Dzīvošu kopā. Bet ko ģimene?

Reitings 27
Reģ: 16.04.2010
Dāmas, mīļās. Palīdziet ar lēmumu.. Ir tāda lieta, ka esmu studente (20), dzīvoju projām no vecāku mājām, draugs (kuru iepazinu pirms nepilna mēneša internetā, esam tikušies pagaidām vienu reizi) dzīvo ~300km no manis pašlaik. Vasarā strādāju, kad atsāksies studijas, tad gan studēšu, gan strādāšu. Darbs tāds, kurš ir arī pa sestdienām, svētdienām. Ir doma, ka draugs brauks šurpu, dzīvos ar mani kojās kopā. Esmu pilnībā pārliecināta, ka to vēlos, bet neesmu pārliecināta, ka vecāki būs ļoti laimīgi ko tādu dzirdot - tomēr, viens otru nepazīstam pat mēnesi, kā arī nezinu, vai vēlos viņiem teikt to, ka pašā sākumā, kamēr draugs atradīs darbu, es viņu uzturēšu, jo viņam ģimenē liekas naudas nav. Tādēļ arī nekad nav dzīvojis citur, bet darbu savās mājās nav atradis, jo tā nav pilsēta, kur darbs čum un mudž... Kā jums šķiet - vai to var izdarīt - meitene gan studē, gan strādā, gan uztur puisi.. Vai puisim tas neliks justies mazvērtīgam, kamēr atradīs darbu un varēs pats apmaksāt, vismaz savu īres maksu? Un vai kāda vēl ir tādā situācijā bijusi - jāstudē, jāstrādā un vēl jāuztur draugs. Esmu 99% pārliecināta, ka es to spēšu, bet, ja mana ģimene neatbalstītu.. Ja viņi man nesūtītu naudu, tad gan nezinu, vai varētu to izdarīt.. Jo pagaidām ir tā, ka vecāki sūta naudu dzīvošanai, jo tas, ko nopelnu, aiziet man vajadzīgās lietās... Godīgi sakot, radies jautājums ir - vai tas ir iespējams, neliekot puisim sajusties mazvērtīgam vai kā mājsaimniecei? Esmu pārliecināta, ka viņš ir tas, ar kuru vēlos pavadīt visu savu dzīvi, bet radi (kas nav vecāki) par šo ideju izsakās skeptiski - bet kas, ja mēs izšķirsimies, ko tad? Vecākiem neesmu teikusi un lūdzu radiem neteikt viņiem neko pagaidām... Iepazīstināšu ar vecākiem puisi, tad arī teikšu par domu, bet.. ir bail teikt.
21.07.2013 21:11 |

Reitings 158
Reģ: 29.01.2009
Nu nezinu, es laikam esmu pārāk bailīga un aizdomīga, bet galvē nāk gadījums ar Elīnu Pupiņu - iepazinās internetā, pēc četriem mēnešiem sāka dzīvot kopā....
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/101719/atklajas-jauni-sokejosi-fakti-elinas-pupinas-slepkavibas-lieta

Droši vien jau, ka puisis vienkārši meklē vieglāku dzīvi un grib padzīvot uz kāda rēķina, bet nu ar internetā iepazītiem puišiem, vienu reizi tikai satiktiem var arī trakākas lietas notikt, kad dzīvošana uz meitenes rēķina tāds tīrais sīkums.
22.07.2013 09:56 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
iepazinies internetā pirms nepilna mēneša, un esi tikusies vienreiz. kāda vēl dzīvošana kopā??? tavus vecākus arī, domājams, satrauks nevis naudas jautājums, bet tas, ka tev tas puisis pagaidām vēl ir pilnīgi svešs.

no sākuma vajag vairāk iepazīt to otru cilvēku, un tikai tad vest dzīvot pie sevis mājās un uzturēt. tas, kāds cilvēks ir randiņā (pie tam pirmajā) un tas, kāds viņš ir sadzīvē, tās ir ļoti dažādas lietas. kaut vai sīkumi - vai aiz sevis novāc traukus un neizmētā zeķes pa visu māju. it kā caur rōzā brillēm tādas lietas neredz, bet uj, ku ātri sāk kaitināt tā, ka nosist sāk gribēties, un nevis uzturēt par vecāku naudiņu :)

nu un tagad nopietnāk - labi, mazpilsēta. vai puisim izglītība ir? ja nav, tad kāpēc? kad un par ko un cik ilgi un cik sen puisis pēdējoreiz strādāja? vai arī agrāk ir bijuši tikai gadījuma darbiņi uz ļoti īsiem laika peridoiem? vai vispār nekā?

dzīvošana tiek plānota ne rīgā, tas ir, citā valstī, nekā dzīvo tavi vecāki? tas ir papildus mīnuss/risks, jo ja nu kaut kas gadās (kaut vai tikai pamatīgs strīds, kura laikā vajag aizcirst durvis un aiziet prom demonstratīvi), tev nebūs kur un pie kā iet.

nedari tā. tu viņu pietiekami labi nepazīsti.

bet kad iepazīsi labāk - tad jā, atbalstīt puisi arī materiāli, lai viņš var iegūt atspēriena punktu un labāku darbu, tas ir tikai apsveicami.
22.07.2013 10:14 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
puisis 100punkt šo skaistiem vārdiem aprunājis, piesolīja gan jau mūžīgu laimi un mīlestību, pats dzīvo tur, kur darba nav, pat nav naudas, lai braukātu regulāri uz rīgu, bet, lūk, kredītu gan domā ņemt! skaidas viņam galvā, interesanti, kā paņems kredītu, ja vecāki pat nevar autobusu sponsorēt. kas, šim krutie draugi ar pietiekošiem ienākumiem, lai kāds ietu par galvotāju? un ja tā, kādēļ viņi neiekārto darbā?
stulba esi, autore, pat nebaidīšos teikt. gribās visu ko, bet pati nespēj skaidri domāt! tevi brutāli taisās izmantot. prātā nāk visi urlu tipa vīrietīši, kuriem tikai nodzert naudu un vēl pa purnu iedot profilaksei...
22.07.2013 10:16 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Tu ar mani, klausies, negribi dzīvot kopā?
22.07.2013 10:22 |

Reitings 585
Reģ: 14.05.2013
kriksis.
Nu galīgs bērns var tādas muļķības ne tikai rakstīt bet arī domāt.
Priekš kam tev puisis ar pliku pakaļu, es atvainojos??? Dzīvot kojās, uzturēt puisi???? Prātiņ nāc mājās!
22.07.2013 10:28 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
kas tas tev pa vīrieti.

ok, es necepšos un nemācīšu, bet ceru, ka izlasot meiteņu komentārus, tu pasēdēsi un padomāsi vēl 10reiz, pirms pieņemsi lēmumu.
22.07.2013 10:35 |

Reitings 200
Reģ: 21.07.2013
Ak Dievs!!!Venu reizi tikusīes,a šī jau gatava uzturēt un visu dzīvi kopā dzīvot!!!!Smiekli nāk!!! :D
22.07.2013 10:53 |

Reitings 200
Reģ: 21.07.2013
tikušies
22.07.2013 10:53 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Man iekrita acīs?
Godīgi sakot, radies jautājums ir - vai tas ir iespējams, neliekot puisim sajusties mazvērtīgam vai kā mājsaimniecei?

Autore uztraucas tikai par puiša labsajūtu, vēlas tam izdabāt, tātad samīlējusies. Bet, autore, vai tu pati nejutīsies mazvērtīga vai izmantota? Vai esi padomājusi par šo situāciju no racionālā skatupunkta?
22.07.2013 10:54 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Normāls vīrietis jutīsies mazvērtīgs, sevišķi, ja darbu lielpilsētā meklēs ilgāk kā 2-3 nedēļas. Ļaunais izmantotājs nejutīsies mazvērtīgs, un nejutīsies arī kā mājsaimniece, jo mājas darbus tāpat darīs iemīlējusies meitene (pēc atnākšanas mājās no mācībām, darba un pārtikas veikala - "mīļā, kas mums vakariņās? man ļoti gribas ēst").
22.07.2013 10:58 |

10 gadi
Reitings 6337
Reģ: 01.04.2009
Njā, šādu meiteņu dēļ arī ir tik daudz izlaistu vīriešu :/
22.07.2013 11:04 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ja tas vīrietis justos mazvērtīgs, viņš šādu tavu variantu atmestu uzreiz un mazliet sadusmots teiktu tev likties mierā.
22.07.2013 11:06 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Man šis variants šķiet galīgi garām - puisi, kuru tu nepazīsti, uzturēt par saviem līdzekļiem... Ja es būtu tavi vecāki (skan interesanti :D ), es būtu pilnīgi pret šādu variantu.

Tā protams ir tava dzīve, tavas finanses, bet, ja tevi interesē viedoklis, man tas liekas neprātīgi
22.07.2013 11:09 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Uzturēt vīrieti jau attiecību sākumposmā - tur nebūs aršana.
22.07.2013 13:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits