Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Nauda no vecākiem

Reitings 132
Reģ: 29.01.2009
Laabs vakars!
Kāds ir jūsu viedoklis- līdz kādam vecumam, līdz kādām summām un pie kādiem apstākļiem ir Ok prasīt naudu vecākiem. Kā jums pashaam?
man pie ir 23, strādāju algotu darbu, bet tik nu tā pietrūkst reizēm līdz algai, tad nākas lūgt vinjiem, nu apm 40lvl .. un tad mani reāli nogruzī :/
22.07.2013 20:18 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Jiasha, ne, mani vecaki nedzivo Vecriga, piemers jau bija par Kluso centru vairak, Antonijas ielu, tur ari nodoklji?
23.07.2013 16:06 |

Reitings 27
Reģ: 15.07.2013
_paris ēm visur jau ir nodokļi :D

Paprasi senčiem cik viņi gadā maksā, nekustamā īpašuma nodokli. Te var redzēt kā aprēķna http://www.manasfinanses.lv/2010/01/12/nekustama-ipasuma-nodoklis/

Ja man uzdāvinātu māju kurai vērtība valts noteiktā vērtība nevis pārdevēja ir 200,000 ls šaubos vai es gribētu maksāt nodokļos 960Ls gadā.

Viens ir nopirkt dzīvokli otrs maksāt visus rēķinus, + nodokļus! Un tas ir kā nagla pēcpusē. Tāpēc jau visi tagad vācās prom no rīgas uz Rīgas rajonu, nu pierīgu tur ir zemākas cenas.

Rīgā iedz skaits sarūk pierīgā pieaug !
23.07.2013 16:45 |

Reitings 13796
Ja, tas gan, tapec es smejos, kad tevs saka, noliksi tiesibas, panjemsim tev masinu, es saku un no kadas naudas es riepas mainisu u.c, jo mana alga sobrid nav tik liela! :D
23.07.2013 16:51 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Neaiztiec manu čomeni Naziti !

:D:D
23.07.2013 16:55 |

Reitings 27
panjemsim tev masinu, es saku un no kadas naudas es riepas mainisu u.c, jo mana alga sobrid nav tik liela!

+ vēl šitas http://www.auto-nodoklis.lv/
+ vēl OCTA
+ vēl remonta izdevumi

Un apdrošināšana tikko nolikušajiem tiesības ir dārgāka nekā tiem ar stāžu . Pats labākais ir ja mašina uz senču vārda, bet tu vari arī viņiem sataisīt ziepes.

Kā saka pirmais gads pirmā avārija , tāpat kā pirmais p*mpis pirmā mīlestība. Pirmo mašīnu jāpērk uz nošķelšanu :D
23.07.2013 17:29 |

Reitings 27
Laikam ir tā, kad ja tu brauc ar mašīnu uz kura vārda tā ir reģistrēta un ir avārija kurā esi vainīga tam cilvēkam uz kura vārda ir reģistrēts autiņš būs jāmaksā dārgāka apdrošināšana.

Tā laikam ir !
23.07.2013 17:33 |

Reitings 266
Reģ: 04.03.2013
Vienmēr esmu centusies sevi max nodrošināt pati. Pa vasarām strādāju jau no pamatskolas klasēm, kopš vidusskolas strādāju pastāvīgi brīvdienās un pa vakariem. Arī tagad, mācoties augstskolā, piestrādāju.
Tātad pilnīgi visu sev pērku pati. Dzīvoju gan joprojām pie mammas.
Bet viņa nevis sastāda man rēķinus, bet drīzāk gribētu sev pašai vairāk naudiņas, lai man šad tad ko uzdāvinātu.
Tā ka nevaru iedomāties nemaz tādu situāciju, kā te iepriekš minēts - ka vecāki jau no 18 burtiski met ārā / uzstāda ultimātus. Tas taču ir briesmīgi! :( Man vecāki tieši visu laiku sūkstās, ka nevar man iedot tik daudz, cik gribētu dot! Bet man tāpat pietiek ar savu naudu. :)
23.07.2013 17:34 |

Reitings 971
Reģ: 23.01.2011
Man ir 21, joprojām dzīvoju pie vecākiem un joprojām naudu ņemu no viņiem, jo studēju un nespēju atļauties pati sevi uzturēt.
23.07.2013 17:41 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Cheryl moš tev tomēr kāda kaite ir ? :D :D :D

Jiasha Nu paldies par atbalstu :D
23.07.2013 17:57 |

Reitings 236
Reģ: 04.08.2009
Man 20, strādāju (jau gadu oficiāli), studēju.
Vecākiem tā finansiālā situācija nestabila, naudu neprasu. Mūsu ģimenē nav iekārtots " pēc 18 gadiem tu esi patstāvīgs, tāpēc šķic no mājas un pats sevi uzturi. " Jebkurā vecumā viens otram palīdzēsim un viens otru uzturēsim. Pati esmu vecākiem devusi naudu un maksājusi visus elektrības, telefona rēķinus. Un tas man šķiet pašsaprotami.
Dzīvoju pie vecākiem vasarā, studiju laikā dzīvoju kojās. Neuzskatu, ka man būtu jaīrē dzīvoklis un jāmet nauda vējā, lai es būtu "patstāvīga" vārda cienīga. Jo vecāki dzīvo nepilnas 1h attalumā no Rīgas.
Prasīt naudu vecākiem..tas atkarīgs no mērķa, kam prasi, uzskatu izdzīvošanai, ja neesi visu notērējis izklaidēs, var lūgt palīdzību.
Ja runā par sevi, tad es vispār neplānoju jebkad dzīvot Rīgā un uz to tērēt naudu. Dzīvojam taupīgi, nevis, lai izceltos un ja tas nozīmē to, ka jādzīvo pie vecākiem, nevis jāgrabina nauda kārtējai īrei, tad, jā, tā arī darīšu.
:)
23.07.2013 19:48 |

Reitings 13796
Kā saka pirmais gads pirmā avārija , tāpat kā pirmais p*mpis pirmā mīlestība

made my day :D
24.07.2013 09:52 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Nu manējā uzskata,ka 18.gados ir pilnībā jāuztur sevi vai vismaz jāmaksā puse īres,u.c. maksājumu. Un jā,18,nevis tad,kad pabeigsi to un to,bet tieši - ja esi pilngadīgs = maksā kā pieaugušais.

Man arī sanāk izdevīgāk padzīvot pie mammas līdz pabeidzu savu tagadējo izglītību un tad studēt uz ārzemēm,taču ar tādu padzīvošanu viņa īsti mierā nav,jo lieta tāda,ka es strādāju,lai krātu nākotnes studijām,nevis lai 70% no algas atdotu par dzīvokļa "īri". Nu,kaut kā tā.

Protams,neesam bagātas,mana skaitās vientuļā māte un es jau saprotu,ka man vajadzētu finansiāli atbalstīt (ko es nākotnē arī noteikti darīšu),bet kā jums,meitenes,liekas - mans uzskats ir vai nav pareizs; Uzskatu,ka tagad vēl to gadu jāmēģina izdzīvot uz "mammas rēķina" un tad, aizbraucot, jādabū darbs un tad jāsāk sūtīt uz mājām konkrētas summas?

Jo reāli es šeit Latvijā,ar vēl nepabeigtu vidējo prof. izglītību,taču nevaru uzreiz dabūt pietiekami labi apmaksātu darbu,lai varētu atļauties sev atlikt priekš nākotnes studijām + jau finansiāli atbalstīt māti!

Uzskatu,ka ārzemēs (studiju laikā un pēc beigšanas) jebkurā gadījumā būtu daudz labākas iespējas un varētu atlicināt daudz vairāk,taču mamma to ņem kā ieganstu,ka es vienkārši nevēlos viņai palīdzēt.
24.07.2013 10:16 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
manhattanite, domāju, ka tas katrā ģimenē ir individuāli. protams, var runāt par ideālo variantu, ka vecākiem ir jāuztur bērns, kamēr viņš studē, un bērnam vecākiem nav neko jāatlīdzina, bet realitātē bieži vien ir savādāk. varbūt tavai mammai ir tiešām grūti visu pavilkt, ja viņai tādi uzskati.
24.07.2013 12:00 |

Reitings 132
Reģ: 29.01.2009
:D par versiju ka tikko esmu pabeigusi vidusskolu un velku dziiviibu pa minimālo. Ta gluzi nav. Skolu pabeidzu 19.g.v, pelnu normalu algu, vnk visam nepietiek. Dala naudas aiziet arii parādsaistibu segsanaa, kuras radas studiju laikā, jo diemžēl vecāki mani nevareja atljauties pilniba uzturet. Tagad viss ir citadi, vinji var atljauties, bet es reaali slikti jutos par to, ka man nakas to izmantot. Nu taa kkā.
25.07.2013 15:09 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits