Diskusija par sieviešu dabisko skaistumu

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Labrīt, šajā pelēcīgajā ceturtdienā!

Paveroties pa logu, izjūtu vēlmi pēc kaut kā skaista, un par šo tēmu labprāt ar jums šodien padiskutēšu.
Uzreiz vēlos uzvērt, ka, pirmkārt, skaistuma un dailes izpratne katram no mums ir dziļi individuāla; otrkārt, diskusijā vispirms aprobežosimies ar fiziskā (ārējā) skaituma apspriešanu, jo cilvēka ārienes uztveri var ietekmēt dažādi faktori, kā gaume, personīgais stils, dekoratīvās kosmētikas lietošana, apģērba, frizūras un aksesuāru izvēle. Pēc tam varam aplūkot ārējo skaistumu plašākā kontekstā, piemēram, indivīda gaumes ietekmi uz to.
Uzdrošinos apgalvot, ka vairuma viedokļi saskanēs par klasisku sievietes skaistuma definīciju: garš augums, graciozas, sievišķīgas formas, veselīga sejas un ķermeņa āda, gari, mati, augsta piere, liela, skaidras acis, taisns, šaurs deguns, izteiksmīgas lūpas, tvirts kakls utt. Kā redzam, šis primitīvais skaistuma etalons lielā mērā ir sinonīms sievietes jaunībai un veselībai. Tad nu atļaušos, cienījamās dāmas, uzdot jums savu pirmo jautājumu - cik sieviešu no jums pazīstamajām, ieskaitot jūs pašas, jūsuprāt, atbilst šai skaistuma definīcijai, respektīvi, ja sievietes aplūkotu kailas, bez dekoratīvās kosmētikas, krāsotajiem matiem u.tml., cik no viņām varētu uzskatīt par fiziski skaistām?
Nav nekāds noslēpums, ka skaistumkopšanu cilvēce ir praktizējusi jau kopš saviem pirmsākumiem. Sakiet, dāmas, kā jūs kopjat, sargājat un veidojat savu fizisko skaistumu? Piemēram, ar sporta aktivitāšu, diētu, ārstnieciskās kosmētikas palīdzību? Varbūt vēlaties vēl ko mainīt savā fiziskajā ārienē?
Kā pēdējo jautājumu vēlējos aplūkot dažas mākslīgā skaistuma metodes, proti, plastisko ķirurģiju, implantus, fillerus, botulīna injekcijas, permanento make-up, pieaudzētos nagus, skropstas un matus, dekoratīvo kosmētiku. Kāds ir jūsu viedoklis par šīm metodēm? Vai esat veikušas kādu no tā vai varbūt plānojat?
Nobeigumā mēģināšu pats atbildēt uz dotajiem jautājumiem. Lūdzu, ņemiet vērā, ka izteikšu savu subjektīvo viedokli, tādēļ aicinu jūs būt tolerantām un, ja vēlaties, izteikt man konstruktīvu kritiku vai opozīciju, nevis nolaisties līdz personisku apvainojumu līmenim.
Pirmkārt, uzskatu, ka dabiski skaistu sieviešu ir visai maz. Vairums cacu, ja vien tām nomazgātu biezo špakteles (lasi - dekoratīvās kosmētikas) kārtu, izskatītos, maigi izsakoties, visai pelēkas. Ja vēl augumi vairumam būtu kaut cik pieņemami (protams, nerunāju par sievietēm, kuras varētu dēvēt par tauku kalniem vai celulīta sakopojumiem), tad sejas gan izskatītos neiedomājami neizteiksmīgas: šauras ačeles, pārsauļota, priekšlaicīgi novecojusi āda, plānas lūpas utt. Citiem vārdiem sakot, lūkošanās uz tādām sejām nesniegtu nekādu estētisko baudījumu. Uzsvēršu vēlreiz, ka, manuprāt, pasaulē un Latvijā ir sastopamas arī dabiski pat ļoti skaistas sievietes, taču to ir visai maz pret kopējo skaitu.
Runājot par plastisko ķirurģiju, implantiem, varu sacīt, ka šīs metodes atzīstu tikai medicīnisku indikāciju gadījumā, piemēram, uzskatu, ka ir normāli, ja sieviete veic plastiskās operācijas, lai mazinātu rētas, vai implantē silikona implantu krūtī, kuru pilnīgi vai daļēji ir zaudējusi onkoloģiskas saslimšanas rezultātā. Visus pārējos gadījumus, manuprāt, šīs metodes ir liekas, nevajadzīgas un liecina par sievietes absolūtu gaumes trūkumu vai psiholoģiskām problēmām. Arī pret botulīna injekcijām un pretgrumbu filleriem izturos vairāk negatīvi, jo uzskatu, ka šis metodes ilgtermiņā izkropļo sejas mīmiku un padara to nedzīvu.
Attiecībā uz pieaudzētajām skropstām, nagiem, matiem un pārmērīgu dekoratīvās kosmētikas lietošanu varu sacīt, ka, manuprāt, vairumam sieviešu šie paņēmieni parasti disonē ar viņu ārieni un atstāj visnotaļ vulgāru iespaidu. Saprotams, ka retos gadījumos kopējais iespaids varbūt arī nav tik slikts, bet parasti vēlamais efekts drīzāk pārvēršas par defektu. Turklāt es nesaprotu, kādēļ, piemēram, pielīmēt nagus, nevis kopt savus dabīgos? To pašu varu sacīt arī par matiem un skropstām. Permanentais make-up, tāpat kā tetovējumi vispār, manuprāt, ir kas neiedomājami vulgārs - ja pamanu, ka sievietei ir ietetovētas uzacis vai lūpas, neko pozitīvu par konkrēto dāmu nepadomāšu. Varbūt vienīgi ļoti retos gadījumus šīs metodes varētu lietot rētu masēšanai.
Atļaušos dalīties arī savā viedoklī par silikona implantiem. Ja vesela sieviete izvēlas tos implantēt krūtīs, tad, es domāju, viņai ir vai nu nopietnas pašapziņas problēmas, vai arī viņa piepelnās pieaugušo industrijā. Personīgi man silikons izraisa riebumu.
Noslēgumā atbildēšu uz jautājumu, kā kopju savu ārieni. Es apmeklēju sporta zāli, skrienu, izbaudu skaistumkopšanas procedūras - sejas un ķermeņa maskas, masāžas, manikīru, pedikīru - ik vakaru uzklāju barojošu sejas krēmu, pēc dušas ierīvējos ar eļļu vai ķermeņa losjonu, pēc skūšanās sakopju seju, uzņemu pietiekamu daudzumu šķidruma, izvairos no pārsauļošanās pludmalē utt.
Starp citu, nekad neesmu sapratis sabiedrības dažādus skaistuma standartus, ko piemēro vienam un otram dzimumam. Proti, vairumā gadījumā kails vīrietis īpaši neatšķirtos no tā, kāds tas izskatās sabiedrībā, taču sievietes vairumā gadījumu ievērojami atšķirtos - vienojāmies par to jau iepriekš.
25.07.2013 09:34 |

Reitings 893
ligavina, jau pašā diskusijas sākumā uzsvēru, ka vados pēc "klasiskā" skaistuma etalona. Varbūt Tu neesi klasiska skaistule, bet tas nozīmē, ka neesi skaista.
25.07.2013 16:33 |

Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
Es to arī neuztvēru personiski. Tas bija tā - atbildot uz jautājumu.
25.07.2013 16:39 |

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
žēl ka nav trešā dzimuma, noteikti ja būtu, viņa/viņš pēc kāda brīža izdomātu vēl vienu stāstu. šizofrēniķi. :D
un mēs nemaz nezinam kas aiz tā profila sēž. siev/vīr.
25.07.2013 16:41 |

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
Aiz neko darīt, palasīju "klusā smaida" diskusija, kad "itkā" bija vēl meitene.

Sakat, ko gribat, bet es saku, ka tas ir viens un tas pats cilvēks. Rakstīšanas un runas stils ir tāds pats. Tapat, kā garie penteri.
25.07.2013 16:49 |

Reitings 893
misshine, man skumji, ka tieku novērtēts tik zemu.
Ja visā nopietnībā būtu tēlojis vidusskolnieci, noteikti būtu rakstījis, iejūtoties lomā, piemēram: "ja buutu widuskolniece rakstiitu apm. taa"
Lai kā jums tas nepatiktu, es tik tiešām esmu vīrietis un neesmu tēlojis nekad meiteni.
25.07.2013 16:56 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
redzam, redzam, ka visādi māki rakstīt :D
25.07.2013 16:57 |

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
misshine, man skumji, ka tieku novērtēts tik zemu.
Ja visā nopietnībā būtu tēlojis vidusskolnieci, noteikti būtu rakstījis, iejūtoties lomā, piemēram: "ja buutu widuskolniece rakstiitu apm. taa"
Lai kā jums tas nepatiktu, es tik tiešām esmu vīrietis un neesmu tēlojis nekad meiteni.

Bet tad, kad "klusais smaids" bija vidusskolniece, tad jau viņa arī tā nerakstīja. :)
25.07.2013 16:59 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Arī nebija pacietības izlasīt, bet līdz garam augumam kā sievietes skaistuma nepieciešamībai tiku, un nē - garš augums neietilpst manos skaistas sievietes parametros (laikam tāpēc, ka automātiski izslēdz mani pašu :D ), galvenais, lai proporcionāls.
25.07.2013 17:03 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Daba man pamatīgi ieriebusi. Neesmu izpelnījusies to laimi un dzīvības jēgu piedzimt klasiski skaistai, tas nozīmē, krusts uz mūžu; skatoties uz mani, neviens negūst estētisko baudījumu. Nežēlīgai pašnāvībai vēl būtu par agru, man jāsaņem sods par to, ka neesmu skaista, jo neviens vīrietis negūst estētisko baudījumu. Ikrīta rīkstu pēriens, sāls brūcēs, centrālajā laukumā pie kauna staba, apmētāšana ar akmeņiem, jo nebiju piedzimusi, lai kādam sniegtu estētisko baudījumu. Man jāizcieš visu neglīto sieviešu liktenis, jo tikai skaistas sievietes drīkst piedzimst, lai katram pretimnācējam vīrietim sniegtu estētisko baudījumu. Kā sieviete esmu tikai smukumlieta/vai nesmukumlieta, smadzenes man nekad nebūtu lemts izpelnīties, brīvība, personība, neatkarība domāti vīriešiem - esmu/būtu tikai vīriešu estētiskā baudījuma sniedzēja.
25.07.2013 17:08 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Eh, būtu es pāris cm garāka uz kāju rēķina, būtu pavisam smuka (dabīgs man viss- no iedeguma līdz matu krāsai, kosmētiku minimāli lietoju vai nemaz. Nelasīju visu diskusiju, bet ja runa ir bijusi par atbrīvošanos no liekā apmatojuma, tad to gan es daru...). Bet atbildot uz jautājumu par pazīstamajām dabīgajām daiļavām- nebaidos skaļi teikt, ka tādu ir ļoti daudz. (Pirmās nāk prātā visas pazīstamās modeles.)
Par mākslīgo skaistumu- jā man arī griež acīs pielīmētie nagi un mati, krāsotās uzacis. Piekrītu, ka tie padara meitenes vulgāras, nemīļas. Tādā veidā tieši tas mīļums un maigums tiek no sievietēm atņemts. Bet tas ir citādāks skaistums- tas ir seksapīls. Un izskatā aiziet grieizi, kad tiek jaukts seksīgums ar skaistumu. Parādās mākslīgie pupi un vulgaritāte. Rezultāts viens- vīriešu uzmanība. Lai gan dažādu iemeslu dēļ...
25.07.2013 17:35 |

Reitings 893
grecia, sapratu sarkasmu, vienīgi nesaprotu, ko ar to centies pateikt. Šī diskusija veidota par sieviešu ārējo skaistumu - iekšējais šeit netiek vērtēts-, turklāt esmu daudz reižu uzsvēris, ka sievietē, pirmkārt, novērtēju viņas personību, nevis ķermeni.

Twiddy, atvaino, bet Latvijā ir pazīstamu modeļu attiecībā pret sieviešu kopējo skaitu?
25.07.2013 17:50 |

Reitings 1378
Uh, kā reiz mazajā Latvijā ir diezgan daudz pazīstamu modeļu pret kopējo iedzīvotāju skaitu!
25.07.2013 19:02 |

Reitings 1378
Ahā, laikam nesapratāmies - biju domājusi man* pazīstamo modeļu. Bet nu tik un tā, ir mums gana daudz pazīstamu
25.07.2013 19:06 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Es varu iziet uz ielas nekrāsojusies, uzskatu, ka neizskatos tik slikti , ka nevarētu rādīties cilvekos dabīgā izskatā. Bieži, īpaši vasarā nekrāsojos. Mati gan ir krāsoti...Un āda iesauļota, bet pārējais viss dabīgs..
25.07.2013 19:07 |

10 gadi
Reitings 5181
Barojošs krēms patiešām iesākumā nedaudz spīd, taču iemasēju to sejas ādā pirms došanās gulēt. Saprotams, ka no rīta neko tādu sev uz sejas neklāju.
Vispār rituāls ir nedaudz garāks: vispirms veicu sejas pīlingu vai uzklāju masku un tikai pēc tam, kad ja uesmu gultā, uzklāju un iemasēju barojošo krēmu. Savukārt acu plakstiņiem lietoju īpašu, lai novērtu priekšlaicīgas grumbas.
Jā, esmu vīrietis.

Pie rituāla mums vēl pietrūkts info - Vai mājās Tu čurā stāvus vai sēdus?

P.S. Nākamo palag-diskusiju vari necept par WC - http://cosmo.lv/forums/topic/144137-viriesi-stav-vai-sez-d/
25.07.2013 19:16 |

10 gadi
Reitings 5181
Vai tiešām šajā portālā ir vēl kāda, kura nezinātu, ka "Klusais smaids" ir manas bijušās draudzenes profils? Es to pārņēmu no viņas kā audzinošu rakstura piespiedu līdzekli, jo meitene bija atļāvusies par daudz, manuprāt.

Piekrītu, demoiselle - WTF WTF WTF WTF aarpraats, kaut kaads trakais

Ok, bet e-pastu. Nu nekāda loģika un īpašuma tiesības Tev uz to nav un nekad nav bijis, pat tad, ja meitene meilu izmantoja lietojot Tavu kompi. Un tas vien liecina, ka Tu rīkojies nevis kā vīrietis, bet kā tīnis.
Un Tava apsēstība katrā tēmā iepīt jeb pieminēt cacas - nu cik var. Pilnīgi izdzirdot to no Tevis jau vairs tālāk negribas lasīt. Kaut kāds iekšējais naids/mega liela nepatika pret tām Tev ir. Sapratām. Norij to un rūdi raksturu - izvairīties no nepatīkamajām lietām, respektīvi, nepieminot tās tik bieži. Vienīgi, ja vien darbā Tev pretī nesēž kāda kolēģe-caca, kas liek Taviem nerviem pasvīst.... un tad Tu raksti Cosmo.lv
25.07.2013 19:30 |

Reitings 3966
Ta vidusskolniece ka jūs vinju nosaucat arī tikpat gari rakstīja ka klusais smaids. Es ari izdomashu jaunu stastu un niks man nebūs jāmaina :)
25.07.2013 19:41 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
es arī balsoju par to, ka Klusais smaids vienmēr ir bijis viens cilvēks, tikai tas meitenes tēls bija daudz simpātiskāks.
25.07.2013 19:44 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Nē, klusais smaid, man ir jautājums, ko tu gribi panākt ar šo diskusiju. Nu, esmu piedzimusi neglīta, pelēka utt. Šajā skaistuma valdošajā laikmetā vīrieti, visticamāk, neatrast (patiešām nevaru atrast). Izskaistināt sevi arī nevaru, nav dabīgi un smuki (kā dabīgai mani "patīkami" novērtēja uz 40 gadiem). Ko man darīt? Nomirt nevainīgai? Jo, visticamāk, arī labi apmaksātu darbu nevarēšu atrast (jā, nevaru atrast), vecāki atteiksies no manis, vīrieša nebūs (nav), nomiršu nevainīga badā.
25.07.2013 20:36 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Neesmu skaistule. Ne ar kosmētiku, ne bez tas. Vienīgie plusi ir dibens un mati.
No vienas puses, tas ir skumji. Bet no otras - zinu, ka pievilinu vīriešu ar rakstura īpašībām. Un, kad vajag, varu uztaisīt no sevim ļoti simpatistku meiteni (tā, ka ienācu telpā - visi vīrieši skatas uz mani).

Esmu pret plastisko ķīrurģiju kopumā (skaistumkopšanas nolūkos). bet nenoliedzu to citām sievietēm (kad tas nav uzkrītoši). Domāju, ka ja pēc dzemdībām krūtis pārvērtīsies par spanieļa ausim - uztaisīšu silikonu.
25.07.2013 20:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits