Diskusija par sieviešu dabisko skaistumu

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Labrīt, šajā pelēcīgajā ceturtdienā!

Paveroties pa logu, izjūtu vēlmi pēc kaut kā skaista, un par šo tēmu labprāt ar jums šodien padiskutēšu.
Uzreiz vēlos uzvērt, ka, pirmkārt, skaistuma un dailes izpratne katram no mums ir dziļi individuāla; otrkārt, diskusijā vispirms aprobežosimies ar fiziskā (ārējā) skaituma apspriešanu, jo cilvēka ārienes uztveri var ietekmēt dažādi faktori, kā gaume, personīgais stils, dekoratīvās kosmētikas lietošana, apģērba, frizūras un aksesuāru izvēle. Pēc tam varam aplūkot ārējo skaistumu plašākā kontekstā, piemēram, indivīda gaumes ietekmi uz to.
Uzdrošinos apgalvot, ka vairuma viedokļi saskanēs par klasisku sievietes skaistuma definīciju: garš augums, graciozas, sievišķīgas formas, veselīga sejas un ķermeņa āda, gari, mati, augsta piere, liela, skaidras acis, taisns, šaurs deguns, izteiksmīgas lūpas, tvirts kakls utt. Kā redzam, šis primitīvais skaistuma etalons lielā mērā ir sinonīms sievietes jaunībai un veselībai. Tad nu atļaušos, cienījamās dāmas, uzdot jums savu pirmo jautājumu - cik sieviešu no jums pazīstamajām, ieskaitot jūs pašas, jūsuprāt, atbilst šai skaistuma definīcijai, respektīvi, ja sievietes aplūkotu kailas, bez dekoratīvās kosmētikas, krāsotajiem matiem u.tml., cik no viņām varētu uzskatīt par fiziski skaistām?
Nav nekāds noslēpums, ka skaistumkopšanu cilvēce ir praktizējusi jau kopš saviem pirmsākumiem. Sakiet, dāmas, kā jūs kopjat, sargājat un veidojat savu fizisko skaistumu? Piemēram, ar sporta aktivitāšu, diētu, ārstnieciskās kosmētikas palīdzību? Varbūt vēlaties vēl ko mainīt savā fiziskajā ārienē?
Kā pēdējo jautājumu vēlējos aplūkot dažas mākslīgā skaistuma metodes, proti, plastisko ķirurģiju, implantus, fillerus, botulīna injekcijas, permanento make-up, pieaudzētos nagus, skropstas un matus, dekoratīvo kosmētiku. Kāds ir jūsu viedoklis par šīm metodēm? Vai esat veikušas kādu no tā vai varbūt plānojat?
Nobeigumā mēģināšu pats atbildēt uz dotajiem jautājumiem. Lūdzu, ņemiet vērā, ka izteikšu savu subjektīvo viedokli, tādēļ aicinu jūs būt tolerantām un, ja vēlaties, izteikt man konstruktīvu kritiku vai opozīciju, nevis nolaisties līdz personisku apvainojumu līmenim.
Pirmkārt, uzskatu, ka dabiski skaistu sieviešu ir visai maz. Vairums cacu, ja vien tām nomazgātu biezo špakteles (lasi - dekoratīvās kosmētikas) kārtu, izskatītos, maigi izsakoties, visai pelēkas. Ja vēl augumi vairumam būtu kaut cik pieņemami (protams, nerunāju par sievietēm, kuras varētu dēvēt par tauku kalniem vai celulīta sakopojumiem), tad sejas gan izskatītos neiedomājami neizteiksmīgas: šauras ačeles, pārsauļota, priekšlaicīgi novecojusi āda, plānas lūpas utt. Citiem vārdiem sakot, lūkošanās uz tādām sejām nesniegtu nekādu estētisko baudījumu. Uzsvēršu vēlreiz, ka, manuprāt, pasaulē un Latvijā ir sastopamas arī dabiski pat ļoti skaistas sievietes, taču to ir visai maz pret kopējo skaitu.
Runājot par plastisko ķirurģiju, implantiem, varu sacīt, ka šīs metodes atzīstu tikai medicīnisku indikāciju gadījumā, piemēram, uzskatu, ka ir normāli, ja sieviete veic plastiskās operācijas, lai mazinātu rētas, vai implantē silikona implantu krūtī, kuru pilnīgi vai daļēji ir zaudējusi onkoloģiskas saslimšanas rezultātā. Visus pārējos gadījumus, manuprāt, šīs metodes ir liekas, nevajadzīgas un liecina par sievietes absolūtu gaumes trūkumu vai psiholoģiskām problēmām. Arī pret botulīna injekcijām un pretgrumbu filleriem izturos vairāk negatīvi, jo uzskatu, ka šis metodes ilgtermiņā izkropļo sejas mīmiku un padara to nedzīvu.
Attiecībā uz pieaudzētajām skropstām, nagiem, matiem un pārmērīgu dekoratīvās kosmētikas lietošanu varu sacīt, ka, manuprāt, vairumam sieviešu šie paņēmieni parasti disonē ar viņu ārieni un atstāj visnotaļ vulgāru iespaidu. Saprotams, ka retos gadījumos kopējais iespaids varbūt arī nav tik slikts, bet parasti vēlamais efekts drīzāk pārvēršas par defektu. Turklāt es nesaprotu, kādēļ, piemēram, pielīmēt nagus, nevis kopt savus dabīgos? To pašu varu sacīt arī par matiem un skropstām. Permanentais make-up, tāpat kā tetovējumi vispār, manuprāt, ir kas neiedomājami vulgārs - ja pamanu, ka sievietei ir ietetovētas uzacis vai lūpas, neko pozitīvu par konkrēto dāmu nepadomāšu. Varbūt vienīgi ļoti retos gadījumus šīs metodes varētu lietot rētu masēšanai.
Atļaušos dalīties arī savā viedoklī par silikona implantiem. Ja vesela sieviete izvēlas tos implantēt krūtīs, tad, es domāju, viņai ir vai nu nopietnas pašapziņas problēmas, vai arī viņa piepelnās pieaugušo industrijā. Personīgi man silikons izraisa riebumu.
Noslēgumā atbildēšu uz jautājumu, kā kopju savu ārieni. Es apmeklēju sporta zāli, skrienu, izbaudu skaistumkopšanas procedūras - sejas un ķermeņa maskas, masāžas, manikīru, pedikīru - ik vakaru uzklāju barojošu sejas krēmu, pēc dušas ierīvējos ar eļļu vai ķermeņa losjonu, pēc skūšanās sakopju seju, uzņemu pietiekamu daudzumu šķidruma, izvairos no pārsauļošanās pludmalē utt.
Starp citu, nekad neesmu sapratis sabiedrības dažādus skaistuma standartus, ko piemēro vienam un otram dzimumam. Proti, vairumā gadījumā kails vīrietis īpaši neatšķirtos no tā, kāds tas izskatās sabiedrībā, taču sievietes vairumā gadījumu ievērojami atšķirtos - vienojāmies par to jau iepriekš.
25.07.2013 09:34 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Luca, nu kā jau es minēju, tad es zem vārda "caca" saprotu ko citu, ne tikai kosmētikas daudzumu (un par to kosmētiku tāpēc arī izteicos - pārmērīga kopšana. pārmērīgs jau nekad nekas labs nav).

Nejauši atradu tādu interesantu bildi :D
26.07.2013 21:52 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Man drīzāk patīk jūs pakaitināt, redzot, cik kaismīgi aizstāvat savu nepareizo pārliecību.

Aha, protams! Ja kaadai neliekaas pievilciigs viirietis, kursh smarzjo kaa rozjukleepis, tad uzreiz vinjai ir nepareiza paarlieciiba un ar gaumi nav kaartiibaa. :D Kaads te ir paaraak augstaas domaas par sevi.
26.07.2013 23:23 |

Reitings 893
krista, manu smaržu Tu nezini tādēļ šis arguments nav derīgs.
Uzskatu, ka ikvienam ir jākopj sevi - tam nav nekāda sakara ar dzimumu.
26.07.2013 23:28 |

Reitings 9169
Uzskatu, ka ikvienam ir jākopj sevi - tam nav nekāda sakara ar dzimumu.
O, jaa! Iedomaajos skatu - Afganistaana vai kaada tamliidziiga vieta, bumbas spraagst, norautie loceklji lido paari pa galvai un tam visam pa vidu, neviena netrauceeti 2 karaviiri viilee nagus un sarunaajaas par to, vai gadienaa vinji neiedegs saulee par daudz, jo izskataas ka kauja tik aatri nebeigsies.
Vispaar nevajag ekonomeet uz paartiku un eest meeslus, tad arii nebuus vajadziibas shaadaa vecumaa peec plakstinju kreema. Viirieshiem vispaar ir biezaaka aada un krunkas tik viegli nerodaas, ja nenodzer aknas vai nenopiipee plaushu.
26.07.2013 23:35 |

Reitings 893
Gara acīm redzu kristas ideālo vīrieti, kurš pārnāk mājās no darba jaunbūvē, novelk netīro darba apģērbu un nosviež uz grīdas, vēl esot koridorā, ieiet virtuvē, paņem trauku dvieli un izslauka ar to savas sasvīdušā paduses, pēc tam dodas pie ledusskapja, lai paņemtu alus skārdeni. Pēc tās izdzeršanas viņš turpina staigāt pa virtuvi un pēkšņi sajūt vēlmi pēc nikotīna. Izvelk no kabatas kontrabandas cigarešu paciņu, sāk smēķēt, bet tad atceras, ka vēlas atvieglot sevi pēc smagās dienas. Pieiet pie virtuves izlietnes un nokārto tajā savas dabiskās vajadzības tieši uz izlietnē esošajiem traukiem.
Lūk, tāds, es pieņemu, ir kristas mačo ideāls.
26.07.2013 23:48 |

Reitings 9169
Nav mans ideaals, bet labaak man patiktos taads, nekaa samanikiireets kjeems, kursh aiz baileem ielauzt nagu nevar piloshu kraanu saremonteet. Nevajag sliigt galeejiibaas uzreiz. Kaapeec uzreiz jaapieliek klaat ir celtnieka darbs, smeekjeeshana, dzershana un neviizjiiba? Ir daudzi forshi viirieshi, kuri nepiipee, iedzer varbuut vienu alu nedeeljaa, ir uznjeemeeji, menedzeri, IT speciaalisti, ir kaartiigi un nokaartojaas WC, bet pavada tomeer mazaak laika vannasistabaa kaa sievietes.
27.07.2013 00:00 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Pag, pag, nesenajā WC diskusijā daži labi nolēma, ka čurāšana izlietnē ir higiēniska! :D
27.07.2013 00:01 |

Reitings 893
Esmu pārsmējies, ar jums diskutējot. Sajūta, ka jūs dzīvotu vismaz 50 gadus senā pagātnē. :)
Ja vīrietis kopj sevi, tad automātiski kļūst par geju vai ķēmu, kas "neprot pilošu krānu salabot". Tad tik priecājieties par saviem mačo. :)
27.07.2013 00:08 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Lai arī kā man nepatiktu klusais smaids, bet tiešām nesaprotu, kas tur traks, ja vīrietis sevi kopj :D Man tieši vienmēr ir riebies tas, ka vīrieši, piemēram, uzskata, ka viņi var smirdēt & tas ir pieņemami :D Un vēl visādas līdzīgas lietas :D
27.07.2013 00:13 |

Reitings 9169
Es arii esmu sasmeejusies. Nav redzeeti daudzi viirieshi, kuri pashi aizraujaas ar skaistumkopshanu, bet tai pashaa laikaa paarmet sievieteem par to, ka vinjas paarlieku sevi kopj.
Jaa, es priecaajos ljoti par savu vecaas skolas macho un ja man buus deels, tad dabuus ar siksnu par jebkuriem meeginaajumiem izskatiities peec biibera.
27.07.2013 00:13 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es saprotu to satraukumu par vīriešiem un pucēšanos. Tā kā mūsdienās sievietes salīdzinoši kļūst vīrišķīgākas... vīrieši mazliet ''feminizējas''. Tā robeža star vīrišķību un sievišķību kļūst ''trauslāka''. Tāpēc jau arī šūmējas par to eļļošanos pēc dušas :D
Man jau šķiet.. ka īstu veci šādi sīkumi nepadara ''gejisku''. Bet tas jau ir ļoti atkarīgs no personības :)
27.07.2013 00:16 |

Reitings 893
Nabaga nākamais kristas dēls! Stingra, skarba māte, fiziska ietekmēšana no viņas - tā jau bieži vien rodas homoseksuāli orientēti vīrieši...
27.07.2013 00:18 |

Reitings 16391
ja man buus deels, tad dabuus ar siksnu par jebkuriem meeginaajumiem izskatiities peec biibera.

Kad dēls būs paaudzies, pieļauju, ka pasaulē būs jau radies kāds vēl ekstrēmāks tips par Bīberu :D :D
27.07.2013 00:18 |

Reitings 893
Ja man kādreiz būs dēls, nespiedīšu viņam nekādā veidā līdzināties man, jo uzskatu, ka tikai kompleksu mākti ļaudis vēlas piespiest savus bērnus sasniegt to, ko viņiem nav izdevies. Ja mans dēls, piemēram, būtu homoseksuāli orientēts, mani tas īpaši nesatrauktu, jo uzskatu, ka galvenais cilvēkam ir laime, nevis atbilstība kādiem stereotipiem vai sabiedrības diktātam.
27.07.2013 00:23 |

Reitings 16391
Klusā smaida komentārs:
uzskatu, ka tikai kompleksu mākti ļaudis vēlas piespiest savus bērnus sasniegt to, ko viņiem nav izdevies.

Kristas komentārs:
ja man buus deels, tad dabuus ar siksnu par jebkuriem meeginaajumiem izskatiities peec biibera.

Var secināt, ka krista līdzinās (diemžēl) Bīberam, tāpēc viņa nepieļaus, ka dēls tāds varētu būt :D :D :D

Sorry... jautrs garīgais
27.07.2013 00:27 |

Reitings 9169
Stingra, skarba māte, fiziska ietekmēšana no viņas - tā jau bieži vien rodas homoseksuāli orientēti vīrieši...

Mana viiramaate bija taada un vinja izaudzinaaja 2 forshus, gudrus deelus, kuri nav geji. Ceru sasniegt tikpat labu rezultaatu. :)
27.07.2013 00:27 |

Reitings 9169
Var secināt, ka krista līdzinās (diemžēl) Bīberam, tāpēc viņa nepieļaus, ka dēls tāds varētu būt

Tu mani atmaskoji. :( Es esmu Biibers. Ne pa velti man Kanaadas ip. Tagad viss nosleepums veejaa. ;(
27.07.2013 00:29 |

Reitings 16391
krista.. viss kārtībā.. es to nevienam neteikšu :D
27.07.2013 00:32 |

Reitings 870
Reģ: 13.09.2012
krista, ar fizisku ietekmēšanu gan nevajadzētu aizrauties. Tas, ka vīramātei gudri, forši dēli patrāpījās, sišanas iespaidā, ir retums. Cerams pati vari iedomāties kāds var izaugt bērns, kurš ir sists bērnībā. Man arī ir piemērs, taču ne tik pozitīvs kā tev.
27.07.2013 00:34 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Sasmeejos par Klusaa smaida fantaaziju,kaads vareetu izskatiities Kristas viirs-tas ir tipiskais "Redneck"manaa skatiijumaa:D:D
Laikam pareizi jau ir ,ka neko nevajag par daudz.To sievietes dabiigo skaistumu var "uzprisinaat" mazliet ar kosmeetiku,taapat tas viirietis jau arii nepaliks sliktaaks,ja kops sevi ar meeru.Geji tiesaam pieveerss sev nenormaalu uzmaniibu-tas tiesa!
27.07.2013 00:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits