Mans šīvakara piedzīvojums restorānā

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Labvakar!

Nesen atgriezos no tikšanās ar kādu cilvēku un uzskatu, ka jums varētu būt interesanti dzirdēt dažas šī procesa detaļas. Neieslīgšu sīkumos, jo šo personu pazīstu vien dažas dienas; esam tikai pāris reizes komunicējuši darba jautājumos, tādēļ mani patiešām pārsteidza viņas negaidītais zvans šovakar un aicinājums satikties.
Saprotams, steidzīgi savedu kārtībā savu ārieni un pusstundas laikā jau sēdēju automašīnā, un devos pēc ziediem. Lai arī viņa mani aicināja, tomēr, manuprāt, būtu bijis nepieklājīgi ierasties tukšām rokām. Protams, ziedus izvēlējos neitrālus.
Satikāmies Vecrīgā, uzdāvināju ziedus, un viņa man piedāvāja doties uz restorānu. Mani patīkami pārsteidza viņas tālredzība, ka jau bija rezervējusi galdiņu, tādēļ varēju atstāt automašīnu restorāna stāvvietā.
Izvēlējāmies maltīti, pasūtījām to, gaidījām un mierīgi tērzējām. Maltīte īstenībā bija itin baudāma - vispār man tīk turienes virtuve.
Pēc aptuveni stundu ilgas maltītes un glāzes vīna gaidīju, kad viņa palūgs rēķinu viesmīlim, taču mana vakariņu biedre vilcinājās. Beigās rēķinu palūdzu es, delikāti uzsverot, ka vēlos dalītus rēķinus. Biedres sejas izteiksme nekavējoties izmainījās - šķita, ka esmu viņu aizskāris personīgi un smagi apvainojis. Viņa samaksāja savu daļu skaidrā naudā, nemaz nepalūkojoties uz mani. Kad izgājām no restorāna un es piedāvāju transportu līdz viņam mājām, mana biedre atcirta, ka viņai vēl esot plāni šovakar Vecrīgā un neatvadījusies aizgāja.
Kā jūs komentētu notikušo?
Manuprāt, viņa aicināja mani, tādēļ viņas pienākums bija segt mūsu abu rēķinus, turklāt mans rēķina jau nemaz nebija tik liels - aptuveni 45 lati. Izrādīju savu labo gribu un samaksāju savu rēķinu, taču principā nemaksātu par viņu, jo viņa bija tā, kas mani aicināja. Kādas ir jūsu domas?

Nedaudz ārpus konteksta, bet Politika.lv nesen publicēts interesants raksts par dzeramnaudām:
http://politika.lv/article/dzeramnaudas-maksasana-vai-aitisma-pazime
Kāds ir jūsu viedoklis par tām?

Kā vienmēr aicinu jūs uz konstruktīvu, pieklājīgu diskusiju, iztiekot bez personiskiem apvainojumiem!
27.07.2013 20:19 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Par sevi varu pateikt to, ka brīva būdama nevienu nekur nekad neesmu aicinājusi. Aicina mani un šajās reizēs man pat prātā nenāk maksāt par to visu! Kopumā uzskatu, ka, ja tas ir randiņš, tad jāmaksā ir vīrietim, ja lietišķa tikšanās, tad katrs par sevi.
Ko lai saku par šo situāciju. Sieviete uzaicināja vīrieti, cik saprotu, ar romantiskiem nolūkiem, manuprāt, šajā situācijā, viņai vajadzēja rēķināties ar to, ka šī ir pirmā tikšanās reize, aicinātāja ir viņa un vīrietis var padomāt, ka viņa arī izmaksās, tāpēc vajadzēja vest uz lētaku iestādi, lai nebūtu robs makā. 45 Ls no vienas personas ir ļoti dārgas vakariņas, manuprāt!Turklāt normālam vīrietim šajā lētākajā iestādē, tomēr vajadzētu uzņemties iniciatīvu.
Bet nu, jā, ja tevi aizved uz tik šiku restorānu, tad loģiski, ka ar to ir jārēkinās, ka vīrietis var negribēt maksāt par to visu.

Arī, ja es maksātu, autoru ottreiz es nesauktu uz randiņu, jo izskatās, ka viņš atnācis izrīties!Kā nav kauna tik daudz pasūtīt, ja iepriekš zināji, ka par to visu būtu jāmaksā viņai?
Kad aicina mani, es tomēr pirmajā reizē ievēroju robežas, ne jau pieštopēties atnācu. Pa kuru laiku runājāt? Sieviete gan jau izdzēra savu vīna glāzi un gaidīja, kamēr tu paēdīsi. Bet tad jau rēķins klāt un atā :D
31.07.2013 12:23 |

Reitings 893
Mirdza, es pasūtīju jēra ribiņu par 19 latiem, dārzeņu salātus kā piedevu par 3 latiem, šokolādes krēmu par 7 latiem, kā arī vīnu par 16 latiem. Kur, Tavuprāt, te vērojama "izrīšanās"?
31.07.2013 12:33 |

Reitings 772
Manuprāt, cenas ir neadekvātas :) Būtu atteikusies no saldā ēdiena.

Vispār jau katrs aicina tur, kur pats var atļauties un nelec augstāk par savu d***. Ja sieviete tur uzaicināja, tad vajadzēja rēķināties, ka var nākties maksāt pašai par tādu lepnību. Ja aicināja ar nolūku tikt pie devīga drauga, tad smagi aplauzās.
Vienīgais vīrietis, kam es izmaksāju, ir mans draugs. Tāpat mani princpi man nemaz neļautu, aicināt pirmajai čali uz randiņu, ja gribēs, pats uzaicinās.
Bet runājot par tevi, iesaku, tev jau pašā sākumā arī, kad aicinātājs un izmaksātājs esi tu, pastāstīt par saviem uzskatiem par naudu un tās dalīšanu, lai meitene uzreiz saprot vai jātin makškere.
31.07.2013 13:12 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Interesanti vienīgi , ka viņas trīs reizes uzsvēra savus plānus nedēļas nogalē satikties ar kādu.

Nu kā, lai tu saprastu, ka viņa jau nu neraudās, ka jums nekas nav sanācis, jo redzi, viņai ir vēl citi kandidāti, un pietam foršāki, nekā tu. Dāma acīmredzami bija uztvērusi jūsu vakariņas kā romantisku randiņu, bet tas izvērtās tā, kā nu izvērtās. Tagad viņa tev demonstrē, ka viņa nu nemaz nav sāpināta/aizskarta, ka tu neprati viņu un viņas centienus novērtēt. Un gan jau, ka no VIŅAS viedokļa raugoties, viņa no savas puses bija izdarījusi visu, lai randiņš sanāktu foršs. Tā ka nevajag te par vienlīdzību, labi? Dāma tās lietas redz savādāk.
31.07.2013 13:53 |

Reitings 772
57days, Klusais jau sen ir nolemts vientulībai un vienīgās sievietes, kas vispār ar viņu komunicē ir Cosmo meitenes :D
31.07.2013 15:10 |

Reitings 893
Šai sāgai vēl bijis turpinājums - šodien man atkal piezvanīja tā dāma un sacīja, ka braucot uz centra pusi; vai es nevēloties satikties un papļāpāt. Atbildēju apstiprinoši; satikāmies, devāmies uz restorānu, vienīgi uzreiz vienojāmies, ka katrs maksāsim par sevi. Patīkami pavadīju laiku.
03.08.2013 19:45 |

Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Cik "negaidiiti" peec Mirdzas un co komentaariem :D Labs!
03.08.2013 19:50 |

Reitings 306
Reģ: 02.06.2012
Beidzot izlasīju vienu Klusā smaida rakstu līdz galam.
Nesaprotu par ko visas tik ļoti uz viņu ir dusmīgas.
Manuprāt, cilvēks ļoti forši izsaka savas domas, labi visu uzraksta, ka pat interesanti lasīt.
Par tēmu mans viedoklis ir tāds, ka vai nu dalītais rēķins, vai nu meitene apmaksā visu, jo pēc situācijas spiežot, ne no šā, ne no tā meitene izdomāja uzaicināt viņu. Tāpēc arī pašai bija jārēķinās ar to, ka kaut kas no tā būs jāmaksā.
03.08.2013 20:47 |

Reitings 893
Laimes meita, arī man tas nav saprotams.
Paldies!
03.08.2013 21:19 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Interesanti - jūs aizbraucāt uz tikpat dārgu restorānu? Sieviete tomēr nav atmetusi cerību tevi savaldzināt :D
03.08.2013 21:21 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Komentaarus nelasiiju, bet viedoklsi ir - uzkeeries uz kaarteejaa "naudas maisa". Es tavaa vietaa nekaadu 1/2 nebuutu pat maksajusi (OK, tu viirietis, bet tas nemaina buutiibu), jo, ja kaads aicina, tad aicina, nevis luudz (ne tikai mutiski, bet ar visu paareejo iztureeshanos) izmaksaat citiem.
03.08.2013 21:28 |

Reitings 893
Piekrītu Aijas viedoklim, bet man nebija citas izejas tajā situācijā.

grecia, viņa man it kā nav devusi nekādus signālus.
03.08.2013 23:29 |

10 gadi
Reitings 2508
Reģ: 11.03.2010
Vienmer uzskatu, ja tiksanas nav noorganizeta abpuseja, jamaksa tam un jabut viesmiligam, tam kurs aicina :).
Ja abi ieplano tiksanos , tur taja vieta, tikos un tikos, tad uzskatu, ka vajadzetu abiem maksat uz pusem.
03.08.2013 23:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits