Diskusija par sieviešu dabisko skaistumu

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Labrīt, šajā pelēcīgajā ceturtdienā!

Paveroties pa logu, izjūtu vēlmi pēc kaut kā skaista, un par šo tēmu labprāt ar jums šodien padiskutēšu.
Uzreiz vēlos uzvērt, ka, pirmkārt, skaistuma un dailes izpratne katram no mums ir dziļi individuāla; otrkārt, diskusijā vispirms aprobežosimies ar fiziskā (ārējā) skaituma apspriešanu, jo cilvēka ārienes uztveri var ietekmēt dažādi faktori, kā gaume, personīgais stils, dekoratīvās kosmētikas lietošana, apģērba, frizūras un aksesuāru izvēle. Pēc tam varam aplūkot ārējo skaistumu plašākā kontekstā, piemēram, indivīda gaumes ietekmi uz to.
Uzdrošinos apgalvot, ka vairuma viedokļi saskanēs par klasisku sievietes skaistuma definīciju: garš augums, graciozas, sievišķīgas formas, veselīga sejas un ķermeņa āda, gari, mati, augsta piere, liela, skaidras acis, taisns, šaurs deguns, izteiksmīgas lūpas, tvirts kakls utt. Kā redzam, šis primitīvais skaistuma etalons lielā mērā ir sinonīms sievietes jaunībai un veselībai. Tad nu atļaušos, cienījamās dāmas, uzdot jums savu pirmo jautājumu - cik sieviešu no jums pazīstamajām, ieskaitot jūs pašas, jūsuprāt, atbilst šai skaistuma definīcijai, respektīvi, ja sievietes aplūkotu kailas, bez dekoratīvās kosmētikas, krāsotajiem matiem u.tml., cik no viņām varētu uzskatīt par fiziski skaistām?
Nav nekāds noslēpums, ka skaistumkopšanu cilvēce ir praktizējusi jau kopš saviem pirmsākumiem. Sakiet, dāmas, kā jūs kopjat, sargājat un veidojat savu fizisko skaistumu? Piemēram, ar sporta aktivitāšu, diētu, ārstnieciskās kosmētikas palīdzību? Varbūt vēlaties vēl ko mainīt savā fiziskajā ārienē?
Kā pēdējo jautājumu vēlējos aplūkot dažas mākslīgā skaistuma metodes, proti, plastisko ķirurģiju, implantus, fillerus, botulīna injekcijas, permanento make-up, pieaudzētos nagus, skropstas un matus, dekoratīvo kosmētiku. Kāds ir jūsu viedoklis par šīm metodēm? Vai esat veikušas kādu no tā vai varbūt plānojat?
Nobeigumā mēģināšu pats atbildēt uz dotajiem jautājumiem. Lūdzu, ņemiet vērā, ka izteikšu savu subjektīvo viedokli, tādēļ aicinu jūs būt tolerantām un, ja vēlaties, izteikt man konstruktīvu kritiku vai opozīciju, nevis nolaisties līdz personisku apvainojumu līmenim.
Pirmkārt, uzskatu, ka dabiski skaistu sieviešu ir visai maz. Vairums cacu, ja vien tām nomazgātu biezo špakteles (lasi - dekoratīvās kosmētikas) kārtu, izskatītos, maigi izsakoties, visai pelēkas. Ja vēl augumi vairumam būtu kaut cik pieņemami (protams, nerunāju par sievietēm, kuras varētu dēvēt par tauku kalniem vai celulīta sakopojumiem), tad sejas gan izskatītos neiedomājami neizteiksmīgas: šauras ačeles, pārsauļota, priekšlaicīgi novecojusi āda, plānas lūpas utt. Citiem vārdiem sakot, lūkošanās uz tādām sejām nesniegtu nekādu estētisko baudījumu. Uzsvēršu vēlreiz, ka, manuprāt, pasaulē un Latvijā ir sastopamas arī dabiski pat ļoti skaistas sievietes, taču to ir visai maz pret kopējo skaitu.
Runājot par plastisko ķirurģiju, implantiem, varu sacīt, ka šīs metodes atzīstu tikai medicīnisku indikāciju gadījumā, piemēram, uzskatu, ka ir normāli, ja sieviete veic plastiskās operācijas, lai mazinātu rētas, vai implantē silikona implantu krūtī, kuru pilnīgi vai daļēji ir zaudējusi onkoloģiskas saslimšanas rezultātā. Visus pārējos gadījumus, manuprāt, šīs metodes ir liekas, nevajadzīgas un liecina par sievietes absolūtu gaumes trūkumu vai psiholoģiskām problēmām. Arī pret botulīna injekcijām un pretgrumbu filleriem izturos vairāk negatīvi, jo uzskatu, ka šis metodes ilgtermiņā izkropļo sejas mīmiku un padara to nedzīvu.
Attiecībā uz pieaudzētajām skropstām, nagiem, matiem un pārmērīgu dekoratīvās kosmētikas lietošanu varu sacīt, ka, manuprāt, vairumam sieviešu šie paņēmieni parasti disonē ar viņu ārieni un atstāj visnotaļ vulgāru iespaidu. Saprotams, ka retos gadījumos kopējais iespaids varbūt arī nav tik slikts, bet parasti vēlamais efekts drīzāk pārvēršas par defektu. Turklāt es nesaprotu, kādēļ, piemēram, pielīmēt nagus, nevis kopt savus dabīgos? To pašu varu sacīt arī par matiem un skropstām. Permanentais make-up, tāpat kā tetovējumi vispār, manuprāt, ir kas neiedomājami vulgārs - ja pamanu, ka sievietei ir ietetovētas uzacis vai lūpas, neko pozitīvu par konkrēto dāmu nepadomāšu. Varbūt vienīgi ļoti retos gadījumus šīs metodes varētu lietot rētu masēšanai.
Atļaušos dalīties arī savā viedoklī par silikona implantiem. Ja vesela sieviete izvēlas tos implantēt krūtīs, tad, es domāju, viņai ir vai nu nopietnas pašapziņas problēmas, vai arī viņa piepelnās pieaugušo industrijā. Personīgi man silikons izraisa riebumu.
Noslēgumā atbildēšu uz jautājumu, kā kopju savu ārieni. Es apmeklēju sporta zāli, skrienu, izbaudu skaistumkopšanas procedūras - sejas un ķermeņa maskas, masāžas, manikīru, pedikīru - ik vakaru uzklāju barojošu sejas krēmu, pēc dušas ierīvējos ar eļļu vai ķermeņa losjonu, pēc skūšanās sakopju seju, uzņemu pietiekamu daudzumu šķidruma, izvairos no pārsauļošanās pludmalē utt.
Starp citu, nekad neesmu sapratis sabiedrības dažādus skaistuma standartus, ko piemēro vienam un otram dzimumam. Proti, vairumā gadījumā kails vīrietis īpaši neatšķirtos no tā, kāds tas izskatās sabiedrībā, taču sievietes vairumā gadījumu ievērojami atšķirtos - vienojāmies par to jau iepriekš.
25.07.2013 09:34 |

Reitings 83
Reģ: 21.06.2013
Barojošs krēms patiešām iesākumā nedaudz spīd, taču iemasēju to sejas ādā pirms došanās gulēt. Saprotams, ka no rīta neko tādu sev uz sejas neklāju.
Vispār rituāls ir nedaudz garāks: vispirms veicu sejas pīlingu vai uzklāju masku un tikai pēc tam, kad ja uesmu gultā, uzklāju un iemasēju barojošo krēmu. Savukārt acu plakstiņiem lietoju īpašu, lai novērtu priekšlaicīgas grumbas.
Jā, esmu vīrietis.

es te pārsmējusies darbā lasu visu. vai nu viņš ir gejs, bet pats to vēl nenojauš vai nu tā ir sieviete, kurai ir ļoti lielas problēmas. :D
25.07.2013 12:34 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
Man atmiņā palikušas pāris reizes, kad esmu novērojis meitenes/sievietes imidža maiņu no uzkrāsotas cacas uz parastu, nekrāsotu meiteni.

Ar komplimentiem gan nebārstos (un nezinu vai tā vispār būtu smuki sacīt), bet dažkārt gribētos kādai pateikt: ''Tu bez kosmētikas izskaties labāk.''
25.07.2013 12:35 |

Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Patīk, ja cilvēki ir dabiski skaisti. Protams, ne visiem tā ir paveicies, tāpēc nenosodu un nav aizspriedumu pret to, ka sieviete cenšas uzlabot savu izskatu ar kādiem mākslīgiem paņēmieniem. Bet lai manās acīs šādas sievietes būtu skaistas, šīm procedūrām (vienalga vai krāsoti mati, pieaudzēti nagi, skropstas, mati, ielikts silikons, uzpumpētas lūpas utt) ir jābūt tik labi veiktām, lai nezinātājs nevarētu pateikt, ka kaut kas ir fake. Sievietes, kas tiecas pēc uzmanības, ar uzkrītošiem mākslīgā skaistuma paņēmieniem, lielākoties neuzskatu par skaistām. Protams, tas ir mans subjektīvais viedoklis. Brīva pasaule, katram savs viedoklis un katrs pats atbild par savu izskatu :)

Pati esmu dabiski skaista. Minētie - gara, slaida, lielas, skaistas acis, pilnīgas lūpas utt, tomēr ir šis tas, kas padara manu izskatu īpatnēju. Neesmu klasiskās izpratnes skaistule. Kopju sevi, kas man liekas pašsaprotami. Ir fiziskās aktivitātes, sekoju līdzi tam, ko ēdu, jo no tā ir daudz kas atkarīgs. Cenšos sauļoties reti un solāriju apmeklēt tikai dažreiz, kad tiešām esmu jau līķa bālumā. Ko nedarītu, ja vien, manās smadzenēs, skaistuma etalons nebūtu mulates :D Līdz ar to, pašai gribas kaut nedaudz pietuvināties, kas tomēr neizdodas, jo nav man tumsnējs ādas tips. Šobrīd neizmantoju nevienu mākslīgā skaistuma paņēmienu.

Par to, ka tu Klusais smaids rūpējies par savu izskatu, tas ir pozitīvi. Par pārējo neizteikšos. Neuzskatu, ja vīrietis rūpējas par savu izskatu, ka tad uzreiz ir gejs. Protams, no svara ir kā to dara, ja vīrietis pavada vanasistabā 3x ilgāku laiku par mani, tas varētu tracināt un nešķist normāli. Narcisi man neiet pie sirds. Viss ir labi, ja spēj saglabāt savu vīrišķību un tiešām neesāk izskatīties/izklausīties pēc skuķa vai geja. Tomēr uzskatu, ka rūpēties par savu izskatu vajag visiem, neatkarīgi no dzimuma.
25.07.2013 12:47 |

Reitings 893
Cik es sapratu, tu apgalvo, ka loti maz sieviešu ir dabiski skaistas, bet vienlaicīgi nosodi daudzus paņēmienus, kā kļūt kaut nedaudz skaistākām. Priecājies būtu, ka sievietes tā cenšas, nevis staigā savā dabiskajā krokodīļa izskatā

Baidos, ka daudzas "ne visai skaistās" pēc dažādu paņēmienu palietošanas kļūst visai briesmīgas pēc izskata, proti, šie paņēmieni dod tieši pretējo efektu iecerētajam.

Mann gan atskiriibaa no citaamm loti nepatiik sava seja,man ir kauns iziet sabiedriibaa,tā jau es sevi loti labi kopju un labs stils,bet man uz sejas ir dzimumzīmes un es ddēl tā slēpju savu seju.Man vienkārsi ir kauns.

Kādēļ nelikvidē dzimumzīmes?

Cik sapratu, tā gan nebija bijusī draudzene, bet bijusī skolniece ar simpātijām!

Atvainojos, lietosim terminu "bijusī simpātija"!

es te pārsmējusies darbā lasu visu. vai nu viņš ir gejs, bet pats to vēl nenojauš vai nu tā ir sieviete, kurai ir ļoti lielas problēmas.

Pieņemu, ka Tavs vīrieša ideāls ir sasvīdis, nemazgājies – tāds, kurš dzer alu no skārdenes un atraugājas. Žēl, ka vīriešus, kuri rūpējas par sevi, uzskati par vai nu gejiem, vai sievietēm.
25.07.2013 12:47 |

Reitings 83
Nē, viņš tāds noteikti nav, bet man sāk šķist dīvaini, ka vīrietis pavada vairāk laika pie spoguļa nekā es. :D Visam ir savs mērs. man ir daudz draugu puišu, kuri par sevi ļoti rūpējās, bet noteikti neveic katru vakaru pīlingu, masku un sejas krēmu. latviešiem ir ļoti labs teiciens - kas par daudz, tas par skādi. :)
25.07.2013 12:50 |

Reitings 893
Zane Veidemane., pīlingu katru vakaru nemaz nedrīkst veikt, jo pīlinga līdzekļu sastāvā esošā skābe kairina ādu, tādēļ to atļaujos reizi nedēļā.
Vai Tu saskati kādas pārmērības manis rakstītajā? Kājas neepilēju un nedepilēju, šobrīd manu seju rotā aptuveni 3 mm gari bārdas rugāji. Mana āriene noteikti nerada asociācijas ar sievieti. :)
25.07.2013 12:58 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Bet uzvedība un tupēšana te, gan rada asociācijas :D
25.07.2013 13:05 |

Reitings 893
Mirdza, man šķiet, ka esi aizmirsusi šīs diskusijas nosaukumu un tematu.
25.07.2013 13:10 |

Reitings 83
Bet uzvedība un tupēšana te, gan rada asociācija

pilnībā piekrītu :D
25.07.2013 13:12 |

Reitings 772
Reģ: 04.07.2013
Kāpēc tu vienkārši nevari turpināt ziest sev to eļļu un beigt rakstīt savas palagdiskusijas? Tāpat pa īstam neviena tev netic- nedz par lielo piķi, ko pelni, sēdēdams iekš cosmo, nedz fizisko formu un Apolona skaistumu, nedz par to, ka tu vispār esi vīrietis!
25.07.2013 13:13 |

Reitings 893
Mirdza, kādēļ domā, ka Tavs viedoklis man īpaši interesē? Tu visu laiku atkārto būtībā vienu un to pašu. Tavu pozīciju saprotu, un atgriežamies pie diskusijas temata!
25.07.2013 13:17 |

Reitings 139
Reģ: 27.08.2012
Johaidīi, kā man za*bali klusā smaida diskusijas, tie garie penteri, kurus man pat lasīt negribās, kur nu vēl komentēt...
25.07.2013 13:18 |

Reitings 200
Reģ: 21.07.2013
Pufiks, un neskatoties uz
Johaidīi, kā man za*bali klusā smaida diskusijas, tie garie penteri, kurus man pat lasīt negribās, kur nu vēl komentēt...

tu lasi un komentē! :D
25.07.2013 13:26 |

Reitings 139
Reģ: 27.08.2012
Es nelasīju, izņemot virsrakstu un nevis komentēju katrā lapā, bet vienu reizi iekomentēju (nu jau 2).
25.07.2013 13:30 |

10 gadi
Reitings 1601
Reģ: 17.01.2013
Tu satikies ar 18 gadīgu meiteni, būdams 30 gadus vecs vīrietis un, it kā ar to vēl nebūtu gana- Nozagi viņas profilu Cosmo.lv un, tieši viņa ir tā, kas atļāvās par daudz?! :-/

Ko īsti Tu gaidīji no nepieredzējušas meitenes (un tieši meitenes, nevis sievietes)?

Varbūt vienkārši vajag satikties ar sava vecuma sievietēm, un vairāk laika pavadīt vīriešu sabiedrība, nevis sieviešu forumos- ATkritīs daudz problēmu un nebūš vairs piespiedu audzināšanas nolūkos jāsež pie skuķieķiem un jādiskutē ar viņām par skuķu lietām.
25.07.2013 13:52 |

10 gadi
Reitings 1601
Reģ: 17.01.2013
Oj- Skuķiem. :D
25.07.2013 13:53 |

Reitings 200
Reģ: 21.07.2013
Un kā tad ar Tavu meiteni? :D Nekauņa.Krāpi savu meiteni ar kaut kādu sīko!
25.07.2013 13:56 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Ir daudzi vīrieši, kuri uzskata, ka sievietes vispār ir radītas viņu estētiskajam baudījumam vien. :D
25.07.2013 13:59 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
labu ''tjūningu'' nemaz nevar pamanīt. ja sievietes ''uzlabojumus'' sāk pamanīt sveši cilvēki (tie, kas nav viņu redzējuši pirms tam), tad kaut kas ir izdarīts nepareizi.
25.07.2013 13:59 |

Reitings 24
Reģ: 02.05.2013
Nesaprotu kā 30 gadīgs vīrietis spēj savu ikdienu veltīt šādu palagu rakstīšanai un diskusiju veltīšanai, ja turpretī man blakus sēž mans tiešām koptais vīrietis, kurš arī apmeklē sporta zāli un dara visu pārējo ievērojot robežas, izlasot vienu tavu atbildi pasaka, ka tīra sievišķu runa, ...
vai nu tev ir talants vai arī tu vēl neesi atradis savu īsto dzīves sūtību vai uzdevumu !
25.07.2013 14:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits