Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Varbūt vēl kādai noderēs :) Praktiski padomi veiksmīgai saimniekošanai virtuvē

 
Reitings 25
Reģ: 13.06.2013
Jāatzīst, ka gatavojot un saimniekojot, aizvien biežāk ieskatos senos rakstos, kur gūstu daudz noderīga un šais laikos praktiski pielietojama. Padalīšos, varbūt arī jums kas derēs un būs no jauna.

Piens vāroties nepārskries pāri katliņa malām, ja tās būs noziestas ar taukiem.

Piens jāvāra uz ātras uguns, citādi tas piedeg.

Lai vārot olas nesaplīstu, tad ūdenim, kurā vāra olas, pieber 1-2 ēdamkarotes sāls. Sāls šķīdumā arī pārplīsusi ola neiztecēs.

Olbaltums būs stingrāks, ja pirms putošanas tam pielies tik daudz ēdamkarošu ūdens, cik daudz olu baltuma izmantots.

Putojot olu baltumu var pielikt nedaudz sodas, tad cepums nesakritīsies.

Maize nesakalst, ja traukā, kurā to glabā, ieliek arī ābolus vai nedaudz sāls, vai gabaliņu novārīta kartupeļa.

Apkaltusi maize, pīrāgi vai kēkss atkal ir svaigi, ja tos ietin folijā un uz neilgu laiku ievieto cepeškrāsnī.

No citrona var iegūt vairāk sulas, ja to pirms lietošanas 5 minūtes ievieto verdoša ūdenī.

Cietu sieru iemērc pienā, tad tas vieglāk rīvējas.

Ja uz desas uzliksiet burkāna vai citrona šķēlīti, tā ilgi saglabāsies svaiga.

Ja biezpiens ir pārāk šķidrs, tam pievieno kartupeļu cieti. Biezpiens kļūs arī garšīgāks.

Cukuru, sāli, tēju, miltus no mitruma var pasargāt, ieliekot trauka dibenā pāris salvešu.

Miltus no mitruma pasargās arī dažas lauru lapas, kas uzsūc mitrumu.

Sāls nekļūs mitra, ja to ieliks stikla traukā un piebērs mazliet kartupeļu cietes.

Miltus pirms lietošanas ieteicams pārsijāt. Tādejādi tos ne tikai attīra no piemaisījumiem, bet arī piesātina ar gaisu.

Rīsi vārot saglabā koši baltu krāsu, ja ūdenim pievieno dažus pilienus citronu sulas.

Savītušus dārzeņus atsvaidzina, ja tos uz pusstundu ieliek ūdenī, kam pielietas dažas karotes etiķa.

Putraimos, mannā vai miltos mēdz ieviesties miltu kodes. To var novērst, ja traukā ar miltiem vai putraimiem ieliek dažas daiviņas ķiploka.

Lai tauki cepot nesprēgātu, tiem uzber sāli.

Neatstājiet burkā ar medu karoti! Karotē ir skābes, kas saskarē ar medu noārdās.

Rozīnes mīklā nenogrimst, ja tās iepriekš apviļā miltos.

Lai žāvētai desai viegli novilktu ādu, tā mirkli jāpatur karstā ūdenī.

Piedeguša ēdiena aromāts tūliņ izzūd, ja uz karsta degļa uzlej mazliet etiķa.

Piedeguši ēdieni zaudē piedeguma garšu, ja tos pārlej tīrā katlā un virsū pārklāj mitru drānu, uz kuras uzkaisīts sāls.
21.07.2013 14:57 |
 
Reitings 25
Reģ: 13.06.2013
Varbūrt varat padalīties ar saviem virtives padomiem :)
21.07.2013 14:58 |
 
10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
super, paldies, neviens nebija dzirdēts!:)
21.07.2013 15:09 |
 
Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
visvairāk prātā paturējies info-
ja svaigus sagrieztus augļus apsmidzina ar citrona sulu tad tie nezaudē savu krāsu,tas pats arī dekorējot kūkas :)


Taisot popkornu katlā,katlu vajag tiekai nedaudz ierīvēt ar sviestu vai eļļu-un katlam obligāti jābūt biezam,ja nē tad popkorns tā piedeg,ka māja vel 2 dienas nelāgi ož :D un vāku vajag ņemt nost tikai tad kad popkorns ir beidzis sprāgt :D
21.07.2013 15:10 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
un vāku vajag ņemt nost tikai tad kad popkorns ir beidzis sprāgt
arii sakratiitu kolu nevajag veert valjaa uzreiz :D

Veel ir kaut kaadi kukainji, kas iedziivojas produktos (miltos, riisos utt). Pietiek ar to, ja skapiitii ieliek paaris krustnaglinjas
21.07.2013 15:15 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Lai vārot olas nesaplīstu, tad ūdenim, kurā vāra olas, pieber 1-2 ēdamkarotes sāls. Sāls šķīdumā arī pārplīsusi ola neiztecēs.


Man ir gadījies, ka tik un tā saplīst. Vienīgais, kas olu sakarā palīdz - nevārīt tikko no ledusskapja izņemtu, bet paturēt kādu laiciņu istabas temperatūrā. :)
24.07.2013 01:24 |
 
Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
daļu zināju, daļu nē. daži izklausās neticami, bet neapšaubīšu, kamēr nav mēģināts. tu visus šos no pieredzes? tiešām darbojas?
24.07.2013 01:36 |
 
Reitings 181
Reģ: 02.11.2012
Interesanti, paldies! :)
24.07.2013 01:43 |
 
Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Ha hā, tikko pieķēru sevi meklējam, kur var uzspiest "like" :D
Tik par rīsiem varu pateikt, ka vislabāk vārīt, no sākuma apcepjot eļļā, un tad sautēt uz mazas uguns.
24.07.2013 01:50 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ar kafijas biezumiem var dabuut aaraa zivju smaku no pannaam vai griezamajiem deeliishiem.
Galda saalstraukaa var iebeert nedaudz riisus, tie paliidzees saalim buut sausam.
Tomaatus pirms aadas novilkshanas jaaieliek verdoshaa uudenii.
Frii kartupelji sanaak kraukskjiigaaki, ja tos pirms cepshanas sasaldee saldeetavaa.
Alu, uudeni un dzeerienus var dabuut aatraak aukstus, ja tos ietin slapjaa dvielii un ieliek saldeetavaa.
Kotleteem un paareejiem elljaa ceptiem briinumiem uz beigaam var pielikt klaat pannaa picinju sviesta, lai dabuutu patiikami bruunu toni.
24.07.2013 01:55 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Tiesaam labi padomi.:)Es ieveroju,ka zupas buljons loti dzidrs,ja neliek vaaroties vaaku!
24.07.2013 04:58 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!