietis ir maksājis arī par visām iepriekšējām draudzenēm, jo uzskata, ka tā ir pareizi.
02.08.2013 09:56 |

Reitings 649
mertisa, tad šķiet teiktu, ka darba devēja ir skops un varētu būt dāsnāks :D Bet precīzu summu pieļauju, ka nesauktu tāpat.. bet tas jau tikai konkrētajā situācijā redzams..
02.08.2013 10:02 |

10 gadi
Reitings 2547
Draugs zina, cik es pelnu un es zinu skatili, kādu viņš pelna. Viņš man nepārmet, kur un kā tērēju un es arī neko nepārmetu. Viņa nauda viņa darīšana. Vienīgi citreiz paburkšķ, ka alkoholu pērku :D Bet citādi visādi viss ir kārtībā :)
02.08.2013 10:07 |

Reitings 8272
mēs viens otra makā nelienam un dzīvojam kopā vairāk nekā gadu. mums ir sadalīts kas un ko maksā. nav mums arī nekādas superlielās algas, atļaujamies sev kaut ko, bet saprāta robežās. par cik man ir krietni mazāka alga, draugs ik pa laikam pajautā, vai man ir nauda piemēram, veikalā samaksāt pie kases par pārtiku. neesam arī attapušies, ka mēneša beigās abiem pilnīgi tukši maki un nav par ko maizi nopirkt. un ceru, ka tā arī nebūs :D viņš vairāk vai mazāk atbild par rēķinu maksāšanu un viss ir tā kā vajag.
02.08.2013 11:49 |

Reitings 8272
miranda- nu nesaki visiem radiem, cik pelna. pasaki, ka visiem tas nav jāzina un viss. vecāki, protams, ka vēlēsies zināt, jo viņiem vnk ir jāzina, vai jūs nedzīvojat kā nabagi.

mertisa- nu kad tev ir padomā kāds lielāks pirkums nākotnē, parunā ar viņu. varbūt viņam vsp tā lieta šķitīs nevajadzīga vai piedāvās labāku variantu. par lielākiem pirkumiem ir jāizlemj kopīgi, nevis es izdomāju, ka tev vajadzētu mums nopirkt to un to. kad esi noskaidrojusi viņa domas par konkrēto lietu, pajautā, kā jūs par viņu maksāsiet.

kaut kur te dzirdēju, ka, pēc vīrieša domām, ka, ja vīrietis mašīnai nopērk kkādas lietas, ptas ir nepieciešams, bet sievietei kosmētika nav vsp vajadzīga. bet nu sievietēm ir tieši tas pats, tikai apgrieztā veidā. kāpēc nevar cienīt otra vēlmes? protams, ja mēneša beigās nevienam nav naudas, bet katrs ir pircis kaut ko sev vai dievs zina kam, ir jārunā, kā samazināt tēriņus.
02.08.2013 12:04 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Abi zinām kāda ir otram alga. Painformējam arī par prēmijām, piemaksām.. Bet nelienam otra makā, kur tā nauda tiek tērēta. Abi krājam naudu pēc savām iespējām, viens otru iepriecinām arī ikdienā.
Vienīgais - neesam tik ilgi kopā, lai es atļautos paprasīt naudu, ja, piemēram, nenormāli kārotos jauna kleita un man naudas nebūtu. Tā jau pateicoties viņam man ir lielāka rocība ar savu algu.
02.08.2013 12:22 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
par naudu runājam daudz, jo kopā dzīvojam un kopīgu nākotni plānojam, kā arī es neprotu apieties ar naudu- viņš ir naudas skaitītājs un izdevumu plānotājs :) . Cik viņš nopelna un kāds ir viņa konta stāvoklis tikai aptuveni nojaušu. Esmu pieticīga, dārgas dāvanas neuzskatu par pašsaprotamu. Labāk, lai neveidojas parādi, nekā uzdzīvojam zaļi un nezinām, ko rītdien ēdīsim. Kaut gan dažreiz jau sagribas, lai viņš nav tik liels skaitītājs :D Un
Tā jau pateicoties viņam man ir lielāka rocība ar savu algu.
Un par to es viņam esmu pateicīga.
02.08.2013 13:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits