Neauglības tēmai veltītā diskusija manī radīja vēlmi apspriest jautājumu, kādēļ daudzi un daudzas nosoda abortus? Uzskatu, ka noteiktās situācijās aborts ir labākais un pareizākais risinājums. Protams, jādomā ar galvu, jāizvēlas piemērota kontracepcijas metode un tā atbilstoši jālieto, tomēr, cik man zināms, pilnīgi droša no nevēlamas grūtniecības nepasargā neviena. Ja tomēr nevēlamā grūtniecība ir iestājusies un partneri apzinās, ka kādu iemeslu dēļ nespēs kvalitatīvi pildīt vecāku pienākumus, manuprāt, aborts ir saprātīgākā izeja.
Iedomāsimies kaut vai divus tīņus, kuri nokļuvuši kļūmīgā situācijā. Meitene varētu dzemdēt, bet kā viņa apvienos mazuli ar vidusskolu un augstākās izglītības iegūšanu pēc tam? Jā, daudzas oponēs, ka tas ir iespējams, un tehniski viņām taisnība. Iespējams ir daudz kas, bet vai vajadzības - lūk, pareizais jautājums, manuprāt. Uzskatu, ka šādā situācijā meitenei labāk veikt abortu, iegūt izglītību, izveidot karjeru, paralēli veidojot attiecības ar konkrēto puisi. Kad abi būs nostabilizējušies savās dzīvēs, izveidojuši vairākus gadus ilgu kopdzīvi, iepazinuši viens otru ikdienā, tad arī var plānot kopīgu bērniņu.
Man šķiet, ka bieži vien aborts nodara daudz mazāku kaitējumu nekā negribēts bērns.
Tām, kuras apbalvos par drausmīgajām komplikācijām, neauglības iespējamību pēc aborta, varu oponēt, ka pareizi veikts aborts ir ļoti drošs. Mūsdienās Latvijā pieejams arī medikamentozais aborts, kurš gan lietojams tikai pašā grūtniecības sākumstadijā, taču risks šai metodei ir ļoti zems - varat pameklēt klīniskos pētījumus.
Noslēgumā, lai nedaudz mīkstinātu šo tēmu, piebildīšu, ka atbildība, manuprāt, jāuzņemas abiem. Uzskatu, ka vīrietim ir morāli jāatbalsta sieviete, jāpalīdz viņai pārvarēt bailes, nevis panikā jābēg. Savukārt sievietei svarīgākais ir racionāli apsvērt un kritiski pajautāt sev pašai, vai viņa patiesi vēlas bērnu tajā brīdī un ar to vīrieti? Jo bērns - tā ir liela atbildība.
Svarīgi ir neklausīties visādus aprobežotus morāles lasītājus un pasaules glābējus, ka aborts esot slepkavība u.tml. Ja sekojam viņu loģikai, tad arī mehāniskā spirāle ir tādi pati slepkavība, jo neļauj dzemdē ieligzdoties apaugļotajai olšūnai.
Moralizētāji, lūdzu, esiet laipni un sadedzinieties uz sārta!
Kā es rīkotos, ja mana šobrīd neesošā draudzene paziņotu, ka ir bērna gaidībās? Domāju, ka uztvertu to visai mierīgi. Ja attiecības ar to sievieti būtu nopietnas, tad, iespējams, arī bildinātu, taču savos 20 gados, kamēr vēl studēju, noteikti būtu uzstājis uz abortu.