Šizofrēnija

Reitings 213
Reģ: 26.01.2013
Sveiki! Lieta ir tāda: pazīstu vienu cilveku, kas slimo ar šizofrēniju. Viņš visu laiku ir viens, ne ar vienu nerunā un ir ļoti rezervēts, bet man ir nepārvarama vēlme ar viņu iedraudzēties, tikai es nezinu kā. Kā uzsākt sarunu, kā ieinteresēt? Varbūt kādai no jums ir pieredze ar šādiem cilvēkiem un varat palīdzēt?! Pati esmu izskatījusi visu iespējamo par šizofrēniju, tāpēc saprašana, par ko lieta grozās ir :)
21.07.2013 22:18 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Un atkal-jaasaka no pieredzes!!Loti biezi sii slimiiba "seez" cilveekaa ieksaa daudzus gadus-neiznaak aaraa-iznaak aaraa kaadreiz tikai pie lieliem emocionaaliem momentiem,kaa pubertaate,dzemdiibas,kaada liela emocionaala trauma utt Ir daudzi cilveeki,kuri lidz lielam vecumam nodziivo(iipasi ja dziivo labklaajiibaa,nav uztraukumu utt) un neviens pat nenojauss,ka cilvekam ir sizofreenija.Varbuut vaards "nenojauss" ir nevietaa-kaa jau teicu ,visi lielie geeniji-paarsvaraa,loti talantiigi maakslinieki utt ir biezi sizofreeniki...Kuraa briidii juus so cilveeku atskaitiisiet no sava draquga pulka,ja taads jums ir bijis...!Sie cilveeki biezi dziivo normaala cilveeka dziivi,bet ir jaadzer zaales,jaabuut aarsta uzskaitee utt!
22.07.2013 19:00 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Emmanuelle, tie trakie raidījumi par kuriem Tev bieži stāstu, slepkavas arī bieži ir šizofrēniķi, īpaši tas ir sievietēm raksturīgi, kur balsis liek viņām darīt brīnumu lietas un kā man patīk kā mana favorīte FB kriminālā profila raksturotāja Candice Delong stāsta tieši par šizofrēniķiem, bet tur ir smagi gadījumi, tas gan fakts.
22.07.2013 19:08 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Trakāk ir tad, ja iekļūst šizofrēniķa ''redzes lokā''. Tas ir diezgan traki, kad Tu centies izvairīties, bet kaut kā vienmēr Tevi atrod.. Ir zināmi daži šādi gadījumi. Arī viņi mēdz ''pieķerties'', tikai ne vienmēr tas ir labi :)
22.07.2013 19:10 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
DIO-ir ir traki ,par velti jau nedod tos divus meenesus atvalinaajuma un lielaaku algu!Man laikam tiesi taapeec patiik tas "Criminal minds".
Es vienmeer domaaju-taa ir taada iipasa cilveeku "suga" ,kuri var buut tajaa visa ieksaa ,un palikt peec sii darba speeciigi un stipri!
22.07.2013 19:21 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Emmanuelle,

ahh ja vien būtu iespēja darboties divās dažādās profesijās, tad otra būtu kā reizi Candice stils, taču realitātē divas lielas profesijas nav izpildāmas, no kā kaut kā jāatsakās, vai kaut kur netiek atdota 100% atdeve :)
23.07.2013 10:27 |

Reitings 1
Reģ: 03.08.2013
sizofrenija ir izdomata atrodot defektu dalai nesamaitatajiem un apdavinatajiem kuriem tiek sajaukta logiska domasana ar mitalogisko proti ticet fantazijam nevis realiem pasaules faktiem. visa prihiatrija ir sabojajusi nakotnes bernus sniedzot samaitatu informaciju del ka sajuk prata ja trukst zinasanas. gariga veseliba neeksiste galva ir muziga tikai kermenis mirst ta ir vesture vispar labak nerunat par psihiatriju ja tev par to nav zinasanas. ta ir zinatne, industrija nevis medicina. kapec???
03.08.2013 05:46 |

Reitings 1
Reģ: 06.09.2013
Kā veicas autorei? - vai ir izdevies rast kontaktu ar minēto cilvēku?
06.09.2013 23:04 |

Reitings 2
Reģ: 26.09.2013
Sveiki esmu šīs slimības upuris. Autorej ieteiktu izturēties dabiski un visus jautājumus vari uzdot kā normālam cilvēkam. Viss ir atkarīgs kāda stadija tam cilvēkam ja viņš atbild ar kautko nesaprotamu un dzird balsis labāk turies pa gabalu. Un pajautā cik daudz un kādas zāles lieto ja devas ir lielas tad slimība ir stipra.
26.09.2013 00:38 |

Reitings 265
Reģ: 26.06.2013
Tas cilvēks, gadījumā, nedzīvo tev galvā? :D
26.09.2013 00:41 |

Reitings 223
Reģ: 27.08.2013
Arī es zinu cilvēku, kam ir šizofrēnija, kas redz, dzird lietas, skaņas, kuru nemaz nav, un pats tām tic. Bet, ir kāda maza mistika ar to visu. Šis cilvēks apgalvoja, ka redz istabā kaut ko, kas tur nemaz nevarētu būt- kaut ko diezgan nereālu un neizskaidrojamu. Neviens to neņēma vērā, jo zināja, ka tas ir tikai viņas galvā. Līdz brīdim, kad kādā naktī sieviete to nofotografēja.
Nav īsti pa tēmai, bet der aizdomāties, varbūt tiem slimajiem cilvēkiem, kā saka, paveras kaut kāda cita pasaule, kurai mēs nevaram piekļūt?
26.09.2013 08:15 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Neviens to neņēma vērā, jo zināja, ka tas ir tikai viņas galvā. Līdz brīdim, kad kādā naktī sieviete to nofotografēja.

tagad gan man jau neomolīgi palika..
26.09.2013 09:00 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Manam brālim (13 gadi) ir šizofrēnija un tas, ko jūs te ierakstījāt, ieskicē mums visiem ļoti smagu nākotni...

No savas pieredzes varu teikt, ka normālajā posmā viņš ir kā parasts bērns - zīmē, dauzās ar puišeļiem. Kad uznāk lēkme, apzog veikalus, pašu ģimeni. Ja mēģini viņam kaut ko skaidrot, kā mēs to darījām pirms diagnozes, viņš māj ar galvu, saka, ka visu saprot, bet dara pa savam. Ar šādu cilvēku ir bīstami dzīvot kopā, ja viņš nelieto medikamentus. Viņš var idejas uzplūdā iedomāties aizdedzināt paklāju. Manam brālim lieli emocionāli pārdzīvojumi izraisa lēkmes. Tās viņam ir aptuveni 2x gadā, pēc tam mēnesi jādzīvojas pa Jelgavas psihiatrisko slimnīcu. Parasti tas notiek vasarā, kad viņš nav nodarbināts skolā. Viņam arī ir mūžīgie plāni un idejas, kas jāīsteno, jāpārbauda. Tās ir neprātīgas un apmēros neizmērāmas, kā likums - neīstenojamas. Viņš nesaprot elementāras lietas - nedrīkst dedzināt šerkociņus iztabā un mest uz grīdas, jo aizdegsies māja; nedrīkst mammai zagt naudu, jo tad nebūs citiem, ko ēst, nedrīkst iet pāri valsts robežai (viņi dzīvo tieši pie robežas), jo viņam nav pases un lietuvieši var savākt un tā tālāk.

Domāju, ka , ja tu ar šo cilvēku plāno iepazīties, tev jāņem vērā tas, ka ir tādi šizofrēniķi, kas dusmās paliek agresīvi. Mans brālis man vienreiz meta ar krēslu, kad biju 8. grūtniecības mēnesī... Jebkurā gadījumā, piekritīšu Lancaster, man tā nešķiet prātīga doma. Iespējams, ka šis cilvēks nemaz nav bīstams, bet to tu nevari droši zināt. Bail iedomāties, kas ar mani būtu noticis tajā situācijā ar krēslu, ja man pretī būtu pieaudzis cilvēks...
26.09.2013 09:32 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Pastāstīšu gadījumu iz dzīves..
Meitenei tik ļoti,nu tik lļoti interesēja šis viss,tāpat kā Tev-gribējās iedraudzēties ar psihiski slimiem cilvekiem,kāpēc? Lai saprastu kā darbojās tie prāti,tas šķita interesanti,pati gribēja studēt psihiatriju.Iepazināš ar puisi,kam bija maniakālā depresija,nav gluži šizofrēnija,bet,pie kā tas noveda?Meitene pati nonāca psihiatriskajā slimnīcā ar diagnozi-šizotipiskie traucējumi,depresija,pa slimnīcām dzīojās ilgi,piegrūsta pilna ar tādām zālēm,ka,kā te raksta-pat dārzenim vairāk emociju,man šķiet. Ja negribēja,lai zāles dod,piesēja pie gultas un sašpricēja-bez izvēles. Vairākas reizes mēģināja izdarī pašnāvību. Parādījās arī dzirdes un redzes halucinācijas. Un jā,nu psihonreoloģiskajā slimnīcā šizofrēniķu sabiedrības netrūkst,tikai,tad,kad nonāc šādā kontaktā ar viņiem,tad visa vēlme pēc slimo sabiedrības pāriet. Tāpēc silti iesaku,lai cik interesants,noslēpumaisn un kāds tik vēl šis cilvēks tev neliktos,lai kā tev gribētos viņam palīdzēt,lai kā tu,varbūt iedomājies,ka spēsi viņam palīzēt(nespēsi,šī slimība NAV ārstējama)...Izmet šīs domas no prāta.
Par epilepsiju-jā šie cilvēki,patiešām,kā Emanuella saka-runā mīļvārdiņos,kļūst ļoti familiāri arī ar svešiniekiem..Un viņos psihiskās saslimšanas veidojās lēkmju rezultātos,ne par velti psih,slimnīcās pilns ar epilepsijas slimniekiem.
26.09.2013 10:06 |

10 gadi
Reitings 1672
Reģ: 16.01.2013
Labak jau nespeleties ar sadiem cilvekiem, nezini, kas vinam galvaa daras! Var beigties slikti, kaa te jau dan_dan rakstija!

Vispar trakas lietas palasot sos stastus iz dzives! Zinu, ka mums augstskola bija puisis, kam ari bija sizofrenija, kas dzeera zales ( bet vins bija ekstra divains!) un musu kaiminiene bija vinam draudzene ( nu vinai ar kaut kas riktigi nebija, dzivoja savaa mazajaa pasauliitee!)
26.09.2013 10:17 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Turklāt,mans uzskats ir tāds,ka šādas intereses rezultātā nodibinātās jebkāda tipa attiecības ar šādiem cilvekiem,ir augstākā mērā cietsirdīgas. Viņu emocijas ir pavisam citādā līmenī,bieži vien. Tu taču netaisies visu viņa mūžu(cik jau nu ilgi nodzīvos)būt viņam blakus,kaut kad tas beisies,bet par to,ko šādiem cilvēkiem nodara tāds-te esmu tavs draugs,te-ai man apnika..tu,laikam,neiedomājies.
26.09.2013 10:28 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Manam tētim ir šizofrēnija. Lai man piedod autore, bet pašai ar galvu viss kārtībā? Tas, kā uzvedas un kā dzīvo pazīstamais cilvēks ir tāpēc, ka viņam ir slimība, un tās izpausmes liek viņam dzīvot tādu dzīvi, kādu viņš dzīvo.

Pati esmu izskatījusi visu iespējamo par šizofrēniju, tāpēc saprašana, par ko lieta grozās ir

Nē, pēc visa spriešot tev nav! Ja tev ir nepārvarama vēlme, tad tā ir kkāda mānija un bērnišķiga, egoistiska izturēšanās. Tas ir slims cilvēks. Psihiski slims cilvēks. Dzīvē maz dzirkstelīšu? Vēlies celts savu pašapziņu ar domu "kā es atbalstu atstumtos un slimos"? Ja baigi vēlies tēlot Svēto Mariju, labāk ej ar sunīšiem patversmes pa mežu pastaigā. Būs vairāk jēgas.
26.09.2013 10:41 |

Reitings 400
Pat nezinu ko lai saka, jo šī situācija man ari liekas dīvaina. Nesapru kādi ir tavi draudzēšanas iemesli, vai vēlies tikai kko neordināru dzīvē vai tēlot māti Terēzi vai arī patiešām tev interesē šis cilvēks?! Visi šizofrēnijas slimnieki nav vienlīdz smagi un nevajadzētu uzreiz cilvēku noraxtīt tikai tāpēc ka viņam ir šāda diagnoze, ari tādi cilvēki vēlas draugus un nebūs tā ka vins tevi pa gabaliniem sagriezis. Tomēr ja tas ir kkāds tiešam modes kliedziens "draudzējeis ar psihiski slimu cilvēku", labāk netraumēt jau tā slimo cilvēku un likt viņam mieru.
26.09.2013 16:02 |

Reitings 8272
nu iesākumā ieteiktu noskaidrot, kā tieši viņam izpaužas šizofrēnija, cik bieži viņam ir lēkmes un kādā stadijā...
man viens radinieks arī slims ar šizofrēniju. viņš nav agresīvs. tieši otrādi - pārlieku emocionāls. ir bēdzis prom no mājām, un jā, ir darījis neadekvātas lietas. kamēr lieto zāles, viss ir kārtībā. par šo cilvēku varu pateikt, ka līdz tam viņu noveda vecāki (lai man piedod, ka tā runāju, bet tam ir savi iemesli). nu vismaz līdz tik trakam stāvoklim. tā teikt, pat, ja agrāk bija kkas gandrīz nemanāms (pēc viņa vecāku teiktā), dažādu ģimenes radītu apstākļu dēļ šī slimība krietni progresēja un uzliesmoja..
man minētais gadījums nav tik traks kā te tika minēts par visiem agresijas uzplūdiem, bet tavā vietā es tomēr nopietnāk apsvērtu draudzēties ar šādu cilvēku, par kuru tu neko nezini, bet viņš tev šķiet interesants. varbūt vnk tev ir jāiet darboties šajā jomā, jāizmācās, jāstrādā? varbūt tā ir vnk vēlme palīdzēt garīgi slimiem cilvēkiem? galu galā nezinošam cilvēkam tas nav tik vienkārši. turklāt, ko tu darīsi, kā rīkosies, ja viņam uznāks kāda lēkme, it sevišķi jau te bieži pieminētā agresija?tas ko tu esi izlasījusi, noteikti ir pavisam maziņš kriksītis no tā, kas tev vsp būtu jāzina komunicējot ar šādiem cilvēkiem.
26.09.2013 16:15 |

Reitings 746
Pagaidām kamēr tu viņu nepazīsti tev tas liekas interesanti un gribās tam cilvēkam palīdzēt iedraudzējoties, lai viņ snebūtu viens. Bet tad pienāks brīdi, kad sapratīsi, cik grūti ir ar šādiem cilvēkiem, pāries visa interese un beigu beigas vai nu tu to cilvēku sāpināsi, vai pačakarēsi sev dzīvi. Nezinu vai tas ir tā vērts.
29.09.2013 23:33 |

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
cilvēks apgalvoja, ka redz istabā kaut ko, kas tur nemaz nevarētu būt- kaut ko diezgan nereālu un neizskaidrojamu. Neviens to neņēma vērā, jo zināja, ka tas ir tikai viņas galvā. Līdz brīdim, kad kādā naktī sieviete to nofotografēja.
Nav īsti pa tēmai, bet der aizdomāties, varbūt tiem slimajiem cilvēkiem, kā saka, paveras kaut kāda cita pasaule, kurai mēs nevaram piekļūt?

Man ar palika baisi. Iespējams viņai ir kādas spējas ,tāpēc viņa to redzēja. Tu pati to bildi redzēji?
Kas tur bija?
29.09.2013 23:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits