Mans šīvakara piedzīvojums restorānā

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Labvakar!

Nesen atgriezos no tikšanās ar kādu cilvēku un uzskatu, ka jums varētu būt interesanti dzirdēt dažas šī procesa detaļas. Neieslīgšu sīkumos, jo šo personu pazīstu vien dažas dienas; esam tikai pāris reizes komunicējuši darba jautājumos, tādēļ mani patiešām pārsteidza viņas negaidītais zvans šovakar un aicinājums satikties.
Saprotams, steidzīgi savedu kārtībā savu ārieni un pusstundas laikā jau sēdēju automašīnā, un devos pēc ziediem. Lai arī viņa mani aicināja, tomēr, manuprāt, būtu bijis nepieklājīgi ierasties tukšām rokām. Protams, ziedus izvēlējos neitrālus.
Satikāmies Vecrīgā, uzdāvināju ziedus, un viņa man piedāvāja doties uz restorānu. Mani patīkami pārsteidza viņas tālredzība, ka jau bija rezervējusi galdiņu, tādēļ varēju atstāt automašīnu restorāna stāvvietā.
Izvēlējāmies maltīti, pasūtījām to, gaidījām un mierīgi tērzējām. Maltīte īstenībā bija itin baudāma - vispār man tīk turienes virtuve.
Pēc aptuveni stundu ilgas maltītes un glāzes vīna gaidīju, kad viņa palūgs rēķinu viesmīlim, taču mana vakariņu biedre vilcinājās. Beigās rēķinu palūdzu es, delikāti uzsverot, ka vēlos dalītus rēķinus. Biedres sejas izteiksme nekavējoties izmainījās - šķita, ka esmu viņu aizskāris personīgi un smagi apvainojis. Viņa samaksāja savu daļu skaidrā naudā, nemaz nepalūkojoties uz mani. Kad izgājām no restorāna un es piedāvāju transportu līdz viņam mājām, mana biedre atcirta, ka viņai vēl esot plāni šovakar Vecrīgā un neatvadījusies aizgāja.
Kā jūs komentētu notikušo?
Manuprāt, viņa aicināja mani, tādēļ viņas pienākums bija segt mūsu abu rēķinus, turklāt mans rēķina jau nemaz nebija tik liels - aptuveni 45 lati. Izrādīju savu labo gribu un samaksāju savu rēķinu, taču principā nemaksātu par viņu, jo viņa bija tā, kas mani aicināja. Kādas ir jūsu domas?

Nedaudz ārpus konteksta, bet Politika.lv nesen publicēts interesants raksts par dzeramnaudām:
http://politika.lv/article/dzeramnaudas-maksasana-vai-aitisma-pazime
Kāds ir jūsu viedoklis par tām?

Kā vienmēr aicinu jūs uz konstruktīvu, pieklājīgu diskusiju, iztiekot bez personiskiem apvainojumiem!
27.07.2013 20:19 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Man gan vairāk rodas iespaids, ka Klusais Smaids ir neapmierināts ar faktu, ka sievietes drīkst balsot vēlēšanās. Kopumā daļēji piekrītu viedoklim, ka neformālā gaisotnē - tas ir, parasta tikšanās - maksā katrs savu daļu, nevis viens par abiem. Tajā pat brīdī pirms tikšanās ierosināšanas der vienoties par vietas izvēli, nevis uztiept otram savu mīļāko restorānu ignorējot tur pastāvošo cenu politiku, tādejādi nebūs ieku pārsteigumu saņemot rēķinu, jo vieta būs abiem pa kabatai.
Ir absurds domāt, ka sievietei būtu jāmaksā par vīrieša izrīšanos. Jo kā jau meitenes minēja - aicinājuma pamatā ir nevis ēšana, bet kvalitatīva laika pavadīšana otras personas pavadībā - pie vīna, labas mūzikas, jaukā atmosfērā. Jēra ribiņas, lai paliek vakariņām draugu lokā. Nav labs tonis šādi izēsties pirmajā neformālajā tikšanās reizē...

BET - dievs ar visu - man slinkums tālāk iztirzāt! Uztrauc mani cits jautājums, - kur Klusais Smaids lika to pasutīto vīnu? Respektīvi, es kā sieviete sevi cienu pietiekoši, lai nesēstos mašīnā pie sveša vīrieša, kurš tik tikko izdzēris vīnu nekautrējas vadīt auto. :D
28.07.2013 16:18 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
BET - dievs ar visu - man slinkums tālāk iztirzāt! Uztrauc mani cits jautājums, - kur Klusais Smaids lika to pasutīto vīnu? Respektīvi, es kā sieviete sevi cienu pietiekoši, lai nesēstos mašīnā pie sveša vīrieša, kurš tik tikko izdzēris vīnu nekautrējas vadīt auto.

Lieku 99%, ka KS brauc ar personīgo šoferi.
28.07.2013 16:21 |

10 gadi
Reitings 1660
Reģ: 29.01.2009
Vīrietim jāapmaksā viss rēķins. Punkts. :-)
28.07.2013 16:28 |

Reitings 22
Reģ: 31.03.2012
Aicinātājs apmaksā rēķinu, vienmēr! Vēl pirms mēneša vai diviem mācījos lietišķo etiķeti, skaidri zinu un manuprāt, visiem ir jāzina, ka aicinātājs apmaksā rēķinu. Dāma pati vien vainīga, ka nepārzina etiķeti!!!!!
28.07.2013 16:45 |

Reitings 2429
Reģ: 27.10.2011
Ar ko tieši grib jūs provicēt? Ar to ka restūzī uz diviem norija 45Ls? Jums, kuras brokastīs rij kaviāru, taču nebūtu par to jābrīnās un jāklaigā, ka kāds jūs mēģina izprovicēt. Uz ko???
28.07.2013 17:28 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
bandita, lasi rūpīgāk, nevis uz diviem, bet rēķina summa vienam cilvēkam.
28.07.2013 17:37 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es sasmeejos ,ka daudzas min-riisana un dzersana....Tas ko Klusais smaids apeeda,tacu nevareetu nosaukt par riisanu...Cik es zinu ,tad taados daargos restoraanos porcijas nav lielas un loti labi...un tad -viena glaaze viina!:D
Ja nu nav kur piesieties ,tad nu nav...!
28.07.2013 17:43 |

Reitings 2429
Reģ: 27.10.2011
Kaut vai uz pieciem, kaut vai tikai deserts bija tie 45 Ls, vecene gribēja pa brīvu norīties? Nesaprotu Jūsu sašutumu, jums šādām problēmām vispāŗ nevajadzētu būt - ne jau pusi no mēneša algas jūs ietu norīt restorānā. Un šeit jau sāktos cits stāsts, bet nevēlos iedziļināties, ka vecenes, kas ēd Vincentā un kuru mīļumi pelna 2000+, iepērkas titānikā (šeit mīļi dēvejot to par tādu kā eksotiku bagātajiem) un šausminās, ka vecis nav izmaksājis svešai vecenei paiku. Skaidrs, lasot šīs diskusijas, ir tikai viens - jums, bomzenēm skauž, ka ir cilvēki, kuriem ir nauda. Tādi tiek nodirsti un aprieti ( ekstrēmas vajadzības gadījumā arī iemesti linki no facebook un draugiem, lai visi redz šo neģēli, kurai ir nauda ) kladzinot pie katras diskusijas, kurā tiek minēta summa , kas pārsniedz 10ls PROVOKĀCIJA PROVOKĀCIJA
28.07.2013 17:45 |

Reitings 13796
Es daļēji piekrītu, bandita, par to Titāniku ... :D Bet esmu pārsteigta, ka kāda viņu vēl aizstāv, ok, ja skatās uz vienu fragmentu, bet ja uz kopainu... Emmanuelle, viena glāze vīna par 16ls? Ja runa ir par Bibliotēkas restorānu, nedomāju gan. Nu reizēm ir nepieciešams ieslēgt smadzenes nevis tikai paplestu muti klausīties, ko šamējais atkal sadrukājis.
28.07.2013 17:48 |

Reitings 16208
Es piekriitu Bandiitai tur,ka sajaa gadiijumaa tiesaam ir taada sajuuta,ka sieviete gribeeja aiziet uz daargu restoraanu ,ko pati varbuut nebuutu atlaavusies.Liekas,ka vakara gaitaa kaut kas vinai nepatika ,un tiesi taapeec vina izaicinosi samaksaaja to savu dalu.Jo vairaak lasu ,jo vairaak gribas kritizeet tiesi sievieti...Vina izveeleejaas restoraanu pat nezinot ,vai tam otram cilveekam buus ko samaksaat.Es neredzu ,ka Klusais Smaids buutu pasuutiijis kaadus eedienu kvantumus...Tas buutu loti smiekliigi,ka redzot so daargo restoraanu,vins buutu pasuutiijis tikai kafiju-tad nu gan man vins buutu pilniigi nesimpaatisks,jo uzreiz ar to paraadiitu,ka ir nenormaals "knauzeris"!:D
28.07.2013 17:54 |

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Ja Tu uzaicināsi dāmu uz vakariņām, tad arī gaidīsi, kad maksāsiet uz pusēm? Redz vienlīdzība viņam.. Diez vai tad pastāvētu - es aicinu, es maksāju.

Ja es aicinu cilvēku, tad arī pats sedzu kopīgo rēķinu, un tam nav nekāda sakara ar dzimumu. Tieši to pašu sagaidu no citiem cilvēkiem.

Ja atnāci ar ziediem, tā tad liki noprast, ka esi ieinteresēts. A izrādās, ka ieinteresēts tikai tajā, lai vakariņas izmaksā, jo arī atzinies, ka jau pirms vakariņām nebija nekādu plānu attiecībā uz šo sievieti. Nu tad nevajadzēja nākt ar ziediem, bet uz vienkāršu draudzīgu pasēdēšanu.

Manuprāt, ja dāma aicina vakariņās, būtu bijis ļoti nepieklājīgi doties tukšām rokām.
Protams, ka plānu nebija, bet es nespiedu viņu nekur mani aicināt. Ja nebūtu vēlējusies tērēties, varēja mani aicināt uz pastaigu pa Vecrīgu.

Vienu reizi demonstratīvi samaksāju, lai liktu viņam justies nožēlojamam, jo iepriekš viņš atcerējās, ka nopirka man kafiju.

Savukārt es nesatiekos ar tādām sievietēm, kuras neatzīst vienlīdzību.

Domāju, ka autoram tādā situācijā piedāvātu aiziet uz Rimi un piepirktu pilnu tačku ar kartupeļiem, burkāniem, makaroniem, utt

"RIMI"? Manuprāt, "Supernetto", "Maxima" un Centrāltirgū ir krietni izdevīgākas cenas dārzeņiem

Vēlreiz: es neuzskatu, ka tev obligāti bija jāuzsauc paziņai vakariņas. Negribi - neuzsauc, sevišķi vēl, ja viņu neesi aicinājis.

Bet arguments, ka tu to nedarīji, lai viņa nejustos PAZEMOTA, ka tu esi iedrīkstējies piedāvāt un apšaubīt viņas spēju pelnīt - vot tas gan ir stulbs apgalvojums.

Ja sieviete atbrauktu pie manis ar savu auto, bet es piedāvātu viņai sēsties pasažiera vietā, jo esmu vīrietis, manuprāt, pazemotu gan sievieti.

Ir absurds domāt, ka sievietei būtu jāmaksā par vīrieša izrīšanos.

Ja nevēlējās maksāt, kādēļ aicināja mani uz restorānu? Pati man zvanīja.

Uztrauc mani cits jautājums, - kur Klusais Smaids lika to pasutīto vīnu?

No glāzes vīna 0,5 promiles alkohola koncentrācijas asinīs sasniegt nav iespējams.

Vīrietim jāapmaksā viss rēķins. Punkts. :)

Tai pusei, kas aicinājusi, jāapmaksā rēķins. Punkts.

Aicinātājs apmaksā rēķinu, vienmēr! Vēl pirms mēneša vai diviem mācījos lietišķo etiķeti, skaidri zinu un manuprāt, visiem ir jāzina, ka aicinātājs apmaksā rēķinu. Dāma pati vien vainīga, ka nepārzina etiķeti!!!!!

Pilnīgi piekrītu.

Skaidrs, lasot šīs diskusijas, ir tikai viens - jums, bomzenēm skauž, ka ir cilvēki, kuriem ir nauda. Tādi tiek nodirsti un aprieti ( ekstrēmas vajadzības gadījumā arī iemesti linki no facebook un draugiem, lai visi redz šo neģēli, kurai ir nauda ) kladzinot pie katras diskusijas, kurā tiek minēta summa , kas pārsniedz 10ls PROVOKĀCIJA PROVOKĀCIJA

Sliecos piekrist šim viedoklim.
28.07.2013 18:03 |

Reitings 16208
Paris-pienemsism ,ka vini pasuutiija pudeli viina,bet nekur nav mineets,ka izdzeera.Klusais smaids min tikai to,ka izdzeeris vienu glaazi.Sieviete noteikti arii izdzeera kaadu glaazi.Kaadreiz pasuutiit visu pudeli ir leetaak ,kaa tikai vienu glaazi-to ko neizdzer ,atstaaj...!
28.07.2013 18:16 |

Reitings 153
Reģ: 30.10.2012
kāpēc lai vīrietis apmaksātu? :D pirmkārt, viņš neaicināja, un vaitad tas bija randiņš? vnk vakariņas, cik sapratu
28.07.2013 18:22 |

Reitings 13796
Emmanuelle, jā, iespējams. Bet godīgi? Man kaut kā nesaista šī cepšanās par vienlīdzību, kurš ko maksā, līdz milimetriem līdzvērtīgā pienākumu sadale.. Es laikam dzīvoju paralēlā pasaulē, bet nudien, kam tas vajadzīgs? Vai nevar dzīvot mierīgi, nu uzaicināja pirmā, bet neapmaksāja, un? Vai tāpēc ir tik ļoti jāsatraucas? Vispār tās diskusijas tādas..neproduktīvas. Ja dzīvē šādas lietas tik ļoti satrauc, tad vienkārši jāsatiekas ar cilvēkiem, kuri ir zināmi, akceptējami, kur nav tādu "problēmu," kurš par kuru šķīvi maksās, kurš miskasti iznesīs, suni pabaros un gultu saklās.
28.07.2013 18:25 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Eh, ja visas attieciibas buutu iespeejamas sareguleet naudaa un striktos nodaliijumos. Manupraat, zmiegshanaas nav laba iipashiiba ne viirietim, ne sievieteem. Kad veido attieciibas, ir svariigi sajust, kaads tas otrs cilveeks buus. Ir dzirdeeti nostaasti par paariem, kur viens zaudee darbu vai saslimst un dziivo uz plikiem kartupeljiem vienaa maajaa blakus laulenim, kursh eed kaviaaru un garneles. Sievietes darba tirguu nav vienliidziigas ar viirieshiem, lai kaa arii to gribeetu, jo tikko ir runa par beerniem un gruutnieciibu, ir liela iespeeja, ka sieviete paliks bez darba vai buus gruutiibas atrast jaunu vietaa, taapeec arii daudzas skataas uz to, vai viirietis vinjas atbalstiis, ja buus kaadas gruutiibas, jo galu galaa vinjas upuree daudz ko tieshi kopiigajam meerkjim. Taa ir zemapzinja, nevis auksts apreekjins - zinaat, ka viirietis buus speejiigs paruupeeties par gjimeni. Un ne vienmeer vienliidziiba ir striktaa naudas sadalee - var arii dot liidzveertiigu ieguldiijumu pretii bez naudas, ar savu darbu maajaas. Taa nav sievietes pazemoshana, kaa autors to redz, bet gan barters. Jo mazaak kaads no partneriem dara maajaas, jo lielaaku finansiaalo ieguldiijumu gjimenee vinjam ir jaadod. Neviens nav bezmaksas kalps.
Manupraat, ideaalajaas attieciibas neeksistee taada noskjirshana - tavs, mans. Dziivee var buut periodi, kad sieviete pelna vairaak un velk visu un tad viirietis ir kaadu laiku gjimenes apgaadnieks, galvenais, lai abi divi ar sirdi un dveeseli ruupeetos par paara labklaajiibu, nevis ka viens raujaas melnaas miesaas, kameer otrs nekaa nedara. Ja viirietis nostraadaa teiksim 8 h diennaktii, bet sieviete nostraadaa tikai 4h, bet toties atlikushaas 4h iegulda eediena pagatavoshanaa, maajas uzkopshanaa, tad vinju ieguldiijums ir vienliidziigs.
28.07.2013 18:31 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Piekrītu viedokļiem, ka šajā gadijumā sievietei bija jāmaksā par abiem. Un 45Ls Bibliotēkā ir neliels rēķins.
28.07.2013 18:32 |

Reitings 16208
Paris-taisniiba ir!Tomeer jaasaka ,ka mani arii kaitina cilveeki,kuri aicina(un izveelas daargas vietas) un pasi nekad nemaksaa!
28.07.2013 18:32 |

Reitings 16208
Krista+++
28.07.2013 18:35 |

Reitings 13796
Emmanuelle, jā, es jau piekrītu, ka jāmaksā uz pusēm, tas šķiet visprātīgākais risinājums. Bet varbūt tai sievietei atkal cita pieredze, pieradusi, ka vienmēr vīrietis izmaksā, domāja, ka tikšanas ar romantisku raksturu, nezinu.. mazums, katram savas domas.
28.07.2013 18:35 |

Reitings 16208
Es iedomaajos sevi peedeja braucienaa uz Riigu-nespeeju iedomaaties situaaciju,kad izveeleetos daargu vietu ,un gaidiitu ,lai mans "vecais draugs" maksaa par to-es vienkaarsi nespeeju ...!
28.07.2013 18:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits