Mans šīvakara piedzīvojums restorānā

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Labvakar!

Nesen atgriezos no tikšanās ar kādu cilvēku un uzskatu, ka jums varētu būt interesanti dzirdēt dažas šī procesa detaļas. Neieslīgšu sīkumos, jo šo personu pazīstu vien dažas dienas; esam tikai pāris reizes komunicējuši darba jautājumos, tādēļ mani patiešām pārsteidza viņas negaidītais zvans šovakar un aicinājums satikties.
Saprotams, steidzīgi savedu kārtībā savu ārieni un pusstundas laikā jau sēdēju automašīnā, un devos pēc ziediem. Lai arī viņa mani aicināja, tomēr, manuprāt, būtu bijis nepieklājīgi ierasties tukšām rokām. Protams, ziedus izvēlējos neitrālus.
Satikāmies Vecrīgā, uzdāvināju ziedus, un viņa man piedāvāja doties uz restorānu. Mani patīkami pārsteidza viņas tālredzība, ka jau bija rezervējusi galdiņu, tādēļ varēju atstāt automašīnu restorāna stāvvietā.
Izvēlējāmies maltīti, pasūtījām to, gaidījām un mierīgi tērzējām. Maltīte īstenībā bija itin baudāma - vispār man tīk turienes virtuve.
Pēc aptuveni stundu ilgas maltītes un glāzes vīna gaidīju, kad viņa palūgs rēķinu viesmīlim, taču mana vakariņu biedre vilcinājās. Beigās rēķinu palūdzu es, delikāti uzsverot, ka vēlos dalītus rēķinus. Biedres sejas izteiksme nekavējoties izmainījās - šķita, ka esmu viņu aizskāris personīgi un smagi apvainojis. Viņa samaksāja savu daļu skaidrā naudā, nemaz nepalūkojoties uz mani. Kad izgājām no restorāna un es piedāvāju transportu līdz viņam mājām, mana biedre atcirta, ka viņai vēl esot plāni šovakar Vecrīgā un neatvadījusies aizgāja.
Kā jūs komentētu notikušo?
Manuprāt, viņa aicināja mani, tādēļ viņas pienākums bija segt mūsu abu rēķinus, turklāt mans rēķina jau nemaz nebija tik liels - aptuveni 45 lati. Izrādīju savu labo gribu un samaksāju savu rēķinu, taču principā nemaksātu par viņu, jo viņa bija tā, kas mani aicināja. Kādas ir jūsu domas?

Nedaudz ārpus konteksta, bet Politika.lv nesen publicēts interesants raksts par dzeramnaudām:
http://politika.lv/article/dzeramnaudas-maksasana-vai-aitisma-pazime
Kāds ir jūsu viedoklis par tām?

Kā vienmēr aicinu jūs uz konstruktīvu, pieklājīgu diskusiju, iztiekot bez personiskiem apvainojumiem!
27.07.2013 20:19 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Morgan :D
27.07.2013 20:41 |

Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Skaidrs,ka šis stāsts ir IZDOMĀJUMS!!!

Rādi jaunus savus talantus,šis jau sāk palikt neinteresanti
27.07.2013 20:42 |

Reitings 179
Reģ: 30.11.2012
Domāju,ka par Tevi viņai maksāt nevajadzēja,bet tikai normāli,ka pati par sevi maksāja,jo tomēr viņa bija aicinātāja.Bet varbūt meitene domāja,ja jau vienas stundas laikā,vari noēst 45.lvl tad nebūs arī grūti par viņu samaksāt. :)
27.07.2013 20:43 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Manuprāt, 45 lati nav īpaši daudz, jo pasūtīju jēra ribiņu par 19 latiem, dārzeņu salātus kā piedevu par 3 latiem, šokolādes krēmu par 7 latiem, kā arī vīnu par 16 latiem - normāla cena vidējā Rīgas restorānā

Un to saka cilvēks kurš iesaka lāpīt string biksītes?

:D :D :D
27.07.2013 20:43 |

Reitings 420
Reģ: 09.07.2013
Ja es būtu Klusā Smaida vietā, darītu laikam tāpat. Kāpēc gan nē, ja neesi labi pazīstams ar cilvēku + viņa tevi aicina.

Bet no otras puses, ja es būtu vīrietis un ar labiem ienākumiem, es izmaksātu sievietei, jo manuprāt, tā džentlmeņi dara. Viņa aicināja tevi, jo viņai bija interese par tevi, un Tu aizgāji - tātad, ari tev bija interese par viņu. Džentlmenis izmaksātu sievietei, kura ir viņu ieinteresējusi, bet ar to, kura nav, nekur neietu!
27.07.2013 20:45 |

Reitings 420
Reģ: 09.07.2013
Morgan, :D
27.07.2013 20:45 |

Reitings 893
Un to saka cilvēks kurš iesaka lāpīt string biksītes?

Tās diskusijas jēga bija runāt par taupību ārkārtas situācijās, bet, pieņemu, ka jums ir pārāk sarežģīti izlasīt diskusiju un saprast tās jēgu. Ikdienā attiecībā uz sevi un savām ērtībām īpaši netaupu.

Starp citu, šis stāsts ir godīgs līdz pat ēdienu cenu līmenim - labi atceros cenas un skaitļus vispār.
27.07.2013 20:48 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Nekad neēsmu vīrieti aicinājusi uz tikšanos, tādēļ nezinu kā rīkotos, bet ja aicina vīrietis , tad paarsti vīrietis arī ir maksājis..
27.07.2013 20:52 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Daļēji piekrītu Margo, vienīgi man nešķiet, ka tai dāmai būtu finansiālas grūtības. Ja jau viņa tik trūcīga, kādēļ neaicināja, piemēram, uz McDonalds?

Man liekas, ka vienalga, cik tai dāmai ienākumi, ja vien tu kā vīrietis neesi bezdarbnieks ar 0ls kontā. Tad jā - stulba situācija no dāmas puses. Citādi stulbi uzvedies tu, manuprāt. Pieklājības jautājums - ja noēd tik daudz (pat ja dāma aicinājusi), tad vismaz paprasīt un būt gatavam apmaksāt savu pusi.
27.07.2013 20:53 |

Reitings 203
Reģ: 16.07.2013
Vai tad tu nebiji meitene, kas iemīlējusies savā privātskolotājā?

:D

Es arī apjuktu pie tā, ka uz randiņu gāja ar sievieti, vairākas reizes pārlasīju un sapratu, ka tagad Klusais smaids ir mainījis dzimumu vai vismaz orientāciju.. :D
27.07.2013 20:53 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Vienīgais interesantais te bija links uz rakstu par dzeramnaudām.
27.07.2013 20:56 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Ikdienā attiecībā uz sevi un savām ērtībām īpaši netaupu.

Ja Tev ir tik viegli atļauties maltīti par 45 Ls tad nevajadzētu būt problēmām izrādīt savu džentlmeniskumu un vismazākais piedāvāt apmaksāt arī vakariņu biedrenes rēķinu citādi tas ir skopums.
27.07.2013 20:56 |

Reitings 893
Margo, manuprāt, es izvēlējos ēdienus visai pieticīgi, bet stāsts ir par ko citu. Ne dāma nevēlas izmaksāt, tad kādēļ aicina uz restorānu? Varēja taču piedāvāt pastaigu pa Vecrīgu un saldējumu.
Mana nostāja ir skaidra - maksā vai nu katrs par sevi, vai arī tā puse, kas aicinājusi, ja satikšanās notiek pirmo reizi un abas puses nav labi pazīstamas.
27.07.2013 20:57 |

Reitings 8189
Bet vispār es zinu tādas sievietes, kuras uz to iziet, ka vēlas kaut katru dienu aiziet paēst uz citu reķina..nav jau nekāds brīnums, ja viņa to būtu speciāli izplānojusi.
27.07.2013 20:59 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
normāla cena vidējā Rīgas restorānā

Cenas ož pēc Kaļķu Vārtiem vai kaut kā tik pat "pieticīga". Vidējā Rīgas restorānā uz diviem sanāk tāda summa.
Ja godīgi, es neuzskatu, ka man vispār būtu naudas maks jāņem līdzi, ja tieku kaut kur aicināta. Tā ir otra cilvēka iniciatīva, viņš tad arī maksā. Izņēmums ir gadījumos, kad eju kaut kur ar draudzenēm, tad maksāju pati par sevi, ja vien nav norunāts savādāk.
Nav svarīgi, ka viņa ir sieviete. Viņi nav labi pazīstami, viņa ir iniciatore pasākumam un viņa jau bija izvēlējusies iestādi un pat galdiņu pasūtījusi. Viņai bija jābūt gatavai maksāt par abiem, un, ja zināja, ka šādas iestādes apmeklējumu diviem, pati nevar atļauties apmaksāt, varēja taču izvēlēties lētāku iestādi. Es teiktu, ka tā ir sava veida izspiešana.
Pati arī tagad pucējos un plānoju doties uz līdzīga tipa iestādi. Jautājumu nav - maksā tas, kurš aicina. Tā kā es neesmu aicinātāja, tad mans pienākums pasākumā ir labi izskatīties un būt labai sarunu biedrenei cilvēkam, kurš mani uzaicināja. Smaidīt, saņemt ziedus, paēst un doties mājup. Ja es būtu kādu uzaicinājusi, rēķinātos ar to, ka man jāmaksā arī par vīrieti un nemaz neapvainotos, ja viņš pat nepiedāvātu dalīt rēķinu.
27.07.2013 21:01 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
un tu pēc šī visa nejūties kā skuķis? :D
27.07.2013 21:01 |

Reitings 893
Morgan le Fay, esmu džentlmenis un nepazemošu dāmu, neļaujot viņai justies vienlīdzīgai ar mani.

Sesilla, tādas "ēdājas" man patīk izjokot, pasūtot dalītu rēķinu.
27.07.2013 21:02 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Margo, manuprāt, es izvēlējos ēdienus visai pieticīgi, bet stāsts ir par ko citu.

Ja stāsts būtu tikai par izmaksāšanu, tad to arī būtu tikai iekļāvis diskusijas pieteikumā. Bet pats iesāk stāstu par kaut ko citu :D

P.S. Jācer, ka šī dāma te atnāks un atņems profilu Klusajam Smaidam :D
27.07.2013 21:05 |

Reitings 8189
Par tādām ēdājām kaut kur lasīju vēl smieklīgu stāstu, ka vīrietis saprazdams to, aizgāja it kā uz tualeti un neatgriezās:D a šī bija pasūtījusi daudzus dārgus ēdienus. Netaceros vairs kur to lasīju, varbūt pat šeit cosmo..
27.07.2013 21:06 |

Reitings 893
Pilnībā piekrītu Alexxa.
27.07.2013 21:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits