Mans šīvakara piedzīvojums restorānā

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Labvakar!

Nesen atgriezos no tikšanās ar kādu cilvēku un uzskatu, ka jums varētu būt interesanti dzirdēt dažas šī procesa detaļas. Neieslīgšu sīkumos, jo šo personu pazīstu vien dažas dienas; esam tikai pāris reizes komunicējuši darba jautājumos, tādēļ mani patiešām pārsteidza viņas negaidītais zvans šovakar un aicinājums satikties.
Saprotams, steidzīgi savedu kārtībā savu ārieni un pusstundas laikā jau sēdēju automašīnā, un devos pēc ziediem. Lai arī viņa mani aicināja, tomēr, manuprāt, būtu bijis nepieklājīgi ierasties tukšām rokām. Protams, ziedus izvēlējos neitrālus.
Satikāmies Vecrīgā, uzdāvināju ziedus, un viņa man piedāvāja doties uz restorānu. Mani patīkami pārsteidza viņas tālredzība, ka jau bija rezervējusi galdiņu, tādēļ varēju atstāt automašīnu restorāna stāvvietā.
Izvēlējāmies maltīti, pasūtījām to, gaidījām un mierīgi tērzējām. Maltīte īstenībā bija itin baudāma - vispār man tīk turienes virtuve.
Pēc aptuveni stundu ilgas maltītes un glāzes vīna gaidīju, kad viņa palūgs rēķinu viesmīlim, taču mana vakariņu biedre vilcinājās. Beigās rēķinu palūdzu es, delikāti uzsverot, ka vēlos dalītus rēķinus. Biedres sejas izteiksme nekavējoties izmainījās - šķita, ka esmu viņu aizskāris personīgi un smagi apvainojis. Viņa samaksāja savu daļu skaidrā naudā, nemaz nepalūkojoties uz mani. Kad izgājām no restorāna un es piedāvāju transportu līdz viņam mājām, mana biedre atcirta, ka viņai vēl esot plāni šovakar Vecrīgā un neatvadījusies aizgāja.
Kā jūs komentētu notikušo?
Manuprāt, viņa aicināja mani, tādēļ viņas pienākums bija segt mūsu abu rēķinus, turklāt mans rēķina jau nemaz nebija tik liels - aptuveni 45 lati. Izrādīju savu labo gribu un samaksāju savu rēķinu, taču principā nemaksātu par viņu, jo viņa bija tā, kas mani aicināja. Kādas ir jūsu domas?

Nedaudz ārpus konteksta, bet Politika.lv nesen publicēts interesants raksts par dzeramnaudām:
http://politika.lv/article/dzeramnaudas-maksasana-vai-aitisma-pazime
Kāds ir jūsu viedoklis par tām?

Kā vienmēr aicinu jūs uz konstruktīvu, pieklājīgu diskusiju, iztiekot bez personiskiem apvainojumiem!
27.07.2013 20:19 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Viena glāze vai piecas - ja cilvēks kaut pieliek alkoholu pie lūpām un sēžas pie stūres, manuprāt, viņš ir bezatbildīgs idiots ar noslieci uz atkarībām. Normālā variantā vīnu var aizstāt arī ar citu, tikpat baudāmu dzērienu.
Otrkārt, Klusais Smaids šķiet nav nekādas izpratnes par to kā darbojas darba tirgus un uz kā turas jebkurš bizness un valsts kopumā. Ja visi būtu ar augstākajām izglītībām nenormālie biznesmeņi pasaules ekonomika vienkārši sabruktu, jo valsts stabili turas uz vidusšķiru un tikai, bet vidusšķira kā zināms ar Leksusiem apkārt nenēsājas un maltītes par 45ls neietur.
Treškārt, arī tavas zināšanas par medicīnu ir ārkārtīgi vājas. Sievietei pēc 30 grūtniecība ir bīstama veselībai un dzīvībai. Ne tikai viņai vien, bet arī bērnam. Un tuvu pēc šī vecuma palikt stāvoklī kļūst par ārkārtīgi sarežģītu uzdevumu.

Un visbeidzot - Klusais Smaids tevis teiktajā ir zināma daļa taisnības, tomēr vairāk par taisnību tekstiem cauri spiežas absurdas idejas, kuras šķietami pauž ar dzīvi neapmierināts pamuļķis, kam jūra līdz ceļiem. Un ar to es domāju - izglītots cilvēks saprot elementārus sabiedrības pamatprincipus, tomēr Tu par visām varītēm rej citu dziesmu.
28.07.2013 20:45 |

Reitings 57
Reģ: 28.07.2013
Meitenes, lūdzu!

A viņas tev, paldies nē !
28.07.2013 20:55 |

Reitings 893
Viena glāze vai piecas - ja cilvēks kaut pieliek alkoholu pie lūpām un sēžas pie stūres, manuprāt, viņš ir bezatbildīgs idiots ar noslieci uz atkarībām.

Uzskatu, ka ir liela atšķirība, jo pirmajā gadījumā nebūs noticis administratīvs pārkāpums; otrajā - būs.

Otrkārt, Klusais Smaids šķiet nav nekādas izpratnes par to kā darbojas darba tirgus un uz kā turas jebkurš bizness un valsts kopumā.

Acīmredzot, mani līdz šim vadījusi vienīgi tīra veiksme.

Ja visi būtu ar augstākajām izglītībām nenormālie biznesmeņi pasaules ekonomika vienkārši sabruktu, jo valsts stabili turas uz vidusšķiru un tikai, bet vidusšķira kā zināms ar Leksusiem apkārt nenēsājas un maltītes par 45ls neietur.

Kāds sakars darba ražīgumam ir mājsaimniecību ienākuma līmeņiem? Man aizdomas, ka autore īsti nesaprot, ko vēlas pateikt. Turklāt tas bija tikai hipotētisks piemērs - nesaku, ka pilnīgi visiem jākļūst par inženieriem.

Treškārt, arī tavas zināšanas par medicīnu ir ārkārtīgi vājas. Sievietei pēc 30 grūtniecība ir bīstama veselībai un dzīvībai. Ne tikai viņai vien, bet arī bērnam. Un tuvu pēc šī vecuma palikt stāvoklī kļūst par ārkārtīgi sarežģītu uzdevumu.

Atvaino, autore, lūdzu, pamato izteikumu ar kādiem pētījumiem! Jā, piemēram, ir lielāks iedzimtu patoloģiju, Dauna sindroma risks, taču tas nav daudzkārt lielāks, salīdzinot ar jaunām mātēm. Izteikumu, ka sieviete pēc 30 grūtniecība ir bīstama veselībai un dzīvībai, vispār nekomentēšu, jo, manuprāt, autore te padara sevi smieklīgu un parāda savu ignoranci lietās, kuras vairumam cilvēku šķiet pašsaprotamas.
28.07.2013 21:02 |

Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
Ak jel, Klusais smaids,beidz taču reiz piekakāt sieviešu forumu ar savām idejām par pareizo dzīvi.

Nav vairs ne interesanti, ne pārdomas rosinoši.
28.07.2013 21:14 |

Reitings 893
Jā, arī man jau kļūst garlaicīgi.
28.07.2013 21:59 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Kā viņš sāka spriest par neizglītotajiem cilvēkiem un skolotājām, man kļuva skaidrs, ka šis cilvēks ir tikai izglītots muļķis bez spriestpējas.
28.07.2013 22:09 |

Reitings 893
Nerea, kādēļ uzreiz personīgi apvainojumi? Ja lasītu rūpīgāk, tad pamanītu, ka esmu kritisks tikai par vairumu pedagogu, nevis visiem. Starp citu, man pašam paveicās ar lieliskiem skolotājiem. :)
28.07.2013 22:11 |

Reitings 434
Reģ: 02.07.2012
Da miers ,,,katram sava taisniba .
28.07.2013 22:13 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Tu esi ļoti kategorisks, kas raksturīgi aprobežotai domāšanai. Spriežot par cilvēku ambīcijām, tu aizmirsti, ka katram ir sava izpratne par laimi, tāpēc visi nekad nebūs vienādi izglītoti vai daudz sasnieguši. Otrkārt, tu aizmirsti, ka intelektuālais darbs kā tāds ir otršķirīgs un ekstra aiz melnā darba, kas mūs baro. Līdz ar to, noniecinot to, tu spļauj akā, no kuras dzer.
28.07.2013 22:14 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Starp citu, man pašam paveicās ar lieliskiem skolotājiem.

Un Tev tagad nav kauns, ka šos lieliskos skolotājus, tagad reāli sauc par neizglītotiem, kam pietrūkst prāta un ambīcijas? Pie tam vēl piemet klāt, ka šiem cilvēkiem nevajadzētu laist pasaulē bērnus....
28.07.2013 22:55 |

10 gadi
Reitings 5181
Man šķiet, ka Tu tik tiešām cieni tikai sevi, cilvēkus, kuri pelna vienādā līmenī kā Tu, un tos, kas par Tevi pelna vēl vairāk... Skumji.
28.07.2013 23:02 |

Reitings 893
Nekad neesmu apgalvojis, ka visi skolotāji būtu neizglītoti vai neinteliģenti - lūgums nesagrozīt faktus. Es rakstīju, ka, manuprāt, vairums izvēlas pedagoga profesiju tādēļ, ka nopietnākai izglītībai pietrūkst vēlmes mācīties vai ambīciju. Cik veiksmīgus uzņēmumu vadītājus zināt, kuri pametuši karjeru un devušies strādāt uz solu? Es - nevienu.
Uzskatu, ka Latvijā trūkst labu, talantīgu pedagogu, bet vairums no esošajiem ar īpašiem talantiem neizceļas. Tas, ka man paveicās ar skolotājiem, lielā mērā ir izvēlētās skolas nopelns - ja es būtu mācījies kādā Rīgas guļamrajona vidusskolā, visticamāk, par saviem skolotajiem labus vārdus vis neteiktu.
28.07.2013 23:04 |

Reitings 870
Reģ: 13.09.2012
Par skolotājiem piekrītu, ka tie nav savos uzdevumu augstumos.
28.07.2013 23:07 |

Reitings 893
Man šķiet, ka Tu tik tiešām cieni tikai sevi, cilvēkus, kuri pelna vienādā līmenī kā Tu, un tos, kas par Tevi pelna vēl vairāk...

Es cienu tikai cilvēku prātu, intelektu, spēku, ambīcijas, spēju piemēroties apstākļiem un gūt labumu sev. Nekad necienīšu kaut kādu jaunbagātnieku, kam smadzeņu vietā - zāģu skaidas, lai arī cik liels kapitāls neatrastos viņa rīcībā.
28.07.2013 23:07 |

10 gadi
Reitings 5181
Es cienu tikai cilvēku prātu, intelektu, spēku, ambīcijas, spēju piemēroties apstākļiem un gūt labumu sev. Nekad necienīšu kaut kādu jaunbagātnieku, kam smadzeņu vietā - zāģu skaidas, lai arī cik liels kapitāls neatrastos viņa rīcībā.

Tad kāpēc Tu tik ļoti aizskar tos cilvēkus, kuri pelna mazāk par Tevi, kaut arī viņi ir ar augstāko izglītību (pat vairākām), bet tomēr pelna mazāk?
28.07.2013 23:09 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Klusais smaids vai arī kas tur apakšā slēpjas, tad varbūt sāc cienīt sevi un pamet šo portālu vai nomaini niku.
28.07.2013 23:11 |

Reitings 469
Reģ: 03.07.2012
Varu pateikt tikai vienu. Tai vidusskolniecei ļoti, ļoti paveicās, ka nekas viņai nesanāca ar šo "privātskolotāju".
28.07.2013 23:16 |

Reitings 893
Tad kāpēc Tu tik ļoti aizskar tos cilvēkus, kuri pelna mazāk par Tevi, kaut arī viņi ir ar augstāko izglītību (pat vairākām), bet tomēr pelna mazāk?

Saki, lūdzu, kuru tieši esmu aizskāris? Vai tos, kas uzskata, ka dzīvā pietiek ar vāji absolvētu vidusskolu (vai paviršu bakalauru psiholoģijā, mārketingā, sabiedriskajās attiecībās u.tml.), bet pēc tam īd, ka atalgojuma līmenis zems un sliktie darba devēji izvirza prasības pret darba kvalitāti un apjomu? Vai varbūt aizskāru tos daudzos pedagogus, kuriem galvenais ir strādāt divās slodzēs, maksimāli daudz nopelnīt, bet izrādīt totāli ignoranci par mācību procesu un kvalitāti, tajā pašā laikā sūdzoties, cik tiem smaga dzīve?
Starp citu, es cienu arī labu kurpnieku, kas kvalitatīvi salabo manus apavus - tam nav nekāda sakara ar ienākumu līmeni.
28.07.2013 23:16 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Un kāpēc Tu cieni kurpnieku, kurš kārtīgi nemācījās un neaizgāja studēt uz Anglijas labākajās universitātēm? Kur robeža starp to, lai skolotāja pelnīti maksimāli daudz, lai turētu līdzi vīrietim, un kvalitāti?
28.07.2013 23:20 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Neveselais cilvēks,kura smaids ir dikti kluss,ir sačakarējies meistarībā,jau kurā komentārā nonākot pretrunā pats ar saviem vārdiem,turklāt arī argumentācija vairs nav tik spoža,jo ir grūti izlocīties.
28.07.2013 23:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits