Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Tuncis

 
Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Ticiet vai nē, bet nekad neesmu ēdusi un nezinu, kur veikalā pat skatīties. Padalieties, kur jāskatās pēc šī produkta un ar ko kopā jaēd? :D
31.07.2013 14:35 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Saprotu, ka doma ir par svaigu tunci.

Jēlu tunci var ēst arī svaigu - suši.
Var vārīt tunča fileju olīveļļā (absolūti nekas sarežģīts) uz lēnas uguns ar daudzām garšvielām, čili pipari, timiāns, dažādi pipari, ķiploks, ingvers jāvāra līdz stundai. Pēc stundas ņem ārā no eļļas, saspaida, jāsanāk ļoti mīkstam tuncim, šādu tunci var likt salātos, var pasniegt ar rīsiem, pastu un dažādām garšvielām.
Cepamā versija tunča pavēders filejas daļas, sagriezta palielos gabalos, bet tā lai izskatās kā karbonādes, iemarinē mazliet sojas mērcē uz īsu brīdi, ne ilgāk kā 4 min, pēc tam apsmērē ar vasabi un apvīļā sezama sēklās. Uz ļoti uzkarsētā pannas liek cepties katru pusi līdz 2 min. Pasniedz ar pārlietu laimas sulu.
Uz karstas pannas olīveļļā apcep no visām pusēm vienkārši tunci, beigās pievieno balzamiko mērci (ne etiķi). Pasniedz kopā ar jaunajiem kartupeļiem, kas apcepti mazliet uz pannas, kam pievienoti klāt ķiršu tomāti uz pusēm, anšova fileja, sviesta pupiņas un beigās pievienot spinātus. Dekorē ar paipalu oliņām.

Voilā
31.07.2013 14:44 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Lai cik ironiski nebūtu, bet man riebjas svaigais tuncis sušī - liekas pretīgs, bet tuncis savā sulā no konservu kārbas liekas kā pasaules lielākā ņamma :D
Esmu taisījusi tikai dažādas variācijas salātiem ar konserva tunci :)
31.07.2013 14:47 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Ja tomēr domā bakalejas tunci, tad skaties pie zivju konserviem.
Mums ģimenē iemīļoti salāti - tuncis eļļā, vārītas olas, siers, tomāti, sīpols un majonēze. ņam, ņam. :D
31.07.2013 14:47 |
 
Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Paldies DIO par receptēm :) Nemaz nezināju, ka svaigs vispār ir :D :)

aloe, a kādu tu pērc to konservos? negribu iegrābties.. Un tā arī pliku, bez nekā ēd? :D
31.07.2013 14:50 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
svaiga tunča fileja , viegli apcepta ar mīdijām un garnelēm saldā krējuma mērcē ... :)
31.07.2013 14:50 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
konservētu sedviču tunci ( uz nonservu bundžas tā arī rakstīts ) ar ķīnas kāpostiem, sarkano sīpolu, tomāts, gurķis, melnās olīvas, olīveļļa un nedaudz majonēzes ...
31.07.2013 14:52 |
 
Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
weee, es par tunci interesējos tā iemesla pēc, ka gribu kko veselīgāku :D Citādi pēdējā gada laikā saldais kŗejums ir pie visiem ēdieniem :D draugs sūdzas par riepu, nu skatos, ka man arī normāli sāniņi uzbrieduši :D
31.07.2013 14:53 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Ak konservu tuncis... ok nu vārīšana jau vispār bija kāds sanāks tuncis no konserva. Lietoju arī konserva tunci, taču bez majonēzēm, kaut kā šo produktu nelietoju nemaz... man patīk vienkārši salāti, tomāti, gurķis, kāda olīva, sīpols, ķiploks izpiests, tuncis savā sulā, olīveļļa, mazliet baltvīna etiķis un saulespuku sēkliņas, protams sāls un svaigi malti pipari. Vienkārši un tīras garšas. Reizēm ziemas buķetei man patīk tunci apcept uz pannas kopā ar bekonu, ideāli garša sanāk.
31.07.2013 14:58 |
 
Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
mm., tuncis, sakārdināji (l)
31.07.2013 14:58 |
 
Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
Ja veselīgāku, tad ņem gabalos un savā sulā, nevis eļļā. Es lieku salātos- salātlapas, gurķi, tomāti, olas... to, kas garšo, to arī liec klāt. Bet man tik ļoti garšo, ka es arī "beznekā" varu ēst. :D
Lai būtu sasmalcināts, ar dakšiņu var viegli sasmalcināt. Pret to, kas jau bundžā sasmalcināts, man ir aizspriedumi- liekas, ka tur velnszinkas būs samalts... :D
31.07.2013 14:58 |
 
Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
paaldies, būs jānoprovē šis ēdiens :D :)
31.07.2013 15:00 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
aloe, a kādu tu pērc to konservos? negribu iegrābties.. Un tā arī pliku, bez nekā ēd?


es pērku Tuncis savā sulā.
Ar eļļu man liekas pārāk eļļains priekš manis.
Lieliska recepte salātiem ir tāda, ko ieteica Pirmā Sieviete un vēl variēju diētiskajā variantā bez majonēzes, siera ar dažādiem dārzeņiem. Piem, tuncis, ola, gurķis, ķīnas kāposts, olīvas.
Man neprasās klāt mērces. Māsa šitam variantam liek klāt majonēzi.
31.07.2013 15:03 |
 
Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Paldies, aloe :) Ceru, ka man arī patiks.
31.07.2013 15:07 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
DIO-taa kaa tu apraksti ,tad liekas ,ka tas ir kaut kas no "citas pasaules"!!!Veel paipalu olinas...!
31.07.2013 15:49 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Šis ir normāls
31.07.2013 16:43 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nepērc šo
Vienreiz iegrābos ar eļļas variantu ( saucās pamēģināšu jaunu marku ) uzreiz pēc atvēršanas izlidoja miskastē.
31.07.2013 16:46 |
 
Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Paldies, Zīle. Došos uz Rimi pēc sava tunča :D
31.07.2013 16:46 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Ēdu arī svaigu tunci ar vasabi un sojas mērci.
Cepu steikus un ēdu ar salātiem.
31.07.2013 16:48 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Emmanuelle, drošvien izklausās kaut kā sarežģīti, bet patiesību sakot viss ir ļoti vienkārši :)
31.07.2013 20:42 |
 
10 gadi
Reitings 886
Reģ: 10.11.2011
Tuncis savaa sulaa+ majoneeze+ saldaa kukuruuza un uzsmeereet uz maiziites.
01.08.2013 04:00 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits