Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Jautaajumi par LU JF

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Sveikas! Es, protams, neizmantoju Cosmo kaa vieniigo informaacijas avotu, bet kaa tikai vienu no. Ir paaris jautaajumi par LU JF studiju norisi - 1) kaa, kad notiek paarieshana no PLK uz nepilno laika klaatieni? Vai, ja apstaaklji taa sakritiis, var peec tam atkal paariet uz PLK? 2) kaada pieredze savienot nepilno laika klaatieni ar darbu? Vieglaak kaa ar PLK? 3) cilveeks nav rakstiijis eksaamenu, 2.rakstiishanas reize buushot rudenii. Ap kuriem datumiem tas parasti notiek - regjistreeshanaas nedeeljaa vai veelaak? Peec noteikumiem ar aarsta ziimi (objektiivu iemeslu) pirmo nerakstiito, bet ieskaitiito reizi anulee - vai tas neatbriivo arii no maksaashanas? Vai es veel vareeshu iesniegt aarsta ziimi? Jaasaka, ka veel sesijas laikaa zvanot uz katedru, man nelaipni atbildeeja, ka uz eksaameniem objektiivie iemesli neattiecas un neko vairaak paskaidrot neveeleejaas. 4) cilveeks izkrita no viena kursa. Kaa notiek atkaartota kursa likshana? Kur, kad jaapiesakaas? Cik ilgi var stiept sho paraadu sev liidzi? Tiesa, vislabaak buutu uzreiz visu nokaartot.. Vai buus jaapmeklee visi seminaari? Vai pasniedzeejs buus tas pats, kursh jau ieprieksh bijis? Paldies, ja kaada spees atbildeet :)
22.07.2013 02:48 |

Reitings 1701
Un veel 6) varbuut kaada veelas pastaastiit savas atsauksmes par shaadiem B daljas kursiem 3.semestrii: Patērētāju aizsardzības tiesības (Mantrovs Vadims), Nodokļu tiesības (Lazdiņš Jānis), Dzīvokļu tiesības (Lapsa Jānis), Ārvalstu konstitucionālās tiesības (Balodis Ringolds, Kārkliņa Annija), Apdrošināšanas tiesības (Mantrovs Vadims) ? :)
22.07.2013 03:06 |

Reitings 1701
Celju.
22.07.2013 15:38 |

Reitings 657
Reģ: 29.01.2009
Margo ieteiktu velreiz par visiem jautajumiem griezties pie studiju metodiķēm - lielākoties viņas ir ļoti atsaucīgas un visu izstāstīs.

Runājot par studiju priekšmetiem:Patērētāju aizsardzības tiesības - man bija cita pasniedzēja. Priekšmets bija interesants un viegls, domāju pie Mantrova arī būs ok un ļoti viegli to nokārot; Nodokļu tiesībās dažiem kursabiedriem bija problēmas, bet lielakoties pie Lazdiņa visu varēja sarunāt un bija ok; Ārvalstu konstitucionālās tiesības - bija grupu darbs, diez gan daudz jālasa un patstāvīgi jādara, ja interesē konstitucionālās tiesības kā tādas, domāju arī šis kurss patiks. Pati neņēmu, jo neredzēju nekādu praktisku pielietojumu iegūtajām zināšanām; Apdrošināšanas tiesības man pasniedza cits pasniedzējs, bet zinot Mantrovu nekas sarežģīts nebūs, man gan šis kurss nelikās interesants, bet tas ļoti atkarīgs no pasniedzeja.

1) kaa, kad notiek paarieshana no PLK uz nepilno laika klaatieni? Vai, ja apstaaklji taa sakritiis, var peec tam atkal paariet uz PLK? 2) kaada pieredze savienot nepilno laika klaatieni ar darbu? Vieglaak kaa ar PLK?

Par šo visu jautā studiju metodiķēm, cik es zinu tad problēmu no PLK uz NLK ir bez problēmām, bet no NLK uz PLK ir mazliet sarežģītāk, jo atšķiras studiju kursu daudzums pusgadā un studiju beigšanas laiki, jo NLK mācās pus gadu ilgāk kā PLK. Savienot darbu varu gan ar PLK gan NLK, viss atkarīgs no darba laika, darba devēja un pretīmnāšanas.

3) cilveeks nav rakstiijis eksaamenu, 2.rakstiishanas reize buushot rudenii. Ap kuriem datumiem tas parasti notiek - regjistreeshanaas nedeeljaa vai veelaak? Peec noteikumiem ar aarsta ziimi (objektiivu iemeslu) pirmo nerakstiito, bet ieskaitiito reizi anulee - vai tas neatbriivo arii no maksaashanas? Vai es veel vareeshu iesniegt aarsta ziimi?

Jāsaka, ka par šo jautājumu man un maniem kolēģiem ir bijušas daudzas galvassāpes.
Ieteiktu tev un taviem kursa bieriem cītīgi izstudēt LU JF normatīvos aktus par studiju kursa sekmīgu apguvi un tur atradīši daudzas atbildes uz jautajumiem, bet vienu gan varu teikt - ne vienmēr pasniedzeji un dekāne ievēro visu to, kas tur rakstīts, bet izdomā jaunus noteikumus/vai neieēro esošos. Teorētiski vismaz vēl vienai eksamena pārrakstīšanai ir jābūt nodrošinātai sesijas laikā, lai tu varetu piedalīties rotācijā, jo lai piedalītos rotācija jābūt nokārtotām visām akadēmiskajām saistībām. Tomēr, nereti pasniedzēji pārrakstīšanas vai nu nelieliek, vai ieliek par vēlu, tad jāraksta dekānei sūdzība, bet diemžēl ne vienmēr pati dekāne šos noteikumus ievēro.

Par attaisnojošu iemeslu pagaidam uzskata tikai ārsta zīmes, lai gan LU Senatoru kolēgija jau strāda pie ta, lai par attaisnojosu iemeslu uzskatītu arī citus apstākļus. Lai gan LU JF noteikumos nekur nav pateikts cik ilga laikā šīs zīmes jāiesniedz drīz būs jauns noteikums - 5 dienu laikā), bet nereti praksē ir bijuši gadījumi, kad dekāne kaut kādu "subjektīvu iemeslu dēļ" tomer uzskata, ka zīme nav iesniegta savlaicīgi, tāpēc centies iesniegt pēc iespējas ātrāk
22.07.2013 15:58 |

Reitings 657
+ja esi iesniegusi attaisnojošu zīmi tu tiec atbrīvota no 15ls maksāšanas par atkārtotu eksāmena kārtošanu. Pārrakstīšanas jāizsludina savlaicīgi - seko līdz mājas lapā, var būt gan reģistrācijas nedēļā , var būt vēlāk utt.
22.07.2013 16:00 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
jauta dekanata!
22.07.2013 16:31 |

Reitings 1701
Keita, liels paldies par viedokli, ljoti noderees! Tu studeejot straadaa/straadaaji darbu tiesiibu zinaatnes jomaa vai nesaistiiti ar to? Par to eksaamenu - pirmaa reize bija juunijaa sesijas laikaa, par kuru man ir aarsta ziime, tachu es to neaiznesu dekaanei, jo neredzeeju nekaadu pazinjojumu par otro reizi. Pasniedzeejs mani ignoreeja caur epastiem, bet katedraa pateica, ka buus rudenii kaut kad un ka aarsta ziimi nepienjem, jaamaksaa taapat. Noteikumus nesen izlasiiju un atradu, ka taa nav tiesa.
22.07.2013 17:22 |

Reitings 1701
Marta, paldies, to arii dariishu. Tiesa, gan nesaprotu, vai jaagaida liidz septembrim.
22.07.2013 17:26 |

Reitings 1701
Celju.
22.07.2013 18:35 |

Reitings 1701
^
22.07.2013 18:48 |

Reitings 1701
^
22.07.2013 20:14 |

Reitings 1701
^
22.07.2013 21:18 |

Reitings 57
Keitai taisnība.

Par ārsta zīmi - teorētiski Tev vajadzētu būt atbrīvotai no maksas.

Un pārakstīšanas reizei ir jābūt izsludinātai vismaz 2 nedēļas iepriekš, kas arī diemžēl neizpildās - ideāls piemērs - studentiem tika saliktas atzīmes priekšmetā piektdienas rītā un plkst. 18:00 tajā pašā dienā sekoja eksāmena pārrakstīšana.... Forši, ne?

Par kursa pārkārtošanu - esi izkritusi visos trijos eksāmenos? Ja jā, tad Tev būs jāsamaksā naudiņas par kursu atbilstoši kredītpunktiem, lai varētu atkārtoti apmeklēt kursu.

Un jā, domāju, ka Tev visi semināri būtu jāapmeklē, jo tieši tajos zināšanas attiecīgajā priekšmetā tiek nostiprinātas.

Ja pareizi atceros, tad priekšmoteikums, lai students tiktu pielaists pie eksāmena ir akurāts semināru apmeklējums.

Un domājams, ka pasniedzējam obligāti nav jābūt tam pašam.

p.s. cik noprotu runa iet par bakalaura programmu?
22.07.2013 21:38 |

Reitings 1701
Paldies, Laasma! Jaa, bakalauri. Par kursu, no kura izkritu - liidz eksaamenam nemaz netiku. Man vienkaarshi interesee, kaa buus ar to otrreizeeju kursa likshanu - ka jaamaksaa buus, to saprotu. Interesee par pieteikshanos shim kursam, kad buus jaamaksaa (ja esmu izkritusi no 2.semestra kursa, tad sanaak peec logjikas, ka jaapaarliek 4.semestrii un liidz tam nav jaaliekas nezinjis?) vai buus jaasastopas ar to pashu pasniedzeeju (grupaam seminaarus pasniedza dazhaadi pasniedzeeji), vai viss buus jaapmeklee un vai tas ir iespeejams (vai nepaarklaajas ar citiem kursiem) utt. Nu taadu vairaak personiigo pieredzi gribeetu dzirdeet.
22.07.2013 21:49 |

Reitings 657
Margo sāku strādāt par juristi pabeidzot bakalaurā PLK pirmo kursu.

Es nezinu kā tagad vasarā ir ar iesniegumu izskatīšanu dekanātā, tas ir jānoskaidro, bet domāju, ka pēc iespējas ātrāk iesniedz iesniegumu un pievienotu ārsta zīmi, kur tu lūdz dekāni nepiemērot tev 15ls par atkārtotu eksāmena kārtošanu studiju kursā ....., jo eksāmenu kavēji attaisnojoša iemesla dēļ (pielikumā ārsta zīme).

Tad gaidi, kad tavs iesniegums tiks izskatīts un saņemsi atbildi - vajadzētu būt , ka viss būs ok un tev 15ls nebūs jāmaksā.
22.07.2013 21:50 |

Reitings 1701
Skaidrs, tieshaam paldies! :)
22.07.2013 21:52 |

Reitings 657
Pa atkārtotu reģistrēšanos kursam, visdrīzākais, ka ja, tev būs jāreģistrējas 4.semestrī - t.i. tajā semestri, kad šo kursu pasniedz, bet ja tomēr vēlies kārtot ātrāk vari mēģināt to noskaidrot pie studiju metodiķēm.
Jāmaksā, ja nemaldos bija jau pie reģistrēšanās. Zinu, ka varēja izvēlēties kuru pasniedzēju vēlies nevis tikai jāiet pie tā pie kura jau mācījies, tāpat noskaidro jau iepriekš vai tev nepārklājas nodarbības ar tev tajā semestrī paredzētajiem studiju kursiem un noskaidro vai tev obligāti jāapmeklē atkal visas lekcijas/semināri, ai vari iztikt tikai ar KD un eksāmena nokārtošanu, tādejādi ietaupot laiku.
22.07.2013 21:54 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits