izsitumi no karstuma.

Reitings 69
Reģ: 24.04.2013
sveikas.
viss sākās, kad kādu laiciņu atpakaļ, kad bija vēsās dienas, devos uz solāriju, kuru apmeklēju vienmēr, kad ir nepieciešamība. katrā ziņā nebija solārija vieta man sveša un nekad nav bijušas nekādas problēmas, tikai labas atsauksmes. bet pārnākot mājās, sāka mesties sarkani izsitumi, tā kā pumpiņas uz kakla. sākumā nedaudz, bet uz vakarpusi jau viss kakls, krūtis, vēders, kājas, mugura, viss ķermenis vienās sarkanās pumpiņās. daudz un mazas, stipra niezoša sajūta. zvanīju mammai, sūtīju bildes, prasīju, ko darīt. ieteica iedzert pretalerģijas zāles, draugs teica, ka ,ja sāks pampt kaut kas ,vedīs uz slimnīcu. vēlu vakarā viss sāka pāriet, nākamajā dienā viss pavisam pazudis. domāju, varbūt tiešām solārijā kāda vaina. uzrakstīju, painformēju solārija īpašnieci.
bet nekā, pēc pāris dienām, nedaudz uzturoties saulē, atkal sarkanās pumpiņas un viss ķermenis tik ļoti niez! sāku domāt ,ka varbūt karstums vainīgs. bet ko tagad darīt? neuzturēties vispār saulē? agrāk nekas tāds nav bijis. šodien atkal 10min. saulē un niezošā sajūta, uzreiz iegāju dušā un saulē vairs nelienu.
rīt pieteikšu vizīti pie ārsta ,lai varu parādīties un uzzināt, ko darīt. varbūt kādai bijis kas līdzīgs? alerģija vai kas cits vainīgs? internetā nekādu informāciju neatradu. :)
01.08.2013 15:14 |

Reitings 11
Reģ: 30.07.2013
Iespējams, ka solārijs nebija kārtīgi dezinficēts un/vai švaki iztīrīts, līdz ar ko ietekmēja ādu uz jebko starveidīgu. Lai gan varbūt ka vienkārši piemetās tā pēkšņā alerģija, kā citas min, un sagāja vienā dienā ar solārija apmeklēšanu...
01.08.2013 23:51 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Angelina, man liekas, ka jāskatās bērniem domāti saules aizsardzības krēmi. Savam sīcim lietoju Nivea Sun baby 50+, kas, manuprāt, ir pats stiprākais. Jo lielāks SPF skaitlis, jo lielāka aizsardzība. Pirku Maximā, maksā ap 8 vai 9ls. Es pie jūras apdegu, kamēr mazais palika balts kā krīts ar šo krēmu. :D
02.08.2013 01:10 |

Reitings 4298
Skatos, ka ne man vienīgajai šāda problēma.
Man šādas pumpiņas metas tikai uz rokām - visvairāk uz pirkstiem un nedaudz uz plaukstu virspusēm. Arī spriežu, ka tās ir no saules (šogad bija tik daudz kā nekad - un sākās, kad biju siltajās zemēs, kur tiešām bija ļoti karsta saule). Atgriežoties Latvijā pie ārsta neaizgāju, jo ātri vien pāris dienās mūsu mērenajā klimatā viņas atkal pazuda..
02.08.2013 07:18 |

Reitings 8272
Vega, man starp pirkstiem vienai rokai tādas ir. un tās arī nav no saules. atklāju, kad vairāk rodas kāda berze un plaukstas sasvīst, tad viņas sarodas un niez. bet kā izrādās mans galvenais vaininieks bija fairy.nu neko - tagad traukus mazgāju ar cimdiem. ir laba smēre tām pumpiņām - fucicort. vienīgais viņa ir uz receptes. lieliski novērš niezi un pumpiņas arī mazinās.
02.08.2013 08:20 |

Reitings 8272
Vega- sajaucu nedaudz, otrādi izlasīju - es domāju, ka tieši vietā zem gredzena tev ir šīs pumpiņas :D
02.08.2013 08:21 |

Reitings 69
Reģ: 24.04.2013
marchixa, bālai kā krītam galīgi negribētos būt,bet varbūt ,ka uz neko labāku nemaz nevaru cerēt.

un par sauļošanos tik tiešām varu aizmirst? :( ir tik traki ar šo problēmu?

varbūt vēl kāds labs aizsargkrēms?
02.08.2013 13:32 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
MEITENES, Vai tām,kas iet uz solāriju, pēc tā apmeklēšanas un roku iekšējām daļām un uz augšstilbu iekšējās daļas nav nekad uzmetušies tādi kā miljoniem mazu takā asinsizplūdumu?

Solārijā labi,ja 10x gadā ieeju,bet pāris stundas vēlāk uz augstākminētajām ķermeņa daļām parādās šie asinsizplūdumiņi bez jebkādas niezes un uzpampumiem.
02.08.2013 13:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits