Jautājums tām, kas meklē dzīvesvietu Rīgā

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Tuvojas kārtējā akadēmiskā gada sākums, tādēļ studenti sākuši aktīvi meklēt iespējas noīrēt apartamentus iespējami tuvāk savai fakultātei, lai nebūtu jāmēro tāls ceļš. Saprotams, ka labs dzīvoklis ērtā vietā parasti nav lēts, tādēļ bieži vien vairāki studenti izvēlas īrēt mitekli kopā, ietaupot līdzekļus. Paturpinot šo tēmu, kāds vīrietis, kurš tuvojas 35 gadu slieksnim, pavasarī izšķīrās no sievas un tagad viens mitinās 3-istabu dzīvoklī, Rīgas centrā. Visu savu laulības dzīvi viņš pieradis, ka sieva parūpēsies par ēdienu, izmazgās, izgludinās veļu, sakops māju, taču šobrīd spiests šos darbus darīt saviem spēkiem. Daudzo studenšu vēlme atrast lētu mitekli uzvedināja mani uz kādu domu, tādēļ vēlētos pajautāt esošajām un jau bijušajām studentēm, vai jūs piekristu īrēt vienu istabiņu glītā dzīvoklī, maksājot īres maksu ar savu darbu, t.i., gatavojot ēst, uzkopjot dzīvokli, mazgājot veļu utt.? Nekādi papildu pakalpojumi netiktu prasīti - tikai vienmēr tīrs, kārtīgs dzīvoklis, tīra, izgludināta, sakārtota veļa un pagatavots ēdiens?
Šis nav konkrēts piedāvājums, jo, man liekas, ka arī tas vīrietis nepiekristu nekam tādam. Jautāju, lai noskaidrotu jūsu viedokli un attieksmi.
18.07.2013 14:52 |

Reitings 269
Reģ: 28.10.2010
Neticas, ka ar laiku tur neradīsies kaut kas vairāk kā tikai par kopā dzīvošanu. Vientuļš vīrietis un visu laiku sieviete blakus, vnk neticu :D
18.07.2013 18:35 |

Reitings 893
Ļoti neizdevīgs darījums. Kā šeit jau minēja, mājkalpotājai ar tik daudz pienākumiem (pat ēst gatavošana) gan dod dzīvesvietu, gan maksā algu. Ēdienu ar dod bezmaksas.

Cik gadus esi nostrādājusi šādā darbā, Donata? Paskaties uz šo citādi - minimālā darba alga bruto noteikta Ls 200 apmērā, bet pēc nodokļu nomaksas, ja nav apgādājamo un citu atvieglojumu, pāri paliek aptuveni Ls 146 neto. Manuprāt, par šādu summu diez vai iespējams atļauties īrēt kaut vienu istabiņu, kā arī segt komunālos maksājumus. Manuprāt, piedāvājums būtu visai dāsns kādai pirmo kursu studentei, protams, ar nosacījumu, ka viņa nav aprobežota caca, kas pat salātus pērk veikalā jau pagatavotus.

Pārāk lēti gribi tikt cauri, iznireli.

Apzinos, ka inteliģenti cilvēki tā neizturas pat anonīma diskusija, tāpēc tikai pasmaidīšu par šo citātu. Starp citu, vai ēst vispār gatavot proti?
18.07.2013 18:39 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Iedomājos kādas tagad meitenes, uzvārīs pelmeņus, sametīs visādu krāsu veļu mazgāties :D Piekristu tikai tad, ja apstākļi spiestu.
18.07.2013 18:44 |

Reitings 893
Diemžēl jāpiekrīt Hayden - izskatās, ka labāk par mājkalpotāju nolīgt kādu pensionētu sievieti, kura par tiem simt vai divsimt latiem mēnesī vismaz dzīvokli kārtīgi uzkops, veļu izmazgās un ēst pagatavos, nevis blondu cacu, kura "uzvārīs pelmeņus, sametīs visādu krāsu veļu mazgāties", turklāt varbūt pat sadomāsies sazin ko, lai arī patiesībā vīrietim vajadzīga tikai mājkalpotāja.
18.07.2013 18:50 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
pāri paliek aptuveni Ls 146 neto. Manuprāt, par šādu summu diez vai iespējams atļauties īrēt kaut vienu istabiņu, kā arī segt komunālos maksājumus.

pa 146ls var ļoti labi iekļauties. atsevišķu dzīvokli ar komunālajiem nenoīrēs, bet istabu dalītā dzīvoklī (piemēram kopā ar draugiem) mierīgi, arī pa lētākām naudām.
18.07.2013 18:50 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Nepiekristu, jo man liekas, ka dzīvot vienā dzīvoklī ar svešu vīrieti ir nepieļaujami.
18.07.2013 18:52 |

Reitings 136
Reģ: 02.07.2013
Kas par muļķībām, ka jaunas sievietes nevar labi tikt galā ar mājas darbiem un neko vairāk par pelmeņiem negatavo? Daļa jau no padsmit gadiem dzīvo atsevišķi un visu dara pašas/ vecāku mājās visu dara pašas.
Vecākiem vakariņas vajadzēja gatavot jau no 13 gadu vecuma.
18.07.2013 18:58 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Man šķiet, ka pielīdzinot darba apjomu īres maksai (par istabu), tas ir pārāk dārgi!!!
18.07.2013 19:00 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
man nepatīk, kur tā diskusija ievirzās, ķip baigi labais piedāvājums, bet stulbās cacas jau neko nemācēs pareizi darīt un gatavot. piemēram, vai kādam ienāktu prātā tādu piedāvājumu izteikt jaunam puisim? studentam kuram nav naudas, bet rokas gan ir- gatavot un kārtot jau varētu.
18.07.2013 19:01 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
pāri paliek aptuveni Ls 146 neto. Manuprāt, par šādu summu diez vai iespējams atļauties īrēt kaut vienu istabiņu, kā arī segt komunālos maksājumus.

Muļķības, par lētākām summām ir iespējams atrast istabiņu + komunālie.
Par piedāvājumu, nekad nepiekristu kam tādam, domāju, ka iemesli man nav jāmin, jo vairākas jau izteica to pašu, ko es būtu rakstījusi.
18.07.2013 19:04 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Kfievijā un citur pasaulē ir populāra šāda veida izstabu izīrēšana. Tikai klāt parasti nāk vēl kāds pakalpojums ...
18.07.2013 19:06 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
galīgi ne par tēmu,bet man autora runasveids stipri atgādina "V" no V for Vendetta :D
prieks lasīt izkoptu valodu, pat ja ideja, maigi izsakoties, murgaina.
18.07.2013 19:11 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Tikai tad, ja dzive butu nenormalas sprukas.
18.07.2013 19:13 |

Reitings 314
Reģ: 18.12.2012
Ek, kur tie gadi, kad biju studente. Pat parādījās neliela nostaļģija pēc koju dzīves.

Bet runājot par piedāvājumu, tad apdomātu šādu variantu vienīgi tad, ja tiktu noslēgta rakstiska vienošanās, un viss tiktu sīki aprunāts - apjomi, cik bieži uzkopt utt. Jo savādāk varētu sanākt tā - kaut kas neiepatīkas "kungam", un šis pasaka: "Durvis redzi? Lai Tevis un Tavu mantu šeit nebūtu pēc 15 min."
18.07.2013 19:14 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Ja meiteni, kura nemāk neko vairāk kā uzvārīt pelmeņus var saukāt par stulbu cacu, tad kā saukt pieaugušu vīrieti, kurš nespēj par sevi elementāri parūpēties?
18.07.2013 19:17 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
+100 Lust For Life
saprastu - invalīds,bet te vesels, adekvāts cilvēks spēka gados...jocīgi, kas tas par "nespēku".. droši vien strādā 12 h katorgas apstākļos un nekad dzīvē virtuvē pats neko vairāk par tējas maisiņa apliešanu ar karsto H2O nav paveicis...pat tas ir apšaubāms, spriežot pēc konteksta.
18.07.2013 19:23 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
kapec gan ne? tik skaties, lai beigas vecim seksu ari nesagribas:D
18.07.2013 19:54 |

Reitings 2796
Reģ: 20.10.2009
ja vīrietis būtu sakarīgs mierīgi.... :)

šobrīd man draugs to neatbalstītu :D bet ja būtu brīva studente, kpc ne :)
18.07.2013 20:09 |

Reitings 893
Dāmas, dāmas, es jūs lūdzu! Šī diskusija bija veidota tikai kā teorētiska. Protams, ir patīkami lasīt jūsu viedokļus, taču, manuprāt, dažas dalībnieces šo diskusiju uztvērušas nedaudz sakāpinātos toņos.

Saprotu, jāsecina, ka mājkalpotāja ir mamma savam darba devējam - pieaugušam cilvēkam.
Tā kā būt par mājsaimnieci svešam vīrietim? Ne, drīzāk sanāk kā lielam bērnam būt mammas vietā. Fuj, nē.

Vai spried pēc savas pieredzes?
Neticas, ka ar laiku tur neradīsies kaut kas vairāk kā tikai par kopā dzīvošanu. Vientuļš vīrietis un visu laiku sieviete blakus, vnk neticu :D

Šis veselais, adekvātais cilvēks, iespējams, pēc darba jūtas pārguris un nevēlas neko darīt mājās.
saprastu - invalīds,bet te vesels, adekvāts cilvēks spēka gados...jocīgi, kas tas par "nespēku"..

Saukt par nogurušu cilvēku, kurš ilgas stundas pavada savā darbā.
Ja meiteni, kura nemāk neko vairāk kā uzvārīt pelmeņus var saukāt par stulbu cacu, tad kā saukt pieaugušu vīrieti, kurš nespēj par sevi elementāri parūpēties?

Paldies, ikdienā nākas daudz komunicēt ar cilvēkiem, tādēļ cenšos kopt savu valodu.
galīgi ne par tēmu,bet man autora runasveids stipri atgādina "V" no V for Vendetta
prieks lasīt izkoptu valodu…
18.07.2013 20:10 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Jā, ir meitenes, kuras neprot teju neko no mājas darbiem izdarīt, ok - uzkopt vēl mācētu, bet, iespējams, nepagatavotu neko vairāk par jēliem vai pārvārītiem pelmeņiem. Tomēr - lielākā daļa man zināmo meiteņu jau labi prot gatavot un mājas soli apdarīt savos padsmit gados. Pati jau pamatskolas vecumā uzkopu māju, gatavoju pusdienas (daudz vairāk par vārītiem pelmeņiem) un tam visam bonusā gāju arī iepirkties, maksāju rēķinus, pieskatīju bērnu.
Man, piemēram, liktos vairāk nekā interesanti situācija, kad dzīvokļa īpašnieks atrod sev draudzeni, atved pie sevis - a te jau cita drostaliņa gludina kreklus, taisa ēst un šrubē grīdas. :D Mājkalpotājai tas ir darbs, par kuru maksā un viņa atgriežas savās mājās, šādā situācijā, iespējams, meitenei naktsmājas būtu vien nedēļu un tiktu izlikta aiz durvīm. Turklāt, ja strādā un/vai mācies, vēl nākt, vākt aiz sveša cilvēka, gatavot viņam un vēl nez ko darīt, ja jābūt ideālai kārtībai, visam padarītam, bet pats sēž kājas augšā saslējis, tas pat vairs nebūtu cilvēcīgi. Jā, arī savās mājās tas viss ir jādara, bet savās mājās vari atļauties kaut ko neizdarīt un atstāt nekārtību, nebaidoties, ka par to tiksi izmesta no mājokļa.
18.07.2013 20:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits