sarakstīšanās dzimtsarakstu nodaļā :)

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
Man nav liela pieredze un zināšanas par šādām lietām un google man stāsta dažādus variantus, tāpēc .. kāda var padalīties? Dzīvojam Rīgā, te arī gribam sarakstīties, kas tagad īsti jādara? Cik maksā sarakstīšanās? Mūziku,dzejas, neko no tā mums nevajag! Tik,lai esam precēti! Gredzeni ir obligāti? To mums nav un arī nevajag! Sarakstoties izdod laulību apliecību? Un cik tagad man izmaksās pases maiņa uzvārda maiņas dēļ? :)

Jautājumi kā mazai meitenei, bet tiešām neko nezinu,nesaprotu,tik precēties gribam :)
26.07.2013 18:28 |

Reitings 2957
Neesmu pabeigusi vidusskolu, bet sen jau pāri pilngadībai! Nemācīties bija mana izvēle!
26.07.2013 19:46 |

Reitings 2957
Gribam precēties paši sevis dēļ, gribam būt vīrs un sieva! Iespējams, ka gredzeniem iekrātu līdz sarakstīšanai. :)
26.07.2013 19:47 |

Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Mums ceremonija dzimtsarakstu nodaļā pirms mēneša izmaksāja apaļus 5Ls un ne santīma vairāk. Bet neRīgā. Samaksājām, kad gājām pieteikt laulību mēnesi pirms laulāšanas.
26.07.2013 21:45 |

Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Āā, pases maiņa bija 20Ls. Un jā- dod laulības apliecību.
26.07.2013 21:49 |

Reitings 1
Reģ: 25.08.2013
Sveiki visām,man ir līdzīgi jautājumi,arī man viss ir pilnīgi jauns šajā lietā kas saistīts ar sarakstīšanos.. tā tad mēs arī gribam beidzot sarakstīties lai būtu vīrs un sieva:)
abi esam viena vecuma(28g) un abiem būs pirmā reize kad precamies:)
Pagaidām ir tā,ka nav tiešām spīdoši ar naudiņām,kā jau krīzes laikos,pie tam esmu palikusi bez darbiņa,līdz ar to gribējās zināt,kā tur īsti ir ar tām samaksām...
1) Vai ja es samaksāju Valsts nodevu 5Ls(tagad tas jau ir 15ls iepriekšējo 5ls vietā) vai par laulības reģistrāciju tos 24ls varu maksāt jau tad kad iesniegums iedots dz.n un notiek izsludināšana?
Vai arī man obligāti jābūt samaksātam gan Valsts nodeva ,gan par laulību slēgšanu un tikai tad varu iesniegt aizpildītu iesniegumu?
par gredzeniem ir tā,ka tos mēs gribam abi,bet pagaidām to nevaram atļāuties,bet tos laika gaitā nopirksim,tagad galvenais gribam sarakstīties lai būtu oficials papīrs,ka esam virs un sieva:)
25.08.2013 23:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits