Diskusija par sieviešu dabisko skaistumu

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Labrīt, šajā pelēcīgajā ceturtdienā!

Paveroties pa logu, izjūtu vēlmi pēc kaut kā skaista, un par šo tēmu labprāt ar jums šodien padiskutēšu.
Uzreiz vēlos uzvērt, ka, pirmkārt, skaistuma un dailes izpratne katram no mums ir dziļi individuāla; otrkārt, diskusijā vispirms aprobežosimies ar fiziskā (ārējā) skaituma apspriešanu, jo cilvēka ārienes uztveri var ietekmēt dažādi faktori, kā gaume, personīgais stils, dekoratīvās kosmētikas lietošana, apģērba, frizūras un aksesuāru izvēle. Pēc tam varam aplūkot ārējo skaistumu plašākā kontekstā, piemēram, indivīda gaumes ietekmi uz to.
Uzdrošinos apgalvot, ka vairuma viedokļi saskanēs par klasisku sievietes skaistuma definīciju: garš augums, graciozas, sievišķīgas formas, veselīga sejas un ķermeņa āda, gari, mati, augsta piere, liela, skaidras acis, taisns, šaurs deguns, izteiksmīgas lūpas, tvirts kakls utt. Kā redzam, šis primitīvais skaistuma etalons lielā mērā ir sinonīms sievietes jaunībai un veselībai. Tad nu atļaušos, cienījamās dāmas, uzdot jums savu pirmo jautājumu - cik sieviešu no jums pazīstamajām, ieskaitot jūs pašas, jūsuprāt, atbilst šai skaistuma definīcijai, respektīvi, ja sievietes aplūkotu kailas, bez dekoratīvās kosmētikas, krāsotajiem matiem u.tml., cik no viņām varētu uzskatīt par fiziski skaistām?
Nav nekāds noslēpums, ka skaistumkopšanu cilvēce ir praktizējusi jau kopš saviem pirmsākumiem. Sakiet, dāmas, kā jūs kopjat, sargājat un veidojat savu fizisko skaistumu? Piemēram, ar sporta aktivitāšu, diētu, ārstnieciskās kosmētikas palīdzību? Varbūt vēlaties vēl ko mainīt savā fiziskajā ārienē?
Kā pēdējo jautājumu vēlējos aplūkot dažas mākslīgā skaistuma metodes, proti, plastisko ķirurģiju, implantus, fillerus, botulīna injekcijas, permanento make-up, pieaudzētos nagus, skropstas un matus, dekoratīvo kosmētiku. Kāds ir jūsu viedoklis par šīm metodēm? Vai esat veikušas kādu no tā vai varbūt plānojat?
Nobeigumā mēģināšu pats atbildēt uz dotajiem jautājumiem. Lūdzu, ņemiet vērā, ka izteikšu savu subjektīvo viedokli, tādēļ aicinu jūs būt tolerantām un, ja vēlaties, izteikt man konstruktīvu kritiku vai opozīciju, nevis nolaisties līdz personisku apvainojumu līmenim.
Pirmkārt, uzskatu, ka dabiski skaistu sieviešu ir visai maz. Vairums cacu, ja vien tām nomazgātu biezo špakteles (lasi - dekoratīvās kosmētikas) kārtu, izskatītos, maigi izsakoties, visai pelēkas. Ja vēl augumi vairumam būtu kaut cik pieņemami (protams, nerunāju par sievietēm, kuras varētu dēvēt par tauku kalniem vai celulīta sakopojumiem), tad sejas gan izskatītos neiedomājami neizteiksmīgas: šauras ačeles, pārsauļota, priekšlaicīgi novecojusi āda, plānas lūpas utt. Citiem vārdiem sakot, lūkošanās uz tādām sejām nesniegtu nekādu estētisko baudījumu. Uzsvēršu vēlreiz, ka, manuprāt, pasaulē un Latvijā ir sastopamas arī dabiski pat ļoti skaistas sievietes, taču to ir visai maz pret kopējo skaitu.
Runājot par plastisko ķirurģiju, implantiem, varu sacīt, ka šīs metodes atzīstu tikai medicīnisku indikāciju gadījumā, piemēram, uzskatu, ka ir normāli, ja sieviete veic plastiskās operācijas, lai mazinātu rētas, vai implantē silikona implantu krūtī, kuru pilnīgi vai daļēji ir zaudējusi onkoloģiskas saslimšanas rezultātā. Visus pārējos gadījumus, manuprāt, šīs metodes ir liekas, nevajadzīgas un liecina par sievietes absolūtu gaumes trūkumu vai psiholoģiskām problēmām. Arī pret botulīna injekcijām un pretgrumbu filleriem izturos vairāk negatīvi, jo uzskatu, ka šis metodes ilgtermiņā izkropļo sejas mīmiku un padara to nedzīvu.
Attiecībā uz pieaudzētajām skropstām, nagiem, matiem un pārmērīgu dekoratīvās kosmētikas lietošanu varu sacīt, ka, manuprāt, vairumam sieviešu šie paņēmieni parasti disonē ar viņu ārieni un atstāj visnotaļ vulgāru iespaidu. Saprotams, ka retos gadījumos kopējais iespaids varbūt arī nav tik slikts, bet parasti vēlamais efekts drīzāk pārvēršas par defektu. Turklāt es nesaprotu, kādēļ, piemēram, pielīmēt nagus, nevis kopt savus dabīgos? To pašu varu sacīt arī par matiem un skropstām. Permanentais make-up, tāpat kā tetovējumi vispār, manuprāt, ir kas neiedomājami vulgārs - ja pamanu, ka sievietei ir ietetovētas uzacis vai lūpas, neko pozitīvu par konkrēto dāmu nepadomāšu. Varbūt vienīgi ļoti retos gadījumus šīs metodes varētu lietot rētu masēšanai.
Atļaušos dalīties arī savā viedoklī par silikona implantiem. Ja vesela sieviete izvēlas tos implantēt krūtīs, tad, es domāju, viņai ir vai nu nopietnas pašapziņas problēmas, vai arī viņa piepelnās pieaugušo industrijā. Personīgi man silikons izraisa riebumu.
Noslēgumā atbildēšu uz jautājumu, kā kopju savu ārieni. Es apmeklēju sporta zāli, skrienu, izbaudu skaistumkopšanas procedūras - sejas un ķermeņa maskas, masāžas, manikīru, pedikīru - ik vakaru uzklāju barojošu sejas krēmu, pēc dušas ierīvējos ar eļļu vai ķermeņa losjonu, pēc skūšanās sakopju seju, uzņemu pietiekamu daudzumu šķidruma, izvairos no pārsauļošanās pludmalē utt.
Starp citu, nekad neesmu sapratis sabiedrības dažādus skaistuma standartus, ko piemēro vienam un otram dzimumam. Proti, vairumā gadījumā kails vīrietis īpaši neatšķirtos no tā, kāds tas izskatās sabiedrībā, taču sievietes vairumā gadījumu ievērojami atšķirtos - vienojāmies par to jau iepriekš.
25.07.2013 09:34 |

Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Pajautaajat maajaas saveejiem kaut ko par gejiem un homoseksuaalismu, aizsvilsies, ka nemaz neliekas, bet Klusais smaids veel taa veesi - mees visi jau esam homoseksuaalji, haha! So gaayyy!
26.07.2013 00:01 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Klusais smaids te arii ir atbilde visam. Viirieshi, kuriem ir izteikta sieviskjaa puse, biezji meklee vien sievieti, kurai tas viiriskjais buutu izteiktaaks, lai paarii buutu harmonija. Ciiniities par labu karjeru un algu mudina tieshi viiriskjie hormoni un taapeec zemapzinjaa tu atgruud paaraak sieviskjiigas sievietes, kuras ir tendeetas uz maajas pavaardu, beernu pulcinju un sevis kopshanu, jo tu pats juuti, ka neesi tas brashais mednieks. Nav taa, ka maajsaimnieces buutu neveertiigaakas par karjeristeem vai otraadi, bet vienkaarshi vinjas nav domaatas tev, jo tad tev naaktos apslaapeet savu sieviskjo pusi sevii, ruupeejoties par mamuta mediishanu.
26.07.2013 00:03 |

Reitings 893
Mūsdienās sievietes maskulanizējas, bet vīrieši - feminizējas, tādēļ neredzu neko nosodāmu sava rakstura sievišķajā šķautnē.

ligavina, nodarbojies ar šo sporta veidu?
26.07.2013 00:04 |

Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
Nē, bet pa rakstāmgaldu klejo dāvanu karte, kuru nu jā tā kā būtu laiks izmantot. Nevaru gan noliegt zināmas kalnu kazas iezīmes un iespēju, ka pēc pirmā kāpiena pamēģināšanas būs "āķis lūpā".
26.07.2013 00:08 |

Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Ak, nju tad esi laipni luugts muusu cosmo daamu pulcinjaa. :D vareesim apmainiities ar labaako sejas tiiriishanas rutiinu, jo kaa saprotu.. tava aada ir ideaala?! :D

Reitings 9169
Mūsdienās sievietes maskulanizējas, bet vīrieši - feminizējas, tādēļ neredzu neko nosodāmu sava rakstura sievišķajā šķautnē.

Tad kaapeec tu nosodi tos viirieshus, kuriem nav taas sieviskjaas puses un kaapeec nosodi sievietes, kuras negrib maskulanizeeties? Taapat kaa tev nepatiik cacas, ir sievietes, kuraam uzdzen shermuljus pa kauliem viirieshi ar sieviskjiigaam iipashiibaam.

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man arī ir viedoklis. Latviešu vīrieši, lai gan to vien dara, kā kladzina, cik ļoti mīl "dabīgo skaistumu", patiesībā dabīgo skaistumu nemīl nemaz. Mans viedoklis ir stipri vien subjektīvs, balstīts uz personīgajiem iespaidiem.

Par mani: solārijā esmu bijusi 2x dzīvē. Uz manikīru, pedikīru, SPA, masāžu, sejas nezkādām tur procedūrām ne reizi dzīvē. Frizētavu apmeklēju retāk, kā reizi gadā. Par cacu tā kā īsti nenosauksi, ne?

Mani mati ir vīrieša sapnis - gari, veselīgi, spīdīgi, 100% dabīgi. Nagi man ir vīriešu sapnis - tīri, glīti apgriezti, bez gelišiem lakām. Seja man ir vīriešu sapnis - ne grama kosmētikas (labi, dažas reizes mēnesī varbūt ir biki pūderis un acu ēnas), vakarā un rītā es izskatos vienādi, lūpukrāsas nospiedumi uz krekliem ar nepaliek. Viss tik dabīgs, ka prieks. Pie tam, atļaujos uzskatīt, ka esmu pietiekoši skaista.

Un kāds ir rezultāts, kad es visā savā 100% dabīgajā dailē kā balts gulbis peldu pa Rīgas ielām? Kaut kā vīrieši pat virsū neskatās. Aizeju uz klubu/bāru/pasākumu, pat sapucējos, pat ar drusku dekoltē, un ko domājaties - vīrieši pievērš uzmanību nevis manai dabīgajai dailei, bet sakrāsotajām cacām (autora izteiciens).

Tajā pašā laikā ja es ar savu 100% dabīgo izskatu atrodos ārzemēs (kaut vai Lietuvā!!!), tad pēkšņi komplimenti birst kā no pārpilnības raga. Nopietni.

Mans secinājums - Latviešu sievietes krāsojas un krāsosies, kamēr Latviešu vīrieši nesāks mīlēt dabīgo skaistumu ne tikai vārdos, bet arī darbos.

PS, izlasīju tikai diskusijas 12-o lapu, ja nu atkārtojos, piedodiet.
26.07.2013 00:09 |

Reitings 893
Līva, es teicu, ka pasaulē ir maz pilnīgu heteroseksuāļu un homoseksuāļu; vairums cilvēku atrodas kaut kur pa vidu, proti, ir vairāk vai mazāk biseksuāli. Manuprāt, tas nav nekas briesmīgs, kaut arī līdz šim vēl neesmu izjutis vēlmi veidot kādas attiecības ar sava dzimuma pārstāvi.

krista, domāju, ka es mājās nesu lielāku mamutu nekā vidusmēra vīrieši, bet stāsts drīzāk ir par jūsu aizspriedumiem. Sanāk, ka sieviete nedrīkst, piemēram, vadīt automašīnu, jo tas principā skaitās vīrišķīgi, savukārt vīrietis nedrīkst rūpēties par savu ārieni, jo tas, redziet, esot sievišķīgi. Vai gadījumā nedzīvojat kādā aizpagājušajā gadsimtā?
26.07.2013 00:11 |

Reitings 9169
Līva, es teicu, ka pasaulē ir maz pilnīgu heteroseksuāļu un homoseksuāļu; vairums cilvēku atrodas kaut kur pa vidu, proti, ir vairāk vai mazāk biseksuāli.

Peetiijumi gan liecina par preteejo.Ir veikti neskaitaami eksperimenti un darbi par sho teemu, parasti ir viens vai otrs, bet nekad pa vidu un sameeraa biezji tiek apshaubiits pat fakts, ka cilveeks kaa taads var buut biseksuaals, driizaak taa ir seksuaalaa zinjkaare.
Sanāk, ka sieviete nedrīkst, piemēram, vadīt automašīnu, jo tas principā skaitās vīrišķīgi, savukārt vīrietis nedrīkst rūpēties par savu ārieni, jo tas, redziet, esot sievišķīgi. Vai gadījumā nedzīvojat kādā aizpagājušajā gadsimtā?

Driiksteet driikst visu, neviens nevienam neko neaizliedz, bet seksuaalaa gaume gan neatkaraajaas no kaut kaadiem aizliegumiem vai gadsimtiem. Ja sieviete uzvelkaas tikai un vieniigi uz macho tipa viirieshiem, tas nenoziimee, ka vinja ir atpalikusi no modes. Noteikti ir sievietes, kuras sajuusminaas par koptiem un saziekjeetiem viirieshiem, kaa teikt katram podinjam ir savs vaacinjsh.
26.07.2013 00:22 |

Reitings 893
Krista, nestrīdēšos, jo katram tiešām piemīt sava gaume un potenciālajam partnerim izvirzītās prasības. Ja kāda sievietes spēs pieņemt manus "šausmīgos" trūkumus, ka kopju savu ķermeni un neļauju sevi materiāli izmantot, tad, iespējams, veidošu attiecības; savukārt, ja tādas pasaulē neatradīsies - palikšu viens. :)
26.07.2013 00:27 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
macho tipa viirieshiem

Tie ir tie, kas ož pēc tabakas, viskija un sviedriem? Man šķiet, ka drusciņa krēma un laba deva ādas kopšanas gan vīrietim ir nepieciešama, sevišķi pēc 30. Jo citādi mūsu vīrieši pēc 40 sāk stipri vien atgādināt ōpīšus (un nevis mačo).
26.07.2013 00:28 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Pievienojos 57days. Mīl ar acīm, bet negrib par to maksāt, lai tieši viņam tiek cacīgākā, ar kuru padižoties draugu priekšā.
26.07.2013 00:31 |

Reitings 893
Pilnīgi piekrītu 57days.
26.07.2013 00:32 |

Reitings 9169
Vieniigais, gribeetu dzirdeet, kaa tu izteelojies gjimeni ar beerniem. Peec teorijas vienu reizi pamperu ir jaamaina tev, otru reizi sievai un visi maajas darbi jaadalaas ir preciizi uz puseem, arii ar beernu ir jaanjemaas vienliidziigs skaits stundu. Ja neesi gatavs mainiit pamperus un neguleet naktis ar sievu uz mainjaam, sanaak, ka tu sievieti grasies izmantot, jo parasti ir taa, ka ja viens dara vairaak maajaas darbus, tad otrs to kompensee citaadaakaa veidaa un lielaakaa dalja viirieshu savu neiesaistiishanos ikdienas beerna un maajas apruupe, saimnieciibaa kompensee ar naudu sievai, kuru vinja buutu nopelniijusi algotaa darbaa, ja vinjai nebuutu jaateeree stundas darbiem, kurus viirietis ir uzlicis uz vinjas pleciem.
26.07.2013 00:34 |

Reitings 893
Acīmredzot, krista uzskata, ka vīrieši nepiedalās bērnu audzināšanas procesā: tas taču esot sieviešu pienākums. Manuprāt, vecmodīgi un skumji…
26.07.2013 00:42 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Es vispār nesaprotu to trako apsēstību ar ārējo skaistumu. Tā ir vienkārši atšķirība tajā, kā audi izkārtojušies uz taviem kauliem. Un viss.
Protams, ir jau patīkami paskatīties uz skaistiem cilvēkiem, bet neko citu tas pa lielam neizšķir. Būtu labāk lepojušies ar kaut ko, ko paši saviem spēkiem sasnieguši.
26.07.2013 00:44 |

Reitings 9169
Acīmredzot, krista uzskata, ka vīrieši nepiedalās bērnu audzināšanas procesā: tas taču esot sieviešu pienākums. Manuprāt, vecmodīgi un skumji…

Tu paziisti daudzus viirieshus, kuri ja beerns apchuraa bikses, iet pashi beernu sakopt un dreebes nomainiit? Es taadus varu uz rokas pirkstiem saskaitiit. Paareejie sauc paliigaa sievu. Bumbu pameetaat ar beernu un aiziet uz cirku ir forshi, bet to par baigo daliibu audzinaashanaa nenosauktu.
26.07.2013 00:49 |

Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
Sekojošais, tā - ļoti offtopic, bet tomēr kā mana atbilde uz visām naudas un skaistuma diskusijām.

“Love is by definition an unmerited gift; being loved without meriting it is the very proof of real love. If a woman tells me: I love you because you're intelligent, because you're decent, because you buy me gifts, because you don't chase women, because you do the dishes, then I'm disappointed; such love seems a rather self-interested business. How much finer it is to hear: I'm crazy about you even though you're neither intelligent nor decent, even though you're a liar, an egotist, a bastard.”
― Milan Kundera, Slowness
26.07.2013 00:53 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012

Tev pasam bernu nemaz nav. Ka tu vispar vari zinat par sevi teikt kads tevs butu vai tads kurs piedalas audzinasana 50% vai 15%?
Ta ka man ir gan virs gan berni, varu tev pateikt, ka ja ar viru visu dalitu uz pusem- izdevumus un bernu audzinasanau, es savus bernus nemaz nepazitu. Paskaidrosu kapec. Ta ka virietis ir mamuta nesejs un es audzinu bernus, tad loti labi redzu atskiribu tam cik labi es pazistu savus bernus un cik labi virs, kurs strada no 9 lidz 5 (kadreiz ilgak), it ka normalas darba stundas, nav nekada rukasana divos darbos 14 stundas diena. Ja es stradatu tadas pasas darba stundas, tad bernus pieskatitu auklite un es savus bernus redzetu tik pat cik virietis, pazitu vinus tik pat maz un pat nenojaustu to.
26.07.2013 12:42 |

Reitings 202
Reģ: 31.01.2013
Īpaši neiedziļinājos un visus palagus nepārlasīju, bet man izskatās, ka aiz Klusā smaida jau no pirmsākumiem slēpjas vīrietis, kompleksains tirliņš. Ka čalis tādejādi ir atnācis te "meklēties".
Pats arī sākumā iejuties vidusskolnieces tēlā sevi apjūsmoja, cik viņš tolerants, cik maigi skūpstās (rēcu :D )
Tad tas tirliņš cepās, ka "meitene" (viņš pats) izklāstījusi te personiskas lietas, bet pēc tam pats te izklāstījis pussavu dzīvi sīkumos, par bijušo sievu, mašīnas marku pieminējis, cik lielu mamutu nes mājās, cik uzkačājies sporta zālē.... u.t.t. :D
Izskatās pēc kompleksaina čaļa "meklēšanās kampaņas".
26.07.2013 14:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits