Šizofrēnija

Reitings 213
Reģ: 26.01.2013
Sveiki! Lieta ir tāda: pazīstu vienu cilveku, kas slimo ar šizofrēniju. Viņš visu laiku ir viens, ne ar vienu nerunā un ir ļoti rezervēts, bet man ir nepārvarama vēlme ar viņu iedraudzēties, tikai es nezinu kā. Kā uzsākt sarunu, kā ieinteresēt? Varbūt kādai no jums ir pieredze ar šādiem cilvēkiem un varat palīdzēt?! Pati esmu izskatījusi visu iespējamo par šizofrēniju, tāpēc saprašana, par ko lieta grozās ir :)
21.07.2013 22:18 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
Tas cilvēks, gadījumā, nedzīvo tev galvā?
:D:D:D:D:D
30.09.2013 01:35 |

Reitings 154
Reģ: 23.07.2009
Manam tēvam bija ļoti labs studiju draugs. Ļoti gudrs cilvēks, matemātikas ģēnijs. Pēc 30 uzliesmoja šizofrēnijas simptomi. Visādi gāja, līdz vienā reizē viņš aizdedzināja savu māju. Tajās retajās reizēs, kad viņu izlaida no Jelgavas, viņš vienmēr nāca pie tēta ciemos. Biju sīka un atceros, cik ļoti man bija bail no viņa, piedevām viņš vēl augumā bija milzīgs. Gadiem ejot, arī tētis centās ar viņu kontaktēties pēc iespējas mazāk, citreiz pat netaisīja durvis vaļā un izlikās, ka neviena nav mājās. Jo tas cilvēks, ko pazini pirms tam, vairs nav, šī slimība ir briesmīga. Un nedomāju, ka ir vērts riskēt ar savu personīgo drošību tīri ziņkārības pēc.
30.09.2013 02:28 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Te meitenes min-manam braalim,teetim ir sizofreenija...Es nesaku ,ka tas ir labaakais ,kas var notikt ar cilveeku,bet jaasaka-biezi sie cilveeki nav biistami sabiedriibai un ir pat loti inteligenti un gudri cilveeki.Te ,peec diskusijaam liekas,ka sos cilveekus vajadzeetu izoleet-iet ar liikumu.Zeel!Es domaaju ,viniem noteikti vajadzeetu buut aarstu uzskaitee-tas gan,bet citaadi noteikti domaaju,ka tie nav sliktaakie cilveeki ,ar kuriem bijis kontakts.
30.09.2013 03:11 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
peec diskusijaam liekas,ka sos cilveekus vajadzeetu izoleet-iet ar liikumu.Zeel

Muļķības! Diskusijas tēma ir autores nepārvarāmā vēlme iepazīties ar cilvēku nemaz nezinot, kas ir stimuli, kas viņu provocē, kā attīstās viņa slimība, ko viņš domā, ko viņš grib, kāds ir pamats viņa atturīgajai uzvedībai.

Te meitenes min-manam braalim,teetim ir sizofreenija

Jā, to min cilvēki, kam nav izvēles brīvības un kas zina visas ēnas puses. Mani ļoti aizskartu, ja kāds gribētu iepazīties ar manu tēti tikai tāpēc, ka viņš ir slims un uzvedas ne tā, kā citi. Mans tētis nav bīstams, bet mans tētis nav arī nekaitīgs
30.09.2013 12:36 |

Reitings 2
Reģ: 26.09.2013
Ja kāds grib uzzināt kā tas ir varat rakstīt man droši pastāstīšu,domāju šizofrēnijas lēkmi. Novēlu visiem to piedzīvot un izjust tik nenovēlu tās sekas ar medikamentiem
02.10.2013 20:10 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es vakar noskatiijos filmu "Mr.Brooks"-man liekas loti labi paraada,kaada ir sii slimiiba!
Riry-daudzos gadiijumos cilveeki saak draudzeeties ,nemaz nezinot,ka tas otrs cilveeks ir slims.Uzzina to daudz veelaak.Kaa jau mineeju ieprieks-sii slimiiba var "seedeet" cilveekaa ieksaa daudzus gadus-slimnieks jau var buut preceejeis,buut beerni utt
03.10.2013 18:39 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
dīvaina diskusija.
šizofrēnija jau ir gēnos, skanēs skarbi, bet, ja ir izvēle, tad labāk savu dzīvi nesaistīt ar šizofrēnijas slimnieku, jo to var pārmantot bērni.
03.10.2013 19:32 |

Reitings 545
Reģ: 12.09.2011
Nu ja jau tu vēlies iepazīties, iepazīsties, neviens jau tev nevar ieteikt pareizo variantu. Turklāt sizofrēnija visiem nav vienlīdz smaga.
04.10.2013 20:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits